Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 21:52   #3931
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny później Wasze nadgonie chciałam tylko napisać że ni3pokoilo mnie zachowanie Dominika jego placzliwosc i nerwowosc do tego wysypka no i pojechaliśmy do naszego pediatry dermatologa no i się okazało że to zaostrzenie alergii po szczepieniu stąd wysypka i jego nerwowosc bo go swędzi skóra. Niby niedobrze że miał gorączkę. Ogólnie teraz mamy w lipcu i mam nie szczepić jeśli będą upały bo to w połączeniu ze szczepionka jak teraz pogorszyła sprawę. Dostał leki i mam nadzieję że pomoże
Oj, nawet przy szczepionce ta alergia daje o sobie znać , oby leki szybko pomogły i Domiś sie juz nie meczył

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Super ze takie postępy robi lada dzień zacznie siadać skoro odkrył kolanka

Hihi

Moja jedynie się nauczyla chwytać zabawki i jak wiszą na macie a ona ciągnie np za nogę lwa to się denerwuję ze jej nie starcza odciągnąć do buzi

A ja siedzę obok i mam polewe z niej

W ogóle przed kąpielą cos odkryłam
Dmuchana jej w buzię a ta piszczala jak głupia i tak głośno powietrze lapala

Hahah spróbujcie ze swoimi - niezła zabawa

Odrabiam zasrany niemiecki.... rzygam juz nim ....ale jeszcze miesiąc i koniec - juz powiedziałam dla baby ze na kolejny poziom nie idę
Jutro spróbuje z tym dmuchaniem

Paula, ale jak Ty szprechac bedziesz za to

Aha, a kiedy koniec szelek? jutro?
milek juz się rwie do siadania, skubaniec, a jeszcze w życiu sie i nasiedzi i nałazi

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc to kupując marchewkę czy ziemniaka też pewności się nie ma co w nich siedzi czy na czym rosły :-( ba my mamy własne ziemniaki i trochę innych rzeczy, a przecież rosną pod tym smogiem
Ja jeszcze nie wiem co zrobię, na pewno będe korzystać z tego co mam, ale jak będzie jeść jak łobuz po łyżeczce maks to słoiki pójdą w ruch
Ja wychodziłam z K. z tego samego załozenia, poza tym dla spróbowania przez dziecko, nie najedzenia się bez sensu było dla mnie gotowanie np. pół marchewki... potem , jak juz poszły w ruch zupki takie mieszane to wiadomo, ze sama robiłam, choc czasem wspomagałam sie słoiczkiem, nie powiem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Marcia, a duze wesele robicie? sukienke bedziesz brała tę, co kiedys wstawiałaś zdjecie?
Mi sie podoba sukienka Mariny, tej od Szczęsnego. i welon ładny i fryzura taka prosta elegancka.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
A może Samarce się spodoba 😀 nigdy nie wiesz taka rozrywka na wsi w ty w domu będziesz 😀

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Siedzę pod basenem czekam na tz dzwonie od 15 min nie odbiera hmmm po czym odbiera wreszcie i mówi sory ale poszła kupa gigant 😂 i była akcja a matka się już martwi co jest 😂 z buta bym szła z 40 minut

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Apropo warzyw dla malucha to tu jest dużo organicznych z certyfikatem więc najwyżej te pójdą w ruch czemuś trzeba ufać a z resztą nie wiadomo czy będzie chciała jeść w ogóle tak jak figa pisze 😉
o, to tz przeszedł chrzest bojowy
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 22:12   #3932
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Oj, nawet przy szczepionce ta alergia daje o sobie znać , oby leki szybko pomogły i Domiś sie juz nie meczył

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

milek juz się rwie do siadania, skubaniec, a jeszcze w życiu sie i nasiedzi i nałazi

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ja wychodziłam z K. z tego samego załozenia, poza tym dla spróbowania przez dziecko, nie najedzenia się bez sensu było dla mnie gotowanie np. pół marchewki... potem , jak juz poszły w ruch zupki takie mieszane to wiadomo, ze sama robiłam, choc czasem wspomagałam sie słoiczkiem, nie powiem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Marcia, a duze wesele robicie? sukienke bedziesz brała tę, co kiedys wstawiałaś zdjecie?
Mi sie podoba sukienka Mariny, tej od Szczęsnego. i welon ładny i fryzura taka prosta elegancka.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Dzisiaj ostatni dzień był i teraz ostatnia noc z szelkami

Jak wstanie i je ściągnę tak je schować do szafy

Dobra idę spać bo jutro pewnie od 5 zacznie się dzień nowy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 22:23   #3933
joann_
Raczkowanie

No to pierwsze samarkowanie wieczorne mamy za soba. Tz oczywiscie w pracy a ja walczylam z malym od 19.45. Teraz nareszcie spi. Ja tez sie klade, bo padam na pysk. Spokojnej i przespanej nocy
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 22:31   #3934
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Hihi

Moja jedynie się nauczyla chwytać zabawki i jak wiszą na macie a ona ciągnie np za nogę lwa to się denerwuję ze jej nie starcza odciągnąć do buzi

Odrabiam zasrany niemiecki.... rzygam juz nim ....ale jeszcze miesiąc i koniec - juz powiedziałam dla baby ze na kolejny poziom nie idę
Moja też ciagnie za zabawki i obrywa i wtedy szczesliwa :-P

Cytat:

Twoj M. Przegania sam siebie
Sukienkę nie tą samą ale baaardzo podobna. Wesele duze.. 260 osob do zaproszenia ale w naszej sali nie wejdzie tyle co się po zaklepaniu okazalo. Ale cobporadzic tesciowie uparci. Na szczescie z 40 osob to przynajmniej odpadnie juz teraz bo tak 220 to tam bedzie akurat. Drazliwy temat dla mnie goscie:-P
Juz wsio zaklepabe oprocz dekoracji kwiatow. I butow ;-) niczym sie nie martwie oprocz tego co z Zoska bedzie. Bo jesli bede karmic to bede wracac? Srednio :-\ butle moze zechce. Obcej niani nie weźmiemy jakas znajoma..

Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień był i teraz ostatnia noc z szelkami

Jak wstanie i je ściągnę tak je schować do szafy

Dobra idę spać bo jutro pewnie od 5 zacznie się dzień nowy
O o to jutro swietujecie :-D daj znac jak Mia sie bedzie zachowywać

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Ale bylo darcie przy kapieli i po
Jakbysmy ja kapali w soli a ona miala milion ran..
Stary 2016-05-25, 23:02   #3935
Lola2828
Zadomowienie

Paula to ten dzień dyszla jutro to może dla was a ty nie wiesz 😂 A Zosia co się znów z woda pogniewała brudasek jeden? Biedny Dominik oby leki pomogły 😩
Stary 2016-05-25, 23:06   #3936
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Paula to ten dzień dyszla jutro to może dla was a ty nie wiesz 😂 A Zosia co się znów z woda pogniewała brudasek jeden? Biedny Dominik oby leki pomogły 😩
No znow sie pogniewala

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Wlasnie Nana co to ma byc z ta alergia :-(
Stary 2016-05-25, 23:22   #3937
NanaR
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie :-*
Dominik już śpi mam nadzieję że będzie już tylko lepiej

Marcia Zosia to prawdziwy hardcorowiec jestem pewna ze drugie Wasze dziecko będzie aniolkiem
Duże wesele robicie my mieliśmy na 80 a wydawało się już dużo :p ale rozumiem doskonale kwestie gości u nas też były kłótnie itp bo mamy oboje duże rodziny i ciężko było się zmieścić załatwiliśmy też autobus z kościoła do sali (20km odleglosci) ale i tak.niektorzy niezadowoleni bo.powienien ich brać z pod domu. szkoda gadać ale zobaczysz że to będzie piękny dzień Zosia będzie aniolkiem a Ty będziesz imprezę wspominać z łezka w oku

Paula to jutro jest ten dzień Mija wreszcie odzyje jestem pewna ze Samara pójdzie w kat razem z szelkami

Figa Gratki wagi i wzrostu małej a starsza cora fajne argumenty ma nie ma co i kloc się z dzieckiem hihi
moja chrzesnica też mnie rozbraja ostatnio byłam z nią na dworze koło domu i weszła na murek i łapie ja za rękę i proszę żeby zeszła bo spadnie i coś sobie zrobi a ona do mnie: no co ty oszalalas ja już dorosłam!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No znow sie pogniewala

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Wlasnie Nana co to ma byc z ta alergia :-(
No niestety szczepienie źle wpłynęło na małego i jako że nie wolno mi słodyczy w dużych ilościach to wcale nie jem raz na jakiś czas babkę ale pilam duzo jablkowego kompotu i nie pomyślałam że w nim dużo cukru jest dziś sobie uświadomiłam to a sam go robiłam i na to nie wpadłam i go uczulilo a że był po szczepieniu i do tego upały wszystko się spotegowalo i biedny cierpi jak był mniejszy nie potrafił pokazać że go swędzi ale teraz już potrafi. Dobrze ze umówiłam się na wizytę bo intuicja matki mnie nie zawiodła

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

P. S. dla większości z nas jutro pierwszy dzień matki <3

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-05-25 o 23:17
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 23:34   #3938
marciar7
Zakorzenienie

O tym tez pomyslalam dostalam juz dzis bukiet od tz w imieniu Zosi ;-) mam nadzieje ze 2 dziecko bedzie anioł jak u wiekszasci z was :-D
Stary 2016-05-25, 23:34   #3939
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
😂 mały cwaniaczek

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Nana znów ty straszysz zębami 😱 rano jak byłam z psem koleżanka wracała ze szkoły z młodszym synem i już 3 miesiące ma taki armagedon z nim przez zeby że jestem przerażona dzisiaj w nocy wstawał 12 razy 😱 i to z takim płaczem nic na niego nie działa szok 😲. Ja czekam na tz i spadam na basen godzinka dla mnie 😀 u nas dzisiaj mała samarka się wkradła nic nie pasuje eh...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

A tak w ogóle to my dzisiaj mamy 4 miesiące ❤❤ lecę po słoiczki 😂

Ojej a pamiętam jak byłaś jedna z pierwszych co rodzi ale czas leci najlepszego sloiczki sobie daruj

Cytat:
To był taki żarcik 😂 jak skończy 5 to może coś zaczniemy próbować ale raczej sama będę robić coś 😀

podrzucić przepisy jak coś będziesz robić ? bo wiesz ja zielona w kwestii dzieci a jak mi t. Będzie radzić co i jak to mogę nerwowo nie wytrzymać

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny później Wasze nadgonie chciałam tylko napisać że ni3pokoilo mnie zachowanie Dominika jego placzliwosc i nerwowosc do tego wysypka no i pojechaliśmy do naszego pediatry dermatologa no i się okazało że to zaostrzenie alergii po szczepieniu stąd wysypka i jego nerwowosc bo go swędzi skóra. Niby niedobrze że miał gorączkę. Ogólnie teraz mamy w lipcu i mam nie szczepić jeśli będą upały bo to w połączeniu ze szczepionka jak teraz pogorszyła sprawę. Dostał leki i mam nadzieję że pomoże

dużo zdrówka dla małego i sił dla mamy będzie dobrze reakcja mamy prawidłowa dobrze ze pojechaliście

Cytat:
Samarocha padła w końcu

Jejku vo za dzień ... dobrze ze juz śpi. U nas jutro na mojej ulicy jest festyn z okazji dnia matki i cala ulica jest zablokowana. Budki z jedzeniem, wata cukrowa , pompowane zamki do skakania itp. Ale z moja samara to ja się boję z domu wyjść
Bedzie z okna oglądać imprezę

Może uda się na troszkę wyjść ? Paula jestem z Ciebie dumna zobacz dałaś rade z tymi szelkami..było ciężko ale to już za Wami Dzielna mama 😊

Cytat:

Hihi

Szybko minie i będziesz zaraz w rodzinne strony się pakować a pamiętam jak z gór fotki wstawialas z urlopu

Cytat:

Poproszę o przepisy co tam dla malucha będziesz robić

Cytat:
Moja też ciagnie za zabawki i obrywa i wtedy szczesliwa :-P

Twoj M. Przegania sam siebie
Sukienkę nie tą samą ale baaardzo podobna. Wesele duze.. 260 osob do zaproszenia ale w naszej sali nie wejdzie tyle co się po zaklepaniu okazalo. Ale cobporadzic tesciowie uparci. Na szczescie z 40 osob to przynajmniej odpadnie juz teraz bo tak 220 to tam bedzie akurat. Drazliwy temat dla mnie goscie:-P
Juz wsio zaklepabe oprocz dekoracji kwiatow. I butow ;-) niczym sie nie martwie oprocz tego co z Zoska bedzie. Bo jesli bede karmic to bede wracac? Srednio :-\ butle moze zechce. Obcej niani nie weźmiemy jakas znajoma..

O o to jutro swietujecie :-D daj znac jak Mia sie bedzie zachowywać

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Ale bylo darcie przy kapieli i po
Jakbysmy ja kapali w soli a ona miala milion ran..
Tłum ludzi ale co poradzisz

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 23:41   #3940
wykalacka
Zadomowienie

Witam się wieczorową porą

Elena cudownie obserwować jak te nasze bable szybko się rozwijają prawda?
Nana współczuję przejść. Nas czeka szczepienie na początku czerwca i jak wcześniej mnie to nie ruszało, tak teraz powoli zaczynam łapać stresa

Figa ale masz bystergo lobuza w domu

Ale jestem dumna dzisiaj z Janka, bo było sporo jezdzania samochodem, wózkiem i nawet wózkiem sklepowym, a on się wykazał anielska cierpliwością 😍 zaliczylismy tez karmuenie w ogródku kawiarnianym ale nie dało się inaczej

Dziewczyny od kp.
Dotychczas jadł mały jak w zegarku co 1.5h a od kikku dni te przerwy sa dluzsze 2-2.5h. Co ile karmicie licząc od konca 1 karmienia do poczatku kolejnego?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 23:54   #3941
marciar7
Zakorzenienie

Ja teraz co jakies 3h..u nas to sie mega zmienia
Stary 2016-05-26, 00:35   #3942
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć

U nas wszystko spoko, TŻ śpi o północy , Hania od 22.

Ja słucham muzyki jednego z moich dwóch ukochanych kompozytorów - Jamesa Hornera (drugim, a właściwie pierwszym jest Hans Zimmer) i pomyślałam, że Wam coś wrzucę:

https://www.youtube.com/watch?v=6uo2VDyoeS0

Cudna muzyka Hornera z Titanica, w 1:58 małżeństwo i ich 4miesięczny synuś, pewnie postanowili umrzeć razem Tak czy siak wrzucam bo raz , że piękna muzyka , a dwa, że nasze nieprzespane noce/krzyki itp to nic w porownaniu z takimi tragediami.

DOBRANOC

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 00:37   #3943
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

Nana współczuję przejść. Nas czeka szczepienie na początku czerwca i jak wcześniej mnie to nie ruszało, tak teraz powoli zaczynam łapać stresa

Ale jestem dumna dzisiaj z Janka, bo było sporo jezdzania samochodem, wózkiem i nawet wózkiem sklepowym, a on się wykazał anielska cierpliwością 😍 zaliczylismy tez karmuenie w ogródku kawiarnianym ale nie dało się inaczej

Dziewczyny od kp.
Dotychczas jadł mały jak w zegarku co 1.5h a od kikku dni te przerwy sa dluzsze 2-2.5h. Co ile karmicie licząc od konca 1 karmienia do poczatku kolejnego?
Spojrzalam na karmienia do mojego managera na telefonie 😂 u mnie to jest kosmos. Przerwy namy 2.5 h... 20 minut... 30 minut... godzina... 25 minut... 55 ninut... 2 godziny... 20 minut... 25 minut... godzina... 35 minut... 40 minut.
Ale moja to wisicyc.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jejuuu ale miałam dzisiaj darcia i marudzenia wieczorową porą... dopiero 15 minut temu zasnęła.
Czy to możliwe, że jak o 18 jadłam do obiadu sałatkę z czerwonej kapusty to Lilkę od 22 bolał brzuch?
Jak szybko to, co jemy przedostaje się do mleka?

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 00:46   #3944
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Spojrzalam na karmienia do mojego managera na telefonie 😂 u mnie to jest kosmos. Przerwy namy 2.5 h... 20 minut... 30 minut... godzina... 25 minut... 55 ninut... 2 godziny... 20 minut... 25 minut... godzina... 35 minut... 40 minut.
Ale moja to wisicyc.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jejuuu ale miałam dzisiaj darcia i marudzenia wieczorową porą... dopiero 15 minut temu zasnęła.
Czy to możliwe, że jak o 18 jadłam do obiadu sałatkę z czerwonej kapusty to Lilkę od 22 bolał brzuch?
Jak szybko to, co jemy przedostaje się do mleka?

Troche za duza przerwa. Mysle, ze to nie to Bo rozumiem , ze np o 19-20 karmilas?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:

Dziewczyny od kp.

U nas ostantio kp pelna para i tez jest nieregulatnie. Czasem ciumka godzine po czym godzina i znowu, a czasem 3 h i dopiro wtedy

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-26, 01:49   #3945
marciar7
Zakorzenienie

Moje dziecko jest popsute kiedy sie naprawi??? Jak juz było ładnie spadła do 4tak pobudki sto razy w nocy.
Wasze dzieci też tak się dra jak je bierzecie w nocy duo karmienia? Zanim przewine tup już tak się drze ze klękajcie narody
Stary 2016-05-26, 02:03   #3946
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Moje dziecko jest popsute kiedy sie naprawi??? Jak juz było ładnie spadła do 4tak pobudki sto razy w nocy.
Wasze dzieci też tak się dra jak je bierzecie w nocy duo karmienia? Zanim przewine tup już tak się drze ze klękajcie narody
Ja tak nie mam ale w takim wypadku olalabym przewijanie jak się aż tak drze nic się jej od sikow nie stanie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-26, 03:21   #3947
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Ojej a pamiętam jak byłaś jedna z pierwszych co rodzi ale czas leci najlepszego sloiczki sobie daruj

podrzucić przepisy jak coś będziesz robić ? bo wiesz ja zielona w kwestii dzieci a jak mi t. Będzie radzić co i jak to mogę nerwowo nie wytrzymać

dużo zdrówka dla małego i sił dla mamy będzie dobrze reakcja mamy prawidłowa dobrze ze pojechaliście

Może uda się na troszkę wyjść ? Paula jestem z Ciebie dumna zobacz dałaś rade z tymi szelkami..było ciężko ale to już za Wami Dzielna mama 😊

Szybko minie i będziesz zaraz w rodzinne strony się pakować a pamiętam jak z gór fotki wstawialas z urlopu

Poproszę o przepisy co tam dla malucha będziesz robić

Tłum ludzi ale co poradzisz

Oby to szybko zlecialo tak jak piszesz )

Marcia
Moja tez się popsuła - spala do 5-6 ciągiem a teraz budzi się 1-3 ....

Może kiedyś wrócą długie przesłane nocki

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 04:46   #3948
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja tak nie mam ale w takim wypadku olalabym przewijanie jak się aż tak drze nic się jej od sikow nie stanie
Dokladnie... ja nie przewijam w nocy... dopiero tak po łącznie 9-10 godzinach snu od ostatniego przewijania.
Moja jak sie budzi w nocy i nie dostanie od razu cyca to tak sie rozwyje, że później cyc nie pomaga

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Troche za duza przerwa. Mysle, ze to nie to Bo rozumiem , ze np o 19-20 karmilas?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

U nas ostantio kp pelna para i tez jest nieregulatnie. Czasem ciumka godzine po czym godzina i znowu, a czasem 3 h i dopiro wtedy
Po obiedzie karmiłam 18.15... 20.10...21.00...22.15.

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Cytat:
Oby to szybko zlecialo tak jak piszesz )

Marcia
Moja tez się popsuła - spala do 5-6 ciągiem a teraz budzi się 1-3 ....

Może kiedyś wrócą długie przesłane nocki
Moja właśnie się obudziła po 4 h snu... ostatnio tak ma, że śpi 4-5h + 2-3h i koniec. A wcześniej standardem było 6-7h + 2-3h + 2-3h.
Więc też się popsuła.

Stary 2016-05-26, 07:42   #3949
marciar7
Zakorzenienie

Czyli wszystkie popsute :-(
Stary 2016-05-26, 07:51   #3950
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy

Oby samarki chociaż dzisiaj poszły precz, wisycyce się opanowały i nie śpiące spala chociaż pół dnia

To jest nasz dzień

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 08:01   #3951
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Oby samarki chociaż dzisiaj poszły precz, wisycyce się opanowały i nie śpiące spala chociaż pół dnia

To jest nasz dzień
Paula nawzajem 😙
To niesamowite być mamą 😊

Stary 2016-05-26, 08:02   #3952
joann_
Raczkowanie

NanaR, biedulek mały
marcia, ale duże weselicho będziecie mieli. Macie takie duże rodziny?

U nas słaba nocka niestety. Od 22 do 6.30 trzy razy się obudził i całą noc stękał. Chyba brzuchol męczył. Teraz poszła kupa, to może będzie lepiej. No i może zaśnie niedługo chociaż na chwilę książę jeden Mieliśmy dzisiaj jechać do kuzyna Przemusia w odwiedziny, ale Olek się rozchorował więc sobie darujemy

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, MAMY
Stary 2016-05-26, 08:41   #3953
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny od kp.
2.5 - 3 godziny

Dziękuję za życzenia i życzę dziś wspaniałego dnia wszystkim mamom

Mój spał od 19 do 4.20 zjadł zrobić il mega kupę i poszliśmy jeszcze spać do teraz

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 08:42   #3954
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

To jest nasz dzień
Taak najlepszego :-* dla ciebie Paula to w ogole szczegolny dzien

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
NanaR, biedulek mały
marcia, ale duże weselicho będziecie mieli. Macie takie duże rodziny?

U nas słaba nocka niestety. Od 22 do 6.30 trzy razy się obudził i całą noc stękał. Chyba brzuchol męczył. Teraz poszła kupa, to może będzie lepiej. No i może zaśnie niedługo chociaż na chwilę książę jeden Mieliśmy dzisiaj jechać do kuzyna Przemusia w odwiedziny, ale Olek się rozchorował więc sobie darujemy

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, MAMY
Tak, moja mama ma duzo rodzeństwa bardzo i kuzynowstwa tak samo rodzice tz i tak wyszlo..
Stary 2016-05-26, 08:56   #3955
badzia987
Wtajemniczenie

Dzień dobry !!!

Mamusie- Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta

Nana- fatalnie z tą reakcją poszczepienną. Ciężko będzie wyczuć moment bez upałó. Mój brat w zeszłym roku własnie w upały szczepił swoją córeczkę i ze 3 dni mieli ostrego płaczu.

marcia- po cichu Ci zazdroszcze tego ślubu i wesela. To jeden z najpiękniejszych dni w życiu
Ja jak Małgosia miała 10 miesięcy to miałam wesele gdzie w trakcie przyjeżdżałam żeby ją nakarmić. Odległość była 6 km ale dziecko już wtedy szybko jadło więc wszystkiego było pół godziny. Będzie dobrze

Mój wczoraj zasnął o 19... ja wybyłam o tesco po prezenty na dzień dziecka dla chrześnic TŻ-ta i tam poprostu masakra. Kolejki do kas były na pół sklepu. Mam 2 km i szłam jak poparzona bo myślałam, że może być po 1,5 h awaria...wchodze do domu a dziecko nadal śpi. Miałam stresa co będzie w nocy ale Krzyś się obudził o 21.30, coś tam popatrzył na światełko przez pół h i poszedł w kimę. W nocy było kilka pobudek ale wstaliśmy o 6 w świetnym humorze

Dzisiaj zdjęłam mu plastry z brzucha i ma duże rany od kleju/potu/złuszczenia skóry? Posmarowałam mu alantanem- można jeszcze jakoś pomóc? Wietrzę ten brzuszek. Jutro znów do szpitala na plastrowanie...Jak pomyślę, że on ze 2 miechy będzie miał takie coś to przy upałach zupełnie będzie miał zmasakrowany ten brzuszek To juz teraz wygląda jakbym mu przez przypadek przypaliła brzuszek żelazkiem. Gdzieniegdzie ma nawet małe bąbelki.

Tż z Małgosią pojechali do teściów i zostałam sama.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 09:11   #3956
joann_
Raczkowanie

Badzia, a dlaczego twoj maluszek ma plasterki na brzuszku? Wszyscy na pewno wiedza, ale ja tu od niedawna, dlatego pytam
Stary 2016-05-26, 09:12   #3957
esor
Mamusia Luty 2016

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego Drogie Mamusie

My dzisiaj nocka dosyć ok, ciągle nie jak sprzed czasów popsucia, ale narzekać nie mogę.

Hania zasnęła o 22, pobudka o 3 na jedzenie i o 8:30 pobudka finalna.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-26, 09:18   #3958
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Badzia, a dlaczego twoj maluszek ma plasterki na brzuszku? Wszyscy na pewno wiedza, ale ja tu od niedawna, dlatego pytam
Ma przepuklinę pępkową .I dzięki plastrowaniu ma zniknąć.

esor- zmieniłaś avka i zaczęłam się dziwić co to za nowa osoba

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 09:31   #3959
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Mamusie- Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta

Nana- fatalnie z tą reakcją poszczepienną. Ciężko będzie wyczuć moment bez upałó. Mój brat w zeszłym roku własnie w upały szczepił swoją córeczkę i ze 3 dni mieli ostrego płaczu.

marcia- po cichu Ci zazdroszcze tego ślubu i wesela. To jeden z najpiękniejszych dni w życiu
Ja jak Małgosia miała 10 miesięcy to miałam wesele gdzie w trakcie przyjeżdżałam żeby ją nakarmić. Odległość była 6 km ale dziecko już wtedy szybko jadło więc wszystkiego było pół godziny. Będzie dobrze

Mój wczoraj zasnął o 19... ja wybyłam o tesco po prezenty na dzień dziecka dla chrześnic TŻ-ta i tam poprostu masakra. Kolejki do kas były na pół sklepu. Mam 2 km i szłam jak poparzona bo myślałam, że może być po 1,5 h awaria...wchodze do domu a dziecko nadal śpi. Miałam stresa co będzie w nocy ale Krzyś się obudził o 21.30, coś tam popatrzył na światełko przez pół h i poszedł w kimę. W nocy było kilka pobudek ale wstaliśmy o 6 w świetnym humorze

Dzisiaj zdjęłam mu plastry z brzucha i ma duże rany od kleju/potu/złuszczenia skóry? Posmarowałam mu alantanem- można jeszcze jakoś pomóc? Wietrzę ten brzuszek. Jutro znów do szpitala na plastrowanie...Jak pomyślę, że on ze 2 miechy będzie miał takie coś to przy upałach zupełnie będzie miał zmasakrowany ten brzuszek To juz teraz wygląda jakbym mu przez przypadek przypaliła brzuszek żelazkiem. Gdzieniegdzie ma nawet małe bąbelki.

Tż z Małgosią pojechali do teściów i zostałam sama.
Za tydzień to mamy ślub w rodzinie i bede przyjezdzac co jakis czas..
A nasz slub 17 wrzesnia i wtedy boje sie co bedzie, ona bedzie miala 7 mies

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Twoj Krzyś biedaczek. Szkoda jego brzuszka.
Stary 2016-05-26, 09:36   #3960
lamia12344
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego mamusie dzisiaj sprzedajemy dzieci tatusiom i odpoczywamy

Zuza dała nawet pospać, obudziła się między 19.30 a 8 tylko 2 razy na szybkiego cyca.

Ja przewinąć w nocy muszę przynajmniej raz, bo jak ma zbyt pełnego pampersa to się wierci tak, że zaraz przesikana jest. Tyle że ona z reguły nawet oczu nie otworzy. Parę razy zdarzyło się że całą ją przebierałam i też się nie obudziła....

Wykalacka teraz Zuza głodna co 2-3 godziny, ale jak miała te gorsze dni to najdłuższa przerwa to prawie 6h

Elena twój synek to prześciga chyba większość wątkowych dzieci moja w nosie ma swoje nogi a przewroty to tylko na bok i samą głowę przekręca tak że ma twarz w macie i się złości

Badzia szkoda maluszka a długo musi mieć przyklejony taki plaster?

Paradoks naszego państwa- uchwalili 500+, a nasza gmina nie dostała na wypłaty jeszcze ani grosza i nie wiadomo kiedy zaczną wypłacać, bo nie mają środków...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-05-26 o 09:44
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości