|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Żeby jeszcze tego było mało to napisałam do OvuFriend żeby dostać tą darmową wizytę w klinice niepłodności i już opisali że mnie zakwalifikowali, to jest fajne bo dostaje się też zniżkę 50% na badania nasienia ( które i tak musimy powtórzyć) i rezerwy jajnikowej ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Cię to pocieszy, to mam kilka koleżanek z tyłozgięciem SteveS, wszystkie z powodzeniem pozachodziły w ciążę i normalnie urodziły silami natury, bez operacji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Martirybka ja się całkowicie z Tobą zgadzam co do jedzenia i picia. każdy ma swój rozum i je co chce. Mnie też nikt nie nakłoni do picia alkoholu, bo nie pije wcale pod żadną postacią a teksty typu napijemy się jedna lampka czy drink to nic zlewam ciepłym moczem. Co do jedzenia to to samo jestem celiaczką i dieta bg to moj lek na normalność a ludzie nie rozumieją tego, bo jedna bułeczki czy kiełbaska nie zaszkodzi. Mówię wtedy żeby np.zamiast apapu na ból głowy wzięli leki na serce też nie zaszkodzi wtedy dyskusja cichnie. Zdrowy chorego nie zrozumie.
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Monika0185 piękna fasolka 😍 niech rośnie zdrowo! |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też mam tyłozgięcie ![]()
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-05-25 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka wpadła... Druga ciąża z zaskoczenia... Co za niesprawiedliwy świat!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Pater u mnie podobnie znajoma w ciąży juz ma jedno 2.5 letnie dziecko z tż znają się może rok mieszkają razem może 7 mcy i niby od marca "planowali" 9 tc. Spotkałam ja u Gina po poronieniu 😕 niesprawiedliwe to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Boże ja już sie modle o wyjscie z tej pracy, o matko! chce juz na zakupy u chce już jechać w bieszczady! |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja ogródek dopiero na następną wiosnę ogarniam... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
SteveS krecha jakaś jest. Melduj się po wyjeździe już jako przyszła mamuśka
![]() Ale z was ogrodniczki. Ja nie mam ręki do roślin. Kocham je, lubię się nimi otaczać, ale kompletnie drygu do nich nie mam. Chociaż róża pierwsza mi zakwitła ![]() Od dziś mam morze śluzu płodnego, więc odpalam dziś wieczorem lutownicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
4 dni pod rząd? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Albo inaczej, dogadaj się z kelnerem, że Ci będzie dawał bezalkoholowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
W tym cyklu wyjątkowo nie wiem kiedy dokładnie była owu - około tydzień temu. A z tym kelnerem genialny pomysł, nawet wpadłam na lepszy pomysl - widzę ze w menu maja piwo Lech Free, to nawet jak go publicznie zamówię to rodzice nie bedą wiedzieli o co chodzi ![]() Ale olśniłas mnie!! Wielkie dzięki!! :-D Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam zawału - pierwszy raz w życiu miałam lekko beżowy śluz na dwa-trzy dni przed okresem... Nie bardzo wiem, co zrobić, bo nie ma go dużo, a my za godzinę wyjeżdżamy w drogę... Chyba po prostu przeczekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Przemyślenia na dziś - jak umiesz liczyć, to licz na siebie.
![]() Wyobraźcie sobie, że wczoraj prawdopodobnie złamałam palca u lewej stopy, tylko nie wiedziałam, że to złamanie - dopiero dziś w ciągu dnia zaczęło mi bardzo dokuczać i palec jest albo złamany, albo zwichnięty. Jestem sama z córką, nie mogę jechać nawet do lekarza i nie ma nikogo chętnego, aby mi w tym pomóc - zostać z córką chociażby, bo już nie wymagam zawożenia mnie tam, wezmę taksę i sama dojadę. Jak coś ode mnie trzeba, to wszyscy się uśmiechają, a jak ja potrzebuję pomocy i to naprawdę mi jej potrzeba, bo ból jest mega mocny, stopę mam spuchniętą (nie mogę nawet założyć butów, tylko crocsy - tragedia!), ledwo chodzę - to nikogo niestety nie ma. Od 3h czekam na rodziców, którzy obiecali przyjechać i pomóc, a oni nawet jeszcze nie wyjechali z domu - mają do mnie 25km. ![]() Mąż będzie dopiero nad ranem. Chyba zwariuję do tego czasu. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-05-25 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
BlackSantcum Współczuję. Tak to jest jak się potrzebuje pomocy to nikogo nie ma. 😐 Ja dziś na stopę upuściłam kilogramową puszkę z fetą, boli mnie zewnętrzna jej cześć do tego stopnia ze kuleje 😬
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dziewczyny chciałam zakomnuikować.... MAM URLOP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Konto usunięte
|
![]() Trochę mam zajazd w pracy i w dodatku przygotowania do ślubu i mam jakiegoś dola ze wszyscy dookoła zachodzą w ciążę tylko nie ja... |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Pierwszy od 3 lat? Jak to możliwe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zadomowienie
|
zUa_tysica ja też jadę na urlop i cieszę się ogromnie! To co szalejemy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Na jednym krzaczku był na pewno napisany gatunek "Krasawica Moskwy" ![]() Nie wyobrażam sobie 3 lata bez urlopu!! Życzę wspaniale spędzić czas! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-05-25 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny...
![]() Przyjmiecie mnie, mimo, że JESZCZE się nie staramy o dzidzię, ale chcemy zacząć po koniec roku? (jak ja to mowię po moich urodzinach a 17 listopada kończę 25 lat) ![]() 22 lutego urodziłam córeczkę, ciąża nie była planowana, mimo to podchodzę do niej jako złoty strzał czyli, że niekoniecznie kolejna ciąża będzie taka łatwa w "zaplanowaniu" w sensie w zajściu. Podczytuję Was od dawna i w sumie "znam" wiele z Was haha ![]() A właśnie chcę się przyłączyć bo raz , że mam dość tego niemego kibicowania Wam, a dwa, że jak chcę zajść w drugą ciążę niby planowo koło stycznia/lutego 2017, a wcześniejsza ciąża była powiedzmy sobie szczerze wpadką, to chcę odpowiednio wczesniej się przygotować badaniami, testami owulacyjnymi (tym razem będziemy celować w chłopca) więc chyba dobrze kilka dobrych miesięcy przed zacząć się obserwować. ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Aha i 11 maja dostałam okres, ale skąpy i bardzo mało bolesny. Przed ciążą @ były okrutne i bardzo intensywne (w 2 noc okresu mimo największych tamponów i podpasek i tak zazwyczaj brudziłam). Macie jakieś porady co do testów owulacyjnych, oprócz tych oczywistych porad z internetu, że mają być wieczorem późnym i 2 h małego picia? Kupiłam ich sporo na allegro - póki co jako wspomaganie antykoncepcji ![]()
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Na parenting piszą chyba o 22... Wczoraj o 21 robiłam. I negatyw. Ciekawe czy cykle będą jak przed ciąża... Przed ciąża były bardzo regularne po 29-31 dni, głównie 30. No, ale to zobaczymy w następnych miesiącach.
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.