Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-28, 15:02   #4141
Wiedzma132
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Dziewczyny one są wszędzie, w trawie, na drzewach nie musi być las. Młodą wysmarowalam dziś od stóp do głowy ale boję się o malutką bo wszystko jest od 1 roku, a przy tym chorym serduszku to nie wiem 😢 płakać mi się chce... siebie raczej też nie wysmaruje bo Sarka mnie mamla, przytula się więc odpada. Zostaje tylko się modlić. ..

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

O matko Marciar, ale Ci się ssak trafił xD
Wiedzma132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 15:07   #4142
Dzaasti
Rozeznanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Masakra z tymi kleszczami.... Adaś na spacerach śpi w gondoli... wydawałoby się, że tam kleszcz nie wejdzie... ale grom wie. Małego dokładnie oglądam po kąpieli codziennie..
Stary 2016-05-28, 15:25   #4143
jestinna
Raczkowanie

Chcialam cos wiecej napisac dziewczyny ale u mnie od rana samara plus do tego poklocilam sie z tz
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 15:30   #4144
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Figa kciuki za chrzciny oby poszło sprawnie 🖒🖒

Domiś chyba już się lepiej czuje przestał krzyczeć i jest dużo weselszy no i dziś już lepiej spał od 20:30 do prawie 4 nad ranem
w nocy jak się na karmienie obudziłam to brzuch bolał od okresu nie mocno no ale jednak bolał, już się odzwyczailam dobrze ze jakoś mocno nie leci że mnie więc jeszcze źle nie jest. kurcze myślałam że później dostanę bo przecież u mnie tylko i wyłącznie kp i to nie mniej nic co 3h no oprócz dłuższej jednej przerwy w nocy a tu 4.5 miesięca i już no trudno trzeba przeżyć .

Marcia jak Zosia???

Paula Mija widzę nawet ze snem szaleje dobrze ze szelki poszły w kat.
Teraz trzymamy kciuki za Przemusia bodajże w poniedziałek dobrze pamiętam???

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Nie zdziwiwlabym się jakby moja teściowa też małemu marchewkę dała ona z tych co ciągle rady dają. byliśmy u niej w dzień matki i miałam małego w rampers ie ubrałam mu skarpetki bo wiedziałam że gadanie będzie ale ona i tak mnie tekstem zabiła że mały ma zimne kolanka musiałam tłumaczyć pół dnia że ma silną alergia i nie mogę go ogólnie przegrywać bo to sprawę pogarsza to wreszcie odpuscila.
ale mnie postraszyłaś tym okresem...u nas zaraz 4 miesiące no i liczę że nie dostanę
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
O ja cie:-( nie obwiniaj sie absolutnie. Nie tobie jedbej to sie zdarzylo. Ja zawsze obkladam z kazdej strony czym..

Kasia moja jest zabawiana od rana do nocy. Szybko jej sie nudzi. I co z tego jak przed snem zawsze nie chce jeść a do tej pory usypiala przy cycu. I musze ja z pol h nosic bujac spiewac.. Masakra jak jej sie przestawilo.

W ogole okropny jest czas ostatnio. W jakas depresje wpadlan chodze placze. Jeszcze tz z mama sie spina no masakra. Mam bolacy jęczmień na oku i wiecie co jescze? Telefon mi do kibla wpadl ;-) dziala ale sa zacieki na ekranie i modle sie zeby nie padl.

Niech mija ten skok i ten pech bo to juz ponad tydzien trwa..

Lamia zdrowiej kochana..

Aga milo Cię widziec. Szczerze powiem ci ze cie rozumiem bo mnie tz po dluzszym czasie tez wkur.. I chyba wole byc sama nikt mi nie komentuje chociaz
pomysły mi się wyczerpały ale masz egzemplarz nic na nią nie działa
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Marcia mnie się wydaje że M odwyknął od rodziny...nie docenia tego co ma...Nie jestem idealna, nigdy nie byłam ale mógłby chociaż czasem być miły...przynajmniej się starać...
nikt nie jest idealny no bez przesady na moje oko jemu jest dobrze jak jest...pretensje można mieć ale czy słuszne ? może niech zacznie od siebie a potem Ciebie się czepia bo mając 3 dzieci w domu można nogi wyciągnąć z jednym grzecznym to pikuś
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Kupiłam mu teraz w biedronce z Kubusiem, od wczoraj są. Ale to tylko 8 elementów, więc wielkie nie są, no ale mnie zauroczyły I póki co do nauki turlania na boki starczą. Można też z tego układać kostkę przestrzenna czy pudełko i już rano ojciec ulożył, nałożył sobie na głowę i nią machał Czym wprawił dziecko w atak smiechu
Potem zakupię mu matę na całą podłogę, będzie się turlał do woli poszła kupa....masakra po tym żelazie i u nas "pachnie" cudnie
oooo dziękuję za info jutro obczaję
Cytat:
Patrzcie jak ssala mi reke podczas usypiania :-P
no co za Zośka

wyczytałam że przy upałach nie stawia się budki w wózkach bo dziecku może być za gorąco i najlepiej bez budki plus parasol...czy tylko mi parasole się nie podobają ? no wiem to nie mi ma się podobać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 15:37   #4145
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja pierdziu

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Chcialam cos wiecej napisac dziewczyny ale u mnie od rana samara plus do tego poklocilam sie z tz
Ojej powodzenia z tż nie ma sensu się kłócić

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 16:35   #4146
Wiedzma132
Raczkowanie

Jestinna przykro że taki dzień masz😦maz potrzebny szczególnie teraz kiedy maleństwo ma zły okres. Każdy napięty jak struna to o iskre nie trudno. Trzeba się mocno w jezyk gryźć czasami. Moj siedzi codziennie w malinach to i kłócić sie nie ma kiedy, bo wieczorem padamy na mordę normalnie xD

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ale dobry jest normalnie 😁dowleka się do łóżka ale jeszcze na amory go zbiera jak ja już w objęciach Morfeusza jestem😂 pytam się "a tak na trupa może być "? "Może być słonko Ty sobie tylko lez " xD To jest dopiero potrzeba 😂
Stary 2016-05-28, 17:11   #4147
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Jestinna przykro że taki dzień masz😦maz potrzebny szczególnie teraz kiedy maleństwo ma zły okres. Każdy napięty jak struna to o iskre nie trudno. Trzeba się mocno w jezyk gryźć czasami. Moj siedzi codziennie w malinach to i kłócić sie nie ma kiedy, bo wieczorem padamy na mordę normalnie xD

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ale dobry jest normalnie 😁dowleka się do łóżka ale jeszcze na amory go zbiera jak ja już w objęciach Morfeusza jestem😂 pytam się "a tak na trupa może być "? "Może być słonko Ty sobie tylko lez " xD To jest dopiero potrzeba 😂
Haha skąd ja to znam 😂 ja padam na ryj a tz zawsze ma siłę na amory 😂 i mówi ty tylko nogi rozkładaj a ja załatwię resztę 😂 dowcipniś ale narazie ma bana bo @ nadciągła a tak było fajnie bez niej 😰
Stary 2016-05-28, 17:37   #4148
Dzaasti
Rozeznanie

Oooo to jednak nie tylko Moj tz tak sie zachowuje
Stary 2016-05-28, 17:43   #4149
esor
Mamusia Luty 2016

Haha

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 17:48   #4150
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Wow. Moja tez ssie rece jak szalona i dzisiaj byly fochy nawet przy butelce. Moze naprawde zeby ida? Ja pakuje mojej gryzaka w usta i troche pomaga

Cytat:

No wlasnie wszystkie nasze klotnie to praktycznie przez obecna sytuacje. Ja juz chwilami nie wytrzymuje nerwowo po calym dniu z Nina i wychodzi tak, ze gdy TZ przychodzi z pracy to glownie slyszy moje narzekanie

Haha Typowy facet

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Mój też nie chciał na wieczór cycka, ani smoczka... W ogóle koszmarny wieczór bo był niespokojny. Kupy nie pamiętam więc wzięłam windi i jakoś poszło z jednoczesnym darciem się.

Na dodatek chwilę wcześniej zaliczyliśmy dziś pierwszy upadek z łóżka. Byłam w innym pokoju, oczywiście na chwilę i stało się. Musiał się chyba całkowicie przekręcić z pleców na brzuszek( a jeszcze tego przy mnie nie zrobił; dziś cały dzień próbował) i przeważył...Na szczęście długo i mocno się nie płakał ale zostało we mnie mega poczucie winy.

Z dnia na dzień jakiś mobilny się zrobił

I jak na złość sama dziś jestem w nocy.
Badzia my juz zaliczylysmy upadek z przewijaka na posadzke w lazience (na szczescie byl chociaz chodniczek). Mala oczywiscie strasznie sie rozplakala i szybko zasnela. Ja zaczelam szukac informacji co robic w takiej sytuacji i przeczytalam, ze nie powinno pozwalac sie spac dziecku przez 2 czy 3 godziny bo jesli doszlo do wstrzasnienia mozgu to moze sie nie obudzic. Zaczelam ja budzic a ta spala tak mocno, ze nie moglam jej dobudzic. Spanikowalam totalnie i TZ zawiozl nas na pogotowie. Tam na miejscu malutka sie obudzila i od razu zaczela sie usmiechac, zostala zbadana i zostalysmy jeszcze na obserwacji za moja prosba. Na szczescie wszystko bylo ok. Nigdy w zyciu nie balam sie tak bardzo W szpitalu powiedzieli mi, ze maja takie przypadki codziennie i niestety nie da sie ich kompletnie uniknac. Ja mam nauczke na przyszlosc i nawet na lozku buduje fortece zanim zostawie ja sama.
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 18:35   #4151
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Wow. Moja tez ssie rece jak szalona i dzisiaj byly fochy nawet przy butelce. Moze naprawde zeby ida? Ja pakuje mojej gryzaka w usta i troche pomaga

Haha Typowy facet

Badzia my juz zaliczylysmy upadek z przewijaka na posadzke w lazience (na szczescie byl chociaz chodniczek). Mala oczywiscie strasznie sie rozplakala i szybko zasnela. Ja zaczelam szukac informacji co robic w takiej sytuacji i przeczytalam, ze nie powinno pozwalac sie spac dziecku przez 2 czy 3 godziny bo jesli doszlo do wstrzasnienia mozgu to moze sie nie obudzic. Zaczelam ja budzic a ta spala tak mocno, ze nie moglam jej dobudzic. Spanikowalam totalnie i TZ zawiozl nas na pogotowie. Tam na miejscu malutka sie obudzila i od razu zaczela sie usmiechac, zostala zbadana i zostalysmy jeszcze na obserwacji za moja prosba. Na szczescie wszystko bylo ok. Nigdy w zyciu nie balam sie tak bardzo W szpitalu powiedzieli mi, ze maja takie przypadki codziennie i niestety nie da sie ich kompletnie uniknac. Ja mam nauczke na przyszlosc i nawet na lozku buduje fortece zanim zostawie ja sama.
O nie to się stresu najadłas sama bym spanikowała 😰 niestety takie rzeczy się zdarzają nawet jak byś miała oczy w d...
Stary 2016-05-28, 18:46   #4152
Lucy31
Zakorzenienie

Kurka współczuję wam tych wyjców A ja tu się przyszłam pochwlaić miłym dniem, aż mi głupio.
Ale korzystamy z faktu że weekend i jedyne dni kiedy łojciec ma czas spędzić trochę z dzieckiem, więc najpierw działka, tam niuniuś leżał w hamaku, matka pobujała więc zasnął. Po 2,5 godzinie obudziłam, bo się bałam ze coś się nie budzi na picie. Więc dałam cyca. A potem podjechaliśmy nad wodę i jeszcze 3 godzinki spacerowaliśmy. Nakarmiłam go w samochodzie Ale upał taki, 33 stopnie pokazywał termometr na urzędzie miasta Dawałam mu więc pić często. Wróciliśmy do domku, zaraz go kapiemy i palulu, bo matka chce finał Ligi mistrzów oglądać

Cytat:
No oni tego nie rozumieja dopoki sami nie zostana. Moja ciotka zostawila wujka z trójką gdzie najmlodszy mial 2 miechy i kolki. I poszła na majowe ;-) wujek chcial pogotowie juz wzywac hehe
Stary 2016-05-28, 19:44   #4153
Wiedzma132
Raczkowanie

Badzia, jestinna ale się biedne strachu najadlyscie, współczuję 😦 właśnie wyrwalam mężowi kleszcza 😠 no ja-pier-dole 😲
Stary 2016-05-28, 19:45   #4154
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

jestinna- o kurcze...podejrzewam, że Wasz przewijak jest wyżej niż standardowa wersalka. Współczuję... U nas wszystko ok. Ja byłam bardziej spanikowana przy starszej więc teraz to trochę spokojniej przeżyłam.

wiedzma- daj spokój z tymi kleszczami...strasznie tam u Ciebie.

marcia- fajna akcja z tym Twoim wujkiem Tu nie jednemu TŻ-towi przydała by się taka lekcja

figa- kciuki za jutrzejsze chrzciny !!!

U nas dzisiaj beznadziejny dzień . Dołączam do grona wyjców. Mały wyje, miauczy, drze się. Pewnie to wczorasze schabowe z młodą kapustą mu przeszkadza.... Dodatkowo jeszcze ulewa . Myślałam, że na spacerze uśnie to wracałam na sygnale.

Zdążyłam zrobić sobie tylko śniadanie i obiad. A tak jest syf, kiła i mogiła...

Poza tym ja też jakoś wyjątkowo nie zakładam czapeczki na takie ciepło ( a ja tez z tych ciepłoubierających).

Aaaa....wczoraj byliśmy w tym szpitalu i nie założyli Krzysiowi plastra na ten pępek ze względu na te rany. Mam to smarować alantanem i we wtorek się zgłosić. W ogóle tak nie lubię tam jeździć. Jest zawsze taka mega kolejka bo zapisują kilka osób na ta samą godzinę ale przeważnie ze względu, że to taki maluszek to wpuszczają nas od razu. Normalnie jest ok 2h opóźnienia. Bym skisła pod tym gabinetem.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 19:57   #4155
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Badzia, jestinna ale się biedne strachu najadlyscie, współczuję 😦 właśnie wyrwalam mężowi kleszcza 😠 no ja-pier-dole 😲
O kurna, jaka plaga
Stary 2016-05-28, 20:00   #4156
Lola2828
Zadomowienie

Na samo słowo kleszcz mam dreszcze... Brrr
Stary 2016-05-28, 20:13   #4157
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Kurka współczuję wam tych wyjców A ja tu się przyszłam pochwlaić miłym dniem, aż mi głupio.
Ale korzystamy z faktu że weekend i jedyne dni kiedy łojciec ma czas spędzić trochę z dzieckiem, więc najpierw działka, tam niuniuś leżał w hamaku, matka pobujała więc zasnął. Po 2,5 godzinie obudziłam, bo się bałam ze coś się nie budzi na picie. Więc dałam cyca. A potem podjechaliśmy nad wodę i jeszcze 3 godzinki spacerowaliśmy. Nakarmiłam go w samochodzie Ale upał taki, 33 stopnie pokazywał termometr na urzędzie miasta Dawałam mu więc pić często. Wróciliśmy do domku, zaraz go kapiemy i palulu, bo matka chce finał Ligi mistrzów oglądać

No weź ty nie pisz takich rzeczy, albo wybiel chociaż, żebym nie czytała, że inni mają tak dobrze Przemo śpi od pół godziny a ja siedzę jak na szpilkach i się modlę, żeby to dziś nareszcie była ta dobra noc Inaczej jutro już chyba naprawdę padnę z wycieńczenia

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

jestinna- o kurcze...podejrzewam, że Wasz przewijak jest wyżej niż standardowa wersalka. Współczuję... U nas wszystko ok. Ja byłam bardziej spanikowana przy starszej więc teraz to trochę spokojniej przeżyłam.

wiedzma- daj spokój z tymi kleszczami...strasznie tam u Ciebie.

marcia- fajna akcja z tym Twoim wujkiem Tu nie jednemu TŻ-towi przydała by się taka lekcja

figa- kciuki za jutrzejsze chrzciny !!!

U nas dzisiaj beznadziejny dzień . Dołączam do grona wyjców. Mały wyje, miauczy, drze się. Pewnie to wczorasze schabowe z młodą kapustą mu przeszkadza.... Dodatkowo jeszcze ulewa . Myślałam, że na spacerze uśnie to wracałam na sygnale.

Zdążyłam zrobić sobie tylko śniadanie i obiad. A tak jest syf, kiła i mogiła...

Poza tym ja też jakoś wyjątkowo nie zakładam czapeczki na takie ciepło ( a ja tez z tych ciepłoubierających).

Aaaa....wczoraj byliśmy w tym szpitalu i nie założyli Krzysiowi plastra na ten pępek ze względu na te rany. Mam to smarować alantanem i we wtorek się zgłosić. W ogóle tak nie lubię tam jeździć. Jest zawsze taka mega kolejka bo zapisują kilka osób na ta samą godzinę ale przeważnie ze względu, że to taki maluszek to wpuszczają nas od razu. Normalnie jest ok 2h opóźnienia. Bym skisła pod tym gabinetem.
Dobrze, że skóra troszkę odetchnie i się wygoi.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Ale z tymi kleszczami to naprawdę trzeba uważać, bo co chwilę słyszę, jak ostrzegają, że w tym roku ich strasznie duuuuuużo
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 20:27   #4158
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej

Ja sie tylko zamelduje ze zyje

dzien udany - kolejny test z niemca zaliczony
potem sesja w plenerze nad jeziorem zaliczona

zrobiłam zamówienie na ubranka do sesji i wydałam 570 zł

tz mnie zabije

Mijka śpi i oby do rana tz chory - gardlo mu siadło a mnie boli głowa

zjem i ide spac.

Pewnie w nocy nadrobie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 20:27   #4159
joann_
Raczkowanie

No nie no, już się obudził dziad jeden
Stary 2016-05-28, 20:49   #4160
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
O matko to dopiero terminator...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej

Ja sie tylko zamelduje ze zyje

dzien udany - kolejny test z niemca zaliczony
potem sesja w plenerze nad jeziorem zaliczona

zrobiłam zamówienie na ubranka do sesji i wydałam 570 zł

tz mnie zabije

Mijka śpi i oby do rana tz chory - gardlo mu siadło a mnie boli głowa

zjem i ide spac.

Pewnie w nocy nadrobie
Super ze dzień udany 😀 a jak Mijka szaleje bez lejców 😂? Uspokoiła się coś nie coś?
Stary 2016-05-28, 21:04   #4161
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Może jutro pośpi.

Mój wreszcie śpi. Mam nadzieję, że to 10-min turbodoładowanie...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 21:10   #4162
joann_
Raczkowanie

Nie no, co za dziecko... Popił, owinęłam ciasno wielką pieluszką i śpi.
Ja mu dzisiaj tyle pięknych ciuszków nakupowałam, a ten co Niewdzięcznik
Stary 2016-05-28, 21:27   #4163
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej!
przeczytałam Was w pospiechu z jezorem na brodzie i nie pamiętam, co miałam której odpisać jak sobie przypomnę, to będe pisać
Najważniejsze, oby samary wreszcie poszły precz i zapanował spokój .

U nas fajnie, wprawdzie upały okropne, mały tylko w rampersie na dworze, ja Milkowi czapeczkę cieniutką zakładam, jak wieje taki wiatr, ze mi krzesła na balkonie przesuwa , a jak ktoś coś mówi, to olewam i tyle .
Wczoraj pojechalismy do moich rodziców, 15 km przed nimi, jak stanęliśmy na cepeenie, maly się obudził, było duszno, wiec wzięłam go na cyca, zeby sie napił i tak pił i przyspiał, wiec w końcu ruszyliśmy, mąż jechał powolutku a ja cycałam . To takie wiejskie tereny, bez policji, duzo lasów po drodze, to fajnie M. było i spal sobie słodko .
Do rodziców przyjechał ciocia ze swoja córką i wnukami, których nie widziałam od swojego wesela, czyli 8 lat , fajnie było, k. poznała rodzine, wyszalała sie, ale M. jak zwykle był marudny przy gościach- nikt mi chyba nie wiezy, ze to aniołek w domu .
I dlatego po grillu pojechalismy do siebie, choc mielismy bagaz na wszelki wypadek, ja kierowałam, dzieciaki nam sie pospały i w domu całkiem inne dziecko z M- jak zwykle 1 pobudka, ok. 4ej. Dzis był caly dzień na dworze, non stop prawie spał, a jak nie spał, to gadał i sie śmiał, ja wysprzątałam dom i druga piwnicę, upiekłam ciacho, bo jutro jedziemy do teściów na obiadek a ciacho to mój wkład.
K. śpi, M. też.
Teraz oglądamy finał LM, tzn. ja rzucam jednym okiem i pewnie temu skupić sie na wizażu nie moge

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wiedzma, skad ty? przestraszyłas mnie tymi kleszczami, bo ja też z Lubelszczyzny

Marcia, brak słów, biedna Ty . A moze daj Zosi viburcol, czy jak to sie nazywa, to są czopki na wyciszenie.

Aga, Twój mąż to chyba na glowę padł , ja jak byłam sama kilka z dni z 2 dzieci, to myslałam sobie- Aga daje radę z 3 przez 3 tyg. sama, więc ja tez dam .

Wy piszecie o okresach a ja mam straszne podejrzenie, ze on nie nadejdzie wtedy, kiedy powinien
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 21:37   #4164
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
przeczytałam Was w pospiechu z jezorem na brodzie i nie pamiętam, co miałam której odpisać jak sobie przypomnę, to będe pisać
Najważniejsze, oby samary wreszcie poszły precz i zapanował spokój .

U nas fajnie, wprawdzie upały okropne, mały tylko w rampersie na dworze, ja Milkowi czapeczkę cieniutką zakładam, jak wieje taki wiatr, ze mi krzesła na balkonie przesuwa , a jak ktoś coś mówi, to olewam i tyle .
Wczoraj pojechalismy do moich rodziców, 15 km przed nimi, jak stanęliśmy na cepeenie, maly się obudził, było duszno, wiec wzięłam go na cyca, zeby sie napił i tak pił i przyspiał, wiec w końcu ruszyliśmy, mąż jechał powolutku a ja cycałam . To takie wiejskie tereny, bez policji, duzo lasów po drodze, to fajnie M. było i spal sobie słodko .
Do rodziców przyjechał ciocia ze swoja córką i wnukami, których nie widziałam od swojego wesela, czyli 8 lat , fajnie było, k. poznała rodzine, wyszalała sie, ale M. jak zwykle był marudny przy gościach- nikt mi chyba nie wiezy, ze to aniołek w domu .
I dlatego po grillu pojechalismy do siebie, choc mielismy bagaz na wszelki wypadek, ja kierowałam, dzieciaki nam sie pospały i w domu całkiem inne dziecko z M- jak zwykle 1 pobudka, ok. 4ej. Dzis był caly dzień na dworze, non stop prawie spał, a jak nie spał, to gadał i sie śmiał, ja wysprzątałam dom i druga piwnicę, upiekłam ciacho, bo jutro jedziemy do teściów na obiadek a ciacho to mój wkład.
K. śpi, M. też.
Teraz oglądamy finał LM, tzn. ja rzucam jednym okiem i pewnie temu skupić sie na wizażu nie moge

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wiedzma, skad ty? przestraszyłas mnie tymi kleszczami, bo ja też z Lubelszczyzny

Marcia, brak słów, biedna Ty . A moze daj Zosi viburcol, czy jak to sie nazywa, to są czopki na wyciszenie.

Aga, Twój mąż to chyba na glowę padł , ja jak byłam sama kilka z dni z 2 dzieci, to myslałam sobie- Aga daje radę z 3 przez 3 tyg. sama, więc ja tez dam .

Wy piszecie o okresach a ja mam straszne podejrzenie, ze on nie nadejdzie wtedy, kiedy powinien
A czemu miał by nie przyjść... ? Ja mam taki ze wychodząc dzisiaj na spacer to tampon i podpaska 😨 masakra
Stary 2016-05-28, 21:41   #4165
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
A czemu miał by nie przyjść... ? Ja mam taki ze wychodząc dzisiaj na spacer to tampon i podpaska 😨 masakra
Lola, bo raz czy dwa było rumptu tumptu na żywioł i ja teraz w strachu

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Współczuję takiego duzego , u Ciebie też takie upały? to dodatkwoy dyskomfort...
Stary 2016-05-28, 21:42   #4166
Lola2828
Zadomowienie

Aaa to o to chodzi 😂 przyjdzie przyjdzie tylko dobrze wygladaj 😀
Stary 2016-05-28, 21:47   #4167
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wyczytałam że przy upałach nie stawia się budki w wózkach bo dziecku może być za gorąco i najlepiej bez budki plus parasol...czy tylko mi parasole się nie podobają ? no wiem to nie mi ma się podobać
Kasia dla mnie te parasolki to paskudztwo, jeśli mam być szczera

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Aaa to o to chodzi 😂 przyjdzie przyjdzie tylko dobrze wygladaj 😀
oj wyglądam, wyglądam . troszkę mnie brzuch pobolewał, i był sluz podbarwiony na różówo, myślałam, że to juz ale wszystko minęło i teraz się dygam...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Badzia my juz zaliczylysmy upadek z przewijaka na posadzke w lazience (na szczescie byl chociaz chodniczek). Mala oczywiscie strasznie sie rozplakala i szybko zasnela. Ja zaczelam szukac informacji co robic w takiej sytuacji i przeczytalam, ze nie powinno pozwalac sie spac dziecku przez 2 czy 3 godziny bo jesli doszlo do wstrzasnienia mozgu to moze sie nie obudzic. Zaczelam ja budzic a ta spala tak mocno, ze nie moglam jej dobudzic. Spanikowalam totalnie i TZ zawiozl nas na pogotowie. Tam na miejscu malutka sie obudzila i od razu zaczela sie usmiechac, zostala zbadana i zostalysmy jeszcze na obserwacji za moja prosba. Na szczescie wszystko bylo ok. Nigdy w zyciu nie balam sie tak bardzo W szpitalu powiedzieli mi, ze maja takie przypadki codziennie i niestety nie da sie ich kompletnie uniknac. Ja mam nauczke na przyszlosc i nawet na lozku buduje
fortece zanim zostawie ja sama.
Hej
Ja bym na zawał zeszła jak nic .
Mój też juz ruchliwy na tyle, ze boję się go nawet na środku łózka zostawić, bo podnosi dupkę do góry i suw suw na nóżkach jeździ po całym łózku
Stary 2016-05-28, 22:10   #4168
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Haha Typowy facet

O Jezu. Wspolczuje.

Boze dziewczyny ja wysiadam. Kazde usypianie to przysiady. Ja prawie juz rycze i serio jak kiedys Paula mam ochote z nią jedba rzecz zrobic. Czuje jakby mnie baby blues dopadl. Przy cycu nie spi w ogole. Rzuca sie drze uspac ja to cud. Znowu sie rzuca w lozeczkku nie daja nic zabawy rytuały nic. Do tego telefon mi sie psuje przez to utopienie i nie wjem co dalej bedzie.

Ja chce zniknąć.
Stary 2016-05-28, 22:13   #4169
Lola2828
Zadomowienie

Przecież to nie może trwać wiecznie... Co za masakra, Marcia strasznie mi przykro tym bardziej że to tyle już trwa! Może faktycznie trzeba jej coś podać na wyciszenie może sama sobie nie radzi ze sobą... Biedne jesteście obie 😞
Stary 2016-05-28, 22:15   #4170
marciar7
Zakorzenienie

Nie chce jej podawac takich lekow :'( boje sie sama takie brac.. Zaczynam pic skoncentrowana melise bo kuzwa..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości