|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Hello, Lipcóweczki
)jakoś mi trudno się wbić w watek;( nie ukrywam, że poczułam parcie, jak poczytałam, że Wy już poprane, poprasowane i popakowane. U nas jeszcze lista zadań długa no ale czerwiec przede mną, mam nadzieję, że się wyrobię. Wczoraj kupiłam torbę do szpitala.Arida, akcja mrożąca krew w żyłach, dobrze, że wszystko ok. Jeesteś pod dobrą opieką, teraz leń się ile wlezie ![]() mamaNiny, drętwienia to może od kręgosłupa...? w ogóle dziewczyny, to chyba czas wpisać nr telefonów w klubie, jesteśmy już na takim etapie, że warto mieć namiar na wszelki wypadek. |
|
|
|
#3602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
nam trochę co się stało uśmiechnij się czy kaca masz po urodzinach?? ![]() Cytat:
też bym chętnie już pojechała, ale nie mam serca budzić tz po całym tyg pracy i robieniu samochodu do wieczora 4 dni pod rząd :/ Nie strasz mnie, ty masz tp tylko kilka dni przede mną a ja żadnych braxtonow bolesnych nie mam!! Chyba że lekkie cmienie jak na @ wieczorem czasem można do tego zaliczyć. |
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko takie mrowienie.. A wystraszyłam się bo to pierwsze skurcze jakie odczułam... |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam loda i czekam na endorfiny :P
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Tylko pamiętajcie dziewczyny, że do kasy pierwszeństwa w Ikei podchodzi się od razu samemu na początek bo inaczej nikt nie wpuści
Ja w weekendy omijam ją wieeelkim łukiem, w Gdańsku te dni to istna rzeź, tylko dla odważnych.
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa chodzi mi o to że w ogóle je czulas
![]() Kamila nie może być smutna ![]() Ja u siebie w ikei chyba nie widziałam takiej kasy, ale u nas nie ma w zwyczaju przepuszczania ciezarowek w kolejce. |
|
|
|
#3607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój twierdzi, że już wyrósł z picia Jak ma ochotę na piwo to małe, jak jest 0,5 to część idzie do wylania a coś mocniejszego to raz na 2-3 miesiące więc u mnie no stress ![]() Cytat:
A te z IKEA są Ci za duże? Cytat:
Fotelik i baza w takiej cenie? Normalnie kosmos ![]() Cytat:
Szybkiej poprawy nastroju
|
||||
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Moja córeczka ma włoski, bo dr pokazywała na usg. Wszystko na razie ok, tzn przeplywy, serduszko, wód dużo, ale waga niska 1847g w 34tc. To jest 10 centyl, jeszcze się mieści w normie, ale dolna granica. Za 2 tygodnie znowu kontrola i jak nie będzie 2200g to mam dostać skierowanie do szpitala.
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ananka, trzymam mocno kciuki, aby Młoda szybko rosła!!! A pozostałe parametry super
|
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Tak, razem z bazą
Aż przez chwilę zawahałam się czy nie brać jednak tego Be Safe. Z tym, że w naszym sklepie została tylko jedna sztuka, model powystawowy i w kolorach totalnie nie naszych, więc odpuściliśmy. Ja już po obfitym śniadaniu, zbożówce, pełna energii mogę iść dalej malować pokój. Zastanawiam się jeszcze nad tapetą, jakimiś pasami dekoracyjnymi Chociaż znając siebie jeszcze przez długi czas nie będę mogła się zdecydować co tam jeszcze dodać.
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale on może sobie jeszcze coś wypić na weekendzie wyjazdowym (kiedy nie ma go w domu) Cytat:
zwłaszcza że ja pierwszy raz :-P jeszcze bym w kogoś przywaliła dopiero by było :-D Witam się Wiktor wczoraj szalał dziś leniuchuje :-/ tylko czkawka była i że dwa kopniaki delikatnie Dziś plan na koncert w plenerze. Ciekawe ile tam wystoje :-P słonko świeci. Pralka wstawiona a tż kosi trawę
|
||
|
|
|
#3613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam zgagę przez kilka tygodni codziennie i byłam skazana na Rennie, mam przy łóżku, w każdej torebce i w kuchni. Teraz zgagi już nie mam, ale to Rennie mi tak smakuje, że chyba się uzależniłam. Każdego dnia wcinam 2-3 bez potrzeby w zasadzie, ale mam na to taką ochotę! Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-05-28 o 12:16 |
||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie dojazdu do szpitala na poród - jak spotkaliśmy się z położną, z którą mamy rodzić, tż spytał ją, czy jeśli poród zacznie się jak on będzie w Wawie, to zdąży przyjechać do Poznania i mnie na czas dowieźć - pani powiedziała, że w tego typu sytuacji dzwoni się po prostu po karetkę i tyle. Mówiła, że słyszała o sytuacjach, kiedy kierowca taxi nie wziął rodzącej jak odchodziły wody. Ja skorzystam więc z opcji karetka, jeśli tż-ta nie będzie na miejscu.
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się boje, że T będzie w pracy i nie będzie mógł przyjechać. I nie będę miała jak jechać. Karetki u nas nie można wzywać jak nie ma bardzo pilnej potrzeby bo inaczej się płaci kary. Chyba musze numer na taxi znaleźć
A co do zgagi to ja mam nawet po wodzie. Z tabletkami się nie rozstaje. Straszne :/
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dni że zgage mam po wszystkim, a mam dni że mogę zjeść cokolwiek i nie mam w ogóle... Zrobiłam mężowi na urodziny lody
(takie do jedzenia haha) orzechowe z syropem amareto. Ciekawe co z tego wyjdzie, pierwszy raz robiłam... Ja ostatnio powiedziałam mężowi że w drodze do szpitala zaliczamy kebaba, wyśmiał mnie... Kurde na osiedlu u mnie jest jakąś impreza i ktoś próbuje śpiewać jak Szpak na Eurowizji, wiecie jak to boli??? |
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Kamila - przecież to jest pilna potrzeba... Nie sądzę żeby ci karę za to dali. |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Oj uwierz, że moga. Były takie wypadki. Pewnie jak już jest zaawansowany poród to nie robią problemów.
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój mąż z tych niepijacych... Wypije piwo raz na ruski rok... Wczoraj wypił u babci na grillu jedno piwo i tak się nim upił że alkomat wykazał że może prowadzić :P |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Mój to będzie cud jak akurat będzie w domu
będę dzwonić po rodzinie o transport Kamila - bez sensu :-/ To co z buta se masz na porodówke zajść? Przecież możesz nie mieć kasy na taxi np. No dziwne |
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila z tego co sie orientuje to przy rejestracji porodu w szpitalu dostajesz karte uprawniajaca do darmowego przejazdu..
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Mi pani doktor mowila, że jak jest duże rozwarcie to dzwonić a jak wcześniej to nie można.
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma trafiła na porodówkę w pierwszej ciąży z 8 cm rozwarcia i nie czuła go... |
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony: Również mamy prawo do wezwania karetki, jeśli odejdą nam wody lub mamy silne skurcze. Koszty takiego wezwania jak i całego porodu pokrywa kasa chorych.
http://becomedemummy.blogspot.com/20...ejsca.html?m=1 Z drugiej: Podczas rejestracji porodu kilka tygodni wcześniej otrzymałam tzw. Krankentransportschein, czyli dokument uprawniający do bezpłatnego przejazdu do szpitala. http://dziewczynabezmatury.blogspot....rod-i.html?m=1 Moze kogoś w tym szpitalu zapytaj.. |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się poirytowalam -sprzatajac garderobę uszykowałam wielką torbę ubrań do wydania. Chciałam podrzucić do kontenera PCK. A tu co? W Wielkopolsce już ich nie ma... I oczywiście robi się problem co z tym zrobić -są jakieś schroniska dla bezdomnych ale raz, że nie mam nic blisko, dwa -większość tej paczki to są moje ubrania 'pracowe' -eleganckie np. białe koszule, więc czy tam się w ogóle przydadzą? Nie chcę tego wyrzucać do kosza, ale bujać się z tym też nie mam chęci :/
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Olutka wystaw na Olx w sekcji "za darmo" lub na jednej z tych grup mamowych na Fb.. przyjadą i jeszcze beda dziekowac
u mnie sa te ala PCK, ale tak naprawde to kontenery firmy która sprzedaje to do lumpeksow..
|
|
|
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzis spokój. Pewnie Lipcówki korzystają z pięknej pogody.
Wczoraj mój brzuch pofalował w rytmach salsy, całe towarzystwo poza inną ciężarówką piło, więc robiłam za kierowcę. Mały szalał całą noc, mam nadzieję że głośna muzyka mu nie zaszkodziła, ale piszecie ze chodzicie na wesela i nic się nie dzieje. Pomysł z zawiezieniem samej siebie do szpitala gdy sa juz skurcze nawet rzadkie uważam za bardzo ryzykowny. Nie dosyć ze stres to jeszcze nie przewidzimy czy nie złamie nas siła skurczu. Ja bym nie ryzykowała i wezwała karetkę albo wzięła taxi. Zrobiłam dziś atak na sklep ogrodniczy, popłynęłam w kwiatkach. Tylko teraz taki upał, ze nie mam siły tego posadzić. Poczekam do wieczora i zrobię to na kolanach. Zauwazylam, ze pozycja na kolanach jest za☠☠☠.iscie wygodna 😊 W mężu obudził się dzis ogrodnik, więc nie przeszkadzam tylko chwalę 😋 Aaaa w Lidlu wzięłam lody- sztuk 15 😎 Powinnam prasować kolejną porcję, ale w taka pogoda nadaje sie tylko do picia lemoniady z wyciągniętymi kopytami.
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by się przydało do ogrodniczego podjechać..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś gorąco, ale strasznie duszno...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

)
no ale czerwiec przede mną, mam nadzieję, że się wyrobię. Wczoraj kupiłam torbę do szpitala.

uśmiechnij się 
Pewnie nasze dziecko będzie włochate 

Chociaż znając siebie jeszcze przez długi czas nie będę mogła się zdecydować co tam jeszcze dodać.