|
|
#3961 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny po cc potwierdzają, że pokarm przychodzi później, trzeba tylko pobudzać organizm. Jak mąż przywiezie laktator to będziesz działać. No i przystawiaj Hanię jak najwięcej.Również polecam blog hafiji ![]() Cytat:
GRATULACJE!!! Ale masz cudowny prezent na Dzień Mamy Basia ładnie waży, dobrze że już pozwolono jej przyjść na świat zamiast pakować w Ciebie te wszystkie leki. Odpoczywaj Mamusiu Cytat:
|
||||
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja Ci zazdroszcze, mimo tego bolu, ze Tymus sie przekrecil! A waga niezla
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dzien dobry
![]() Co wy tu za straszne historie opowiadacie? KIARA acha. Jakoś pominęłam chyba wcześniej ta informację. PIKPIK to chyba trochę Cie uspokoili co? Zadzwoń jeszcze chwilę przed cc dla pewności. AUSTRALIA brawo za wiesci! CIERPLIWOŚĆ dziękuję za życzenia i nawzajem MADZIA spokojnie, kp sie rozkreci. A przy nim macica szybciej sie obkurcza i wiecej z Ciebie moze leciec wiec to dobry objaw RADENA gratulacje!!!! KOCIAK dziewczynka Gabrysia Marta a chlopiec wstępnie Dawid Jerzy ale tutaj zobaczymy jeszcze
|
#3964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejny duzy dzidzius sie zapowiada ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
I waga taka sama jak mojego Bartusia
|
|||
|
|
|
#3965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, Dziewczynki
![]() Wszystkim Mamusiom życzę cudownego dnia Ja się dzisiaj popłakałam, kiedy weszłam na FB i przeczytałam posta Chodakowskiej, żeby wstawić zdjęcie z mamą.......... ![]() Tak mi się przykro zrobiło, że niestety, ja już nie będę mieć tej szansy, żeby sobie zrobić zdjęcie z mamą.... porozmawiać, pośmiać się.... Za parę dni 1 rocznica śmierci... Przepraszam za te smuteczki tutaj... ale nie mogę z tego smutku.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój synek też mi dzisiaj wręczył kwiaty Pojechali teraz do kina, bo wygrałam bilety na 'Anry Birds', ale jak wrócą, to będziemy świętować Dzień Mamy ![]() Dzanet, mam do Ciebie prośbę, skoro Ci tak dobrze idzie przepowiadanie przyszłości odnośnie porodów, weź tam pomieszaj w swoim kociołku, żebym to ja była następna, co?
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki w tym szczególnym dniu chciałam Nam życzyć dużo radości i dużo uśmiechu oraz cierpliwości. Zostawmy troski na inny dzień bo ten jest wyłącznie dla Nas! Jesteśmy Szczesciarami mogąc mieć przy sobie i pod serduszkiem nasze Pociechy! Cieszmy siekażdym momentem !Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
lzy mi polecialy po policzkach.Słowo MAMA dla mnie jest bezcenne!
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w dniu Matki! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przykro mi z powodu mamy. Juz.niedługo będziesz.miała ten dzień podwójnie wynagrodzony Ty masz jeszcze czas Ale do tp juz będziesz tulic córeczkę Chciałabym zeby to tak działało W poprzedniej ciąży to ja gasilam światła na poczekalni, coś czuję, ze mimo tego ze mam tp na połowę miesiąca teraz tez tak będzie ![]() Kto mi wywrozy poród przed tp Poproszę jeszcze żeby był szybki, niech boli ale nie za dlugo i żeby Hania urodziła się zdrowa!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze Mamy sa w Naszych sercach! I na zawsze tam będą! Kazdego dnia sa z Nami. Sa naszymi Aniołami! Wiem ze nie jest Ci łatwo...wiem co czujesz...U Ciebie 1 rocznica u mnie będzie 4. Najwspanialsze co mamy to Wspomnienia!i je pielegnujmy. Mame ma się tylko jedną! I trzeba o tym zawsze pamiętać! Dlatego bedac Mamą trzeba to docenić bo jest to ciężka ale jaka piękna praca ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
zwilzyly mi powieki ![]() Również Tobie życzę wspaniałego i wyjątkowego dnia
|
|
#3970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za wróżbę, dobra kobieto ![]() Pomimo, że nie mam już szyjki, to i tak pewnie urodzę w terminie, jak poprzednio, więc nie będziesz sama na wątku ![]() Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze! Cytat:
![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-26 o 10:19 |
|||
|
|
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi o to ze mi sie serce zatrzymuje co jakis czas, np. na 1,5 sek. sa to pojedyncze zatrzymania ale jesli beda dłuzsze(ok 2,5 sek) to powoduja utrate przytomnosci. Istota sprawy jest taka ze te zatrzymania zdarzaja kiedy serce spowalnia, a przy porodzie TO akurat mi nie grozi. ale moze nastapic blokada w momencie zbyt duzego wysilku - serce sie "zatnie" i wtedy musza wkroczyc do akcji. lekarze caly czas podtrzymuja ze i tak w koncu czeka mnie rozrusznik serca- bo ja sie starzeje i serce ze mna. mówia ze bedzie ok ok a np po 50tce gwałtownie tąpnie i bedzie trzeba wszczepiac. dzis bardzo zle sie czuje. mega boli mnie zołądek bez specjalnej przyczyny, chyba z nerwow duzo brzuch sie stawia i mlody strasznie napiera mi na kosc łonowa. kłuje niemozliwie. no i chodze poplakuje itp itd. nie nadaje sie dzis do ludzi.
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nie placzemy
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-26 o 10:23 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta przyłączam sie do tych pięknych życzeń-ja tak pisać nie umiem witamy na świecie Hanię i Basię gratulacje mamusie. Gratuluje udanych wizyt i 3mam kciuki za szybkie i bezbolesne porody Madzia9999 i haneczkab96 trzymam kciukasy za kp, tez słyszałam ze po cc niestety jest trudniej na początku, ale nie poddawajcie sie i pamiętajcie ze to wszystko siedzi w głowie. My wczoraj zostaliśmy wypisani ze szpitala, ale niestety nie ma nas w domu. Dzisiaj dzien mamy a ja daleko od swoich dzieci. Raz rozmawiałam z nimi na skype, córcia w komputer o mało nie weszła, a na słowa " mama oc" myślałam ze oczy wypłacze. Syn starszy to i dzielniejszy, ale i tak pyta mnie kilka razy dziennie, kiedy wrócę do domu My z Franiem czujemy sie dobrze, długo czekaliśmy na pierwsze siusiu, dopiero w nocy udało sie złapać. Mleczarnia ruszyła wczoraj i mam nawał a cyce jak donice ciężkie i bolą, juz w lodowce chodzi sie na wszelki wypadek kapucha. Skurcze przy karmieniu tez mam, wyjątkowo boleśnie macica sie obkurcza ale wtedy Apap i przechodzi. Moze wyjdziemy dzisiaj na pierwszy spacer, tylko ze niestety sami ahh![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
milego dnia
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzisz, jakis budyń mam. A tak jakoś jak wpisywalam cc to mi to nie pasowało do Ciebie trzymam kciuki mocno, aby bez problemów się obyło.Cytat:
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Majkela, szkoda dzieciaczków, na pewno strasznie tęsknią, ale jeszcze troszeczkę i będziecie już wszyscy razem
pikpik, to nieciekawie masz. Współczuję problemów z sercem. Ja bym się bała sn na Twoim miejscu.
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
Basia pozdrawia Ciocie
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka mi się szybko skończyło krwawienie. Pamiętam że szybko przeszłam na podpaski a potem na wkładki.
Dzanet super prezent Ja nic nie dostałam. Mój mąż nie umie uczyć dziecka jak się docenia matkę. |
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena, śliczna Basieńka
|
#3981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie smutaj dzisuaj duzo zdrówka i oby bóle szybko przeszły. Zafunduj sobie lody, spacer.My na dworku ale pogoda pięknie się spiepszyla wczoraj bluzki na ramiączkach, dzisiaj kurtki. Popołudniu pojedziemy na ten odpust i mam nadzieję że się nie rozpada! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki tradycyjne dziękuję podnosicie mnie na duchu! Dziś Hania trochę zjadła z piersi bo zoltawe plamki widziałam na cycku
słodko wygląda jak tak ciumka przy piersi widok taki radość nie do opisania! Życzenia na dzień matki pieknie dziewczyny! ![]() Miquesi i Ania strasznie mi przykro, że nie ma już na świecie waszych mam Ze mnie lało się jak pierwszy raz wstałam, dziwne to było! Położna kazała wstać iść i się nie przejmować. Trochę się krepowalam wiecie inne 2laski na sali pooperwcyjnej leżące, plus mój tz. Ale luuzik grunt że szybko wstałam teraz znacznie mniej ze mnie leci co nie zmienia faktu że podkłady co chwilę wymieniam mam bzika ns punkcie higieny :P
|
#3983 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka ja długo krwawilam, w szpitalu poszło mi 3 albo 4 paczki tych bella, one były dla mnie najbardziej wygodne. Jak karmilam to właśnie bolała macica, obkurcza się, to dobry znak
Radena nie widzę fotki na komórce ale koniecznie odnajde twój post jak wrócimy do domu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Madzia super że pionizacja poszła sprawnie jeszcze wcześnie, nie masz się co przejmować tym że kp idzie wolno! Ważne że w ogóle idzie. Super ze Hania chce ssać, dzielnie jesteścieWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3984 | |||||
|
Rozeznanie
|
RADENA- gratulacje! Witamy Basię wśród dzieciaczków wątkowych
A nie mówiłam wczoraj, że organizm chce już urodzić i jak tylko odepną kroplówkę to urodzisz? :p Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie też najlepsze Mój starszak zrobił mi dzisiaj prezent- siku na nocnik sam chciał Cytat:
Podkłady to tak co godzinę, dwie - na początku często. Potem już zwykłe podpaski wystarczą. Cytat:
Cytat:
Miqesi, Ania - uściski. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-05-26 o 11:18 |
|||||
|
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!! Najpiękniejszy prezent na dzień matki Super sobie poradziłaś, dzielna z Ciebie Mamusia Cierpliwość dziękuję za piękne życzenia od jakiegoś czasu dociera do mnie tak naprawdę, że będę Mamą i mam ogromną tremę ale i bardzo się cieszę Gratuluję udanych wizyt Miłego dnia życzę Mamusie
|
|
#3986 | |
|
Ania
|
Chyba, że ze szczęścia..
Majkela- dobrze, że juz nie w szpitalu, szkoda, że nie u siebie... ale mam nadzieję, ze szybko będziecie mogli być w komplecie! trzymam kciuki! ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, że i mnie będzie dane poczuć akurat tą radość..Ja Ci się nie dziwię, też zmieniałam, choć ani razu nie poplamiłam ![]() Tzn na sali pooperacyjnej tak, ale to akurat nam położna zmieniała- i przed przewiezieniem na salę już ogólna nas myła(to było dosyć krepujące, ale w sumie, później przestałam się tym przejmować- dla nich to norma). My wstawałyśmy na nogi dopiero na tej ogólnej. No właśnie bo ze mnie od początku nie leciało dużo w zasadzie 2 dni miałam te podkłady duże, później przeszłam na większe podpaski, teraz w zasadzie mogłabym wkładki, ale nosze jeszcze podpaski dla komfortu psychicznego.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za dobre słowa mamusie
w najlepszym wypadku zobaczymy sie w niedziele, o najgorszym nawet nie myśle za to w sobotę mam urodziny okrągłe i niestety tez je przełożymy,z córcia w czerwcu będziemy razem dmuchać ze mnie po tym porodzie jakoś mało leci, ale jakoś duzo sie nie ruszam, wiec tez cieżko określić. Fiazo- jak tam synek sie czuje, kaszel przechodzi?Miqesi i Anis230 wspolczuje i tulę Was mocno dziewczyny. MariaFrancesca wspolczuje współlokatorki, ale element Ci sie trafił. Mi udało sie po raz drugi trafić na sale dwuosobowa i byłam sama. Radio sobie włączyłam, bo nie lubię takiej ciszy, tz mógł nas siedzieć do pozna, bo on dopiero do mnie przyjeżdżał jak dzieci uśpił. Jednym słowem byłam jak VIP PikPik09 bardzo poważne masz problemu z serduchem, wspolczuje i podziwiam, bo ja juz bym kombinowała cc. Radena/ Zdjęcia nie widzę,ale Basia na pewno cudna dzanet2108 jakie pyszności dostałaś, a to Milka oreo?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60919901]Biedna... czy cc nie było by lepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku? Dobrze że szpital zapewnia tak profesjonalną opiekę.
Nie smutaj dzisuaj duzo zdrówka i oby bóle szybko przeszły. Zafunduj sobie lody, spacer.My na dworku ale pogoda pięknie się spiepszyla wczoraj bluzki na ramiączkach, dzisiaj kurtki. Popołudniu pojedziemy na ten odpust i mam nadzieję że się nie rozpada! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Przy pierwszym porodzie sn nie mialam zadnych problemow z sercem wszystko poszlo dobrze i to bez znieczulenia.a rodzilam w najgorszej fazie grypy!
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

Z okazji naszego Święta życzę Wam, by macierzyństwo bylo dla Was zawsze czymś wielkim, ciepłym i radosnym, by Wasze dzieci dawały Wam poczucie spełnienia i byście zawsze były szczęśliwe w ich obecności, niech ich uśmiechy sprawiają nam tyle radości, co pierwsze kopniaczki! Tym, które spędzają ten dzień tuląc swoje maleństwa życzę oczu pełnych miłości i dużo, dużo sił i wytrwałości. A tym z serduszkiem bijącym pod własnym sercem cierpliwości i spokoju, nigdy już nasze dzieci nie będą nas tak bardzo potrzebowały, jak teraz-cieszymy się tą bliskością. Zaś mamy łobuzów, niech docenią każdą chwilę spędzoną z starszakiem i wzruszają każdym "kocham mamusiu". Niech nam nigdy nie braknie chęci do bycia najlepszejszą mamą na świecie! 
dziś wieczorem tz przywiózł laktator jutro spróbuje go użyć.
Dziewczyny po cc potwierdzają, że pokarm przychodzi później, trzeba tylko pobudzać organizm. Jak mąż przywiezie laktator to będziesz działać. No i przystawiaj Hanię jak najwięcej.
ma 2620 g i 50 cm
GRATULACJE!!! Ale masz cudowny prezent na Dzień Mamy 

przykro mi z powodu mamy. Juz.niedługo będziesz.miała ten dzień podwójnie wynagrodzony
Ale do tp juz będziesz tulic córeczkę

wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
witamy na świecie Hanię i Basię
My z Franiem czujemy sie dobrze, długo czekaliśmy na pierwsze siusiu, dopiero w nocy udało sie złapać. Mleczarnia ruszyła wczoraj i mam nawał a cyce jak donice ciężkie i bolą, juz w lodowce chodzi sie na wszelki wypadek kapucha. Skurcze przy karmieniu tez mam, wyjątkowo boleśnie macica sie obkurcza ale wtedy Apap i przechodzi. Moze wyjdziemy dzisiaj na pierwszy spacer, tylko ze niestety sami ahh
w końcu zajmuje się Róża, a i wczoraj trochę pochodziłam.
!!! Najpiękniejszy prezent na dzień matki

za to w sobotę mam urodziny okrągłe i niestety tez je przełożymy,z córcia w czerwcu będziemy razem dmuchać