Rossmann cz. XXVIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 23:50   #3481
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Wzięłam dziś papierowy Skarb (jednak kiepsko czyta mi się wersję on line). Byłam na promo na Dzień Matki- oferta taka średnia, ale dla mamy coś tam wypatrzyłam. Dla siebie wzięłam tylko dwufazę z AA z serii różowe algi bo kremu Evree jakoś nie było. A Evree razem z tonikiem różanym zdobyłam w promo u konkurencji w Hebe. Sprawdzę jak z tym zapachem, o którym pisałyście. Żadnego toniku nie miałam, a na lato chyba by wypadało mieć.
;-) W rosku capnęłam jeszcze po taniości dwa duże szampony do włosów farbowanych- Isana i Schauma. Skoro mają ten sam filtr UV co droższe szampony, no to po co przepłacać. Jeszcze tylko dwufazowej odżywki bez spłukiwania do włosów farbowanych mi brakuje do szczęścia, ale w rosku tak droga, że może gdzie indziej ją kupię. Tej, którą mam obecnie z Dove jakoś nigdzie nie ma. Czy seria Hair therapy już niedostępna czy jak? Mam z niej dwufazę Color Repair, super bo moich cienkich włosów nie obciąża, ale w żadnym sklepie jej ostatnio nie widzę. Czy tych produktów już nie ma w sprzedaży?
Też wolę papierowego R. zawiódł że nie zrobił tej promocji Kupiłam tylko krem Alterra Oczar i Kwiat Lotosu.
Chyba takiej nie ma, ale nie wiem dokładnie która Dove masz na myśli Ja próbuję nowych ale wracam ostatnio do mojego ulubieńca z Dove
W SP jest szalony wtorek i będzie -40% na koloryzację, pielęgnację i stylizację włosów.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 10:09   #3482
ania10zg
Rozeznanie

Cytat:
Wzięłam dziś papierowy Skarb (jednak kiepsko czyta mi się wersję on line). Byłam na promo na Dzień Matki- oferta taka średnia, ale dla mamy coś tam wypatrzyłam. Dla siebie wzięłam tylko dwufazę z AA z serii różowe algi bo kremu Evree jakoś nie było. A Evree razem z tonikiem różanym zdobyłam w promo u konkurencji w Hebe. Sprawdzę jak z tym zapachem, o którym pisałyście. Żadnego toniku nie miałam, a na lato chyba by wypadało mieć.
;-) W rosku capnęłam jeszcze po taniości dwa duże szampony do włosów farbowanych- Isana i Schauma. Skoro mają ten sam filtr UV co droższe szampony, no to po co przepłacać. Jeszcze tylko dwufazowej odżywki bez spłukiwania do włosów farbowanych mi brakuje do szczęścia, ale w rosku tak droga, że może gdzie indziej ją kupię. Tej, którą mam obecnie z Dove jakoś nigdzie nie ma. Czy seria Hair therapy już niedostępna czy jak? Mam z niej dwufazę Color Repair, super bo moich cienkich włosów nie obciąża, ale w żadnym sklepie jej ostatnio nie widzę. Czy tych produktów już nie ma w sprzedaży?
W jakiej cenie tonik evree w H.?
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 11:57   #3483
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
W jakiej cenie tonik evree w H.?
Ja z krem plus tonik za 1 grosz dałam 25 zł.
Tonik za 1 grosz w cenie danego kremu. Do wyczerpania zapasów. Ceny samego toniku chyba nie było na półce.
Jak ktoś chce sam krem to teraz taniej w rosku, ale jak krem i tonik razem to ta zniżka w Hebe ma sens. Ja chciałam oba właśnie.
Stary 2016-05-24, 13:02   #3484
Majka951
Przyczajenie

Nie wiem czy sekretem Rossmanna nie jest fakt, że jest na każdym rogu. Osobiście uwielbiałam Dayli, taniutkie kosmetyki, mój puder był tam prawie o połowę tańszy :/ A teraz kupuję w Ziaji, albo przez neta:xxx bo kosmetyki mają być dobre, ale też i niedrogie!

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-05-24 o 13:30 Powód: link
Majka951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:42   #3485
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka951 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sekretem Rossmanna nie jest fakt, że jest na każdym rogu. Osobiście uwielbiałam Dayli, taniutkie kosmetyki, mój puder był tam prawie o połowę tańszy :/ A teraz kupuję w Ziaji, albo przez neta:xxx bo kosmetyki mają być dobre, ale też i niedrogie!
No monopol to monopol. Pozycja monopolisty pozwala m.in. na dumping cenowy czyli na dużo zniżek.
Skoro Dayli zbankrutowało to jednak widocznie aż tak tanio nie można było sprzedawać z sensownym zyskiem.
Jak chce się mieć dobre kosmetyki i tanio to wystarczy kupować mniej, ale stawiać na jakość, czytać składy i śledzić promocje i tyle.
To jaką rossmann ma pozycję na rynku ani mnie ziębi ani grzeje. Staram się kupować polskie kosmetyki o ile składy mają sensowne bo dla mnie taki patriotyzm ma sens, w Ziaja owszem zdarza mi się kupować bo mam blisko sklep firmowy, przez neta też kupuję, ale za dużo kosztów przesyłki to też nie taka oszczędność. Czasem ten stacjonarny rossmann opłaca się bardziej. Jak się umie liczyć to trzeba po prostu kalkulować i wybierać to, co nam się opłaca. A na sieć nie ma sensu się obrażać bo handel to nie działalność charytatywna i jakiś zysk sprzedawca musi z niego mieć by móc funkcjonować.
Dla mnie drogeria nie musi być na każdym rogu, ale może mieć np. przesyłkę do paczkomatu w sensownej cenie i to wystarczająco zachęca mnie do zakupu jeśli do sklepu stacjonarnego mam daleko. Tak mam np. z drogeriami Natura. Fajne, lubię, ale odwiedzam sporadycznie bo w mojej okolicy ich sklepy stacjonarne mam nie po drodze. A bez przesady po kosmetyki nie będę przez pół miasta jechać. Czas to też pieniądz.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Też wolę papierowego R. zawiódł że nie zrobił tej promocji Kupiłam tylko krem Alterra Oczar i Kwiat Lotosu.
Chyba takiej nie ma, ale nie wiem dokładnie która Dove masz na myśli Ja próbuję nowych ale wracam ostatnio do mojego ulubieńca z Dove
W SP jest szalony wtorek i będzie -40% na koloryzację, pielęgnację i stylizację włosów.
Miałam na myśli ten:
https://internetowysupermarket.pl/pr...ray-200ml.html
Chyba już jest zastąpiony przez nowe serie.
Byłam w SP i capnęłam Gliss Kur Ultimate Color. Może mnie nie obciąży, filtr UV w składzie ma podobny.
No rossmann długo z tym promo na Dzień Matki czekał. Coś tam można znaleźć, ale tyłka nie urywa. Ja jeszcze nad jakimś kremem dumam, ale w sumie nie wiem czy dam radę go kupić bo co wchodzę do danego rossmanna to akurat tego czego szukam nie ma. A do dużego już dziś nie chce mi się wracać. Może najwyżej jutro jeszcze tam zajrzę jeśli uznam, że warto.
Kremów Alterra nigdy nie miałam bo coś mi tam w nich nie pasowało pod moją cerę. Alkohol w składzie czy coś?
Polskie kremy w rosku teraz też oglądałam, ale alcohol denat i paraffinum liqidum w składzie mnie odrzuca, więc za bardzo nie ma w czym wybierać.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

A zwróciłyście uwagę, że Kolastyna bierze teraz udział w akcji Fundacji Iskierka?
Jak lubicie takie akcje charytatywne dla dzieciaków i potrzebujecie jakieś kosmetyki do opalania to można połączyć przyjemne z pożytecznym. W Skarbie jest artykuł o tej akcji. Filtr latem zawsze mi się przyda, więc może sama coś kupię dla siebie i dla rodziny.
Stary 2016-05-24, 20:59   #3486
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Dove jutro w hebe -50%
Stary 2016-05-24, 21:16   #3487
Moviolka
Zadomowienie

Czy balsamy brązujące Dove summer glow są jeszcze w Rossku? Na stronie nie znalazłam...
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 21:27   #3488
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Też kupiłam ten krem Poza tym olejek do twarzy z Alterry. I na przyszłość AA żel do twarzy hydro algi.
I w SP Lirene emulsję do opalania spf 50 do ciała. To na zaś.

Jeszcze chcę coś do opalania do ciała z filtrem spf 20-30.
Zastanawiałam się nad Bielendą bikini kokosową, ale boję się, że to za mocno pachnie

Albo jakiś olejek do ciała z filtrem spf30 (nie wiem czy jest coś takiego). Tylko, żeby się nie lepił i nie śmierdział, bo to niestety już przerobiłam.

Szukam jakiegoś zamiennika żeli do twarzy z Bielendy Aloes i Bawełna. Znacie coś takiego? Ewentualnie gdzie je można dostać.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:04   #3489
LightwoodLuna
Raczkowanie

Rossmann to jest wybitnie kochany(szczególnie za kosmetyki, karmę dla kota suchą, mokrą, jak i przekąski) <3. Ostatnio, niestety odczułam smutek, bo nie ma już i nie będzie mojego kochanego podkładu z Maybelline Light Porcelain, a ja bladzioch sobie nie poradzę . O! I smutno mi z powodu braku figowego mleczka z LPM(oj, długi ten smuteczek), jak i żelu Werbena i Cytryna .
Stary 2016-05-24, 23:59   #3490
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
No monopol to monopol. Pozycja monopolisty pozwala m.in. na dumping cenowy czyli na dużo zniżek.
Skoro Dayli zbankrutowało to jednak widocznie aż tak tanio nie można było sprzedawać z sensownym zyskiem.
Jak chce się mieć dobre kosmetyki i tanio to wystarczy kupować mniej, ale stawiać na jakość, czytać składy i śledzić promocje i tyle.
To jaką rossmann ma pozycję na rynku ani mnie ziębi ani grzeje. Staram się kupować polskie kosmetyki o ile składy mają sensowne bo dla mnie taki patriotyzm ma sens, w Ziaja owszem zdarza mi się kupować bo mam blisko sklep firmowy, przez neta też kupuję, ale za dużo kosztów przesyłki to też nie taka oszczędność. Czasem ten stacjonarny rossmann opłaca się bardziej. Jak się umie liczyć to trzeba po prostu kalkulować i wybierać to, co nam się opłaca. A na sieć nie ma sensu się obrażać bo handel to nie działalność charytatywna i jakiś zysk sprzedawca musi z niego mieć by móc funkcjonować.
Dla mnie drogeria nie musi być na każdym rogu, ale może mieć np. przesyłkę do paczkomatu w sensownej cenie i to wystarczająco zachęca mnie do zakupu jeśli do sklepu stacjonarnego mam daleko. Tak mam np. z drogeriami Natura. Fajne, lubię, ale odwiedzam sporadycznie bo w mojej okolicy ich sklepy stacjonarne mam nie po drodze. A bez przesady po kosmetyki nie będę przez pół miasta jechać. Czas to też pieniądz.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Miałam na myśli ten:
https://internetowysupermarket.pl/pr...ray-200ml.html
Chyba już jest zastąpiony przez nowe serie.
Byłam w SP i capnęłam Gliss Kur Ultimate Color. Może mnie nie obciąży, filtr UV w składzie ma podobny.
No rossmann długo z tym promo na Dzień Matki czekał. Coś tam można znaleźć, ale tyłka nie urywa. Ja jeszcze nad jakimś kremem dumam, ale w sumie nie wiem czy dam radę go kupić bo co wchodzę do danego rossmanna to akurat tego czego szukam nie ma. A do dużego już dziś nie chce mi się wracać. Może najwyżej jutro jeszcze tam zajrzę jeśli uznam, że warto.
Kremów Alterra nigdy nie miałam bo coś mi tam w nich nie pasowało pod moją cerę. Alkohol w składzie czy coś?
Polskie kremy w rosku teraz też oglądałam, ale alcohol denat i paraffinum liqidum w składzie mnie odrzuca, więc za bardzo nie ma w czym wybierać.[COLOR="Silver"]
Zgadzam się w większości Jak nie R. to są też kosmetyki w marketach i da się coś znaleźć taniej zawsze.

W R. nie ma wszystkiego ale na stronie Dove też go nie pokazują to może już nie ma.
W Alerrach jest alkohol ale pochodzenia roślinnego podajże i chyba to nie to samo co alkohol denat. ale jak się mylę niech ktoś mnie poprawi Generalnie unikam denat. i parafiny w kremach i kosmetykach do twarzy, ale czasem zdarzy mi się wyjątek
Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Dove jutro w hebe -50%
Doczytałam w mailu, że wyłączyli serie do włosów Advanced Hair Series i Derma Spa, to jednak dobrze że kupiłam dziś mój pewnik odżywkę Dry Oil w SP.
Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Czy balsamy brązujące Dove summer glow są jeszcze w Rossku? Na stronie nie znalazłam...
teraz sa takie http://www.rossmann.pl/Produkt/Dove-...9817,2895,2640
Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Też kupiłam ten krem Poza tym olejek do twarzy z Alterry. I na przyszłość AA żel do twarzy hydro algi.
I w SP Lirene emulsję do opalania spf 50 do ciała. To na zaś.

Jeszcze chcę coś do opalania do ciała z filtrem spf 20-30.
Zastanawiałam się nad Bielendą bikini kokosową, ale boję się, że to za mocno pachnie

Albo jakiś olejek do ciała z filtrem spf30 (nie wiem czy jest coś takiego). Tylko, żeby się nie lepił i nie śmierdział, bo to niestety już przerobiłam.

Szukam jakiegoś zamiennika żeli do twarzy z Bielendy Aloes i Bawełna. Znacie coś takiego? Ewentualnie gdzie je można dostać.
Z Sun Ozon było chyba jakieś takie SPF 30 o zapachu tropikalnym.
Stary 2016-05-25, 09:15   #3491
ni_cola
Raczkowanie

Gdzie na Woli, Bemowie, Centrum znajdę peelingi z Isany?http://www.rossmann.pl/Produkt/Welln...6261,1763,5653

online nie ma
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:18   #3492
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Jak ten aktywator do zębów bo wiem, że ktoś ma i używa

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 12:30   #3493
thebierdonka
Raczkowanie

czytalam kiedys w innym watku, ze dziewczyny polecaja jakis dobry szampon oczyszczajacy z ross, niestety nie moge sie dokopac tego, o ktory szampon chodzi, kojarzy ktos?
thebierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:50   #3494
Temperament
Zadomowienie

Czy w waszych rossach tez tak ciężko jest dostać gąbkę do makijażu real techniques? Byłam w 5 sklepach i w żadnym nie było
Temperament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:04   #3495
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Temperament Pokaż wiadomość
Czy w waszych rossach tez tak ciężko jest dostać gąbkę do makijażu real techniques? Byłam w 5 sklepach i w żadnym nie było
U mnie jest mnostwo.
Stary 2016-05-26, 15:34   #3496
Silloe
Zakorzenienie

Nie w każdym R. jest RT.
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 16:49   #3497
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam się w większości Jak nie R. to są też kosmetyki w marketach i da się coś znaleźć taniej zawsze.

W R. nie ma wszystkiego ale na stronie Dove też go nie pokazują to może już nie ma.
W Alerrach jest alkohol ale pochodzenia roślinnego podajże i chyba to nie to samo co alkohol denat. ale jak się mylę niech ktoś mnie poprawi Generalnie unikam denat. i parafiny w kremach i kosmetykach do twarzy, ale czasem zdarzy mi się wyjątek

Doczytałam w mailu, że wyłączyli serie do włosów Advanced Hair Series i Derma Spa, to jednak dobrze że kupiłam dziś mój pewnik odżywkę Dry Oil w SP.

teraz sa takie http://www.rossmann.pl/Produkt/Dove-...9817,2895,2640

Z Sun Ozon było chyba jakieś takie SPF 30 o zapachu tropikalnym.
To prawda, że jak nie ross to inne drogerie są do wyboru z promocjami (jak ktoś ma). Poza tym hipermarkety też oferują ciekawe promocje.
Ja tam na Rossa nie obraziłam się z powodu braku promocji na pielęgnację. Fakt mogłaby być, a tak zamiast Rossa zarobią/ zarobiły inne drogerie. To jest ich strata.
A ja nie zamierzam z tego powodu rozpaczać.
Mam jeszcze zapasy. Fakt może jeszcze by coś wpadło, ale jak nie to nie.
Może jeszcze Ross pójdzie po rozum do głowy i zrobi jakąś promocję na dzień dziecka lub na dzień ojca. Niestety tu nie zarobi na mnie ani na moim mężu.
Mąż nie lubi robić zapasów, a aktualnie wszystko ma.
A na produkty dla dziecka- to jedynie oliwka/ szampon.

Dzięki, widziałam ten sun ozon w drogerii internetowej i tak się zastanawiam nad nim , nic nie pisze o zapachu.
Przeleciałam po olejkach ochronnych i tak się zastanawiam czy mają w ogóle sens, szczególnie w mieście, bo na plażę nie chodzę i nie opalam się.
Cytat:
Napisane przez thebierdonka Pokaż wiadomość
czytalam kiedys w innym watku, ze dziewczyny polecaja jakis dobry szampon oczyszczajacy z ross, niestety nie moge sie dokopac tego, o ktory szampon chodzi, kojarzy ktos?
Nie wiem czy nie chodziło o Babydream?

Isana też ma fajne oczyszczacze.

Typowy oczyszczacz to też szampon z Evy
Od siebie dodam, że fajne są też Radical Jantar i Farmona herbal care. Oraz Joanna rzepa i Garnier Ultra doux

Z bardziej już nawilżających/ odżywczych/ regenerujących to
Fructis i Elseve
Ciekawie zapowiada się też O'Herbal
Stary 2016-05-26, 17:43   #3498
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebierdonka Pokaż wiadomość
Może chodzi o Isana Med z mocznikiem?

Nie wiem, ale dla mnie najlepszymi oczyszczaczami są szampony Joanna Naturia. Dostępne w marketach za niecałego piątaka.
Stary 2016-05-26, 20:58   #3499
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Temperament Pokaż wiadomość
U mnie są

Cytat:
To prawda, że jak nie ross to inne drogerie są do wyboru z promocjami (jak ktoś ma). Poza tym hipermarkety też oferują ciekawe promocje.
Ja tam na Rossa nie obraziłam się z powodu braku promocji na pielęgnację. Fakt mogłaby być, a tak zamiast Rossa zarobią/ zarobiły inne drogerie. To jest ich strata.
A ja nie zamierzam z tego powodu rozpaczać.
Mam jeszcze zapasy. Fakt może jeszcze by coś wpadło, ale jak nie to nie.
Może jeszcze Ross pójdzie po rozum do głowy i zrobi jakąś promocję na dzień dziecka lub na dzień ojca. Niestety tu nie zarobi na mnie ani na moim mężu.
Mąż nie lubi robić zapasów, a aktualnie wszystko ma.
A na produkty dla dziecka- to jedynie oliwka/ szampon.

Dzięki, widziałam ten sun ozon w drogerii internetowej i tak się zastanawiam nad nim , nic nie pisze o zapachu.
Przeleciałam po olejkach ochronnych i tak się zastanawiam czy mają w ogóle sens, szczególnie w mieście, bo na plażę nie chodzę i nie opalam się.

Nie wiem czy nie chodziło o Babydream?

Isana też ma fajne oczyszczacze.

Typowy oczyszczacz to też szampon z Evy
Od siebie dodam, że fajne są też Radical Jantar i Farmona herbal care. Oraz Joanna rzepa i Garnier Ultra doux

Z bardziej już nawilżających/ odżywczych/ regenerujących to
Fructis i Elseve
Ciekawie zapowiada się też O'Herbal
W R. ciężko o dobre promocje toteż inni zarobią tak jak piszesz.

Tu masz recenzję http://kosme-tiki.blogspot.com/2014/...r-do-ciaa.html
Ja w zeszłym roku chciałam kupić chłodzący po opalaniu też o tym zapachu, ale ostatecznie jeszcze starczył mi z Ziaji, który podczas tygodni upalnych używałam po prysznicu zamiast balsamu.

Olejki będą tłuste i na mieście nie zdadzą egzaminu wg mnie.

Dobre oczyszczacze to wszystkie szampony ziołowe o prostym składzie bez silikonów Pollena Eva, Barwa, Farmona itp.
Babydream i Alterra też oczyszczają dobrze.
Isana Med jest delikatna dla skóry głowy, ale aż takiego mocnego oczyszczenia, żeby włosy "skrzypiały" nie odczułam.
Jak szampon nie jest przejrzysty tylko perłowy to ma w sobie składniki kondycjonujące, to większość Dove, Loreal, Pantene, choć nie wszystkie.
Stary 2016-05-26, 21:29   #3500
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
U mnie są

W R. ciężko o dobre promocje toteż inni zarobią tak jak piszesz.

Tu masz recenzję http://kosme-tiki.blogspot.com/2014/...r-do-ciaa.html
Ja w zeszłym roku chciałam kupić chłodzący po opalaniu też o tym zapachu, ale ostatecznie jeszcze starczył mi z Ziaji, który podczas tygodni upalnych używałam po prysznicu zamiast balsamu.

Olejki będą tłuste i na mieście nie zdadzą egzaminu wg mnie.

Dobre oczyszczacze to wszystkie szampony ziołowe o prostym składzie bez silikonów Pollena Eva, Barwa, Farmona itp.
Babydream i Alterra też oczyszczają dobrze.
Isana Med jest delikatna dla skóry głowy, ale aż takiego mocnego oczyszczenia, żeby włosy "skrzypiały" nie odczułam.
Jak szampon nie jest przejrzysty tylko perłowy to ma w sobie składniki kondycjonujące, to większość Dove, Loreal, Pantene, choć nie wszystkie.
Teraz na stronie Rossa nie widzę nic o zapachu exotic z Sun ozon, może to było coś w rodzaju limitki. To samo z balsamem po opalaniu.
Edit:
Doczytałam, na blogu, że była to limitka, balsam po opalaniu chyba wtedy też, niestety.

Tu są wyszczególnione produkty słoneczne
http://www.rossmann.pl/drogeria/arty...ominkowe,pln51

Ja po Babydream miałam na głowie siano niestety. Na dłuższą metę nie przysłużył się też skórze głowy.
A Alterra z granatem niby nawilżająca, spowodowała u mnie swędzenie.
Także takie szampony stosuję zamiennie z innymi.

Bardzo lubię szampony Farmony Herbal care, po nich nie mam żadnych niespodzianek, niestety mi się znudziły.
Porażką są natomiast szampony Gliss kur, oklap po nich miałam.
I nie stosowałam ich odżywek, tylko inne.
Stary 2016-05-26, 22:06   #3501
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz na stronie Rossa nie widzę nic o zapachu exotic z Sun ozon, może to było coś w rodzaju limitki. To samo z balsamem po opalaniu.
Edit:
Doczytałam, na blogu, że była to limitka, balsam po opalaniu chyba wtedy też, niestety.

Tu są wyszczególnione produkty słoneczne
http://www.rossmann.pl/drogeria/arty...ominkowe,pln51

Ja po Babydream miałam na głowie siano niestety. Na dłuższą metę nie przysłużył się też skórze głowy.
A Alterra z granatem niby nawilżająca, spowodowała u mnie swędzenie.
Także takie szampony stosuję zamiennie z innymi.

Bardzo lubię szampony Farmony Herbal care, po nich nie mam żadnych niespodzianek, niestety mi się znudziły.
Porażką są natomiast szampony Gliss kur, oklap po nich miałam.
I nie stosowałam ich odżywek, tylko inne.
Tak wiem, że limitka ale chyba widziałam u siebie w jednym z większych R. gdzie produkty stały w dwóch miejscach na sklepie. Na stronie nie ma wszystkiego tzn w e-sklepie jak to http://www.rossmann.pl/Produkt/Sunoz...ml,366100,5894
Coś jeszcze dojdzie w ofercie myślę

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-05-26 o 22:07
Stary 2016-05-27, 11:05   #3502
Zamarzona
Rozeznanie

Jaką maskę do włosów z Rossmana polecacie?
Stary 2016-05-27, 11:07   #3503
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez Zamarzona Pokaż wiadomość
Biovax Orchid jest fajna, dużo osób poleca też wersję Caviar
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-27, 12:09   #3504
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy do jakich włosów. Czarna Syoss z keratyną i ceramidami na przykład jest dość dobra.
Poza tym możesz poczytać recenzje na KWC.
Bovax są fajne, ale trzeba dobrać do potrzeb włosów.
Na blogu kasianafali bodajże jest tabelka ze składami wszystkich tych masek.
Stary 2016-05-27, 13:35   #3505
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
L'Oreal Elseve Total Repair Extreme
Stary 2016-05-27, 14:08   #3506
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Elseve arginine resist, total repair extreme,
Fructis- oil repair
Glis kur total repair
Alterra maska w tubie
Ziaja maska intensywna odbudowa
i jeszcze coś z Bingo spa (algowa czy z ziołami )
Biovax- ta z bambusem i z aloesem
Stary 2016-05-27, 15:06   #3507
dosia0581
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Cytat:
Elseve arginine resist, total repair extreme,
Fructis- oil repair
Glis kur total repair
Alterra maska w tubie
Ziaja maska intensywna odbudowa
i jeszcze coś z Bingo spa (algowa czy z ziołami )
Biovax- ta z bambusem i z aloesem
a ktora najlepsza? bo wybor dalas ladny
dosia0581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 15:30   #3508
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dosia0581 Pokaż wiadomość
a ktora najlepsza? bo wybor dalas ladny
To zależy w jakiej kondycji są Twoje włosy

Alterra jest typowo nawilżająca, ja ją stosuję samodzielnie lub z olejami.
Biovax- czasami widzę efekt wow a czasami tak jakbym w ogóle nic nie użyła.
Glis kur- biała w pudełku i odżywka w hm tubie- jedyne jakie moje włosy toleruje. Reszta glis kurów za bardzo mi obciąża. Ta ma bogaty skład. Pomijając keratynę i proteiny, które w za dużej ilości nie służą (włosy jak drut i dimeticone,-oblepia.
Dla mnie lepszy jest amodimethicone. I on jest w odżywkach Fructis i Elseve. Po nich mam włosy mięsiste, błyszczące.

W sumie wszystkie stosuję/ stosowałam i nie jest tak, że używam jednej do końca, najczęściej stosuję kilka na raz.
A włosy mam farbowane, wypadające, momentami suche, skóra głowy się przetłuszcza. Czasami reaguje źle na produkty- swędzenie,przesuszenie czy łupież.

Musisz sama spróbować co i jak będzie pasować.
Jedne odżywki będą dobre inne obciążą włosy.
Stary 2016-05-27, 17:32   #3509
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy w jakiej kondycji są Twoje włosy

Alterra jest typowo nawilżająca, ja ją stosuję samodzielnie lub z olejami.
Biovax- czasami widzę efekt wow a czasami tak jakbym w ogóle nic nie użyła.
Glis kur- biała w pudełku i odżywka w hm tubie- jedyne jakie moje włosy toleruje. Reszta glis kurów za bardzo mi obciąża. Ta ma bogaty skład. Pomijając keratynę i proteiny, które w za dużej ilości nie służą (włosy jak drut i dimeticone,-oblepia.
Dla mnie lepszy jest amodimethicone. I on jest w odżywkach Fructis i Elseve. Po nich mam włosy mięsiste, błyszczące.

W sumie wszystkie stosuję/ stosowałam i nie jest tak, że używam jednej do końca, najczęściej stosuję kilka na raz.
A włosy mam farbowane, wypadające, momentami suche, skóra głowy się przetłuszcza. Czasami reaguje źle na produkty- swędzenie,przesuszenie czy łupież.

Musisz sama spróbować co i jak będzie pasować.
Jedne odżywki będą dobre inne obciążą włosy.
Mam podobne włosy, rozjaśnione, blond, suche, wypadające przy myciu.

Maske Elseve Total Repair Extreme dobrze wspominam bo po niej włosy były takie grubsze i dociążone w dobrym słowa znaczeniu.

Garnier Fructis maskę żółtą z olejkami miałam, ale ona nie dokupienia już, myślę że inne będą podobnie dobre.

Biovax nie jestem przekonana Miałam do włosów blond z SP, ale nie lubiłam jej. Teraz mam odżywkę BB z serii Bambus i też nie ma szału, nie wygładza i nie rozplątuje włosów jak Dove Dry Oil w tubie. Chyba już nic nie kupie od nich.

Maski lubię z olejkami i nawilżające włosy.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-05-27 o 18:28
Stary 2016-05-28, 12:28   #3510
dosia0581
BAN stały

hej, od jakiegos czasu uzywam do mycia i oczyszczania twarzy olejku arganowego z pro-retinolem, ktory jest tak dobry, że na nic go nie zamienie do tej pory kupowałam w naturze, ale aktualnie nie ma, zajrzałam do rossmanna i tam tez brak.. w rossmannie w ogole nie ma tego produktu, czy to chwilowy brak? ktos wie?
dosia0581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości