|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Moja siostra jak byla mala tez miala przepukline i zrobili jej jakis zabieg chirurgiczny. Moj ojciec przy tym byl i o malo nie zemdlal![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A jak dlugo jeszcze bedzie mial te plastry? |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
No cześć mamuśki w ten wyjątkowy dzień, wszystkiego najlepszego 😘 Paula dla Ciebie podwójne życzenia to dla was wyjątkowy dzień jupi ja jeeee 😀 Marta ja też w nocy nie przewijam ale jak jeszcze to robiłam to było podobnie... Badzia mam nadzieję że szybko się zagoi i nawet śladu nie zostanie... Zapytaj lekarza jak mu pomóc w takie upały żeby się nie meczył i skórka nie odparzała...
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Badzie biedny maluszek
moze te tasmy sa za mocne? Annanis dasz rade wyjsc z małą chociaż na spacer jak tak czesto i dlugo to karmienie trwa? My dzisiaj spalismy u moich rodziców. Janek pieknie spał, w nocy 3x karmienie i spał do 8.30 a rano złożył mamie życzenie |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Haha samara szaleje
![]() Tak nogami wierzga ze co chwila te zatrzaski w kroku się odpinaja od śpiochów Haha ![]() Ale ma radoche
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wszystkiego najlepszego dziewczyny ![]() Badzia moj brat miał też plasterek 30 lat temu ponad na pepkowa przepukline i mama mówiła że szybko poszło. ona sama naklejka pani dr jej pokazała a z odparzenia mi ciężko może tormentiol?Paula zrzuca szelki ![]() mój teraz przez to swędzenie też się budzi w nocy ale źle nie jest jak pójdzie spać o 21 to budzi się 2-3 potem 6-7 i pośpi do 9-10 ogólnie często je ostatnio no i ja go częściej przystawiam w upały góra co 3 h ale wczesniej zazwyczaj.Elena jak opisujesz postępy to u mnie dosłownie to samo mały bawi się kolanka mi i stopami już coraz częściej łapie ubranko najbardziej lubi jak ma kaftanik
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego Najlepszego Mamusie ! :-* Adaś zrobił mi dziś prezent i pospaliśmy do 9
z jedna pobudka o 6 na cycusia niedługo szykujemy się do Kosciola Kupujecie coś swoim maluchom na dzień dziecka ?
|
#3967 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
To go boli? ![]() Hehe taki ze mnie żartowniś
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też półtora miesiąca temu miał zabieg na pachwinową i na szczęście wszystko jest ok ale też mega się stresowałam.
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ale musisz nosic czy nie ?
moze bedzie lpeiej ? na pewno jest szczesliwa kochana <3
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że tak ale on wychodzi z tego, że chłopaki nie płaczą
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko tydzień miała nosić :
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chodzi mi czy ja musisz jeszcze nosic:-D
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa a no tak musze nosic dalej ta kluske ja patrze w tv i gdzie moje trudne sprawy... a tu same filmy no tak, u was wlny dzien i swieto macie ![]() ![]() zazdroszcze!!!
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Czy tylko ja mam w domu dywan z własnych wlosów? Małej co chwile wyciągam moje włosy z łożeczka, leżaczka itp a one ciągle tam są - oszaleć idzie. |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3977 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja mam (i Motyl i jeszcze któraś na wątku) las tropikalny z Fisher Price i jestem zadowolona. Obie szwagierki też mają i też zadowolone. Ale to był prezent, sama nie wiem czy bym nie szukała czegoś tańszego
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
Mate edukacyjna mamy.. ale Adas srednio sie nia interesuje... woli jak ja go zabawiam grzechotkami
myslalam o Szczeniaczku Uczniaczku albo pianinku takim miekkim z fp.---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Mamy mate z tiny love sloneczny dzien.... rowniez prezent tak jak mowilam malutki srednio sie interesuje... wiec dobrze, ze to prezent
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha to znasz mój ból U mnie to samo z włosami I juz zdecydowałam - po chrzcinach w pl obcinam się na zapalke
|
|
#3980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Zasnęła coś koło 00.30 pospała 4 h... pocycała 40 minut... zasnęła na 3 h... pocycała pół godziny i spała ze mną na łóżku jeszcze 2.5 h ☺ teraz leży na macie... bujaczek znowu jest beeee 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
My mamy dwie maty, canpol babies ocean i lamaze domek, wszystkie moje dzieci je bardzo lubiły. Mieliśmy też po córce siostry tiny love małpia wyspa, ale ta nam nie przypadła do gustu, ale to pewnie dlatego że było na niej najmniej atrakcji. Mata z canpolu jest rewelacyjna, ale wytrzymuje max kilka prań ręcznych, później robi się wyblakła i niektóre elementy robią się niemiłe w dotyku. Wytrzymała moich dwóch synów, dla Paulinki musiałam kupić nową.
|
|
|
|
#3982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
A od wczoraj dodatkowo traktuje cyca jako najnowszą zabawkę... śmieje się do niego... gada z nim. 😅 Nad lewym cyckien koło pachy mam takiego pieprzyka wielkości groszku... bardzo ciemny i wypukły... ostatnio Lilka go zauważyła i bada go paluszkami i wypluwa cyca żeby mu się przyjrzeć podczas badania. 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro z rana ja nagram jak się obudzi i zacznie tańczyć Musiałam jej na 68 ubrać to ich nie rozpina
|
|
#3984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dziecko musi być prezencik chociaż symbolicznie Cytat:
Cytat:
szał ostatnio jest na nią odkąd zaczyna chwytać w łapki osobiście poleciłabym Ci rozejrzeć się za porządną firmową ale trudno stwierdzić czy Jan będzie zainteresowany myślę że tak bo u nas też wcześniej było różnie ale jak piszę odkąd chwyta to mam go z głowy na dłuższy czas jak go tam położę ![]() Cytat:
jestem ciekawa jak będziesz wyglądać publiczne karmienie zaliczone dziś chyba wzbudziłam sensacje mimo wszystko marudzić mi zaczął stwierdziłam że może pić mu się chce to co miałam do domu pędzić? czemu ludzie są tacy dziwni ? i tak się przyglądają? dodam że to również były kobiety...a dyskretnie to zrobiłam i w zasadzie nic widać nie było ale jednak...
|
|
#3985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie!
wzystkiego naj w dniu naszego swięta My bylismy pierwszy raz oprócz chrzcin w kosciele, mały oczywiscie przespał , ale dzis upał okropny, chowamy się na razie w domu.Badzia, wydaje mi się, ze u Krzysia to moze klej od tego plastra powoduje te ranki .Moja K. kiedys cos ugryzło tak, ze musieliśmy smarowac jakaś maścia i zaklejać plastrem, a potem miała taką prawie ranę jak piszesz. Wietrzyliśmy to i czymś samrowalismy, ale nie pamietam, co to było Nana, jak Domis?leki działają? Paula, nawet sobie nie wyobrażam Waszej radości z uwolnienia sie od szelek, teraz kolej na Przemka Joann ![]() Marcia, duze wesle, ale wiadomo, jak duza rodzina to inaczej się nie da. Pochwal się sukienką .Mój M. wcale nie wyprzedza innych dzieci, raczej jest w tyle, wcale się teraz nie przekręca, chyba, ze leży na brzuszku, to na jednej rączce się podnosi i wtedy boję się, ze się przefiknie. a tak to leniuch do obrotów, ale juz wiem, żeby nie panikowac, tylko cierpliwie czekać, ąz przyjdzie jego czas. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
, nie wyblakła, zabawki sa w super stanie, a ja jestem maniaczką prania . Prałam w pralce .Wytrzymała po córce ( w tym roku 7 lat) i służy Milkowi.---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
też tego nie rozumiem , ja tam staram się nie patrzeć na karmiacą, żeby nie peszyć jej, albo się uśmiechnę, bo to takie miłe . chyba szok bym przeżyła, jak bym zobaczyła karmionego piersia kilkulatka, ale taki maluszek ?---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Esorku, ja się poryczałam, jak odsłuchałam tę melodię co wrzucałaś link , i to jeszcze w dzien matki
|
|||
|
|
|
#3986 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Elenko
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem tak śmiesznie skonstruowana, ze często przy muzce klasycznej czuję sciskanie w gardle i ryczę , i nie tylko klasycznej
. Choc się nie znam na takim gatunku muzyki, prosta baba ze mnie ![]() Ostatnio moja K. słuchała Mozarta i się popłakała, pytam, dlaczego płacze, odpowiedziała- bo to takie piękne |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Esorek tak doczytałam ze masz ta sama
Elena nie zrozumiem ludzi nigdy nawet nie kremowa łam się bo to w parku mało ruchliwa uliczka ale trochę to trwało wiec chodzili ludzie.... cyca nie było na wierzchu raczej schowany pod koszulka no ale przecież trzeba rzucić spojrzenie z pioruna mi...ehh Ci ludzie
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra u nas. Nie jadla od 12 i nie chce a placze z głodu i nir chce :-( butli tez nie wody nie :-(
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dalan czopek bo juz nic nie dziala. Zabijcie mnie :-( czemu ona nie chce cycka ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Nie uwierzycie co zrobilismy. Tz ja zaczal uspokajac w pozycji na brzuszku. Jak w koncu zaczela usypiac i przestała sie drzec to ja podeszlan szybko i wsadzilam jej wbuzie cycka. Zaczęła ssać! Zaspokoila pierwszy głód więc my powoli do łóżka zaczelismy isc. On z nia na rekach a ja przyczepiona do niej... Jak to musialo wygladac. Szybko odczepilam sie od niej i polozylismy sie na łóżku. Zalapala i zjadla. Ja pieprze.
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za polecenie mat. Jak bede w domu to pogooglam dokladniej na kompie.
Kasia a jestes zadowolona z tej swojej na tyle ze warta tej $? Na olx sa duzo tansze ale pewnie tz bedzie chcial kupić nowa. Wstepnie wpadla mi ta w oko http://www.ceneo.pl/13652423 A mate skip hop ktos moze ma? Strsznie te pierunstwa drogie, a wydaje mi sie ze taka mata na krotko jest raczej? Cytat:
Nie potrafię Ci pomóc a mama co mowi??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

.I dzięki plastrowaniu ma zniknąć.
Moja siostra jak byla mala tez miala przepukline i zrobili jej jakis zabieg chirurgiczny. Moj ojciec przy tym byl i o malo nie zemdlal

moze te tasmy sa za mocne? 
wszystkiego najlepszego dziewczyny 

.
też tego nie rozumiem
, i to jeszcze w dzien matki
Nie potrafię Ci pomóc