![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I trymestr non stop bolały mnie piersi (TŻ się do teraz ze mnie śmieje, bo zanim test wyszedł pozytywny to stękałam, że okres idzie jak nic, bo mi cycki rozwala :P, to teraz tylko jak sobie przypomni to "nooo, na okres, szybko ci zapowiadało ten okres kolejny ![]() Teraz wstaję do łazienki bez większych problemów (teraz to typowo mój ciężar własny jest największym problemem ![]() Mamy wysoki brodzik i w pewnym momencie bez pomocy TŻa nie byłam w stanie do niego wejść, teraz bez problemu. Nawet gacie założę na stojąco, co jeszcze miesiąc temu było niewykonalne, bo lewej nogi w życiu bym nie podniosła wyżej niż 2 cm ponad podłogę... Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę zazdroszczę wszystkim, które będą tęsknić za pracą ![]() ![]() ![]() ![]() My w piątek malujemy salon, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu walczymy z sypialnią, bo szafa jest zamówiona i teraz tylko za nią poczekać trzeba ![]() W niedzielę wypad na Ikeę po przewijak i wanienkę i kilka innych pierdół, w piątek lub sobotę wypad po łóżeczko (używane) i w między czasie gdzieś materacyk nowy. To już takie podstawy będą chociaż. A reszta po czerwcowej wypłacie (w sumie trochę później, bo w smykolandzie ostatni weekend czerwca jest wszystko -10% albo -15%) i mogę w drugiej połowie lipca się rozpakowywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja to kocham cóż mam zrobić.' Powiem Ci świniczku, że faktycznie ta ciąża Cię mocno doświadcza ... u mnie też parę rzeczy nawala ale chyba nie jest aż tak źle jak u Ciebie bywało. Dzięki za cynk o tym smyku bo też muszę jeszcze kilka rzeczy tam dokupić, a tak to nie będę szaleć do tego czasu ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Swiniaczek ja przy takim samym wzroście mam więcej kg. I chyba one odbijają się na moich biodrach. Do tego to ogólne rozluźnienie.
Czasami to się czuję jak stara maruda. Tylko stekam i stekam. Ale muszę się dobrze zastanowić jak wstać, jak się położyć, gdzie usiąść żeby: 1.minimalizować skurcze. 2. Nie mieć zgagi. 3. Moc się podnieść. Jutro grill u teściów. Grill w ogrodzie, toaleta na 1 piętrze. Każde przejście po schodach to skurcz. A każdy skurcz to parcie na pęcherz. Błędne koło. Ale dobra. Koniec. Byłam dzis u bratanka na dniu matki w szkole (bratowa chora, nie chcieliśmy żeby był sam jak do kazdego dziecka przyjdzie mama). Ledwo ledwo powstrzymałam łzy. Tak mnie te dzieciaki wyruszyły. Skupialam uwagę na wszystkim na czym moglam i jakoś przetrwałam modląc się o koniec. Na dodatek Bobo, ktore nie lubi halasu i nie reaguje na dzieciece piosenki zaczęło kopać. No wtedy to już mnie rozwalilo na całego. Nie potrafię sobie przypomnieć tych piosenek, ale było kilka że mój pierwszy ktok to twój pierwszy krok, jak sie urodziłem to nie spalas bo mnie pilnowalas itp. No w sam raz dla ciezarnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Tinker, ale sama pisałaś, że u was normy zaczynają się wyżej, więc ciężko porównywać...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do piosenek w przedszkolu to hard core, brawo, ze sie nie poryczałaś ![]() ![]() Dziś kumpela mówi mi, że jest w ciąży a ja się aż pobeczałam z radosci ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My z TŻem to ogólnie byliśmy święcie przekonani, że z moją budową (strasznie szerokie biodra, powszechnie uważane za stworzone do rozmnażania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Smykoland, nie myl ze Smykiem czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
To byla 2kl podstawówki. Ale genialne dzieciaki. Muszę dziecko podpytac co to były za piosenki.
Ja jestem bardzo płaczliwa ostatnio. Wszystko mnie wzrusza. Mąż się śmieję ze hormony oczami mi kapią. |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
||
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Póki co płaczliwość udaje mi się ukrywać przed światem
![]() ![]() Smykoland to cuś innego ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-05-25 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Jedna piosenka to było "Jesteś mamą"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Raczkowanie
|
Nadrabiam od wczoraj i w koncu sie udało choć miałam moment zeby pojść spać;p
W poniedziałek miałam 3usg ![]() Także nie przemeczam sie i duzo lezakuje. Dziewczyny macie super figury i brzuszki, ja czuje sie jak orka z moimi +11kg;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Ja dziś odwiedziłam swoją pracę ![]() ![]() ![]()
#1875 | |||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Cytat:
Szybko sie picieszyłaś po pozostawieniu pracy ale za to pocieszenie w WIELKIM stylu... Niektóre z nas lodem, ciachem a Ty cała lodówka ![]() Z doświadczenia wiem ze to uczucie porzucenia mija po jakiś 2 tyg. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
Uwielbiam sok z pokrzyw jeszcze z dodatkiem pietruszki - super ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-26 o 05:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | ||||
Zakorzenienie
|
hej mamusie..wszystkiego dobrego w dniu Waszego/naszego święta
![]() ![]() Cytat:
ja leżę praktycznie cały dzień, wstaję na posiłki, do wc, poranna i wieczorna higiena i właściwie to tyle... Cytat:
Cytat:
ale to szybko zleciało,pamiętam jak pisałaś,że jeszcze dwa miesiące np pracujesz, a to już koniec.. Cytat:
![]() super,że szyjka "trzyma"..lekarz mówił od czego mogło być plamienie? superhuman - jak u Ciebie po wizycie? Tija - odezwij się jak się zameldujesz w szpitalu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na swoje biodro znalazłam sposób - przewróciliśmy materac z ekstremalnie twardego na twardy (mamy taki o rożnych stanach twardości) następnie poduszka miedzy nogi na całej długości , a głowa tylko na na rogalu. Po dwóch dniach ból biodra prawie niewyczuwalny ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez mam wysoki brodzik i o ile mogłam sama wejść to z wyjściem miałam problemy ![]() Na jakie kolory malujecie? Cytat:
Pamiętasz o opisie cudownej polisy? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj zaczynam 30 tydzień ![]() Około 9-10 spadam do szpitala, na te moje stare śmieci ![]() Kurcze tak Was czytam i szczerze współczuję dolegliwości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
tija zastrzyk dostaniesz z powodu założenia pessara?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Raczkowanie
|
Hej, mnie na szczęście większe dolegliwości bólowe na razie omijają. Jedynie płaczliwość od jakiegoś tygodnia daje się we znaki. Niezależnie od tego czy jest powód czy nie to "oczy mi się pocą"
![]() We wtorek miałam robiony zastrzyk z immunoglobulią. Poszłam do ośrodka, bo męża nie było w domu od kilku dni a nie chciało mi się do szpitala jechać, ale pielęgniarki średnio zadowolone były, że coś mają kobiecie w ciąży podawać, jeszcze w dodatku jakiś zastrzyk z obco brzmiącym słowem "immunoglobulina", mimo, że miałam zlecenie od lekarza. Obróciłam się na pięcie i poszłam na zajęcia SR i powiedziałam położnej a ona, że to żaden problem. Przeżycie było, bo ostatni zastrzyk w mięsień pośladkowy to chyba w dzieciństwie miałam ![]() ![]() Listy wyprawkowe już gotowe, z niecierpliwością czekam na przelew, to zacznę ogarniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Zastrzyk dostanę z powodu zagrażającego porodu przedwczesnego, pessar też z tego powodu mam. Więc wychodzi na to samo
![]() Macie jeszcze Tosie w 30 tygodniu ![]()
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-05-26 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
śliczny brzuszek... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u mnie 30t0d
![]() Takze, mam banana na twarzy ![]() Moja swinka dostała krople do oka i biednej musze aplikować trzy razy dziennie. Teraz mnie nienawidzi i ucieka jak próbuje ją tylko pogłaskać ![]() Cytat:
![]() Trzymaj sie na tym grillu, oj polatasz sobie po schodach ![]() Cytat:
![]() maluszek juz spory ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dzisiaj 27+0 tc i zaczynam III trymestr! ![]() wraz z 9,5 kg na plusie ![]() Z tej okazji pokażę Bębenek ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-26 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Czekam na izbie przyjęć
![]()
#1887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przytyłaś coś w ogóle? ![]() ![]() ![]() Kobietki gratulacje z okazji 30tego tygodnia! ![]() ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-26 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny melduje sie po wczorajszym długim i wyczerpującym aczkolwiek wspaniałym dniu
![]() ![]() Zacznę od wizyty Bo Strasznie sie denerwowałam. Badając szyjkę lekarz stwierdził, ze nie jest ani jakoś super miękka ani super twarda ale jest ok. Zmierzył długośc - wyszło 3cm dałam mu wypis z izby przyjęć i pytam czy sie skróciła o 0,5cm w tydzień? Powiedział, żeby sie tym nie sugerować bo rożne sprzęty i przyjmijmy, ze jest tak samo. Powiedział, ze dobrze ze pojechałam na IP bo nie można lekceważyć nic ale "alarm" mamy odwolany. Mam sie nie denerwować bo jest ok. Bo oprócz tego - nie uwierzycie - mała sie odwróciła i ma głowę pod lewym żebrem :cojest?: przez tyle czasu była w dół i nagle sie idwrocila... Ale gin mówił ze to dobrze bo nie będzie tez na ta szyjkę napierać. Doszliśmy razem do wniosku, ze te bóle mogły być spowodowane właśnie tym ze sie obracała. Wazy już kilosa i jest śliczna:Love: zakochałam sie! Gin powiedział, ze bardzo ładna dzidzia i ze wszystko jest w porządku. Oczywiście dalej wszystko bez przesady i z umiarem. Mam przyjść za dwa tyg i szyjka ma być taka sama! ![]() O plastrowanie zapomniałam sie z tego wszystkiego zapytać, nawet książeczki nie wzięłam ze sobą ![]() ![]() ![]() TZ po badaniu EEG - niestety powiedzieli mu przy odbiorze wyników ze ma jak najpilniej udać sie do neurologa ![]() Urodzinowy dzień był dla mnie bardzo wyjątkowy na pewno go zapamiętam. Rano TZ przywitał mnie tortem i kwiatami - zrobił śniadanie, pózniej pojechaliśmy na jego badanie pózniej zabrał mnie na stary rynek na kawkę mrożona - mieszkamy tu ponad rok a pierwszy raz widzieliśmy jak sie koziołki stukają i Pan gra na trąbce hejnał ![]() ![]() ![]() Życzę dzisiaj ja Wam i sobie wszystkiego co najlepsze mamusie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż tez wczoraj robił hamburgery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kobietki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a za TŻta mocno trzymam kciuki ![]() ![]() I jeszcze dopisuję się do tych co będą tęsknić za swoją pracą... Ja będę może nie tyle za samą robotą co za ludźmi.. Uwielbiam bycie liderem, prowadzenie zespołu, patrzenie jak ludzie się rozwijają i pchanie ich do tego rozwoju... trochę to jak wychowywanie dzieci jest ![]() ![]()
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-05-26 o 09:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.