|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Ja właśnie po urzędzie stanu cywilnego i uznaniu ojcostwa..w szpitalu wypelniona deklaracja odnośnie położnej środowiskowej
bylam w Tiger bo chcialam sloiki z rurka na wodę, ale nie ma hmmm
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę i się zastanawiam jaka aukcje wybrać i jakie kolory... no i pewnie w końcu zamówię za dużo i będę się wkurzac. I do tego wielu sprzedawców ma urlopy :/
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kamila, 100 Lat! Wczoraj byłam na weselu do 1:20. Na szczęście do domu było blisko bo tylko 40min drogi. Ale dziś mnie meega bolą nogi, mimo że mało tańczyłam (Jak nie wygodnie tańczy się z takim brzuchem!!). Dziś doszła paczka z allegro z przewijakiem/prześcieradłami/katarkiem/smoczkami/ręcznikiem/tetrami. Brakuje mi jeszcze kosmetyków do mycia malucha, płynów do prania i dla siebie stanik/koszule/szlafrok/torba do wózka + fotelik do auta. Nie kupiłam żadnej maty edukacyjnej/szumisia/karuzelek/zabawek dam okazję kupić rodzince, bo na pewno będą chcieli coś kupić. Łóżeczko i komoda stoją w kartonach i czułabym się bezpieczniej jakby były już złożone i mogłabym prać i układać wszystko na miejsce... Czy wy też czujecie dzieci tak wysoko? Zastanawiam się czy to normalne... Żadnych skurczy nie mam co też już zaczyna mnie martwić Jak nagrywam kamerką taniec węża to dostrzegam jak bardzo widać moje żyły na brzuchu i jestem tym przerażona
|
|
|
|
|
#3484 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Laski!
Wróciłam ! Jestem beznadziejną kobietą! Co będzie ze mnie za matka? ![]() Oddałam rano siuśki do badania , pobrali mi krew na morfo i poszłam się grzecznie położyć na 40 min, dobrze ze kupilam sobie jakieś gazety po drodze. Szybko mi zleciało, położna przychodziła co jakiś czas zajrzec czy wszystko ok, później dała mi kilometr tego papieru i poszłam do ginki. Na samolocie szyjka krótka, miękka, rozpulchniona ale zamknięta - podobno normalnie. Sprawdziła mi wody - nic się nie zmieniło. A na KTG 4 skurczybyki się pokazały do 60 % i tetno maluszka najpierw duże, bo sobie brykał, później zasnął wiec mniejsze, wszystko w normie. I ona do mnie czy nic nie czuje, że mi się brzuch spina. Ja mówię, że trochę jak mnie uderza po żebrach to czuję, ale ogólnie nie mam takiego ciągnięcia brzucha. Bardziej w domu jak się nalatam z odkurzaczem i mopem. Wysłąła mnie jeszcze raz na ktg na 40 min. Wyszedł jeden skurczyk, którego ja w ogóle nie czułam. Wymacała mi brzuch na leżance, pokazała gdzie mam sprawdzić jakby mnie znowu bolało (okazało się, że ostatnio pod prysznicem to sobie tuszczyk miętoliłam jakby złapało mnie znowu w weekend to pochodzić, pod prysznic, zobaczyć czy przejdzie. Nie panikować. tiaaaaa Jak nie przejdzie do 2-3 godzin (przy normalnych ruchach malucha) to jechać do szpitala... generalnie stwierdziła, że chyba taka moja uroda, że pójdę do szpitala jak będę miała 7 cm rozwarcia i dziecko zacznie wypadać... Zarcik na rozładowanie sytuacji.... W ogóle mnie nie uspokoiła, tylko utwierdziła w obawach, że to już zaraz. Do szpitala nie wysyła, bo nie mam po co tam leżeć, chyba, że wody zmaleją. Kamila! Spełnienia marzeń Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do lewatywy,, to nie mam pojęcia jak to się robi
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Kamila wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
szybkiego porodu i samych słonecznych dni w macierzynstwie :-* Jak tak wspominacie dzien robienia testu to mnie mój tz zmusił do kupienia testu :-P juz zaraz po połowie środku cyklu mamrotal ze mam nie pić alkoholu bo w ciąży jestem i tak mnie takimi tekstami męczył ze dla świętego spokoju kupiłam test i zrobiłam a dzien potem miałam wizytę u ginki zrobiona juz duzo wcześniej która potwierdziła nam bardzo wczesną ciążę, bo miałam przesunięta owulacje o 9 dni, wiec mój tz wiedział co zmajstrowal od początku :-P Arida dobrze że wszystko dobrze, mnie ostatnio w nocy tez zbudzil taki straszny ból jak na okres ale po chwili przeszło ale już zaczęłam pakować torbę bo się strasznie wystraszylam wiec to chyba ten czas już
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jak jakas matka mowi ze ona nie dala sie umamic w domu a ma kilkumc bobaska to sie tylko smieje 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze że nie kazała ci w szpitalu zostać. To może już lekkie przepowiadacze sa. Z tego co pamiętam to twój dzidziuś też z tych większych więc może będzie chciał wyjść szybciej. Oczywiście niech siedzi jak najdłużej ** Wszystkie już zaczynamy mieć stresa że to już za chwilę nie jesteś jedyna która się denerwuje ! obserwuj się, na pewno będzie dobrze!!
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Arida przynajmniej jestes pod dobra obserwacja i Cie pilnuja
To znak ze musisz sie opamietac i bardziej dbac o siebie. Wiecej odpoczywac bo rozwiazanie tuz tuz ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc to chyba normalne
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale właśnie mi tż powiedział dziś ze jakoś nie ma już ochoty ostatnio ... Także tego. Niby wiem że nic złego nie miał na myśli no ale... :-/ Zabawek nie mam. Na początku dziecko i tak ma gdzieś takie rzeczy a później się kupi a bardziej myślę że przyjdą babcie i ciocie z prezentami :-P Tż poprasował pranie dziś dzieciowe. Pierwszy raz w życiu miał żelazko w ręce. Później godzinę marudzil że go boli kręgosłup i stopy haha :-D |
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Na ktg to mnie się i 90% piszą
Ale to inne skurcze - raczej stawianie brzucha porodowe to jak jest 40% na ktg to umierasz
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzaj się jak tylko możesz i nie stresuj się Cieszę się, że przepowiadaja Ci szybki i bezbolesny poród Będzie dobrze!! Dzięki za życzenia Dostałam piękne cuda od Muni i książeczki!!! <3 Albumy dla maluszka są przecudowne!!! Nie umiałam wybrać jednego więc będzie miał dwa No stoję i się gapie i juz tęsknię za tym małym cudem. Pewnie za 5 minut mi przejdzie
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
nie wstawiłam Wam jeszcze zdjęć z mojej sesji. W załączeniu te anonimowe. Na facebooku postaram się wstawić te mniej anonimowe
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
A mojego broja czuje wszędzie. U góry ( najwiecej!! ), z boku i baaaardzo mało na dole. Raczej obstawiam że czasem zasadzi mi z ręki w szyjke
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Piękne zdjęcia <3 zazdro!!
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie jak się czuję przed porodem? Jakbym się wybierała na jakiś wyjazd i musiała być przygotowana na tip top, o wszystkim pamiętać, przygotować , spakować, ogarnąć, tylko są dwa elementy różniące - niepewna data i pewny ból
![]() Małego czuję już wszędzie - pod żebrami, na boku i na pęcherzu, w pachwinach się rozpycha tak, że czasami muszę szeroko siedzieć. Aaa i buntuje się już jak prowadzę auto. Arida dobrze, że nie trzeba szpitala. Skurcze u mnie na bank występują, ale ktg jeszcze przede mną. Chciałabym od 36tc chodzić. U mojej gin nie robią. Wyprasowałam 3 suszarkę i boli mnie kark od schylania głowy :/ A jeszcze ze 3 pralki przede mną. Uspokoiłyście mnie z tą lewatywą. W necie wyczytałam, że wlewa się 2l worek Kurde, dziś promo lodów a mi zupełnie nie po drodze do Lidla, chyba odpuszczę ... z pożytkiem dla mojego tyłka
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wypralam 2 pralki i chyba było tam sto lat skarpet!!!! Stałam pół godziny i rozwieszalam. Porazka.
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
Kama pas pięknie
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się pochwalę książeczkami <3
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Arida, super, że wszystko ok!
Kama_pas -świetne fotki!! Kamila -skąd są te książeczki? Też mam część pieluch z Texpolu ![]() Kupiliśmy właśnie z Maxi Cosi bazę 2way fix, fotelik Pebble Plus, do tego moją wymarzoną nianię z monitorem Angelcare 1100 (ostatnio narzekałam, że brakuje ich w necie, a dziś znalazłam na żywo ) i kosz na pieluchy Tommee Tippee z 4 wkładami. Jestem bankrutem ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- I czekam w makusiu na mcflurry lion z truskawką
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Empiku znalazłam Nie liczę, że mojemu dziecku ktokolwiek zrobi prezenty więc pozwoliłam sobie
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Kama - super zdjęcia
Kamila - ile książeczek :-o Powiedzcie o co chodzi z tymi czarno-białymi książkami. Wiem że takie małe dziecko to właśnie lubi takie kontrastowe ale co ja mam z nimi robić? Przed oczami mu machać tymi obrazkami? Sory za głupie pytania. Bo ja mam tylko taki normalne książki, żeby mu czytać :-D |
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalne też mam ! Jestem mamą wariatka, która czytanie uważa, za coś bardzo ważnego zobaczymy ile energii na to będę miała ;D
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Olutka jakie solidne zakupy! Największe wydatki to właśnie "sprzęt"
![]() Też ma tą bazę. Kamila ładna kolekcja, też mam serię "Oczami maluszka", a widziałam, że potrafi zahipnotyzować dziecko
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mniw nie bylo a tu juz widze, ze goraco sie zaczyna robic
![]() Teraz mam apke w telefonie to moze latwiej sie bedzie udzielac, bo bez niej mi sie nasz watek nie otwieral :/ Arida dobrze, ze jestes pod kontrolom i duzo odpoczywaj! Jeszcze te dwa tygodnie co najmniej Mlody czeka ![]() Dzojsticzek ja w pierwszej ciazy nie mialam żadnych przepowiadaczy, jak sie zaczely skurcze to od raz byly porodowe ) Kamila 1000lat ![]() Szybkiego porodu i radosci z macierzynstwa ![]() Nie straszcie porodami, dla mnie te poltorej miesiaca(a pewnie i dluzej:p) to jak wiecznosc jeszcze ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Kamila moj Starszak tez nauczony, ze duzo czytamy i czasami wieczorem padam i nie mam na nic sily, a on nie zasnie bez bajki na dobranoc czytalam Mu od urodzenia, jak sie karmilismy ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Sorry za dubel, ale jeszcze nie ogarniam tematu ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to utwierdzasz mnie w przekonaniu, że dokonałam słusznego wyboru ![]() Z tż-tem nawet nie konsultowałam, bo on nie rozumie moich rozkmin. Za to pozwoliłam mu wybrać kolor fotelika
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ide oglądać wasze fotki bo na apce nie widać
|
||
|
|
|
#3508 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bankructwem się nie przejmuj, przynajmniej grubsze zakupy z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
)Boję się Ok, dzięki, uspokoiłaś mnie że już malce tak mają. chcą być wszędzie...
|
|||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Kama_pas, super zdjęcia
Kamila, książeczki bardzo fajne. Ja mam jeszcze po córce sporo ale te czarno-białe bym zakupiła Słabo mi cały dzień, zgaga mnie męczy a Tż w pracy. Spakowalam się do szpitala i prasuję ubranka. Nina mi dzielnie pomaga. Młody rusza się, ale na spokojnie.. Myślę, że też miał ciężką noc. Za tydzień w weekend chyba trzeba ściągać teściową :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Kama piękne fotki
![]() Kamila super ksiazeczki, powiem mamie niech mi taki prezent zrobi bo się dopytuje cały czas ![]() Mama Niny dlaczego już w następny tydzień ściągacie teściowa, czyżby coś się już działo?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

bylam w Tiger bo chcialam sloiki z rurka na wodę, ale nie ma hmmm

Jak nagrywam kamerką taniec węża to dostrzegam jak bardzo widać moje żyły na brzuchu i jestem tym przerażona 
Wyszedł jeden skurczyk, którego ja w ogóle nie czułam. Wymacała mi brzuch na leżance, pokazała gdzie mam sprawdzić jakby mnie znowu bolało (okazało się, że ostatnio pod prysznicem to sobie tuszczyk miętoliłam 

... z pożytkiem dla mojego tyłka 
czytalam Mu od urodzenia, jak sie karmilismy