|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja podobno tez chrapie i jakoś sie tym nie przejmuje.---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
eeee no jaśminową chleję
![]() A dzisiaj w przypływie rozpusty chyba kawy się napiję- ciśnienie niziutkie |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiozłam Przedszkolaka i zaległam przed kompem teraz. Tak mi się spać chce
![]() Siły mnie opuściły całkiem
|
|
|
|
#3786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!! Cytat:
![]() Cytat:
I tak jak dziewczyny pisały, po cc dzieci są bardziej ospałe, bo tak nagle zostały wyciągnięte z brzuszka mamy. A jak Twoje nerki? Cytat:
![]() Ale uwierzyłam, jak się którejś nocy obudziłam własnym chrapaniem ![]() Teraz na razie chyba jeszcze mnie to omija, bo nikt się nie skarży, a ja sama też nie słyszałam
|
|||||
|
|
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z nerkami jeszcze nic nie wiem. Czekam na obchód, ból od cięcia promieniuje na boki albo i na dół więc nie jestem w stanie stwierdzić czy to nerka czy po cc ból po prostu. Cytat:
małej poloznymm nie oddaje nie mogę nacieszyć się jej widokiem
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla synka, oby to nic poważnego! |
||
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie byl ordynator. Poklepal mnie po ramieniu i mowi: niech pani poje cukrzycy juz pani nie ma ....
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3791 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja dzisiaj od 5 nie śpię. Mąż wstając do łazienki mnie obudził Wczoraj wieczorem chciałam mu uprasować koszulę i nie wiem jak to się stało, ale metka przykleiła mi się do żelazka. Próbowałam je jakoś doczyścić solą, kwaskiem cytrynowym, wodą itp. wczoraj i dzisiaj rano, ale zupełnie to nie idzie. Trudno pójdę w wymiętolonych ubraniach do lekarza, nie mam pomysłu ani siły by dalej próbować to doczyścić ![]() Cytat:
![]() Gulasz taki tradycyjny, że mięsko w sosie to raczej ciężkie danie. U mnie w domu po takich sensacjach żołądkowych to się je taką zupę po prostu wywar na mięsie z kurczaka, a w niej tylko marchewka i ryż albo ryż z duszonymi jabłkami, kisiel, flipsy kukurydziane, sucharki, jakiś kleik, ewentualnie delikatny rosół z ryżem zamiast makaronu. Cytat:
Teraz odpoczywaj i byle do wtorku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normalności.
|
||||
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz? ![]() Może faktycznie się zdrzemnę trochę ![]() |
|
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie nagle zniknęła, przed porodem??Może faktycznie byłaś zle zdiagnozowana? ![]() ![]() Mnie też mąz obudził, ale o 00:30 ![]() Przyjechali do nas wczoraj dwaj bratankowie męża, z którymi dawno się nie widział i siedzieli w garażu i piwkowali do tej godziny ![]() Jak wrócił do domu to się zaczął krzątać w kuchni, światła pozapalał, hałasu narobił, szukał czegoś w lodówce, a że nie chciało mi się wstawać to tylko zapytałam z łóżka, co tam robi, a on, że "Nic". Za chwilę przyszedł do pokoju i pytam sie czego tam tak szukałeś w lodówce? Odpowiedz meża "Chipsów". O tej porze, w lodówce?? Nie wiem co oni tam brali do tego piwa Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-25 o 09:13 |
|
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mój mąż już nie może pić, ciąża praktycznie donoszona, musi być na posterunku ![]() Miquesi a możesz nam zdradzić dlaczego lekarz chciał Cię w szpitalu? Spotkaliście się w Mongolii czy co? Ania super, że już lepiej i też polecam gotowane mięsko albo ryż z jabłkiem. Pikpik ![]() Madzia za laktację i dobrze robisz, że nie oddajesz Hani położnym, patrzenie i dotyk dziecka też ma wpływ na produkcję mlekaPowodzenia na wizytach Michaś obracaj się![]() Sara śpi, śrubuje coś ogarnąć w tym czasie. Dziś na grilla idziemy Dobrze że do mojej przyjaciółki, bo mają taki zabudowany na tarasie, wiec pogoda niech sobie jest lipna
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Stresuje się tak, że aż mi niedobrze
a czas się wlecze, niech już będzie 11:00
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Madzia, gratulacje!! Zdrówka i siły dla Was Miqesi, oszczędzaj się babo!! Dobrze, że Cię wypuścili, w domu komfort i synka będziesz miała przy sobie, mniej stresów. Poczekałabyś do tego czerwca chociaż ![]() Całą noc się budziłam i czułam, że mam tam mokro. Nie wiem co to było. Nie leciał żaden śluz, tylko ten dyskomfort, w pewnym momencie jak poszłam do łazienki i się podtarłam to wydawało mi się, że na papierze została blado różowa plama. Było to jednorazowe i oprócz tego żadnych innych dolegliwości. Ale tak na śpiocha wszystko robiłam, że wróciłam zaraz do łóżka. Teraz mam stresa co to było wieczorem mam wizytę na szczęście.
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz tp?
|
|
#3800 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Cytat:
Ale to podobne normalne przy końcówce, bo jest jakiś ucisk. Połóż się i daj nogi wyżej mi to pomaga. Cytat:
![]() Że tam u mnie w brzuchu jest Nasza mała córeczka Cytat:
Cytat:
Wczoraj po wizycie pojechałam z siostrą do brata, bo miał urodziny. Cytat:
' ![]() Żeby było po Twojej myśli No, a teraz co na wizycie. Trochę się rozczarowałam, bo była to ostatnia wizyta i myślałam że gin zbada mnie na fotelu a tu nic, tylko usg. Byłabym spokojniejsza wiedzac że wszystko tam jest ok, no ale mam nadzieję tak jest ![]() Do szpitala mamy zgłosić się 1 czerwca a 2 będzie cc. No, chyba, że zacznie sie coś wcześniej albo ruchy bedą słabsze tfu tfu tfu tfu tfu tfu. Prosimy o kciuki, źeby Malutka posiedziała grzecznie do 2 czerwca ![]() No i dzisiaj mamy 38 tc.
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie taka była moja pierwsza myśl rano, ale ja nawet nie wiem czy tam był śluz
|
|
|
#3802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fajek to też laski paliły w sąsiedniej łazience i szło to do mnie wentylacją. Jedna położna zwróciła uwagę, druga stwierdziła, że co ona na to może, poszłam więc i sama nagadałam.Cytat:
, oby szybko zrobili Ci porządek z nerkami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak w ogólę to w głowie robię sobie wishlistę co zjem\kupię\gdzie pójdę w nagrodę dla samej siebie jak stąd wyjdę ![]() A propos mojej współlokatorki sytuacja się jej pogorszyła, ma rozwarcie 4 cm, większe skurcze (ogólnie gorzej niż ja teraz, czyli 4 tc do przodu), ale stwierdziła, że lekarze chcą ja nastraszyć, powiedzieli jej, że raczej 36 tc nie dotrzyma, bo chciała się wypisać ze szpitala (nie obraziłabym się). Oczywiście znowu powitała obchód nieumyta.
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzieki za kciuki. Cierpliwosc, lekarz po wizycie w gabinecie powiedzial, ze szyjki juz praktycznie nie ma i ze jak wyjda skurcze na KTG, to jade od razu do szpitala. Bo nie chce ryzykowac przedwczesnego porodu. W szpitalu mnie przebadal jeszcze raz. Skurcze jakies wyszly, ale malutkie. Wahal sie jeszcze, bo chcial mnie miec na oku, ale powiedzial, ze jak bede wypoczywac, to zgadza sie, zebym wyszla. W razie akcji mam tam od razu jechac i dzwonic do niego, ze rodze, a on wtedy da cynka kolegom, ze maja sie mna zajac (jesli go nie bedzie na dyzurze jeszcze). Mysle, ze on chcial mnie wtedy po tej wizycie skierowac do szpitala, bo zaczelam mu opowiadac, ze musze jechac na cmentarz zrobic porzadek
, ze w sobote organizuje panienski, jade na kregle, w czwartek do kina na Angry Birds z synkiem, bo wygralam bilety . .. obiecalam, ze bede grzeczna, wszystko odwolalam i mysle, ze bedzie dobrze. Bo po co mam tam lezec, jak sie nic takiego nie dzieje... chyba bym tam skisla z nudow. A tak, jutro Dzien Matki z synkiem spedze Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Jejku,moją kuzynke właśnie zabrali na cesarke. Tętno jej córeczki spadło na ktg. Ma już 35 tydzień skończony, a dzidzia waży ok. 3 kg. Bardzo proszę o kciuki za nią.
![]() U mnie bez zmian więc leżę z fenoterolem i się trzese |
|
|
|
#3805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Jak lekarzowi taką litanię planów na najbliższe dni wyspiewałaś, to wcale się nie dziwię, że chciał Cię do szpitala dawać ![]() Cytat:
Duża dzidzia, na pewno sobie poradzi
|
|||||
|
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezniszczalna ![]() Otóż to! Nie wiem co to moje dziecko wyprawia ![]() Cytat:
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dzis po wizycie Ignas wazy 3655g brzuszek to mu sie ledwo w tym ekranie zmiescil Jade jeszcze raz na KTG mam zjesc o 12 obiad a potem przyjechac zeby dzidzius byl aktywny . Zwiekszyla mi sie przez tydzien ilosc wod plodowych z 11 na 17 No i oczywiscie obserwacja liczenie ruchow- skrupulatne z prowadzeniem tabelki , 2x w tyg KTG i jakby sie cos dzialo to od razu szpital "bo w moim stanie moze to byc powód do przerwania ciazy" ... Mam mieszane uczucia |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż wiele tu takich widział. Jedną widzieliśmy razem na przyjęciu, obrażoną na lekarkę, że podała jej niską wagę dziecka. Jedna, która tu leżała i paliła cała ciążę miała cc w 36 tc, waga dziecka 1.900, dostała ponoć opr od lekarki, ale pewnie to i tak nic nie da.
|
|
#3810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Miqesi- szalona Soffinka- piękna waga! Będzie dobrze
Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-05-25 o 10:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

). Ale! Mąż mi wczoraj powiedział, że ja... chrapię! Masakra, kazałam mu mnie nagrać, bo nie wierzę
) Ja podobno tez chrapie i jakoś sie tym nie przejmuje.

!!! 

Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normalności.

tak sobie nagle zniknęła, przed porodem??

połoznictwo..
, ze w sobote organizuje panienski, jade na kregle, w czwartek do kina na Angry Birds z synkiem, bo wygralam bilety
. .. obiecalam, ze bede grzeczna, wszystko odwolalam i mysle, ze bedzie dobrze. Bo po co mam tam lezec, jak sie nic takiego nie dzieje...
chyba bym tam skisla z nudow. A tak, jutro Dzien Matki z synkiem spedze