![]() |
#1921 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Brzmi całkiem smacznie poza parówą :P Wypiłabym kompot z jabłek ale jestem zbyt leniwa by iśc robić ![]() Cytat:
![]() Planuję parę dni urlopu za 2 tyg ![]() Cytat:
![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurczę, to ta informacja mnie ominęła ![]() To super sprawa, zazdroszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i trzymam kciuki za tżeta..ten opis eeg nie brzmi zbyt dobrze,ale najważniejsze,że jest juz jakaś wstępna diagnoza to i leczenie będzie można wdrożyć.. piękne i intensywne świętowanie ukończenia ćwierćwiecza miałas.. Cytat:
cena niemała ![]() Cytat:
![]() już wiesz ile Cię potrzymają? Cytat:
synek powinien dostać wielkie brawa za takie postepowanie.. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | ||||||
Rozeznanie
|
Powoli Was nadrabiam ale chyba robię przerwę na zrobienie puddingu ryżowego z jabłkami w karmelu. Zobaczymy co mój cukier na to
![]() Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się tylko skąd mi się ten brzuch coraz większy robi? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym ostatnio moja położna się spóźniła na zajęcia bo była w szpitalu u jednej z dziewczyn ze sr która już urodziła i miała problem z karmieniem dziecka więc to fajnie że się tak opiekuje swoim ciężarnymi. Tak się będę pewniej czuła że po teorii na sr będzie też w praktyce pomagać. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wołania teściów to ja mówię np. Zrobić Pani herbaty? A mój TŻ do mojej mamy mówi pani Elu. Oczywiście ani jedni ani drudzy z żadną propozycją jeszcze nie wyszli. Z tym że TŻ (który jest ode mnie 11 lat starszy) od razu mi powiedział że mu głupio będzie mówić do mojego ojca tato bo mój tato jest starszy od TŻa tylko 15 lat a moja mama 13. I chyba będzie mówił do nich po imieniu jak zaproponują. My raczej będziemy musieli szybko zacząć jeździć z małą bo przecież teście mieszkają od nas 200 km to chcę żeby szybko się przyzwyczaiła do dziadków bo mam zamiar im ją czasami podrzucać (taka ze mnie matka ![]() ![]() Niestety dowiaduję się niepokojących wieści o szpitalu w którym chciałam rodzić (Piernik chodzi o szpital na borowskiej). Podobno tam jest taka masówka po 40 porodów dziennie ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze Wam wrzucę znalezione w sieci. JA uśmiałam się do łez! http://www.practicingparents.com/28-...rents-old-new/ Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-26 o 18:16 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do soboty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czytała ostatnio,że we Wroc odsyłają od jednego do drugiego szpitala, bo niby wszystkie takie przeładowane.. a nie masz tam obok siebie jakiegoś mniejszego-okolicznego szpitala? ![]() to jeszcze tylko jutro...no i dobrze, bo jakby nie było, czy miejsce znane czy nieznane, czy sala vip czy nie..to w domu najlepiej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na początku byłam tylko na diecie to też schudłam 3 kg....Ale później dostałam insuline ![]() ![]() A od kilku dni jestem zabójczo głodna....
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Raczkowanie
|
Cześć i czołem - kluski z rosołem
![]() Z OKAZJI DNIA MATKI ŻYCZĘ WAM KOCHANE PRZYSZŁE MAMY DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS I WASZYCH MALEŃST, DUŻO CIERPLIWOŚCI, SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA I SAMYCH ŁEZ SZCZĘŚCIA ![]() Oooo matko ależ się pozmieniło, nie było mnie ok 2 tyg. a tu siup nowe forum, milion stron zapisanych i co ja biedna mam począć? Jak to wszystko ogarnąć? Wybaczcie ale nie dzisiaj ![]() Troche mnie nie było ale wszystko mogę zwalić na hormony ![]() Postanawiam poprawę ![]() Byłam u lekarza na kontroli - wszystko książkowo. Chodzę na NFZ bo skoro opłacam składki a ze mną i dzidzią wszystko ok to po co mi prywatnie? Byłam prywatnie 3 pierwsze razy. Po za tym znajomy mojej mamy, który z nią pracował - spoko gość. No ale, właśnie pojawiło się ale... Moje ostatnie trzy wizyty nie trwały więcej niż 5 min - rozumiecie 5 min :/! Badanie szyjki, sprawdzenie czy serduszko bije i pytanie o przyjmowanie jakiś leków i tyle! Zero info na temat małej, zero wiedzy na temat wagi, wzrostu, ułożenia, USG NIC... Poważnie zastanawiam się nad zmianą lekarza, a może jestm przewrażliwiona i tak ma być?? Kamień z serca jedynie ze względu na to, że moja waga się zatryzmała i przez ostatni miesiąc przytyłam aż 200g ![]() ![]() Ogólnie 11,5 kg +, więc micha się cieszy. Po za tym ciuszki wszystkie wyprane, wyprasowane ![]() ![]() ![]() Mała tak się już wierci, że normalnie cały brzucho faluje no i z mężem mamy niezłą radochę ![]() Kochane w także piękny dzień jak dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, 7 miesiąc ![]() Zaczeliśmy z TŻ rozważać kwestię pobrania i przechowywania krwi pępowinowej hmmm co myślicie na ten temat? Co prawda nie ma ani w mojej rodzinie, ani męża wad genetycznych, chorób układu itd ale moim zdaniem może się to okazać przydatne nawet za kilka lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawa za 30tc ! Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
Gratulacje III trymestru ![]() Cytat:
Ohhh śliczna twarzyczka ![]() Dwa dni siedziałam cicho, a to dlatego że musiałam oddać laptopa do serwisu i puki co jestem bez, może jutro dostanę jakieś info- serwis mam dosłownie minutę od domu ![]() Ostatnio zauważyłam że bardzo często brzuszek twardnieje, chwilami też boli. Natomiast maleństwo nasze jest bardzo aktywne więc to nas uspokaja, aktualnie wypucha się to z jednej to z drugiej strony ![]() Życzenia z okazji dnia mamy swojej ukochanej mamie składałam już wczoraj (dzisiaj od rana rodzice żeglują) - mamy ze sobą super kontakt, wczoraj się wzruszyłyśmy obie i jako że wkrótce sama będę mamą pełną piersią, powiedziałam jej że bardzo chciała bym być taka jak ona dla swojej córki ![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy z partnerem akcję przywracania ładu w mieszkaniu, bo przez ostatnie kilka dni zapuściliśmy je trochę ![]() Ah i zamówiłam komodę ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie mama na urlopie z tatą i mogłam jej tylko przez tel życzenia złożyć ale moze to i dobrze, bo bym się rozkleiła na bank w swoim stanie ![]() Kicha z laptopem. U mnie wczoraj była burza i spalił sie router, byli dziś(!) Panowie z telekonuniacji cos tam naprawili, dali nowy ale nadal jest jakis problem z połączeniem, uff dobrze, że mam LTE non limit w telefonie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Samych cudowności w dniu naszego Święta!!! ![]() My byliśmy u mamy,mamusi ![]() ![]() ![]() Superhuman ![]() Florence czekam na fotorelacje z wyjazdu,bawcie się dobrze!!! Mój robił tydz temu, w sam raz lekkie śniadanie przed komuniami... ![]() Cytat:
![]() A wiecie że mój Tzet myśli już o kolejnym dziecku? Już wcześniej coś przebakiwal,myślałam że mu to wybiłam z głowy ale chyba jednak nie.... a jaki jest o mnie zazdrosny ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-26 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Rozeznanie
|
Mam takie ogólne pytanie do Was wszystkich, bo bedziemy sie powoli zbierać do wykańczania mieszkania....macie jakies rady, opinie? Na temat właściwie wszystkiego....co sie u Was w mieszkaniu sprawdziło, co absolutnie nie, jakie podłogi, drzwi, meble, rodzaj szafek w kuchni, . Moze cos czego absolutnie nie polecacie i chcecie sie podzielić opinią? Wiem ze to straszny off top, ale jesteśmy z tżtem zieloni w tym temacie a bedziemy wykańczać przez firmę Decoroom i nie chcemy zostać oszukani.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tą zamówiliśmy http://allegro.pl/duza-komoda-szafka...029860604.html Ale ogólnie widzę że mają spory wybór, cena śmiesznie niska, mam nadzieję że się nie rozleci ![]() Aaaa i przypomniało mi się że chyba Asia pytała o łóżeczko skąd zamawialiśmy : http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-misza-120-60-ID381 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
agnszp
1. Piekarnik na wysokości blatu, nie nisko pod płytą. 2. Szafek w kuchbi nigdy dość. 3. Dużo kontaktów, ograniczą kiedyś ilość przedłużaczy 4. Sprawdźcie terminy dostaw. Nie mieliśmy pojecia ile czeka się na drzwi 5. W kuchni mamy panele. Nietypowo ale wygodnie 6. Jesli to remont to polecam zawory na doplywach i odplywach od grzejników. Wtedy mozna je zdjąć na kolejny remont bez koniecznosci spuszczania wody z pionów. 7. W lazience miejsca na przdchowywanie- szafki, półki. Dobrze jak są zamykane 8. Oświetlenie w pobliżu łóżka w sypialni. I dużo gniazdek. 9. Rozrydujcie sobie wszystko. Jak chcecie sprawdzic ile moejsca zajmie kanapa to albo narydujcie ja na podlodze albo wytbijcie z papieru/ ułózcie z gazet. Niech polezy ze dwa dni i zobaczycie czy na coś nie wpadacie. 10. Pokochałam miłością wielką panele z v-fuga. 11. W szafkach zwróćcie uwage na ilość i wielkosc półek. Czasami szafka jest wysoka a ma tylko jedną półkę co bywa mało praktyczne 13. Zawory ba wszystkicb rurach przy bateriach. Niby oczywiste ale nie wszyscy tak uważają 14. jak macie możliwość (Stara instalację) to wymienic kable. 15. Ceny sprzętu mogą sie różnić nawet o kilkaset złotych w różnych sklepach. 16. Zmywalne farby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dzis mialam handre. Zaczelo sie od niewyspania i dokuczajacwgo kregoslupa, nastepnie mega zgaga, potem komentarz od Tz ze dzis caly dzien marudze no i lzy polecialy... potem wymioty, znowu zgaga i tak sie ciagnie do teraz ![]() Potem przepraszal, ze tak mowil, ale jakos ta mi smutno caly czas. Tak na prawde pierwszy raz zaczelam narzekac a On z takim tekstem...
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
asicuha to co on by na mnie powiedzial?
Ja potrafiłam płakać na początku ciąży, że zamiast cieszyć się z Bobo i skakać go góry to ja marudzę bo coś boli. Takie poczucie ze co to za matka która zamiast zacisnąć zęby i znosić wszystko mówi ze coś jest nie tak. Całe nasze życie od grudnia jest zależne od ciąży, od mojego samopoczucia, od badań, wizyt, wyników. Z wielu rzeczy musieliśmy zrezygnować. Jeszcze jakby do tego chłop miał o cos pretensje to nie wiem. Depresja murowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Chciałam powiedzieć ze właśnie obejrzałam dwa filmy - Hotel Merigold oraz Hotel Merigold drugi. To raczej nie są filmy do oglądania z mężem żadne tez melodramaty ale wg mnie bardzo miło spędziłam czas z tymi filmami. Teraz czeka na mnie książka Wysadzić Rosję i idę spać. Spokojnej nocy Wam życzę .
Ziuta- mi do wagi sprzed ciazy brakuje juz troszkę poniżej 2 kg. Dziś wymyśliłam ze muszę zwiekszyć kaloryczność posiłków tylko jeszcze nie mam pojęcia jak. Asiucha - oby ten dzień sie juz skończył a jutro bedzie cudownie. Agnszp chyba ta z krótka pamięcią napisała wszystko ![]() Ja w domu nie położyłabym plastikowych paneli. (To zależy od Twoich upodobań i kasy) ale o wiele przyjemniej chodzic po drewnie niż po plastiku. Virginia - któraś z dziewczyn pisała ze za 1,5 roku widzimy sie w majowych mamusiach wiec moze Twój TZ tez to czytał ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-26 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapraszam Cytat:
Mam szpital w Oławie, to ok 20 km od mojej wsi, tyle samo mam do Wrocławia. Ale ten szpital w Oławie ma 1 st referencyjnosci i tego się obawiam. Ja miałam być na mazurach, ale dowiedziałam się że zmarł brat mojej babci i w piątek jest pogrzeb. Trochę się zastanawiałam czy odwołać wyjazd bo jednak to nie jest taka bardzo bliska rodzina ale jednak zdecydowałam się zostać. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-30 o 09:33 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() gratulację 3 trym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój mąż też ma problem ze zrozumieniem, że czasem naprawdę jest mi ciężko tija 93 dobrze, że dbają o Ciebie w szpitalu, zastrzyku nie zazdroszę miałam 2 razy w życiu i przeżywałam mocno ![]()
![]() |
#1942 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co polecacie z domowych sposobow na zgage? Slyszalam o migdalach i mleku, cos jeszcze? ![]()
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, na pewno nie bierz mega jasnych plytek podlogowych, chyba ze z duzym polyskiem, bo soe zaszorujesz ![]() Na drzwiach nie oszczedzajcie, mamy kupione z promocji po 99 zl i chyba tylko te do sypialni jeszcze sie nie wgniotly, normalnie karton. Panele odradzam zwykle laminowane, bo na chwile obecna niezaleznie od klasy scieralnosci mozna trafic szajs, ktory sie rysze od samego patrzenia (u nas bez wielkiego zaskoczenia bo panele po 20 zl/mkw ale moi rodzice maja to samo z panelami za ok 70zl...), my kolejne bedziemy brac z warstwa drewna na wierzchu (tam jest chyba ok 2mm warstwa drewna na nich) albo calkiem drewniane. Brodzik prysznicowy nie za wysoki albo calkowity brak - my zalujemy, ze nie wzielismy kabiny bezposrednio od podlogi bez brodzika, ale to tez zalezy co kto lubi. Z tym, ze ja jeszcze dwa lata temu lubilam gleboki brodzik, z ktorego mialam okazke korzystac. Wiecej naszych grzechow nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A aktach źle zapisałas, jestem do soboty ![]() Cytat:
Jak boli przy twardnieniu to obserwuj czy się nie nasila ![]() ![]() Cytat:
Szybki ten Twój Tż ![]() Cytat:
![]() Byłam na herbatce u koleżanki z położnictwa ![]() Idę spać ![]()
![]() |
#1945 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za wszystkie rady! ![]() ![]() Mieszkanie jest nowe, stan deweloperski. W pakiecie wykończeniowym mamy panele laminowane firmy Egger, to są takie plastikowe o których mówicie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My jeszcze mamy włączniki do świateł na wys ok 1m są bardzo wygodne. Szafka z okrągłą karuzelą w kuchni jest dla mnie nietrafiona bo jest dużo niewykorzystanej przestrzeni a była droga. Za to z w innej szafce mamy taką karuzelę półokrągłą wysuwaną na zewnątrz i jest super! W kuchni mamy gres z połyskiem jest piękny ale widać na nim każdy włosek ![]() Poczytajcie sobie wcześniej o pewnych rzeczach które akurat będą Wam remontować bo robotnicy wiedzą że się ludzie nie znają i wciskają że coś jest niepotrzebne albo się nie da bo im się nie chce. I kontrolować ich na każdym kroku. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisz, bo latwo nieswiadomie zrobic cos co bedzie przeszkadzac ![]() Ziuta, drewno w bieli to musi sie skonczyc katastrofa ![]() Panele mam rok (gowniane za przeproszeniem ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-05-26 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Raczkowanie
|
Heeeej. Nie nadrabiam, mam dzis kiepski dzien, chce mi sie plakac:/ Nie pojechalismy nad Soline, bo nie wstalismy. Moze w sobote sie uda. Dzis bylismy w jakiejs dolince, zjedlismy kielbasy z grilla, chlopaki sie wspinali, a mnie udalo sie nawet nie zlapac kleszcza, choc jeden po mnie lazil
![]() Wracajac do spania-trzecia noc moja dziewczynka nie daje mi spac Wczoraj zasnelam wykonczona po 3:00 ![]() Dzis zainstalowalam aplikacje edziecko. Wg niej mam 29 tc, wg karty ciazy 27tc Wtf? Termin tu i tu wpisany na 15.08. Musze dopytac ginke na najblizszej wizycie. PS Niektore zdjecia juz widze na tapatalku, a np. brzuszka Tiji juz nie. Łaaaj? ![]() Ooo, widze, ze nie jestem sama. Asicuha, jutro bedzie lepiej, chlip! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-26 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Ja z paneli jestem Zadowolona. Kosztowały jak dobrze pamietam 70-80/m. Mają wysoką klasę scieralnosci, i coś tam co świadczyło o tym ze nadaja sie do pomieszczeń czesto używanych (albo użyteczności publicznej)- nie pamiętam oznaczenia od tego. Mamy panele nawet na korytarzu, gdzie każdy przechodzi i nie ma na nich śladu zużycia a parę lat mają.
I jeszcze jedno co do oswietlenia. Chciałam nyc tak bardzo eko ze kupilam żarówki ledowe o mocy 1,5W. Porażka, nawet jak nA sypialnie były za ciemne. Miałam problem żeby przy takim Oświetleniu znaleźć coś w szafie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.