|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Karetkę chyba obawiałabym się wzywać bo wiem, że dowożą do szpitala najbliższego a nie wybranego przez nas. Kto wie gdzie mnie tam wywiozą ![]() Cytat:
Akurat dzisiaj mąż też mi marudzi o domowe lody a te twoje brzmią absolutnie przepysznie Uwielbiam amaretto |
|||
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Mi na kolanach jest skrajnie niewygodnie, synek też zaraz się buntuje. To idealnie pokazuje jak różnie dzieci się nam układają
![]() Alloffkowa
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
Z ta pozycją na kolanach to chyba po prostu chodzi o mycie podłogi czyli wysiłek który może wywołać poród. Sama pozycja jest dla mnie boska, bo odciąża kręgosłup i mam wrażenie ze synek ma więcej miejsca. Niektóre kobiety w trakcie porodu wybierają ta pozycję jako przynoszącą ulgę. W ogóle położna polecała kobiecie w zaawadowanej ciąży ćwiczenia na kolanach w celu zwiększenia szans na obrót dziecka z pośladków na główką w dół.
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Pychotki
Tylko dlaczego tak długo się mrooooożą |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy iść na koncert w plenerze, poszłabym z ogromną chęcią, ale trochę się boję tłumów i długiego stania w tej duchocie |
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A tak nawiasem to nie wiedziałam, że na USG można zobaczyć, że dziecko ma włoski. Cytat:
Z serii dziwnych pytań: powiedzcie mi proszę, czy też tak macie, że rano kilka minut po tym jak wstajecie, najpierw macie energię a potem czujecie taki jej odpływ, nie macie siły i musicie się położyć na jakiś czas? Po prostu jesteście słabe. Kurcze ja to tak mam codziennie, w większym lub mniejszym nasileniu i zastanawiam się czy to jest jeszcze normalne
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł na te ubrania ![]() Ja wstaję zwykle dobrą godzinę, bo budzę się jakby zmęczona i trudno mi się oddycha... Gdybym wstała od razu, pewnie i tam musiałabym za moment wrócić do łóżka.
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko mnie tak wzrusza "Nasz nowy dom" ?? Właśnie oglądałam i cała się łzami zalałam ...
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym pewnie poszła -tylko stanęłabym bardziej z boku, aby w razie potrzeby ewakuacji mieć uproszczoną sprawę ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Jak oglądam to też mam oczy pełne łez
|
||
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Aloffkowa ja uwielbiam ten program, patrzeć jak pomagają ludziom, jak odmieniają im życie. Oczom nie wierzę w jakich warunkach w 21wieku ludzie mieszkają i jakie przykre historie ich spotykają. Zawsze najbardziej żal dzieci i ta radość jak widzą zmiany 😊
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Matko. Co jest dzisiaj
coś bym chciała robić, ale tak mi się nie chce BTW dzisiaj autentycznie wymeczyly mnie zakupy spożywcze Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Lipcóweczki
Pocytowałam i mi poznikało Dzisiaj u mnie duchota jak diabli i czekam na burzę. Może również mnie trochę oczyści z nerwów. Dzisiaj byłam na trochę w pracy pomóc nowej koleżance, przy okazji zajrzałam w wewnętrznego slacka i dowiedziałam się ciekawych informacji... ![]() ![]() ![]() Także Kamila, pijona siostro, obie mamy dzień do d. W zasadzie nerwy mi szybko przeszły, tylko przykro mi się zrobiło i poczułam się jak idiotka. Człowiek daje z siebie 150 % i pomaga, a później Ci dupe obsmarują i jeszcze w żywe oczy się wypierają... Jenyyyy, co za zachowanie, rodem z podstawówki ananka - mam nadzieję, że córeczka podskoczy z wagą i przestanie denerwować mamę
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już zdążyłam zrobić T awanturę w sklepie i walnąć focha. Teraz mam zgagę stulecia. Bądźcie dumne! Miałam mega ochotę na pysznego kebaba na talerzu z frytkami i pyszna sałatka i cudownym chlebkiem i nie kupiłam!!! Żałuję jak cholera ale już trudno :P Mam smaka na frytki ale nie mam sily nic robić. Zakupy mnie zabiły.
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zgagi w ogole teraz. Mialam tylko przy chorobie bostonskiej. Synek na pewno bedzie wlochaty, mysle ze genetycznie nie mozliwe jest to by byl lysy
![]() U mnie tez duchota i widze chmury ida. Niech troche popada! Zainstalowalam dzis w oknie moskitiere i sprzatnelam jeden pokoj i jestem wykonczona. Z reszta nie przejmuje sie tym. Dzis dzien laby ![]() Gdyby kleczenie na kolanach wywolywalo porod to juz dawno bylabym rozpakowana 😂 z dwulatkiem to moja niemalze calodzienna pozycja. Ale ja akurat msm tak nogi spuchniete ze jest ona bardzo niewygodna. Czuje mega napiecie kleczac. Wole siedziec po turecku juz. Marry tylko nie opuszczaj nas ![]() Arida ja zawsze uwazam ze jak sie starasz to zawsze dostajesz po dupce. Od kiedy stosuje sie do "muec wy*** a bedzie Ci dane" to zycie jest prostsze a w pracy pochwaly i nagrody dostawalam 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Ananka a moze pij na czczo miod z letnia woda co rano? Mi lekarz zalecil to gdy podejzewal hipotrofie. Nie wiem czy pomaga ale pewnie nie zaszkodzi! Trzymam kciuki za malutka ![]() Ciekawe jak tam moj podrosl bo do wielkoludow tez nie nalezy Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę właśnie na te niezdrowe frytki :P
Idę wypić szklankę mleka bo mi wyzre przełyk :/
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do frytek to ja uwielbiam taką zdrowszą wersje, pieczone ćwiartki w ziołach. Ziemniaki obieram, kroje na świartki i zagotowuje w osolonej wodzie. Tylko jak się zagotują odlewam i wrzucam na blaszkę do pieczenia, posypuje solą, pieprzem i ziołami i piekę ok 45 minut. Jakie pyyyyyychaaaaa Ciekawe czy moje lody już zastygły
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka poczytaj to. Bardzo ciekawy art. zgadzam sie z nim bo od kiedy lykam magnez nie mam ochoty na czekolade
![]() http://www.pepsieliot.com/powiedz-co...go-ci-brakuje/ Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu zawsze ma się ochotę na lody?
u nas lodowy odwyk po chrypce Ninki. Zrobię sobie smoothie z truskawek i siemienia. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- W łóżeczku Mikiego nie ma szczebelkow pięciu Mąż się wziął za robotę.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście tez nie wiem, co to zgaga, ale kopytko w gardle to standard
Kamila, ja bym sobie pozwoliła na mały grzeszek (albo fryty albo kebab), bo później odstawiamy takie świństewka ![]() I nie kupiłam sobie żadnych batoników do torby, bo bym je pożarła zanim urodze - pewne !
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
hehe
ja jeszcze jak mam ochotę na słodkie to staram się wypić (kolejną) szklankę wody a nóż, ochota przejdzie... Ale raczej mało kiedy Za to w notatniku zbieram fit przepisy na łakocie żeby nie łapać za czekoladę, tylko zrobić sobie batoniki lbo fit kinder country
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo kinder country, robiła któraś kiedyś te ciasto?? Chodzi za mną, chętnie bym wypróbowała tylko muszę być pewna że to niebo w gębie bo mąż mnie goni od garów :P
|
|
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw 2 magnelle dziennie a jakoś od 2 miesięcy 3 Jak zrobisz to ciasto do zdaj obowiązkowo relację
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Karetkę chyba obawiałabym się wzywać bo wiem, że dowożą do szpitala najbliższego a nie wybranego przez nas. Kto wie gdzie mnie tam wywiozą 
(takie do jedzenia haha) orzechowe z syropem amareto. Ciekawe co z tego wyjdzie, pierwszy raz robiłam...
Akurat dzisiaj mąż też mi marudzi o domowe lody a te twoje brzmią absolutnie przepysznie 

i trudno mi się oddycha... Gdybym wstała od razu, pewnie i tam musiałabym za moment wrócić do łóżka.

Dzisiaj u mnie duchota jak diabli i czekam na burzę. Może również mnie trochę oczyści z nerwów. Dzisiaj byłam na trochę w pracy pomóc nowej koleżance, przy okazji zajrzałam w wewnętrznego slacka i dowiedziałam się ciekawych informacji...