![]() |
#2071 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Masz rację co do wagi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za tża ![]()
![]() |
#2072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam cały sprzęt do czyszczenia tych miejsc ale i tak wiecznie krwawią ...
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj tez wszystko zależy od sytuacji. Gdy skurcze są regularne, poród postępuje, dziecko ma się dobrze i mama też się jeszcze trzyma to ciągną dalej poród. Jak coś zacznie się psuć to będą rozważać najlepsze rozwiązanie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Melduje ze lecę spać. Planuje się dziś wyspać jak mops i oby nic nie popsuło mojego planu. Jasio na dobranoc mega aktywny - wsprawil mamusie w super nastrój
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz nawet się nie zastanawiam czy ręczny czy elektryczny. Trochę się trzeba napompować i później bolą nie tylko sutki ale i ręce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
Mojemu tz krwawily swego czasu dziasla przy myciu. Znajoma sadystka poradzila nam paste blenda med pro expert clinic line ochrona dziasel czy cos takiego (opakowanie granatowe z buraczkowym paskiem) i pomogła dość szybko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Ja mam grupę 0 a Oliwia po tacie grupę A, na szczęście żółtaczki nie miała, ale za to owszem miała dość długo powiększone brodawki sutkowe. To wyliczenie na ilość zjadanego pokarmu to jest np 40 ml na dobę czy na raz?
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam lubczyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2079 |
Rozeznanie
|
Nawiazując jeszcze do mieszkań i wykończenia, polecacie jakies konkretne meble do mieszkania? Czy te ogólnodostępne byście poleciły, macie: typu ikea, black red white, kler?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aha i zlewu z Ikea nie polecam, rysuje się nawet po gąbce i widać na niej każdą kroplę. Natomiast bateria z wyciąganą wylewką jest ekstra, bardzo się przydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do schizy hormonalno-ciążowej to na początku ciąży zadawałam TŻowi pytania co będzie jak mi się dziecko nie spodoba albo znudzi a 2 dni temu pytam już ze łzami w oczach a co będzie jak mnie dziecko nie będzie kochać ![]() ![]() Ja zakupiłam dziś w Biedrze koszule do karmienia i piżamę ![]() W koszuli mama skróci mi rękawy i będę ja brać do szpitala. I jeszcze były na wyprzedaży body i śpiochy w 2-pakach po 10zł ![]() No i tak sobie stoję i oglądam te piżamy i podchodzi emerytka o kulach i pyta czy to są koszule nocne? Mówię że to koszule dla ciężarnych, a ona na to- ja jestem gruba to będą dobre ![]() ![]() Dziewczyny które mają kota, wypróbować leżaczki i wstawiać nam tu film ![]() https://www.youtube.com/watch?v=4wJJP_-tSS8 https://www.youtube.com/watch?v=v6AhIdcxCf8 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o KP i dokarmianie-dla mnie nie jest normalne, ze dziecko sie drze, bo glodne, matka mleka nie ma, a polozna nie poda mm, bo nie. Ja, w razie wu, zamierzam miec swoje mleko Tz najwyzej przywiezie wode w termosie i sama dam dziecku jesc. Dzis drastycznie wywalilo mi brzuch. Jest zdecydowanie wiekszy. I pierwszy raz w zyciu jestem w stanie wlozyc dlon pod cycki, ale dziwne uczucie ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak wrażenia.. ja kupiłam tshirt w rozmiarze 62 z takim nadrukiem..używany na allegro.. Cytat:
masz rację z tym wzrostem...poza tym tak jak Tija mówi trzeba wliczyć błąd pomiaru.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ten co kupiłam t-shirt to też z zamierzeniem dla dziewczynki ![]() hehe..a kto bogatemu zabroni? hej sobotnio ![]() bilans nocy - bolące biodra plus jedna pobudka do wc...nie jest źle |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
Origa, gdzie chodzisz na warsztaty? Ja teraz wypatrzylam jakies 2,3 czerwca i chce napisac, czy sa jeszcze miejsca, ale pewnie nie..
Jestesmy w drodze do Polanczyka. Jednak wiekszosc dnia bedziemy na lodce, wiec Florencee, bede Ci machac z zaglowki ;-) Dzis mi sie snilo, ze jakis koles zaszlachtowal tesciowa i szwagierke ![]() Brzuch mam dzis mniejszy. Wczoraj musiala sie jakos wypiac, byla tez bardzo wysoko. Dzis juz nizej-co za ulga! Zycze Wam milego weekendu, dzisiejszy dzien zapowiada sie pieknie Edit: o dziwo sa miejsca, zapisalam sie. Pogooglalam cos i chyba sporo takich warsztatow w Krakowie. Fajnie ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-28 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Tija i Talantea
![]() Tija w domu najlepiej ![]() Pierniczku zmierzylam dopiero wieczorem,bylo 120/86 ale w dzien raz tak mi swiszczalo w uszach,moze wtedy? Kurczę w nocy ta plamka jakby się trochę rozlala,jest większa,Tzet każe mi dzwonić do gin i jechać na pogotowie,sama nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Tija i Talantea ![]() Tija w domu najlepiej ![]() Pierniczku zmierzylam dopiero wieczorem,bylo 120/86 ale w dzien raz tak mi swiszczalo w uszach,moze wtedy? Kurczę w nocy ta plamka jakby się trochę rozpala,jest większa,Tzet każe mi dzwonić do gin i jechać na pogotowie,sama nie wiem... ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-28 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myśle ze nawet grubej nie trzeba mowić ze jest gruba bo sama sobie zdaje sprawę z tego faktu. Poza tym nie zawsze otyłość wynika z jedzenia czasem wynika z choroby (ja mam tak ze pijąc "sama wodę" lub będąc na diecie 1200-1500 kalorii ułożona przez dietetyka potrafiłam przytyć 5kg) Mówiłam juz wcześniej ze starsze panie bardzo polują na ubrania ciążowe ... Druga młodość i te sprawy ![]() Filmiki super Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ale fakt.. nas baby dopadają czasem takie 'rozterki' ciążowe ![]() Ja ciągle gadam od rzeczy.. Zupełnie bez sensu ![]() ![]() Pierniku współczuję bolącego biodra.. Wspomagasz się czymś? Jakieś podkłady odciążające? Odkąd śpie na rogalu to już praktycznie nie bolą mnie biodra..
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-28 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |||
Zadomowienie
|
Witam w sobotę. 11h snu za mną przerywanego oczywiście kilkoma wyjściami na siku ale zaraz zasypiałam więc jestem mega zadowolona
![]() Za chwilę lecę zrobić zakupy do domu. Na razie nie moge się pozbieram bo leżę w wyrku a Jasiek tańczy po śniadanku i w końcu mam czas go podziwiać jakie akrobacje odstawia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam taką dużą w przedpokoju i puki stoi to w miarę ale jeślibyśmy chcieli ją przesunąć już nie chyba rozleci ![]() W dużym pokoju mam stół, ławę, stolik pod TV i komodę z BRW i już lepiej niż z tą szafą ale do komody nic ciężkiego nie włożysz bo to takie liche ![]() Z ikei jestem zadowolona ale nie mam szaf z tej firmy. Ma któraś z Was? Jak się sprawdzają? Bo muszę swoją z BRW właśnie wymienić. Co do klera rodzice mają sofę i zdecydowanie szaleństwo cenowe ale kanapa piękna i pięknie wykończona ale nie koniecznie mega wygodna ![]() Cytat:
Co do bodziaków sory coś jestem roztargniona i nie ogarniam co czytam ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |||||
Rozeznanie
|
Witam się sobotnio
![]() ![]() Jakaś niemoc mnie ogarnia ostatnio... na nic nie mam siły, szczególnie rano... potem jak się rozruszam to nie jest tak źle, ale poranki są tragiczne. Jakbym poprzedniego dnia 10 godzin na siłowni ćwiczyła ![]() Dziewczyny jakie kremy z filtrami polecacie do ciała teraz? bo z tego co pamiętam to te co były wymieniane to były do twarzy, prawda? Cytat:
Blaty - najładniejsze ![]() Filmiki genialne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na krwawiące dziąsła polecam pasty sensodyne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Stół mamy z Agaty i jestem bardzo zadowolona ![]() Odnośnie szaf, to my tak jak pisałam wcześniej robiliśmy sami, ale brat ma z IKEI i jest bardzo zadowolony ![]() ![]() Kler - dla mnie zbyt wysokie nieadekwatne ceny ![]()
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-05-28 o 08:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Ja mialam naraoznik z BRW okropienstwo. Ciesze ze ze nadazyla sie okazja i moglam odsprzedac i nigdy wiecej.
Milej soboty Kochane |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
aaa jeszcze któraś dziewczyna pisała o baterii w kuchni z wężem, potwierdzam cudowna sprawa. Chcociaż u nas był problem z montażem pierwszej takiej, dopiero przy drugiej wąż swobodnie chodził
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja go już rezerwuję dla mojej Małgosi ![]() gratulacje dla męża!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się zbieram do teściowej... postaram się Was nadrabiać z telefonu ![]() ![]() zostaję u teściów na pewno do jutra (nie chcę wąchać tych farb...), mam nadzieję że wszystko ładnie wywietrzeje ![]() Miłego dnia laseczki-ciężaróweczki ![]()
![]() |
#2092 |
Wtajemniczenie
|
pierninczku super że wizyta przebiegła pomyślnie ! oby szyjka dalej się tak dobrze sprawowała !
tija nie ma to jak w domu, dobrze, że to już dziś ![]() widziałam temat koszul do szpitala - ja zamówiłam 3 a allegro, wpisałam koszula do porodu i kupiłam 3 najtańsze jakie wyskoczyły, jeszcze nie przyszły więc nie wiem czy są spoko, ale widziałam że dużo osób też je kupiło. dobra dusza nadrobiłam i doczytałam co u Ciebie, trzymam kciuki, żeby już był tylko lepiej, dobrze że lekarz miał nosa i udało się zareagować na czas!
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-05-28 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za podpowiedzi odnośnie mebli, to od Brw bede sie trzymała z daleka, a rozważę vox, Agatę i ikea
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mieliśmy wczoraj ten pogrzeb i wiedziałam że niestety spotkam tam moją chrzestną, która widziałam ostatnio chyba 15 lat temu i ogólnie ona ma mnie w doopie. No ale nie dla niej tam pojechałam tylko dla wujka. W sumie to ona u mnie była chyba 2 razy w życiu, na chrzcie i komunii bo jak ją mama zapraszała na 18-nastkę czy bierzmowanie to powiedziała że to nie jest jakaś ważna okazji żeby przyjeżdzać, mimo że do swojej drugiej chrześnicy przyjeżdzała na każde urodziny i okazje. Tak czy owak ona sobie do mnie wczoraj podchodzi jakbyśmy się widziały zaledwie tydzień temu i mnie przytula ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
|
Hej Laseczki, wszystko u was oki? Staram się nadrobić od środy ale co chwilę coś mi wypada
![]() ![]() Jutro wybieram sie do Ikei nie wiem czy kupimy jakiś mebel , ale mam zamiar rozejrzeć się za czymś do pokoju i łazienki. Dodatkowo zaplanowałam zakupy małych rzeczy typu , olej do blatów, szmatki itd. Polecałyście mi patelnie z serii365 , możecie powiedzieć konkretnie którą bo jest kilka modeli? Do Ikei jeżdżę rzadko i nie znam się na ich asortymencie może znacie coś jeszcze co warto tam dokupić do domu , albo dla malucha? Wannę chyba kupimy dla malucha , ale może znacie coś jeszcze co jest warte uwagi? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A zapomniałam się ,,pochwalić,, kupiliśmy łóżeczko dla naszego szkraba za zawrotne 25zł z firmy Vox znajomy szwagierki sprzedawał ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć dziś piękna słoneczna pogoda. Ogarnęłam z rana mieszkanie, nadrobiłam Was teraz idę smażyć naleśniki na obiad i z mężem pójdziemy gdzieś na miasto popołudniu.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie dzień lenia korzystając z tego, że jestem sama w domu. No może nie całkiem bo całe rano robiłam zakupy dla całej rodziny ale zamiast gotować obiad pojechałam sobie do zaprzyjaźnionej knajpki a teraz idę na lody. Wieczór tylko odgrzeję TŻ-towi gołąbki i zrobię do nich sos, a poza tym NIC.
Cytat:
![]() Z voxa też słyszałam że są spoko a jak Piernik potwierdza to chyba warto się za nimi rozglądnąć ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spoko oko.. Cytat:
ja mam krem z biodermy do ciała,ale nie znam się na składach, więc nie wiem czy napewno bezpieczny, przed ciążą sprawdzał się genialnie,nawet przy mojej fotoalergii, teraz na słońce nie wychodzę.. dokładnie ten mam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...st-spf-50.html nie dałaś się skusić na pełną wersję filmu ![]() ![]() Cytat:
![]() ale co to za odbijanie Matyldzie chłopa? ![]() super,ze prace postępuja u Was..podglądałaś Małgosię w szpitalu? pewnie też już duża kobitka.. Tobie też miłego odpoczynku ![]() Cytat:
![]() lipa jak są takie kontakty z kimś kto powinien być bliski w sumie.. domyślam się,że nie było przyjemnie przebywać w towarzystwie chrzestnej, jeśli normalnie nie macie kontaktu ze sobą.. Cytat:
ja z ikea dla małej chcę wziąć te małe ręczniczki w dużej ilości, białe pakowane chyba po 10szt., pojemniki montowane do przewijaka (tam jest zestaw - śmietniczek, chyba trzy pojemniki na pie..rdoły), materac lateksowy.. no i dziewczyny chyba polecały ręczniki z kapturkiem..a wanienka ponoć za mała, tylko na krótko starczy fajna okazja z łóżeczkiem,vox to solidna firma, o czym dziś wspominałam ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ja walczyłam z garderobą swoją własną..przez ostatnie 6 tygodni spędzonych w łóżku miałam tam zimowe swetry i za małe sukienki, a letnie ciuchy pochowane na zimę w innym miejscu, więc zrobiłam selekcję i stwierdziłam,że nie mam w czym chodzić ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja polecam szynaka meble - mają różne półki cenowe i różne jakościowo meble. Paged - solidne meble już z trochę wyższej półki, fornirowane, drewniane itd... Meble Bydgoskie - mają i klasykę i nowoczesność w różnym przedziale cenowym. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Ja mam silne parcie na KP więc wolałabym być dobrze przeszkolona przez poradnie laktacyjną niż dokarmiać mm a później w domu nie wiedzieć co robić. Myślę, że gdyby ktoś mi pokazał wcześniej co i jak to bym się tak łatwo z kp nie poddała ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Witam się już popołudniowo ![]() Widzę, że dziś wszystkie mają pracowity dzień bo na forum tylko przeciąg ![]() ![]() Również się wyspałam, po 10 dopiero się wygramoliłam z łóżka, choć męczył mnie TŻ od 6 bo grał w wiedźmina i się skupić na spaniu nie mogłam ![]() ![]() Jak już wstałam to zagoniłam wszystkich do roboty, udało mi się mocno odgruzować kuchnię, nawet takie zakamarki, przy których od dawna udawałam, że ich nie ma i nie widać:P To takie wstępne przed przyjazdem rodziców, bo mój tata ma fioła na punkcie porządku w kuchni. Za to brudnego kibla nie widzi ![]() Teraz TŻ ogarnia obiad, zostawił mi chwilę na leżakowanie a wieczorem mam babski wieczór i zastanawiam się w co tu się ubrać:P Bo wszystkie pewnie będą wystrojone ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.