![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dziewczyny, mam doła:-( próbowałam dziś odciagac mleczko,udało mi się 3 ml,szaleństwo. A pielęgniarka dała Basi mm, wzięła to co uciagnelam i wywalila do kosza...czy tak się robi? Coraz mniej mi się to kp podoba... muszę chodzić odciagac do sali gdzie Basia leży,a tam twarde krzesło,pełno ludzi łazi,a ja muszę tam cycki wywalac.
Na szczęście były 2 plusy dzisiejszego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60986566]Madzia szkoda ze tz w pracy. Na pewno będzie całą noc o was myślał. Jeśli zależy ci na kp to jak dziewczyny piszą- jak najmniej butli, przystawiaj tak czesto jak to możliwe. Wykąpana, najedzona i ból brzucha minął ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zazdroszczę masażu. ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślę o tym wiesiołku.. Ale trochę boję się czy nie zaszkodzi.. Ale ja mam dopiero 35tc skończone. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno dopiero zaczelam brać ten wiesiołek i moim zdaniem nie ma się czego bać. Jeśli nie pomoże na krocze, pomoże na włosy, ot tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
HANECZKA szczepionki na nfz, tylko dtpa bedziemy wykupowac (pozostalych niestety osobno sie nie da) i pneumokoki po 6mies. Brawo za przybranie! Komu lezanka ponad 2lata sciagala, jak sie chce to pokarm jest
![]() MADZIA budzic. Przez,okolo miesiąc przynajmniej. Jak bedzie ladnie przybierac to po tym czasie mozna troche odpuscic.
#4447 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
teraz będę cytować partiami bo tak by mi wszystko uciekło
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mieliście spuchniete stopy pp porodzie? Ja pp szpitlu mam masakre i poce się jak dzika świnka :P do tego nawal z,piersi normalnie dziś pod prysznicem 4razy byłam ![]()
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia Niby nie robiłam imprezy, a jednak 11dorosłych i 4 dzieci, kawa, ciasto i kolacja na zimno=3/4dnia w kuchni![]() ![]() ![]() Teraz za to leżę, nadrobiłam Was i myślę czy spać iść ![]() Tyle natrzaskałyście, że nie mam siły cytować, ale cieszę się z tymi, które już są z dziećmi w domu, trzymam kciuki za kp oraz za przebywające w szpitalu, pragnące porodu jak najszybciej, modlące się o ułożenie główkowe ![]() ![]() [COLOR="black"] a Veronique serdecznie gratuluję! Bardzo się cieszę, że któreś z naszych czerwcowiątek zechciało mieć taką datę urodzenia jak ja ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() A i budź Hanię, babka nam na sr mówiła, że noworodek nie powinien spać dłużej niż 4h. Budź też jak przysypia przy cycu-miziaj, podnoś do odbicia, odkładaj. I jak masz nawał, to odciągnij troszkę przed podaniem małej piersi, żeby jej było łatwiej złapać. Nogi mi puchły, pociłam się ![]()
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-05-27 o 23:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też przybyło i to sporo jak widziałaś, ale odpuściłam zamartwianie się tym do czasu połogu i teraz ciesze się ostatnimi tygodniami z brzuszkiem ![]() ![]() Oj takie z was koleżanki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A pielęgniarce baty sìę należą ![]() A to, co napisałaś później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Spać nie mogę
![]() A spać mi się dalej nie chce. ![]()
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostała moje mleczko z butli i śpi. Ściągam pokarm bo cycki mam jak balony.
![]() |
#4454 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze jest 4.40 a ja dalej usnąć nie mogę. Już mnie głowa boli z tego niewyspania, ale nic to nie zmienia
![]()
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wstalam na siku i chyba będzie powtórka z dnia wczorajszego....zasnę później.
Kolo godziny 1-1.30 tak mnie zaczął brzuch bolec i krzyże ze myslalam ze zejde. Tz się obudził i głaskal. Po okolo 30 min przeszło. Wydaje mi się że z 3-4 skurcze mialam. Wzielam magnez i na piłam się wody i usnelam. Teraz tez się przebudzil i zapytal czy jest ok....jest ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
Mam nadzieje że w poniedziałek rozwieja się Twoje myśli i będzie wiedziała ![]() ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Należą mi się te baty! Na innych zdjęciach wyglądam szczuplej. Wydaje mi się że spuchlam i może dlatego jak się zobaczylam na zdjęciach to mnie wcielo i wkurzylo. ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
![]() Zastanawiam się czy można wode lekko gazowana czy wyłącznie niegazowana? Czy można kompot własnej roboty? I jak z owocami, od których zacząć? Teraz zdarza mi się jeść słodkie i pic pepsi-tlumacze sobie tym ze potem bede mogla o tym pomarzyć. Nie lubię jak ktoś mi coś robi ze stopami a to dlatego że nie podobają mi się moje stopy :/ Mam sucha skórę i musze o nie bardzo dbać a mimo tego dalej są suche:/ Siostra ma mi przepatrzec swoje sandałki i pożyczy z dwie pary żebym na teraz miala. Wczoraj w trampkach to nogi mi się ugotowaly. ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Sprobuje zasnąć ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-28 o 04:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę, że przez noc się nic nie wyklulo ![]() Ja pospalam jakoś ostatnio nieźle znoszę nocki ![]() Madzius90 a czujesz czy kopie Cię tak samo? Bo ja łepek czuję nadal.na górze ![]()
#4457 | ||
Zadomowienie
|
Mój mąż uważa,że mnie boli,jak on masuje. Owszem,trochę boli,ale potem jaka ulga!!! Niestety nie da się przekonać. Nie lubi też żebym ja go masowala:-/
Cytat:
Też mam spuchniete stopy,a myślałam,że zaraz po porodzie wszystko ze mnie zejdzie... Cytat:
Teraz tak po nocy sobie myślę,że może słusznie to mleko wyrzuciła,bo ja tak długo sciagalam, a dla wcześniaków mleko w temp. pokojowej mozna przechowywac tylko godzinę Aaa, w koncu coś leci tego mleka. Nie wiem czy to kwestia 3 doby czy tego,że wypilam femaltiker (pani doradca poleciła, a na dyzurce mieli próbki gratisowe),ale pierwszy raz pielęgniarki nie musiały dokarmiac małej mm ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Radena u mnie właśnie tez kp to byl trud robilam co sie dalo. A polozne... Masakra. Moglabym rodzic tu gdzie jestem ale niecierpie tego szpitala. Tu sa widzenia na polozniczym od 13-16..
Dlatego decyduje sie na inny szpital tam widzenia sa do 19 i jest intensywna terapia gdyby cokolwiek sie działo Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do kp to ja na początku miałam mega wyrzuty sumienia, ze nie mogę karmić małej z cycka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-05-28 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z Michalkiem na pewno będzie ok. Z tymi odwiedzinami to słabo takie godziny, ja na jedynce lezalamm tz przycjodzil kiedy chciał i siedział ile chciał. Nikt go nie wyganial ![]() Cytat:
Ja też przystawiam mała nie idzie jej to ssanie ![]()
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Radena wrócisz do domu i mleczarnia ruszy. Produkcja mleka jest w głowie. W szpitalu to ciężko jest. Trzymaj się. Wiesz kiedy Was wypuszczą?
Madzia ja samo po cc strasznie opuchnięta byłam. Mi sprawdzali białko w moczu i póki nie zniknęło to robiłam siku do kubełka jak u kubusia puchatka z miodkiem i podawałam ile płynów wypiłam. Potliwość jest normalna. Mi się zaczęła po wyjściu ze szpitala. Musiałam w nocy ze 2x się przebierać Dziewczyny da się piersią wcześniaka karmić! Nie zrażajcie się że się nie udaje. Ja swojego pierwszy raz dostałam do piersi w 3 dobie życia. Dokarmiałam w szpitalu bo pokarm mi pojawił się tak konkretnie w domu. W domu jest łatwiej. A jak nie idzie to trudno. Swój pokarm z butelki. Nie da rady swojego to mm. Czasami nie jest nam dane to co chcemy. Nie można mieć wyrzutów sumienia bo każda próbuje i chce! Nie będzcie gorszymi matkami jeśli nie wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie że miałaś spotkanie z doradcą laktacyjnym ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No ale zgadzam sie w stu procentach Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny z kp to spokojnie. Ile dajecie radę to karmcie z cyca, jak nie daje rady to ściągać. Zazwyczaj poprawia się w domu na spokojnie i zawsze wtedy położna środowiskowa może pomóc. Niestety coraz częściej słyszę że położne w szpitalach idą na łatwiznę i dają mm zamiast powalczyć z młodą mamą o kp. Ale to nie oznacza zawsze końca przygody z kp ![]() ![]() Moja koleżanka w szpitalu usłyszała że nie ma mleka i teksty że muszą podać mm chyba że chce zagłodzić dziecko. Dawała mm. W domu położna jej powiedziała: żadnego mm, ma pani super piersi do karmienia, mleka sporo tylko pomogła jej dostawiać prawidłowo. Teraz jej bobo tylko na piersi i w pierwszym miesiącu przybrał kilogram. Także spokojnie, jak się nie udaje od razu! Ale warto próbować Ja u rodziców. Wczoraj imieniny teściowej, dzisiaj urodziny siostrzeńca. Byłam też wczoraj u gina- zero objaw porodu, o tyle dobrze że szyjka miękka. Mały waży orientacyjnie 2820 a do terminu 3 tyg także chyba wielkoludem nie będzie.
![]() |
#4466 |
Konto usunięte
|
Fiazo bardzo dobrze napisała! Jak bardzo zależy na kp i się uda to super, tylko się cieszyć. Jak się nie uda, albo jest to dla mamy niewygodne to trudno, nic strasznego się nie dzieje! Osobiście nie mam nic do mm, moja starsza pije do teraz, ja byłam chowana tylko na mm, żyjemy i mamy się super!
Z jednej strony jest niby presja na kp ale z drugiej czasem na prawdę brak wsparcia profesjonalnego! I takie wsparcie ze strony innych mam, rady i sugestie to czasem wszystko na co możemy liczyć! A że kp bywa ciężkie to na prawdę bardzo dużo! Mi np położna środowiskowa dala taką rozpiske co jeść, a raczej czego nie jeść, że myślałam że padne! Doświadczenie innych mam bardzo mi się przydało. Pediatra jak zobaczyła mała jak miała 2mc to kazała ją odstawić i dac nutramigen- mleko dla alergików. Trzasnelam drzwiami, uparlam się, starszej skóra się poprawiła karmiłam do 11mcz i dziś jest super! Ale na prawdę kiepskie miałam wsparcie- tylko mąż i.moja szwagierka rozumieli moją decyzję o ciagnieciu kp mimo durnej diagnozy starej lekarki- innej tu nie mamy i dlatego chodzę tu tylko na szczepienia, a wizyty prywatnie gdzie indziej. Tutaj też po to te rady i słowa otuchy żeby wesprzeć i pomóc, nie po to by dac do zrozumienia że mm to jakieś zło konieczne, bo tak nie jest ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jade na końcówkę kościoła i obiad mysle ze te dwie godzinki dam rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Nad nami staly polozne z zegarkiem w reku i o 16 wszyscy musieli wyjsc. I z tego co wiem tak jest ciagle.
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Widzę, że w weekend odpuszczamy porody ![]() Mamusiom walczącym o kp życzę wytrwałości i trzymam mocne kciuki żeby się udało ![]() Ja już kiedyś pisałam, że kp boję się bardziej niż porodu... A wszystko dlatego, że moja siostra po cc miała okropne przeżycia i w efekcie córka była na mm. Może mi się uda, siostrzenica urodziła się w połowie 8 miesiąca i to na pewno też miało wpływ... Ehh nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzę.
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.