Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-27, 09:58   #3451
confused women
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Ja wg instrukcji gotowałam wszystko przez 5 minut. Tylko np na butelce zrobił mi się lekki osad od tego gotowania :-/

Edit: a później to wystarczy chyba tylko po umyciu przelać wrzątkiem i powinno być ok.

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-05-27 o 09:59
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 09:59   #3452
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Hej dziewczynki

Aloffkowa ja od połowy ciąży mam codzień skurcze co najmniej raz w nocy..po magnezie trochę lżejsze ale nadal są...od razu jak Cię złapie trzeba stanąć nogą na podłodze (nie na dywanie) - mi przechodzi błyskawicznie...żaden masaż tak nie działa..

Kamila sto lat młodzinko!

MamaNiny koniecznie do lekarza! Kciuki za usg wieczorne.

Arida
na pewno wrócisz do domku...kciuki! Zazdroszczę takiej zapobiegliwej lekarki

Eska super wizytę miałaś...same dobre wiadomości

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź w sprawie zastrzyku z immunoglobuliny

Co do dzieci i zmiany życia
to ja do ponad 2 roku życia nie odczuwałam żadnego unieszczęśliwienia...codz ień byłam coraz bardziej zakochana w synku...wiadomo coś tam się zmienia ale ja miałam cudny śpiąco - niemarudzący egzemplarz...dopiero w okolicy 3 roku życia zaczęło być kiepskawo humory, histerie...tak więc jak ktoś ma dziecko takie do około roku i słyszę jak mu ciężko to krew mnie zalewa bo taka osoba nie wie co ją tak naprawdę czeka...ja się już przekonałam do powiedzenia...mełe dzieci mały kłopot, coraz większe dzieci to coraz większe problemy
Ale i tak mimo różnych przejść przez ostatni rok z moim gałgankiem kocham go bardzo i nie zamieniłabym macierzyństwa na spokojne życie bezdzietnej

A i bardzo polecam książkę rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat...wiele razy ratowała mnie od zwariowania, łatwiej było mi zrozumieć zachowania i humory syneczka...to co ja brałam za złośliwości i niepotrzebne histerie okazywało się że jest normą rozwojową
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:00   #3453
Ananka
Zadomowienie

Witam się w 34to. 2kg do przodu w dwa dni. Nie znoszę grillowania, nie dość, że to nic smacznego to waga leci masakrycznie w górę. Ja już po labie. Na 17 usg. Na dzisiaj w planach zakup laktatora, wiatraka, zaraz biedra- przypominam o bodziakach (pony będzie mój!), kocykach i ciuszkach ciążowych. A wieczorem znowu grill
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:01   #3454
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Z Motherhood kupiłam pieluszki, gdy była promocja, wyszły korzystnie cenowo, a jeszcze się pomylili w zamówieniu i gratis dosłali mi 3 sztuki

Bambusowe mam z firmy TEX POL, najtaniej na All, materiał super.
Do otulania,przykrywania to chyba min. 75x75.
Stary 2016-05-27, 10:04   #3455
kamila_509
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła
Stary 2016-05-27, 10:04   #3456
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Flowerbombka, zgadzam się z Tobą i psychologia rozwojowa dziecka, to must have.
Bardzo mnie wkurza jak rodzice mówią, że ich maluszek jest niegrzeczny, bo płacze. Litości, jak noworodek może być niegrzeczny? Jak ma się komunikować że światem?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:05   #3457
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Mi lekarz pozwolil od 35 tyg lalala;D

Ja mam zakaz od początku, bo po oegaźmie plamiłam no a teraz z pessarem to dodatkowo ze względu na ryzyko infekcji...

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Aloffkowa ja od połowy ciąży mam codzień skurcze co najmniej raz w nocy..po magnezie trochę lżejsze ale nadal są...od razu jak Cię złapie trzeba stanąć nogą na podłodze (nie na dywanie) - mi przechodzi błyskawicznie...żaden masaż tak nie działa..

Arida

to ja do ponad 2 roku życia nie odczuwałam żadnego unieszczęśliwienia...codz ień byłam coraz bardziej zakochana w synku...wiadomo coś tam się zmienia ale ja miałam cudny śpiąco - niemarudzący egzemplarz...dopiero w okolicy 3 roku życia zaczęło być kiepskawo humory, histerie...tak więc jak ktoś ma dziecko takie do około roku i słyszę jak mu ciężko to krew mnie zalewa bo taka osoba nie wie co ją tak naprawdę czeka...ja się już przekonałam do powiedzenia...mełe dzieci mały kłopot, coraz większe dzieci to coraz większe problemy
Ale i tak mimo różnych przejść przez ostatni rok z moim gałgankiem kocham go bardzo i nie zamieniłabym macierzyństwa na spokojne życie bezdzietnej

A i bardzo polecam książkę rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat...wiele razy ratowała mnie od zwariowania, łatwiej było mi zrozumieć zachowania i humory syneczka...to co ja brałam za złośliwości i niepotrzebne histerie okazywało się że jest normą rozwojową
Boże współczuje!!! Dla mnie ten jeden raz to koszmar!! Nigdy nie miałam z tym badziewiem do czynienia a po tym jednym razie to jestem przerażona i szczerze współczuje każdemu kto ma z tym do czynienia częściej... Mam mega zakwasy teraz w tej łydce. Jeśli jeszcze raz się powtórzy to zwiększę dawkę magnezu.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:06   #3458
deksterowa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kamilka wszystkiego naaajlepszego!!
Ja po śniadaniu w łóżku, musze iść umyć włosy i hybrydy zrobić, ale mi się nie chce. Mąż pracuje w łóżku z laptopem i tak leżę kolo niego i nie chce mi się wstać :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:28   #3459
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Też mam skurcze łydki, ale nie wyobrażam sobie wtedy wstać z łóżka taki paraliżujący ból, że oddychać nie mogę, tylko gryzę poduszkę. Paskudna sprawa, ale co ciekawe dotyczy tylko jednej nogi.
Stary 2016-05-27, 10:30   #3460
alloffkowa
Zakorzenienie

Weźcie mnie nie straszcie...
Mnie też strasznie bolało, popłakałam się i ściskałam poduszkę banana... Usiadłam na łóżku, nie wiem czy bym wstała, mąż krzyknął abym się położyła i zaczął mi masować...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-27, 10:35   #3461
mezzaluna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dzięki

Ale bym sobie winko wypiła!!

Dziewczyny chce kupić kilka bambusowych pieluszek. Są różnice między tymi tanimi a tymi drogimi?
Jakie rozmiary wybierać ? Chciałabym docelowo je stosować do otulania i przykrywania maluszka.
Kamila, sto lat, radości, uśmiechu, lekkiego porodu i spełnionego macierzyństwa

Co do bambusowych ja mam 3 te: http://bamboo-line.pl/pl/p/Pieluszki...-6%2C50-zl/345

Milusie są bardzo
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:37   #3462
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki

Arida

A ja miałam zupełnie odwrotnie i się nie zgodzę. Do roku byłam zmęczona wstawaniem, obowiązkami i wszystkimi zmianami jakie nastąpiły w życiu. Wiadomo z takim maluszkiem nie ma żadnego kontaktu i nie wiesz dlaczego płacze, co mnie dodatkowo przygnebialo. Jak córka zaczęła chodzić to dopiero nastał ten szczęśliwy czas maciezynstwa. Teraz córka ma prawie 8 lat i wiem, że dla mnie ten najfajniejszy okres to tak 3 lata. Wtedy dzieci są takie śmieszne. Teraz jest już powazniejsza, ale i tak okres do roku uważam za najtrudniejszy z uwagi na bezsilność i brak możliwość pomocy placzacemu dziecku...

Kamila sto lat i wszystkiego najlepszego. Ale Ty młoda jesteś!!!!!!!
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:45   #3463
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Jeśli masz na myśli to o czym myślę to Zazdroszczę Coraz bardziej mi brakuje przytulanek z mężem, namiętnie czekam na zdjęcie pessara
Hehe chodziło mi bardziej o to że dobrze mi się spało jakoś dziś i się wyspałam :-D ale przytulanki też spoko :-P chociaż już czekam do po ciąży bo to nie to samo już :-P
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:46   #3464
BlueSky14
Zadomowienie

Hej!

Arida współczuje nocki!! Daj znać jak po wizycie.

Mnie lekarz powiedział, że jak te bole jak na okres beda sie powtarzać i to napieranie na szyjke, to mam przyjsc na wczesniejsza wizyte.

I Arida łącze sie z Tobą w bolu, ja też miałam kiepska noc dzisiaj, tak mnie bolał dół brzucha i młody jakby chciał wyskoczyc, tak mnie szyjka bolała nie wiedziałam co mam ze soba zrobic, na dodatek jeszcze wierzgał nogami. ...
A od rana znowu wężuje.... Oszaleje.

NIE MOGE RODZIC WCZESNIEJ NIZ W LIPCU, BO NIC NIE MAMY dom wyglada jak pobojowisko, nawet nie mam gdzie ubranek pochować... :brzyda l:

Co sie z MUNIĄ dzieje?? Chyba sie cos nie odzywa??
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:49   #3465
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kupujecie już swoim maluchom grzechotki, gryzaczki...?

I mam pytanie odnośnie lewatywy: czy naprawdę wlewa się aż 2 litry płynu?? Myślałam, że tyle co w gruszce się mieści
Stary 2016-05-27, 10:50   #3466
Flowerbombka
Zadomowienie

cwk, Aloffkowa mnie też mega boli dlatego od razu trzeba zejść i postawić nogę mimo bólu..nie wiem czy wam pomoże ale u mnie to naprawdę najlepszy sposób a próbowałam już wiele..najgorsze że muszę przetoczyć się przez Tż żeby dotrzeć na skraj łóżka

Kama no fakt płacze maluszek nie wiesz czemu...ale tak to poje, pośpi, spokojne spacerki w wózku, pogugasz z nim , porozgląda się, pokazujesz mu świat...a potem oczy dookoła głowy bo taki rok-dwa to ciekawy wszystkiego a nie zdaje sobie sprawy z zagrożeń...kontakty elektryczne, jakieś obiekty w piaskownicy - mój np. zanim się spostrzegłam zjadł jakąś "jagódkę" którą z piachu wygrzebał - ile ja się nastresowałam, do lekarza dzwoniłam co teraz...dobrze że w odległości 100 m od piaskownicy znalazłam drzewo od tych "jagodek" to była na szczęście bezpieczna czeremcha...mój nie chciał za rękę chodzić więc bieg za ponad dwulatkiem, bo tu ulica tam ulica...jakbym miała swoje podwórko, swoją piaskownicę i mało ulic naokoło to bym się nie stresowała ale jak się mieszka w bloku na "ruchliwym osiedlu" to z takim kilkulatkiem energicznym można osiwieć...teraz na szczęście ma okres chodzenia tylko za rękę chyba że jedzie rowerem no i się słucha bo zdaje już sobie sprawę z zagrożeń więc trochę odsapnęłam...

Ja dziś piorę wszystko co mam dla małej a trochę tego jest wieczorkiem prasowanie i pakowanie torby..będę się czuła bardziej gotowa mimo, że przed remontem...wszystko spakuję do dużych plastikowych pojemników zamykanych i zaniosę do pokoju, który narazie nie będzie odnawiany..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:55   #3467
olutka
Zakorzenienie

Blue, trzymam kciuki, aby remont skończył się jak najszybciej a efekt był cudowny!

Muszę się zmusić do wstania - pora jechać do sklepu w sprawie bazy i fotelika
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 10:56   #3468
kamila_509
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za życzenia
Jesteście kochane

T mi zapowiedział nalot na dom na przerwie bo będą jakieś szafy coś tam.... i muszę w ciągu godziny ogarnac dom aby się nie wstydzic. Jestem czerwona, mokra i zasapana.
Nie cierpię takich sytuacji!

Szwagierka i dzieciaki wpadli z niespodzianka i przynieśli kwiatki i Rafaello <3 kochani

Na skórze mówię Wam zadzieranie palców u stopy. Działa 100%.

Ja mam grzechotki i gryzaki ale w rozsądnej ilości i to głównie z hipp jako prezent albo kupiłam na samym początku

Idę dalej sprzątać a potem zamówię pieluszki. Zaraz zbankrutuje...
Stary 2016-05-27, 11:00   #3469
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
cwk, Aloffkowa mnie też mega boli dlatego od razu trzeba zejść i postawić nogę mimo bólu..nie wiem czy wam pomoże ale u mnie to naprawdę najlepszy sposób a próbowałam już wiele..najgorsze że muszę przetoczyć się przez Tż żeby dotrzeć na skraj łóżka

Kama no fakt płacze maluszek nie wiesz czemu...ale tak to poje, pośpi, spokojne spacerki w wózku, pogugasz z nim , porozgląda się, pokazujesz mu świat...a potem oczy dookoła głowy bo taki rok-dwa to ciekawy wszystkiego a nie zdaje sobie sprawy z zagrożeń...kontakty elektryczne, jakieś obiekty w piaskownicy - mój np. zanim się spostrzegłam zjadł jakąś "jagódkę" którą z piachu wygrzebał - ile ja się nastresowałam, do lekarza dzwoniłam co teraz...dobrze że w odległości 100 m od piaskownicy znalazłam drzewo od tych "jagodek" to była na szczęście bezpieczna czeremcha...mój nie chciał za rękę chodzić więc bieg za ponad dwulatkiem, bo tu ulica tam ulica...jakbym miała swoje podwórko, swoją piaskownicę i mało ulic naokoło to bym się nie stresowała ale jak się mieszka w bloku na "ruchliwym osiedlu" to z takim kilkulatkiem energicznym można osiwieć...teraz na szczęście ma okres chodzenia tylko za rękę chyba że jedzie rowerem no i się słucha bo zdaje już sobie sprawę z zagrożeń więc trochę odsapnęłam...

Ja dziś piorę wszystko co mam dla małej a trochę tego jest wieczorkiem prasowanie i pakowanie torby..będę się czuła bardziej gotowa mimo, że przed remontem...wszystko spakuję do dużych plastikowych pojemników zamykanych i zaniosę do pokoju, który narazie nie będzie odnawiany..
Widzisz, każde dziecko inne i każda matka inna. Ja byłam zmęczona macierzyństwem do roku, a później byłam coraz szczesliwsza. Teraz boję się tego okresu do roku.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 11:07   #3470
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość

I mam pytanie odnośnie lewatywy: czy naprawdę wlewa się aż 2 litry płynu?? Myślałam, że tyle co w gruszce się mieści
Ja nie mam nic z "zabawek". Pewnie się nazbiera jak goście będą przychodzić, a jak nie to dokupie pozniej

Co do lewatywy to nieeeee! U mnie na SR położne mowily, że 150ml.
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 11:30   #3471
_Inka__
Zadomowienie

Ja już po Lidlu- wzięłam 12 szt lodów co uważam za sukces bo planowałam więcej ale rozsądek wziął górę. Dla równowagi kupiłam kilka kg jabłek na sok i owoce na koktajle więc czuję się rozgrzeszona.
Ja z zabawek i gryzaków też jeszcze nic nie mam, ale na to jeszcze mam czas, na razie skupiam się na okołoporodowych rzeczach.
A co do lewatywy to zawsze myślałam, że wlewa się konkretną ilość płynu, z litr co najmniej 150 ml to malutko. Ciekawe jak jest w rzeczywistości
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 11:32   #3472
*misia*
Zakorzenienie

Dzień dobry u mnie dziś mąż ma wolne i Mati w szkole tez wiec mamy znow czas rodziny bynajmniej przez cześć dnia bo później po Matiego koledzy przychodzą wiec my z mężem mamy czas by nacieszyć się sobą we dwoje.
Zabawki jakieś mam ale nie za wiele
Stary 2016-05-27, 11:32   #3473
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Hehe chodziło mi bardziej o to że dobrze mi się spało jakoś dziś i się wyspałam :-D ale przytulanki też spoko :-P chociaż już czekam do po ciąży bo to nie to samo już :-P
Wybredna jesteś, jakbyś miała post od połowy listopada to byś czekała na cokolwiek jak tylko będę już mogła to zajeżdżę męża, niczym nimfomanka

Cytat:
.
Dziękuje, mam nadzieję że następnego razu nie będzie, ale w razie w postaram się spróbować
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-27, 11:33   #3474
Wesola_Ania
Zadomowienie

Kamila_509, Sto lat Kochana, spełnienia marzeń, zdrowego mało płaczliwego Synka i gładkiego porodu!! Arbuzem nie pogardzę, ale jestem bardziej kawowo-ciastowa

Kuźwa był problem z kurierem i zmienili termin dostawy na dziś, a zaraz jeszcze mamy gości i ma być paczka z gemini. Wszystko na raz, ja chcę łóżeczko!!! od rana w nerwach….
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 11:35   #3475
*misia*
Zakorzenienie

Kamila wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji urodzin, jak najmniej powodów do marudzenia i samych szczęśliwych i uśmiechniętych dni.
Ze skurczami tez się zmagam zwłaszcza w jednej nodze ale o dziwo nie z tyłu w łydce tylko z przodu jakby w piszczelu.
Stary 2016-05-27, 12:04   #3476
kamila_509
Zakorzenienie

Dzięki

Padłam na cycki zmeczylam sie strasznie a i tak wstyd kogokolwiek wpuścić

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Doszły moje cudeńka od Muni ! <3

Głowa mnie boli
Stary 2016-05-27, 12:14   #3477
eskav8
Wtajemniczenie

Właśnie wracam z aldiego pech chciał ze mieli dziecinne ciuszki i o ile ciuszków nie wzięłam to Pieluszki muślinowe i groszkowy kocyk minky wyladowaly w koszyku były mi tak bardzo potrzebne piękna pogoda słońce grzeje lekki wiaterek wieje tylko plecy kuź.wa bola
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 12:17   #3478
kamila_509
Zakorzenienie

U Was mają takie fajne rzeczy w Aldi?! U nas nigdzie nie ma takich cudów. Zazdro!!
Stary 2016-05-27, 12:30   #3479
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki
Dziewczyny chce kupić kilka bambusowych pieluszek. Są różnice między tymi tanimi a tymi drogimi?
Jakie rozmiary wybierać ? Chciałabym docelowo je stosować do otulania i przykrywania maluszka.
Kamilka sto lat, sto lat! Wszystkiego najlepszego, łatwego porodu i pięknego macierzyństwa!

Do mnie w tym tygodniu przyszły pieluszki bambusowe tej samej firmy o której CWK pisze, z Texpolu. Kupiłam dwie duże 120x120 i trzy małe 75x75, razem z przesyłką dałam koło 200 zł. Są super mięciutkie i przyjemne i mają piękne wzory. Wyprałam je i suszyłam długo, bo za każdym razem mi się wydawały ciągle wilgotne, a one są po prostu takie jakieś chłodniejsze w dotyku. To chyba właśnie te właściwości termoregulacyjne są.

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Witam się w 34to. 2kg do przodu w dwa dni. Nie znoszę grillowania, nie dość, że to nic smacznego to waga leci masakrycznie w górę. Ja już po labie. Na 17 usg. Na dzisiaj w planach zakup laktatora, wiatraka, zaraz biedra- przypominam o bodziakach (pony będzie mój!), kocykach i ciuszkach ciążowych. A wieczorem znowu grill
A co się tam martwisz, dwa dni po grillu waga wróci do normy
Udanych zakupów!

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość

I mam pytanie odnośnie lewatywy: czy naprawdę wlewa się aż 2 litry płynu?? Myślałam,

że tyle co w gruszce się mieści
My dostaliśmy jakieś tam gryzaczki i grzechotki, więc na start już coś jest i nie mam zamiaru nic więcej kupować. Tym bardziej, że pewnie w prezentach tego mnóstwo będzie.

Lewatywa ma na pewno mniej niż 2 litry. Ja biorę ze sobą Enemę i ona ma 150 ml.

Jeśli chodzi o sterylizację, to ja kupiłam takie woreczki do mikrofalówki z baby ono. Prawda jest taka, że w warunkach domowych nigdy nie uda się uzyskać sterylnych warunków. Jak się wyjmie z wrzątku, to przecież już w powietrzu są bakterie i na każdym przedmiocie/powierzchni, której się dotknie. Im dłużej od sterylizacji, tym więcej bakterii się pojawia. Moim zdaniem nie ma się co znowu spinać, nie da się i tak uniknąć bakterii.
Wiem, że są też takie podgrzewacze do butelek z funkcją sterylizatora.

A ja dzisiaj się coś dziwnie czuję, ciągle mnie łapią skurcze bożeny i brzucha jakby też. Napiłam się wody i wzięłam dwa magnezy, może minie...Mamy dzisiaj jechać na wycieczkę do zamku Moszna, pobyć trochę razem z mężem. Rano wstałam, pełna energii i zmarnowałam ją na porządkowanie domu: zmywarka, pranie, ogarnianie ogólne. Zanim doszłam do prasowania rzeczy dla dzidzi to padłam i tak zostałam, nie czuję się najlepiej :/ mógłby mnie mąż w tym wyręczać, a on tylko chodzi i generuje bałagan, a ja po nim (w zasadzie to po nas) tylko sprzątam i poprawiam.

Dzisiaj ma przyjść łóżeczko, wreszcie! ;D Już będą wszystkie mebelki gotowe.

Poprałam wszystko co się dało: ubranka i pieluchy, zostały jeszcze pokrowce i prześcieradła. Ale nie mam siły zacząć prasować, jak widzę ile tego jest
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 12:36   #3480
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
U Was mają takie fajne rzeczy w Aldi?! U nas nigdzie nie ma takich cudów. Zazdro!!
No sama się zdziwilam, body pajacyki i spodnie też śliczne były, ale już się opanowalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464345409523.jpg (54,8 KB, 24 załadowań)
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości