|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Ja wg instrukcji gotowałam wszystko przez 5 minut. Tylko np na butelce zrobił mi się lekki osad od tego gotowania :-/
Edit: a później to wystarczy chyba tylko po umyciu przelać wrzątkiem i powinno być ok.
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2016-05-27 o 09:59 |
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Hej dziewczynki
Aloffkowa ja od połowy ciąży mam codzień skurcze co najmniej raz w nocy..po magnezie trochę lżejsze ale nadal są...od razu jak Cię złapie trzeba stanąć nogą na podłodze (nie na dywanie) - mi przechodzi błyskawicznie...żaden masaż tak nie działa.. Kamila sto lat młodzinko! MamaNiny koniecznie do lekarza! Kciuki za usg wieczorne. Arida na pewno wrócisz do domku...kciuki! Zazdroszczę takiej zapobiegliwej lekarki Eska super wizytę miałaś...same dobre wiadomości ![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedź w sprawie zastrzyku z immunoglobuliny ![]() Co do dzieci i zmiany życia to ja do ponad 2 roku życia nie odczuwałam żadnego unieszczęśliwienia...codz ień byłam coraz bardziej zakochana w synku...wiadomo coś tam się zmienia ale ja miałam cudny śpiąco - niemarudzący egzemplarz...dopiero w okolicy 3 roku życia zaczęło być kiepskawo humory, histerie...tak więc jak ktoś ma dziecko takie do około roku i słyszę jak mu ciężko to krew mnie zalewa bo taka osoba nie wie co ją tak naprawdę czeka...ja się już przekonałam do powiedzenia...mełe dzieci mały kłopot, coraz większe dzieci to coraz większe problemy ![]() Ale i tak mimo różnych przejść przez ostatni rok z moim gałgankiem kocham go bardzo i nie zamieniłabym macierzyństwa na spokojne życie bezdzietnej ![]() A i bardzo polecam książkę rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat...wiele razy ratowała mnie od zwariowania, łatwiej było mi zrozumieć zachowania i humory syneczka...to co ja brałam za złośliwości i niepotrzebne histerie okazywało się że jest normą rozwojową |
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 34to. 2kg do przodu w dwa dni. Nie znoszę grillowania, nie dość, że to nic smacznego to waga leci masakrycznie w górę. Ja już po labie. Na 17 usg. Na dzisiaj w planach zakup laktatora, wiatraka, zaraz biedra- przypominam o bodziakach (pony będzie mój!), kocykach i ciuszkach ciążowych. A wieczorem znowu grill
|
|
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Motherhood kupiłam pieluszki, gdy była promocja, wyszły korzystnie cenowo, a jeszcze się pomylili w zamówieniu i gratis dosłali mi 3 sztuki
![]() Bambusowe mam z firmy TEX POL, najtaniej na All, materiał super. Do otulania,przykrywania to chyba min. 75x75.
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
co ja bym bez Was zrobiła
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka, zgadzam się z Tobą i psychologia rozwojowa dziecka, to must have.
Bardzo mnie wkurza jak rodzice mówią, że ich maluszek jest niegrzeczny, bo płacze. Litości, jak noworodek może być niegrzeczny? Jak ma się komunikować że światem? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zakaz od początku, bo po oegaźmie plamiłam no a teraz z pessarem to dodatkowo ze względu na ryzyko infekcji...Cytat:
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kamilka wszystkiego naaajlepszego!! Ja po śniadaniu w łóżku, musze iść umyć włosy i hybrydy zrobić, ale mi się nie chce. Mąż pracuje w łóżku z laptopem i tak leżę kolo niego i nie chce mi się wstać :p
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam skurcze łydki, ale nie wyobrażam sobie wtedy wstać z łóżka
taki paraliżujący ból, że oddychać nie mogę, tylko gryzę poduszkę. Paskudna sprawa, ale co ciekawe dotyczy tylko jednej nogi.
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie nie straszcie...
Mnie też strasznie bolało, popłakałam się i ściskałam poduszkę banana... Usiadłam na łóżku, nie wiem czy bym wstała, mąż krzyknął abym się położyła i zaczął mi masować... |
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do bambusowych ja mam 3 te: http://bamboo-line.pl/pl/p/Pieluszki...-6%2C50-zl/345 Milusie są bardzo |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamila sto lat i wszystkiego najlepszego. Ale Ty młoda jesteś!!!!!!!
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Hehe chodziło mi bardziej o to że dobrze mi się spało jakoś dziś i się wyspałam :-D ale przytulanki też spoko :-P chociaż już czekam do po ciąży bo to nie to samo już :-P
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Arida współczuje nocki!! Daj znać jak po wizycie. Mnie lekarz powiedział, że jak te bole jak na okres beda sie powtarzać i to napieranie na szyjke, to mam przyjsc na wczesniejsza wizyte. I Arida łącze sie z Tobą w bolu, ja też miałam kiepska noc dzisiaj, tak mnie bolał dół brzucha i młody jakby chciał wyskoczyc, tak mnie szyjka bolała nie wiedziałam co mam ze soba zrobic, na dodatek jeszcze wierzgał nogami. ... A od rana znowu wężuje.... Oszaleje. NIE MOGE RODZIC WCZESNIEJ NIZ W LIPCU, BO NIC NIE MAMY dom wyglada jak pobojowisko, nawet nie mam gdzie ubranek pochować... ![]() :brzyda l:![]() Co sie z MUNIĄ dzieje?? Chyba sie cos nie odzywa?? |
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kupujecie już swoim maluchom grzechotki, gryzaczki...?
I mam pytanie odnośnie lewatywy: czy naprawdę wlewa się aż 2 litry płynu?? Myślałam, że tyle co w gruszce się mieści
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
cwk, Aloffkowa mnie też mega boli dlatego od razu trzeba zejść i postawić nogę mimo bólu..nie wiem czy wam pomoże ale u mnie to naprawdę najlepszy sposób a próbowałam już wiele..najgorsze że muszę przetoczyć się przez Tż żeby dotrzeć na skraj łóżka
![]() Kama no fakt płacze maluszek nie wiesz czemu...ale tak to poje, pośpi, spokojne spacerki w wózku, pogugasz z nim , porozgląda się, pokazujesz mu świat...a potem oczy dookoła głowy bo taki rok-dwa to ciekawy wszystkiego a nie zdaje sobie sprawy z zagrożeń...kontakty elektryczne, jakieś obiekty w piaskownicy - mój np. zanim się spostrzegłam zjadł jakąś "jagódkę" którą z piachu wygrzebał - ile ja się nastresowałam, do lekarza dzwoniłam co teraz...dobrze że w odległości 100 m od piaskownicy znalazłam drzewo od tych "jagodek" to była na szczęście bezpieczna czeremcha...mój nie chciał za rękę chodzić więc bieg za ponad dwulatkiem, bo tu ulica tam ulica...jakbym miała swoje podwórko, swoją piaskownicę i mało ulic naokoło to bym się nie stresowała ale jak się mieszka w bloku na "ruchliwym osiedlu" to z takim kilkulatkiem energicznym można osiwieć...teraz na szczęście ma okres chodzenia tylko za rękę chyba że jedzie rowerem no i się słucha bo zdaje już sobie sprawę z zagrożeń więc trochę odsapnęłam...Ja dziś piorę wszystko co mam dla małej a trochę tego jest wieczorkiem prasowanie i pakowanie torby..będę się czuła bardziej gotowa mimo, że przed remontem...wszystko spakuję do dużych plastikowych pojemników zamykanych i zaniosę do pokoju, który narazie nie będzie odnawiany..
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, trzymam kciuki, aby remont skończył się jak najszybciej a efekt był cudowny!
Muszę się zmusić do wstania - pora jechać do sklepu w sprawie bazy i fotelika
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia
Jesteście kochane T mi zapowiedział nalot na dom na przerwie bo będą jakieś szafy coś tam.... i muszę w ciągu godziny ogarnac dom aby się nie wstydzic. Jestem czerwona, mokra i zasapana. Nie cierpię takich sytuacji! Szwagierka i dzieciaki wpadli z niespodzianka i przynieśli kwiatki i Rafaello <3 kochani Na skórze mówię Wam zadzieranie palców u stopy. Działa 100%. Ja mam grzechotki i gryzaki ale w rozsądnej ilości i to głównie z hipp jako prezent albo kupiłam na samym początku Idę dalej sprzątać a potem zamówię pieluszki. Zaraz zbankrutuje...
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do lewatywy to nieeeee! U mnie na SR położne mowily, że 150ml. |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po Lidlu- wzięłam 12 szt lodów co uważam za sukces bo planowałam więcej
Ja z zabawek i gryzaków też jeszcze nic nie mam, ale na to jeszcze mam czas, na razie skupiam się na okołoporodowych rzeczach. A co do lewatywy to zawsze myślałam, że wlewa się konkretną ilość płynu, z litr co najmniej 150 ml to malutko. Ciekawe jak jest w rzeczywistości
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry u mnie dziś mąż ma wolne i Mati w szkole tez wiec mamy znow czas rodziny bynajmniej przez cześć dnia bo później po Matiego koledzy przychodzą wiec my z mężem mamy czas by nacieszyć się sobą we dwoje.
Zabawki jakieś mam ale nie za wiele
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko będę już mogła to zajeżdżę męża, niczym nimfomanka Cytat:
|
||
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Kamila_509, Sto lat Kochana, spełnienia marzeń, zdrowego mało płaczliwego Synka i gładkiego porodu!! Arbuzem nie pogardzę, ale jestem bardziej kawowo-ciastowa
Kuźwa był problem z kurierem i zmienili termin dostawy na dziś, a zaraz jeszcze mamy gości i ma być paczka z gemini. Wszystko na raz, ja chcę łóżeczko!!! od rana w nerwachâŚ. |
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji urodzin, jak najmniej powodów do marudzenia
i samych szczęśliwych i uśmiechniętych dni. Ze skurczami tez się zmagam zwłaszcza w jednej nodze ale o dziwo nie z tyłu w łydce tylko z przodu jakby w piszczelu.
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Padłam na cycki zmeczylam sie strasznie a i tak wstyd kogokolwiek wpuścić ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Doszły moje cudeńka od Muni ! <3 Głowa mnie boli
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wracam z aldiego pech chciał ze mieli dziecinne ciuszki i o ile ciuszków nie wzięłam to Pieluszki muślinowe i groszkowy kocyk minky wyladowaly w koszyku
były mi tak bardzo potrzebne piękna pogoda słońce grzeje lekki wiaterek wieje tylko plecy kuź.wa bola
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
U Was mają takie fajne rzeczy w Aldi?! U nas nigdzie nie ma takich cudów. Zazdro!!
|
#3479 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mnie w tym tygodniu przyszły pieluszki bambusowe tej samej firmy o której CWK pisze, z Texpolu. Kupiłam dwie duże 120x120 i trzy małe 75x75, razem z przesyłką dałam koło 200 zł. Są super mięciutkie i przyjemne i mają piękne wzory. Wyprałam je i suszyłam długo, bo za każdym razem mi się wydawały ciągle wilgotne, a one są po prostu takie jakieś chłodniejsze w dotyku. To chyba właśnie te właściwości termoregulacyjne są. Cytat:
![]() Udanych zakupów! ![]() Cytat:
Lewatywa ma na pewno mniej niż 2 litry. Ja biorę ze sobą Enemę i ona ma 150 ml. Jeśli chodzi o sterylizację, to ja kupiłam takie woreczki do mikrofalówki z baby ono. Prawda jest taka, że w warunkach domowych nigdy nie uda się uzyskać sterylnych warunków. Jak się wyjmie z wrzątku, to przecież już w powietrzu są bakterie i na każdym przedmiocie/powierzchni, której się dotknie. Im dłużej od sterylizacji, tym więcej bakterii się pojawia. Moim zdaniem nie ma się co znowu spinać, nie da się i tak uniknąć bakterii. Wiem, że są też takie podgrzewacze do butelek z funkcją sterylizatora. A ja dzisiaj się coś dziwnie czuję, ciągle mnie łapią skurcze bożeny i brzucha jakby też. Napiłam się wody i wzięłam dwa magnezy, może minie...Mamy dzisiaj jechać na wycieczkę do zamku Moszna, pobyć trochę razem z mężem. Rano wstałam, pełna energii i zmarnowałam ją na porządkowanie domu: zmywarka, pranie, ogarnianie ogólne. Zanim doszłam do prasowania rzeczy dla dzidzi to padłam i tak zostałam, nie czuję się najlepiej :/ mógłby mnie mąż w tym wyręczać, a on tylko chodzi i generuje bałagan, a ja po nim (w zasadzie to po nas) tylko sprzątam i poprawiam. Dzisiaj ma przyjść łóżeczko, wreszcie! ;D Już będą wszystkie mebelki gotowe. Poprałam wszystko co się dało: ubranka i pieluchy, zostały jeszcze pokrowce i prześcieradła. Ale nie mam siły zacząć prasować, jak widzę ile tego jest |
|||
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

no a teraz z pessarem to dodatkowo ze względu na ryzyko infekcji...

Wzięliśmy ślub 26-09-2015