Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-28, 09:32   #3601
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Hello, Lipcóweczki)

jakoś mi trudno się wbić w watek;(

nie ukrywam, że poczułam parcie, jak poczytałam, że Wy już poprane, poprasowane i popakowane. U nas jeszcze lista zadań długa no ale czerwiec przede mną, mam nadzieję, że się wyrobię. Wczoraj kupiłam torbę do szpitala.

Arida, akcja mrożąca krew w żyłach, dobrze, że wszystko ok. Jeesteś pod dobrą opieką, teraz leń się ile wlezie

mamaNiny, drętwienia to może od kręgosłupa...?

w ogóle dziewczyny, to chyba czas wpisać nr telefonów w klubie, jesteśmy już na takim etapie, że warto mieć namiar na wszelki wypadek.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 09:34   #3602
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Chyba dziś się nie będę udzielać za dużo bo humor mam nie za fajny...
Ojjj ponarzekaj
nam trochę co się stało uśmiechnij się czy kaca masz po urodzinach??

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Dzis widze kilka z nas napad na Ikea.. ja teraz jade szybko bo mi sie wklady do segregacji w szufladach skończyły..a późniejszy dziki tłum nie dla mnie

też bym chętnie już pojechała, ale nie mam serca budzić tz po całym tyg pracy i robieniu samochodu do wieczora 4 dni pod rząd :/

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, po tych wczorajszych nerwach spaliśmy dziś 12 godzin!! Dziś czuje się już dużo lepiej... Koleżanka po dwóch porodach uspokoiła mnie że skoro skurcze minęły po prysznicu to były go te słynne Branxtony czy jak im tam...
Nie strasz mnie, ty masz tp tylko kilka dni przede mną a ja żadnych braxtonow bolesnych nie mam!! Chyba że lekkie cmienie jak na @ wieczorem czasem można do tego zaliczyć.
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 09:36   #3603
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Ojjj ponarzekaj

też bym chętnie już pojechała, ale nie mam serca budzić tz po całym tyg pracy i robieniu samochodu do wieczora 4 dni pod rząd :/

Nie strasz mnie, ty masz tp tylko kilka dni przede mną a ja żadnych braxtonow bolesnych nie mam!! Chyba że lekkie cmienie jak na @ wieczorem czasem można do tego zaliczyć.
Ja wczoraj pisałam że to nie są bolesne skurcze :P
Tylko takie mrowienie.. A wystraszyłam się bo to pierwsze skurcze jakie odczułam...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 09:36   #3604
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Ojjj ponarzekaj

Ponarzekalam już w klubie

Zjadłam loda i czekam na endorfiny :P
Stary 2016-05-28, 09:37   #3605
_Inka__
Zadomowienie

Tylko pamiętajcie dziewczyny, że do kasy pierwszeństwa w Ikei podchodzi się od razu samemu na początek bo inaczej nikt nie wpuści Ja w weekendy omijam ją wieeelkim łukiem, w Gdańsku te dni to istna rzeź, tylko dla odważnych.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 09:45   #3606
eskav8
Wtajemniczenie

Alloffkowa chodzi mi o to że w ogóle je czulas

Kamila nie może być smutna

Ja u siebie w ikei chyba nie widziałam takiej kasy, ale u nas nie ma w zwyczaju przepuszczania ciezarowek w kolejce.
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 10:27   #3607
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Ufff goście poszli!

A ja myślałam, że zmyją się koło 21

Tak mi się gości nie chciało przyjmować, a spotkanie cudne, ale to tak chyba zazwyczaj bywa.

Tylko na męża zła trochę jestem, bo wypił "o jednego drina za duzo". Pytał przed spotkaniem czy moze pic i prosił żebym dała znac jak bedzie juz miał przestać. Ale stali przy grillu, potem omawiali jakies sprawy w męskim gronie i sama przegapiłam kiedy tyle wypił.

A jakie Wy macie do tego podejscie? Teraz sezon grillowo-spotkaniowy sprzyjający "piwkowaniu". Wasi TŻ piją? Czy to juz ten etap, że abstynencja?

Mój twierdzi, że już wyrósł z picia
Jak ma ochotę na piwo to małe, jak jest 0,5 to część idzie do wylania a coś mocniejszego to raz na 2-3 miesiące więc u mnie no stress

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Jakaś noc zgagi. Mnie też męczyło..

Dzisiaj właśnie zaamierza kupić batony i wodę do torby do szpitala nie lubię miodu, więc odpada. nie mogę butelki z atomizerem znaleźć. Chyba na mazidlach kiedyś były.

Mój 1.06 zmienia pracę, więc zrobi jeszcze spotkanie z kolegami przy piwku i kręglach a później abstynencja totalna.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

A te z IKEA są Ci za duże?

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
U nas w sklepie Mama i Ja Izzi Sleep był w mega promocji- fotelik plus baza za 699 zł, więc cena rewelacyjna. Dostaliśmy informację od sprzedawcy, że ten model już wychodzi z produkcji, nie wiem czy to prawda, ale może dlatego występują problemy z kolorami. Jak masz w pobliżu ten sklep to warto sprawdzić na miejscu, może i u was taka dobra cena

Ja w ciąży mam wyjątkowo często zgagę. Wcześniej dokuczała mi sporadycznie, teraz niestety prawie codziennie Pewnie nasze dziecko będzie włochate

Fotelik i baza w takiej cenie? Normalnie kosmos

Cytat:
Dzień dobry.

Chyba dziś się nie będę udzielać za dużo bo humor mam nie za fajny...

Szybkiej poprawy nastroju
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 10:35   #3608
Ananka
Zadomowienie

Moja córeczka ma włoski, bo dr pokazywała na usg. Wszystko na razie ok, tzn przeplywy, serduszko, wód dużo, ale waga niska 1847g w 34tc. To jest 10 centyl, jeszcze się mieści w normie, ale dolna granica. Za 2 tygodnie znowu kontrola i jak nie będzie 2200g to mam dostać skierowanie do szpitala.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 10:59   #3609
olutka
Zakorzenienie

Ananka, trzymam mocno kciuki, aby Młoda szybko rosła!!! A pozostałe parametry super
Stary 2016-05-28, 11:14   #3610
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Fotelik i baza w takiej cenie? Normalnie kosmos
Tak, razem z bazą też byłam w szoku jak zobaczyłam cenę Aż przez chwilę zawahałam się czy nie brać jednak tego Be Safe. Z tym, że w naszym sklepie została tylko jedna sztuka, model powystawowy i w kolorach totalnie nie naszych, więc odpuściliśmy.

Ja już po obfitym śniadaniu, zbożówce, pełna energii mogę iść dalej malować pokój. Zastanawiam się jeszcze nad tapetą, jakimiś pasami dekoracyjnymi Chociaż znając siebie jeszcze przez długi czas nie będę mogła się zdecydować co tam jeszcze dodać.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 11:30   #3611
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Moja córeczka ma włoski, bo dr pokazywała na usg. Wszystko na razie ok, tzn przeplywy, serduszko, wód dużo, ale waga niska 1847g w 34tc. To jest 10 centyl, jeszcze się mieści w normie, ale dolna granica. Za 2 tygodnie znowu kontrola i jak nie będzie 2200g to mam dostać skierowanie do szpitala.
Ananka, kciuki za wzrost wagi malutkiej!

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 11:58   #3612
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Ufff goście poszli!
A ja myślałam, że zmyją się koło 21
Tak mi się gości nie chciało przyjmować, a spotkanie cudne, ale to tak chyba zazwyczaj bywa.
Tylko na męża zła trochę jestem, bo wypił "o jednego drina za duzo". Pytał przed spotkaniem czy moze pic i prosił żebym dała znac jak bedzie juz miał przestać. Ale stali przy grillu, potem omawiali jakies sprawy w męskim gronie i sama przegapiłam kiedy tyle wypił.
A jakie Wy macie do tego podejscie? Teraz sezon grillowo-spotkaniowy sprzyjający "piwkowaniu". Wasi TŻ piją? Czy to juz ten etap, że abstynencja?
Mój sam stwierdził że od czerwca basta no ale on może sobie jeszcze coś wypić na weekendzie wyjazdowym (kiedy nie ma go w domu)

Cytat:
Ja to się zastanawiałam czy sama siebie nie zawieźć na porodówkę Na początku chyba skurcze nie są zbyt silne, może dałabym radę prowadzić, więc rozważałam taką opcję Ale zobaczymy jak wyjdzie w życiu. Pewnie w takim stresie i tak nie będę w stanie się skupić
Haha ja też nad tym myślałam ale to chyba za duży stres zwłaszcza że ja pierwszy raz :-P jeszcze bym w kogoś przywaliła dopiero by było :-D

Witam się
Wiktor wczoraj szalał dziś leniuchuje :-/ tylko czkawka była i że dwa kopniaki delikatnie

Dziś plan na koncert w plenerze. Ciekawe ile tam wystoje :-P słonko świeci. Pralka wstawiona a tż kosi trawę
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 12:15   #3613
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Ja to się zastanawiałam czy sama siebie nie zawieźć na porodówkę Na początku chyba skurcze nie są zbyt silne, może dałabym radę prowadzić, więc rozważałam taką opcję Ale zobaczymy jak wyjdzie w życiu. Pewnie w takim stresie i tak nie będę w stanie się skupić
Jak dla mnie to to jest najgorszy możliwy pomysł, żeby samej prowadzić auto do szpitala. To jest niebezpieczne, nigdy nie przewidzisz jaki mocny może być skurcz. Możesz spowodować poważne zagrożenie, nam to lekarz od razu na wstępie odradzał.

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Ananka może taka jej uroda po prostu, że jest mniejsza? Nie martw się na zapas, póki mieści się w normie i dbaj o siebie.

Ja miałam zgagę przez kilka tygodni codziennie i byłam skazana na Rennie, mam przy łóżku, w każdej torebce i w kuchni. Teraz zgagi już nie mam, ale to Rennie mi tak smakuje, że chyba się uzależniłam. Każdego dnia wcinam 2-3 bez potrzeby w zasadzie, ale mam na to taką ochotę!

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2016-05-28 o 12:16
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 12:23   #3614
olutka
Zakorzenienie

Odnośnie dojazdu do szpitala na poród - jak spotkaliśmy się z położną, z którą mamy rodzić, tż spytał ją, czy jeśli poród zacznie się jak on będzie w Wawie, to zdąży przyjechać do Poznania i mnie na czas dowieźć - pani powiedziała, że w tego typu sytuacji dzwoni się po prostu po karetkę i tyle. Mówiła, że słyszała o sytuacjach, kiedy kierowca taxi nie wziął rodzącej jak odchodziły wody. Ja skorzystam więc z opcji karetka, jeśli tż-ta nie będzie na miejscu.
Stary 2016-05-28, 12:25   #3615
kamila_509
Zakorzenienie

Ja to się boje, że T będzie w pracy i nie będzie mógł przyjechać. I nie będę miała jak jechać. Karetki u nas nie można wzywać jak nie ma bardzo pilnej potrzeby bo inaczej się płaci kary. Chyba musze numer na taxi znaleźć

A co do zgagi to ja mam nawet po wodzie. Z tabletkami się nie rozstaje. Straszne :/
Stary 2016-05-28, 12:31   #3616
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja mam dni że zgage mam po wszystkim, a mam dni że mogę zjeść cokolwiek i nie mam w ogóle... Zrobiłam mężowi na urodziny lody (takie do jedzenia haha) orzechowe z syropem amareto. Ciekawe co z tego wyjdzie, pierwszy raz robiłam...
Ja ostatnio powiedziałam mężowi że w drodze do szpitala zaliczamy kebaba, wyśmiał mnie...
Kurde na osiedlu u mnie jest jakąś impreza i ktoś próbuje śpiewać jak Szpak na Eurowizji, wiecie jak to boli???
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-28, 12:33   #3617
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Odnośnie dojazdu do szpitala na poród - jak spotkaliśmy się z położną, z którą mamy rodzić, tż spytał ją, czy jeśli poród zacznie się jak on będzie w Wawie, to zdąży przyjechać do Poznania i mnie na czas dowieźć - pani powiedziała, że w tego typu sytuacji dzwoni się po prostu po karetkę i tyle. Mówiła, że słyszała o sytuacjach, kiedy kierowca taxi nie wziął rodzącej jak odchodziły wody. Ja skorzystam więc z opcji karetka, jeśli tż-ta nie będzie na miejscu.
Zgadza się. Tylko że karetka zawodzi cie do najbliższego szpitala ew. tam gdzie mu dyspozytor karze. A nie tam gdzie ty chcesz rodzić

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Kamila - przecież to jest pilna potrzeba... Nie sądzę żeby ci karę za to dali.
Stary 2016-05-28, 12:34   #3618
kamila_509
Zakorzenienie

Oj uwierz, że moga. Były takie wypadki. Pewnie jak już jest zaawansowany poród to nie robią problemów.
Stary 2016-05-28, 12:35   #3619
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Zgadza się. Tylko że karetka zawodzi cie do najbliższego szpitala ew. tam gdzie mu dyspozytor karze. A nie tam gdzie ty chcesz rodzić
No właśnie, dlatego u mnie ta opcja odpada niestety
Ale mój mąż z tych niepijacych... Wypije piwo raz na ruski rok... Wczoraj wypił u babci na grillu jedno piwo i tak się nim upił że alkomat wykazał że może prowadzić :P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-28, 12:38   #3620
aglo_mammy
Zadomowienie

Mój to będzie cud jak akurat będzie w domu będę dzwonić po rodzinie o transport

Kamila - bez sensu :-/ To co z buta se masz na porodówke zajść? Przecież możesz nie mieć kasy na taxi np. No dziwne
Stary 2016-05-28, 12:50   #3621
marcylina
Wtajemniczenie

Kamila z tego co sie orientuje to przy rejestracji porodu w szpitalu dostajesz karte uprawniajaca do darmowego przejazdu..
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 13:19   #3622
kamila_509
Zakorzenienie

Nie wiem. Mi pani doktor mowila, że jak jest duże rozwarcie to dzwonić a jak wcześniej to nie można.
Stary 2016-05-28, 13:21   #3623
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Mi pani doktor mowila, że jak jest duże rozwarcie to dzwonić a jak wcześniej to nie można.
Jakaś głupia ta doktor... Powiedz mi na jakiej zasadzie masz sama stwierdzić czy jest duże rozwarcie??
Moja znajoma trafiła na porodówkę w pierwszej ciąży z 8 cm rozwarcia i nie czuła go...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-28, 13:29   #3624
marcylina
Wtajemniczenie

Z jednej strony: Również mamy prawo do wezwania karetki, jeśli odejdą nam wody lub mamy silne skurcze. Koszty takiego wezwania jak i całego porodu pokrywa kasa chorych.
http://becomedemummy.blogspot.com/20...ejsca.html?m=1

Z drugiej: Podczas rejestracji porodu kilka tygodni wcześniej otrzymałam tzw. Krankentransportschein, czyli dokument uprawniający do bezpłatnego przejazdu do szpitala.
http://dziewczynabezmatury.blogspot....rod-i.html?m=1

Moze kogoś w tym szpitalu zapytaj..
Stary 2016-05-28, 14:02   #3625
olutka
Zakorzenienie

Ale się poirytowalam -sprzatajac garderobę uszykowałam wielką torbę ubrań do wydania. Chciałam podrzucić do kontenera PCK. A tu co? W Wielkopolsce już ich nie ma... I oczywiście robi się problem co z tym zrobić -są jakieś schroniska dla bezdomnych ale raz, że nie mam nic blisko, dwa -większość tej paczki to są moje ubrania 'pracowe' -eleganckie np. białe koszule, więc czy tam się w ogóle przydadzą? Nie chcę tego wyrzucać do kosza, ale bujać się z tym też nie mam chęci :/
Stary 2016-05-28, 14:10   #3626
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się poirytowalam -sprzatajac garderobę uszykowałam wielką torbę ubrań do wydania. Chciałam podrzucić do kontenera PCK. A tu co? W Wielkopolsce już ich nie ma... I oczywiście robi się problem co z tym zrobić -są jakieś schroniska dla bezdomnych ale raz, że nie mam nic blisko, dwa -większość tej paczki to są moje ubrania 'pracowe' -eleganckie np. białe koszule, więc czy tam się w ogóle przydadzą? Nie chcę tego wyrzucać do kosza, ale bujać się z tym też nie mam chęci :/
Nie masz jakiejś organizacji katolickiej? W mieście oddalonym od mojego jest tzw "Dom Miłosierdzia" tam czynią pomoc tymczasową i przyjmują wszystko. Może dom samotnej matki czy coś?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-28, 14:32   #3627
marcylina
Wtajemniczenie

Olutka wystaw na Olx w sekcji "za darmo" lub na jednej z tych grup mamowych na Fb.. przyjadą i jeszcze beda dziekowac u mnie sa te ala PCK, ale tak naprawde to kontenery firmy która sprzedaje to do lumpeksow..
Stary 2016-05-28, 14:44   #3628
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Ale tu dzis spokój. Pewnie Lipcówki korzystają z pięknej pogody.
Wczoraj mój brzuch pofalował w rytmach salsy, całe towarzystwo poza inną ciężarówką piło, więc robiłam za kierowcę. Mały szalał całą noc, mam nadzieję że głośna muzyka mu nie zaszkodziła, ale piszecie ze chodzicie na wesela i nic się nie dzieje.
Pomysł z zawiezieniem samej siebie do szpitala gdy sa juz skurcze nawet rzadkie uważam za bardzo ryzykowny. Nie dosyć ze stres to jeszcze nie przewidzimy czy nie złamie nas siła skurczu. Ja bym nie ryzykowała i wezwała karetkę albo wzięła taxi.

Zrobiłam dziś atak na sklep ogrodniczy, popłynęłam w kwiatkach. Tylko teraz taki upał, ze nie mam siły tego posadzić. Poczekam do wieczora i zrobię to na kolanach. Zauwazylam, ze pozycja na kolanach jest za☠☠☠.iscie wygodna 😊 W mężu obudził się dzis ogrodnik, więc nie przeszkadzam tylko chwalę 😋
Aaaa w Lidlu wzięłam lody- sztuk 15 😎
Powinnam prasować kolejną porcję, ale w taka pogoda nadaje sie tylko do picia lemoniady z wyciągniętymi kopytami.
Stary 2016-05-28, 14:47   #3629
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mi by się przydało do ogrodniczego podjechać..

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 14:47   #3630
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Ale tu dzis spokój. Pewnie Lipcówki korzystają z pięknej pogody.
Wczoraj mój brzuch pofalował w rytmach salsy, całe towarzystwo poza inną ciężarówką piło, więc robiłam za kierowcę. Mały szalał całą noc, mam nadzieję że głośna muzyka mu nie zaszkodziła, ale piszecie ze chodzicie na wesela i nic się nie dzieje.
Pomysł z zawiezieniem samej siebie do szpitala gdy sa juz skurcze nawet rzadkie uważam za bardzo ryzykowny. Nie dosyć ze stres to jeszcze nie przewidzimy czy nie złamie nas siła skurczu. Ja bym nie ryzykowała i wezwała karetkę albo wzięła taxi.

Zrobiłam dziś atak na sklep ogrodniczy, popłynęłam w kwiatkach. Tylko teraz taki upał, ze nie mam siły tego posadzić. Poczekam do wieczora i zrobię to na kolanach. Zauwazylam, ze pozycja na kolanach jest za☠☠☠.iscie wygodna 😊 W mężu obudził się dzis ogrodnik, więc nie przeszkadzam tylko chwalę 😋
Aaaa w Lidlu wzięłam lody- sztuk 15 😎
Powinnam prasować kolejną porcję, ale w taka pogoda nadaje sie tylko do picia lemoniady z wyciągniętymi kopytami.
Ja się jakoś boję na kolanach... Wszędzie piszą że jak chce się poród wywołać to podłogi na kolanach trzeba myć, jakoś tak sobie to wbiłam że się boje...
U mnie dziś gorąco, ale strasznie duszno...
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości