![]() |
#3931 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() czyli jednak... a może jeszcze się obróci? ![]() Cytat:
elaine, a nie wiem czy Ty pisałaś. Macie wymyślone imiona dla synka/córki? Czy będziecie myśleć jak się urodzi? australia, no to Marysia przystopowała trochę z wagą. Może jednak nie będzie wcale taka duża Ja byłam dzisiaj z córą na zaległych szczepieniach, była bardzo dzielna, dostała w nagrodę lody ![]() ![]()
![]() |
#3932 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
No oby
![]() Może Basia chce zrobić mamie prezent na dzień matki? Veronique dobrze że to nie wody, ciekawe co to mogło być... mnie oststnio też boli badanie na samolocie, gin mówiła że wszystko tam opuchnięte. No i nieźle już Laura waży ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Rozeznanie
|
Ja chcialam odprac mezowskie koszulki do pracy z tluszczu, potraktowalam vanishem i co i plam z tluszczu nie ma, za to zostaly biale plamy na zielonych koszulkach :/ z 6 zostaly mu dwie. Nie jest szczesliwy. Chcialam dobrze :/
Weronika nie przejmuj sie takimi historiami, sama slyszalam ich mnostwo. A co nie znaczy ze cos nas moze spotkac. Radena i jak?
#3934 |
Konto usunięte
|
![]() Nadrobiłam Was bez zaznaczania cytatów i teraz już nic nie pamiętam ![]() Mi jakoś dzisiaj strasznie szybko dzień przeleciał, a nic za bardzo nie robiłam... Byłam na godzinę w szkole na przedstawieniu z okazji dnia mamy i zjadłam wielkie ciacho z kremem ![]() Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści. Strasznie duże urosły te Wasze dziecinki! No Tymek to w ogóle idzie na rekord! No niestety Michaś tylko zawiódł mamuśkę dzisiaj ale może jeszcze jest szansa na fikołka jak u Pauli? Tak mi głupio przyszło do głowy, że może stanie na rękach by pomogło ![]() ![]() U mnie burza, wali piorunami i deszcz tak stuka o szyby w oknach dachowych, że mam wrażenie że zaraz się stłuką. Nie wiem jak dzieci mogą spać w takim huku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My właśnie dojechaliśmy do rodziców. W miare ok zniosłam podróż tylko brzuch mi się spinał i teraz już leżę, a on nadal dość boleśnie się napina. Mam nadzieję, że w miarę szybko przejdzie. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sliweczka dobrze że napisałaś, zapomniałam prania ściągnąć z balkonu. Skoro u Ciebie burza to u nas też się moze szybko pojawić. Nie cierpię burz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | ||||||
Ania
|
Asiek- jak mogłas przytrzymać tżta w tak długiej niepewności- całe 4 minuty- toż to wieczność dla niego!
![]() Przykre to co piszesz o tej dziewczynie(mam nadzieję, że z dzieciątkiem będzie w porządku), lekarz nie powinien Ci tego mówić, bo tylko się zestresowałaś, a zupełnie nie potrzebnie, bo to że jej się tak zdarzyło, nie znaczy, że u Ciebie tak będzie! Wszytko będzie ok ![]() Kiara- dobrze, że po wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
Muszę być dobrej myśli. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ja za pierwszym razem miałam 5 ml.. Teraz ściągam co 4 godziny właśnie ta metodą 7-5-3. No to wiesz, o co mi chodzi!- naprawdę to niesamowite ile taka mała istotka może dać szczęścia. Justyna- powinnaś odpoczywać- a nie za obiad i pranie sie brać!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę spać. Moje dzieciątko nakarmione śpi! ![]() Naprawdę mogłabym na nią patrzeć całe życie, nic innego nie robiąc.. Aha wrzuciłam zdjęcie do klubu ![]() Dobranoc ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Bardzo dużo... i jak na razie to tylko jeden sn
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Konto usunięte
|
Haneczka hormony dają ci popalić. Miałam pisać wcześniej, dobrze ci.idzie to ściąganie pokarmu! A może masz możliwość konsultacji z poradnia laktacyjna? Może w twoim szpitalu jest? Teraz już w domu będzie łatwiej, przyjdzie położna środowiskowa, może ona cos doradzi?
W necie na yt są fajne filmiki o prawidlowym przysrawianiu dziecka do piersi, powiem szczerze że mi pomogły. Jak je odszukam to wrzucę jutro do.klubu. komiecznie muszę zobaczyć Hanusie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale fakt faktem to mały procent w porównaniu z cc. Ciekawe czy jak już przyjdzie ten nasz czerwiec to się to choć trochę wyrówna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Czy z tapatalka da się jakoś wejść na kluby? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | ||
Wtajemniczenie
|
Asiek, nie potrzebnie Cię lekarz straszył tym porodem, nie stresuj się
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60903116]Wykończymy ten wątek w maju? ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No ba ![]() Cytat:
I jak? Lepiej? ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60909966] Veronique dobrze że to nie wody, ciekawe co to mogło być... mnie oststnio też boli badanie na samolocie, gin mówiła że wszystko tam opuchnięte. No i nieźle już Laura waży ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jej waga mnie przeraża... Tż gdzieś wyczytał, że przy wysiłku może polecieć ciutka krwi z szyjki. Nie uważam, żebym się podejmowała jakiegoś wysiłku, ale może mój organizm uważa inaczej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Hania jest śliczna ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Maja mnie tak naciska ze az boli i gilgocze ![]() Dzisiaj jest nadzwyczaj ruchliwa. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ogladamy z tz straszny film- czego ludzie nie wymyśla ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Dobranoc
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zadomowienie
|
KOCHANE MAMUSIE! ![]() ![]() Pamiętajcie 26 maja odpoczywamy i spędzamy czas z dziećmi! Imprezę czas zacząć ![]()
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kp idzie nam jak krew z nosa bo nie mam pokarmu
![]() Hania spadła z wczorajszej wagi do 2800gram położna mówiła że mieści się w normie więc nie panikuje. Rana po cc ciągnie i brzuch boli taki ból mocny okresowy. Obkurczsnie macicy trwa. Wybaczcie, że nie cytuje ale jak mała śpi to ja też drzemkuje bo inaczej nie ms czasu.
#3944 | |
Zadomowienie
|
Madziu
Cytat:
Waga dziecka zawsze spada, obkurczanie niestety boli :/, ale to dobry znak-wszystko w środku dochodzi do siebie. Cytowanie olej, śpij ile możesz przez resztę czasu ciesz się Hanią. Dziękujemy, że znajdujesz chwilkę by napisać co u Was ![]() Powodzenia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamuski co ile wymienialyscie/wymieniacie podklady bell mama czy te inne pomiędzy nogami? Co chwilę chodzę siku i ja je wymieniam, albo jak poczuje że coś leci więcej to tez zmiana.
![]() |
#3946 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz po prysznicu ![]() Czekam na pania z labolatorium i ide na 7 na Msze tu do kaplicy Wogole w tej ciazy nie umiem lezec. Kolezanki leza leza a ja bylam wczoraj z mezem w kauflandzie jest naprzeciwko szpitala. Wogole sie nie czuje na 36+4 W życiu nie pomyslalabym ze dzien matki spedze w szpitalu. Wczoraj ola przywiozla mi laurke i mowi: mialas tu nie byc! Kocham cie. Lzy mi kapaly Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-05-26 o 05:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60909966]No oby
![]() Może Basia chce zrobić mamie prezent na dzień matki? [/QUOTE] Dzanet,Ty wiedzmo!!! ;-) Dziewczyny,dziś o 6.25 urodziłam sn córeczkę Basię ![]() ![]() Na razie nie mam zdjęcia,ale uwazam,że jest przepiękna ![]() ![]() Poplakalam się, jak ja trzymałam,że szczęścia ze już ją mam i z tego że już jestem po porodzie. Opiszę Wam wszystko jak znajdę chwilę,a teraz idę kimnac. Jestem z siebie cholernie dumna,że dałam radę jedynie z pomocą gazu rozweselajacego;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Radena gratulacje! Jesteś mega!
Jej przespałam całą noc bez wstawania na siku. Synek też pospał w miarę dobrze-leki zaczęły działać. W nocy tylko miałam chwile zgrozy. Obudził się i cały się trząsł, całą głowę mial w kroplach potu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Basia słońce super prezent mamusi zrobiłaś! Lepszego nie mogłaś! Radena wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cierpliwość piękne życzenia! Nie pozostaje nic innego jak się do nich przyłączyć, wszystko pięknie ujęte. Wszystkiego najlepszego mamusie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE RADENA! BASIA POSPIESZYŁA SIĘ I ZARAZEM POCZEKAŁA ŻEBY BYĆ NAJCUDOWNIEJSZYM PREZENTEM DLA MAMY
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
Idę zbierać kwiatki do koszyka dla mojego kwiatuszka
![]() Ciekawe co z nimi zrobi w tym roku, dwa lata temu ładnie sypała, w zeszłym -nie chciała ;-)
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Radena ogromne gratulacje, piękna data! ![]() Paula patrze, że u Ciebie 39tc i dziecko duże a mimo to się odwróciło... może jeszcze jest nadzieja, że Michałek fiknie ![]()
#3957 | ||
Ania
|
Dzień dobry!
To mój pierwszy Dzień Mamy.. czuję się taka szczęśliwa- nie do opisania! patrzę na tą moją kruszynkę i łzy szczęścia lecą mi po twarzy. Jestem mamą- to brzmi tak dumnie... jestem przepełniona miłością, która nigdy, naprawdę nigdy nie zmaleje.. może tylko być coraz silniejsza. Chciałam Wam wszystkim życzyć takiej miłości. Mamusie, które już mają pociechy, wiedzą o czym mówię. Mamusie, które dopiero pierwszy raz mają serduszko pod swoim serduszkiem- jak tylko maleństwa wyjdą na świat ogranie Was wielka fala miłości- taka zupełnie inna- niepowtarzalna! ![]() Życzę Wam dużo sił, optymizmu, wiary w siebie i w to, że jesteśmy/będziemy dla swoich dzieci najlepszymi rodzicami. Wszystkiego dobrego mamusie! ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60910931]Haneczka hormony dają ci popalić. Miałam pisać wcześniej, dobrze ci.idzie to ściąganie pokarmu! A może masz możliwość konsultacji z poradnia laktacyjna? Może w twoim szpitalu jest? Teraz już w domu będzie łatwiej, przyjdzie położna środowiskowa, może ona cos doradzi? W necie na yt są fajne filmiki o prawidlowym przysrawianiu dziecka do piersi, powiem szczerze że mi pomogły. Jak je odszukam to wrzucę jutro do.klubu. komiecznie muszę zobaczyć Hanusie ![]() [/QUOTE] Pewnie tak, bo w jednej chwili jestem bardzo dobrej myśli, że jakoś to będzie, byle pokarm był- to mogę nawet butelką karmić, a w drugiej łzy lecą, że nie mogę karmić piersią... że to moja wina, bo te sutki.. Położnej spytam, choć w szpitalu mi jakoś pomagały, ale nie wiele z tego wyszło. Na pewno filmiki obejrzę, może coś się uda wypracować- będę wdzięczna za wrzucenie ![]() Cierpliwość- przepiękne życzenia, aż mam łzy w oczach;* dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() Pocieszę Cię, że to obkurczanie nie trwa nie wiadomo jak długo- ja czułam skurcze i to takie mocne. Dostajesz leki przeciwbólowe? Nie cytuj! ciesz się Hanią! ![]() Cytat:
![]() Brawo za poród sn ![]() Odpoczywaj i ciesz się Basią! Mam pytanie: Mamusie po cc- ile dni trwa krwawienie? tzn chodzi mi o to, że u mnie praktycznie już nie ma... nie za szybko się skończyło takie mocniejsze?? Mam teraz bardziej plamienia już. Mija ponad tydzień od cc.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Konto usunięte
|
Cora rano zrobiła siku na nocnik, uciekła mi z łazienki i wróciła z gołą pupa z prezentem
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.