|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
, oby leki szybko pomogły i Domiś sie juz nie meczył ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Paula, ale jak Ty szprechac bedziesz za to ![]() Aha, a kiedy koniec szelek? jutro? milek juz się rwie do siadania, skubaniec, a jeszcze w życiu sie i nasiedzi i nałazi ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Marcia, a duze wesele robicie? sukienke bedziesz brała tę, co kiedys wstawiałaś zdjecie? Mi sie podoba sukienka Mariny, tej od Szczęsnego. i welon ładny i fryzura taka prosta elegancka. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień był i teraz ostatnia noc z szelkami ![]() Jak wstanie i je ściągnę tak je schować do szafy ![]() Dobra idę spać bo jutro pewnie od 5 zacznie się dzień nowy
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
No to pierwsze samarkowanie wieczorne mamy za soba. Tz oczywiscie w pracy a ja walczylam z malym od 19.45. Teraz nareszcie spi. Ja tez sie klade, bo padam na pysk. Spokojnej i przespanej nocy
|
|
|
|
#3934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sukienkę nie tą samą ale baaardzo podobna. Wesele duze.. 260 osob do zaproszenia ale w naszej sali nie wejdzie tyle co się po zaklepaniu okazalo. Ale cobporadzic tesciowie uparci. Na szczescie z 40 osob to przynajmniej odpadnie juz teraz bo tak 220 to tam bedzie akurat. Drazliwy temat dla mnie goscie:-P Juz wsio zaklepabe oprocz dekoracji kwiatow. I butow ;-) niczym sie nie martwie oprocz tego co z Zoska bedzie. Bo jesli bede karmic to bede wracac? Srednio :-\ butle moze zechce. Obcej niani nie weźmiemy jakas znajoma.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ale bylo darcie przy kapieli i po Jakbysmy ja kapali w soli a ona miala milion ran..
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Paula to ten dzień dyszla jutro to może dla was a ty nie wiesz 😂 A Zosia co się znów z woda pogniewała brudasek jeden? Biedny Dominik oby leki pomogły 😩
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Wlasnie Nana co to ma byc z ta alergia :-(
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie :-*
Dominik już śpi mam nadzieję że będzie już tylko lepiej ![]() Marcia Zosia to prawdziwy hardcorowiec jestem pewna ze drugie Wasze dziecko będzie aniolkiem ![]() Duże wesele robicie my mieliśmy na 80 a wydawało się już dużo :p ale rozumiem doskonale kwestie gości u nas też były kłótnie itp bo mamy oboje duże rodziny i ciężko było się zmieścić załatwiliśmy też autobus z kościoła do sali (20km odleglosci) ale i tak.niektorzy niezadowoleni bo.powienien ich brać z pod domu. szkoda gadać ale zobaczysz że to będzie piękny dzień Zosia będzie aniolkiem a Ty będziesz imprezę wspominać z łezka w oku ![]() Paula to jutro jest ten dzień Mija wreszcie odzyje Figa Gratki wagi i wzrostu małej a starsza cora fajne argumenty ma nie ma co i kloc się z dzieckiem hihi moja chrzesnica też mnie rozbraja ostatnio byłam z nią na dworze koło domu i weszła na murek i łapie ja za rękę i proszę żeby zeszła bo spadnie i coś sobie zrobi a ona do mnie: no co ty oszalalas ja już dorosłam! ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- P. S. dla większości z nas jutro pierwszy dzień matki <3
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-05-25 o 23:17 |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
O tym tez pomyslalam
dostalam juz dzis bukiet od tz w imieniu Zosi ;-) mam nadzieje ze 2 dziecko bedzie anioł jak u wiekszasci z was :-D
|
#3939 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej a pamiętam jak byłaś jedna z pierwszych co rodzi ale czas leci najlepszego sloiczki sobie daruj Cytat:
podrzucić przepisy jak coś będziesz robić ? bo wiesz ja zielona w kwestii dzieci a jak mi t. Będzie radzić co i jak to mogę nerwowo nie wytrzymać ![]() Cytat:
dużo zdrówka dla małego i sił dla mamy będzie dobrze reakcja mamy prawidłowa dobrze ze pojechaliście Cytat:
Może uda się na troszkę wyjść ? Paula jestem z Ciebie dumna zobacz dałaś rade z tymi szelkami..było ciężko ale to już za Wami Dzielna mama 😊Cytat:
![]() Cytat:
Poproszę o przepisy co tam dla malucha będziesz robić Cytat:
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Elena cudownie obserwować jak te nasze bable szybko się rozwijają prawda? ![]() Nana współczuję przejść. Nas czeka szczepienie na początku czerwca i jak wcześniej mnie to nie ruszało, tak teraz powoli zaczynam łapać stresa ![]() Figa ale masz bystergo lobuza w domu ![]() Ale jestem dumna dzisiaj z Janka, bo było sporo jezdzania samochodem, wózkiem i nawet wózkiem sklepowym, a on się wykazał anielska cierpliwością 😍 zaliczylismy tez karmuenie w ogródku kawiarnianym ale nie dało się inaczej ![]() Dziewczyny od kp. Dotychczas jadł mały jak w zegarku co 1.5h a od kikku dni te przerwy sa dluzsze 2-2.5h. Co ile karmicie licząc od konca 1 karmienia do poczatku kolejnego? |
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz co jakies 3h..u nas to sie mega zmienia
|
#3942 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć
U nas wszystko spoko, TŻ śpi o północy , Hania od 22. Ja słucham muzyki jednego z moich dwóch ukochanych kompozytorów - Jamesa Hornera (drugim, a właściwie pierwszym jest Hans Zimmer) i pomyślałam, że Wam coś wrzucę: https://www.youtube.com/watch?v=6uo2VDyoeS0 Cudna muzyka Hornera z Titanica, w 1:58 małżeństwo i ich 4miesięczny synuś, pewnie postanowili umrzeć razem Tak czy siak wrzucam bo raz , że piękna muzyka , a dwa, że nasze nieprzespane noce/krzyki itp to nic w porownaniu z takimi tragediami.DOBRANOC
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moja to wisicyc. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Jejuuu ale miałam dzisiaj darcia i marudzenia wieczorową porą... dopiero 15 minut temu zasnęła. Czy to możliwe, że jak o 18 jadłam do obiadu sałatkę z czerwonej kapusty to Lilkę od 22 bolał brzuch? Jak szybko to, co jemy przedostaje się do mleka? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Troche za duza przerwa. Mysle, ze to nie to ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
U nas ostantio kp pelna para i tez jest nieregulatnie. Czasem ciumka godzine po czym godzina i znowu, a czasem 3 h i dopiro wtedy
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest popsute kiedy sie naprawi??? Jak juz było ładnie spadła do 4tak pobudki sto razy w nocy.
Wasze dzieci też tak się dra jak je bierzecie w nocy duo karmienia? Zanim przewine tup już tak się drze ze klękajcie narody
|
#3946 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja tak nie mam ale w takim wypadku olalabym przewijanie jak się aż tak drze nic się jej od sikow nie stanie
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby to szybko zlecialo tak jak piszesz )Marcia Moja tez się popsuła - spala do 5-6 ciągiem a teraz budzi się 1-3 .... Może kiedyś wrócą długie przesłane nocki
|
|
#3948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak sie budzi w nocy i nie dostanie od razu cyca to tak sie rozwyje, że później cyc nie pomaga Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Cytat:
Więc też się popsuła. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wszystkie popsute :-(
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy Oby samarki chociaż dzisiaj poszły precz, wisycyce się opanowały i nie śpiące spala chociaż pół dnia To jest nasz dzień
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
NanaR, biedulek mały
marcia, ale duże weselicho będziecie mieli. Macie takie duże rodziny? U nas słaba nocka niestety. Od 22 do 6.30 trzy razy się obudził i całą noc stękał. Chyba brzuchol męczył. Teraz poszła kupa, to może będzie lepiej. No i może zaśnie niedługo chociaż na chwilę książę jeden Mieliśmy dzisiaj jechać do kuzyna Przemusia w odwiedziny, ale Olek się rozchorował więc sobie darujemy ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, MAMY
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia i życzę dziś wspaniałego dnia wszystkim mamom ![]() Mój spał od 19 do 4.20 zjadł zrobić il mega kupę i poszliśmy jeszcze spać do teraz
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !!!
Mamusie- Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta ![]() Nana- fatalnie z tą reakcją poszczepienną. Ciężko będzie wyczuć moment bez upałó. Mój brat w zeszłym roku własnie w upały szczepił swoją córeczkę i ze 3 dni mieli ostrego płaczu. marcia- po cichu Ci zazdroszcze tego ślubu i wesela. To jeden z najpiękniejszych dni w życiu ![]() Ja jak Małgosia miała 10 miesięcy to miałam wesele gdzie w trakcie przyjeżdżałam żeby ją nakarmić. Odległość była 6 km ale dziecko już wtedy szybko jadło więc wszystkiego było pół godziny. Będzie dobrze ![]() Mój wczoraj zasnął o 19... ja wybyłam o tesco po prezenty na dzień dziecka dla chrześnic TŻ-ta i tam poprostu masakra. Kolejki do kas były na pół sklepu. Mam 2 km i szłam jak poparzona bo myślałam, że może być po 1,5 h awaria...wchodze do domu a dziecko nadal śpi. Miałam stresa co będzie w nocy ale Krzyś się obudził o 21.30, coś tam popatrzył na światełko przez pół h i poszedł w kimę. W nocy było kilka pobudek ale wstaliśmy o 6 w świetnym humorze ![]() Dzisiaj zdjęłam mu plastry z brzucha i ma duże rany od kleju/potu/złuszczenia skóry? Posmarowałam mu alantanem- można jeszcze jakoś pomóc? Wietrzę ten brzuszek. Jutro znów do szpitala na plastrowanie...Jak pomyślę, że on ze 2 miechy będzie miał takie coś to przy upałach zupełnie będzie miał zmasakrowany ten brzuszek To juz teraz wygląda jakbym mu przez przypadek przypaliła brzuszek żelazkiem. Gdzieniegdzie ma nawet małe bąbelki.Tż z Małgosią pojechali do teściów i zostałam sama.
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
Badzia, a dlaczego twoj maluszek ma plasterki na brzuszku? Wszyscy na pewno wiedza, ale ja tu od niedawna, dlatego pytam
|
|
|
|
#3957 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego Drogie Mamusie My dzisiaj nocka dosyć ok, ciągle nie jak sprzed czasów popsucia, ale narzekać nie mogę. Hania zasnęła o 22, pobudka o 3 na jedzenie i o 8:30 pobudka finalna.
|
#3958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.I dzięki plastrowaniu ma zniknąć.esor- zmieniłaś avka i zaczęłam się dziwić co to za nowa osoba
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nasz slub 17 wrzesnia i wtedy boje sie co bedzie, ona bedzie miala 7 mies ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Twoj Krzyś biedaczek. Szkoda jego brzuszka.
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego mamusie
![]() Zuza dała nawet pospać, obudziła się między 19.30 a 8 tylko 2 razy na szybkiego cyca. Ja przewinąć w nocy muszę przynajmniej raz, bo jak ma zbyt pełnego pampersa to się wierci tak, że zaraz przesikana jest. Tyle że ona z reguły nawet oczu nie otworzy. Parę razy zdarzyło się że całą ją przebierałam i też się nie obudziła.... Wykalacka teraz Zuza głodna co 2-3 godziny, ale jak miała te gorsze dni to najdłuższa przerwa to prawie 6h ![]() Elena twój synek to prześciga chyba większość wątkowych dzieci moja w nosie ma swoje nogi a przewroty to tylko na bok i samą głowę przekręca tak że ma twarz w macie i się złości Badzia szkoda maluszka a długo musi mieć przyklejony taki plaster?Paradoks naszego państwa- uchwalili 500+, a nasza gmina nie dostała na wypłaty jeszcze ani grosza i nie wiadomo kiedy zaczną wypłacać, bo nie mają środków... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-26 o 09:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

stąd wysypka i jego nerwowosc bo go swędzi skóra. Niby niedobrze że miał gorączkę. Ogólnie teraz mamy w lipcu i mam nie szczepić jeśli będą upały bo to w połączeniu ze szczepionka jak teraz pogorszyła sprawę. Dostał leki i mam nadzieję że pomoże 
, oby leki szybko pomogły i Domiś sie juz nie meczył 

sloiczki sobie daruj 

Tak czy siak wrzucam bo raz , że piękna muzyka , a dwa, że nasze nieprzespane noce/krzyki itp to nic w porownaniu z takimi tragediami.

Mieliśmy dzisiaj jechać do kuzyna Przemusia w odwiedziny, ale Olek się rozchorował
więc sobie darujemy
.I dzięki plastrowaniu ma zniknąć.