|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar
Cytat:
To co ja sobie wybrałam nie jest rodowane . Trafiłam na fajną babkę i pokazała mi co nie jest rodowane
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6104571]
Mnie się marzy kolekcja tanzanitów w białym złocie, ale ta cena ![]() http://www.apart.pl/ Kliknijcie w KOLEKCJE , a potem w „Tanzanit” Ciekawa jestem , czy komuś sie także spodoba. ![]() [/quote] Kijanko, przecudne te tanzanity ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, że frywolitki literówka ![]() Strachulcu - przepysznie wygladaja Twoje makowce Sczerze podziwiam, pieczenie makowców wydaje mi sie baaardzo skomplikowane.Dorotko witaj Jestem własciwie gotowa ze świętami tylko keks upiekę jutro z rana bo dziś juz padam ![]() Byłam jeszcze w sephorze, korzystając z promocji 30% na zestawy zanabyłam rozświetlacz+tusz+złoty błyszczyk YSL Strasznie się ciesze |
||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Pychota
ja bym do tego zjadła ziemniaczki w mundurkach Cytat:
|
|
#154 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ale postanowiliśmy odpuścić sobie totalne porządki i skupić się na tym, co najprzyjemniejsze. Chłopcy umyli choinkę, ja przeniosłam butelki do toaletki... Mamy w domu malownicze kontrasty - miejsca odpicowane sąsiadują z totalnym pobojowiskiem. Myślę, że najlepiej będzie uznać, że ma to swój urok. Wątek podglądałam sobie wielokrotnie w ciągu dnia, ale jako że rozmowy toczą się na tematy nie pasjonujące mnie w najmniejszym nawet stopniu (bizuteria i gotowanie) nie miaam pomysłu na to, co napisać. W kolekcji Apartu najbardziej podoba mi się to, że nic mi się nie podoba. Pamiętam jeden ze szczególnych komplementów, jakie usłyszałam od mojego męża (to znaczy komplement całkiem przeciętny, ale kontekst ciekawy): byliśmy na wycieczce w Kairze i oczywiście nalezało zaliczyć obowiązkową wizytę u złotnika. Zawieźli nas tam autokarem, wysadzili i zmusili do zmarnowania godziny w takim wielgachnym biżuteryjnym, snobistycznym markecie. Ludziska kupowały aż strach. Nawet mojemu miłemu się udzieliło i dopytywał się nerwowo, co mi kupić. Ja oczywiście zaparłam się kopytami w kącie, pijąc herbatę, powstrzymując odruchy wymiotne na widok takiej ilości złota i twierdząc kategorycznie, że nie chcę niczego, absolutnie niczego, zupełnie niczego i po cholerę mi niby jakieś pamiątki. Dowiedziałam się wówczas, że jestem najlepszą żoną na świecie.
|
|
#155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To już nic więcej nie piszę.
I nie daj się namówić na pobieranie płytek... (to oddzielna procedura, także nie zrobią Ci tego bez Twojej zgody, co więcej, to oddzielne pobierania, więc nawet w ten sam tydzień się nie da )Cytat:
![]() Prezent świąteczny miałby ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie chyba z 5. A na stole wigilijnym, to czekam na barszcz z uszkami i kaszę ze śliwkami. Już mi ślinka leci
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Zła jestem przeokrutnie
![]() Cytat:
|
|
#158 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sernik mi upadł i się rozwalił. Dojedliśmy na obiad to, co z niego jeszcze zostało i.... I też było fajnie.
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I moja Mama ją robi (ja się przyznaję - jak na razie nie umiem, acz kiedyś trzeba będzie się nauczyć...)
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Strachulcu - ja to podaje z pieczonymi ziemniaczkami
![]() Nat
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
I co zrobiłaś ? - Zapewne z konieczności kupiłaś coś gotowego ?
|
|
#163 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Jak sobie poradziłaś? Kupiłaś gotowy? Bo o ile święta bez ciasta spokojnie mogą być, to urodziny bez tortu...
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej babci się kiedyś ciasto z galaretką nie udało, nic nie stężało, wylało się z tortownicy po jej otwarciu i wszyscy jedli je z blatu posługując się łyżeczkami ![]() W sumie to bardzo miłe są takie wspomnienia ![]() Cytat:
![]() Czyli byłam całkiem blisko
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zsunął się z tacki jak go wnosiłam, goście siedzieli za stołem i spadł do góry nogami na ziemię. Moja teściowa zachowała zimną krew - wzieła noże i przewróciła go na talerz mówiąc " wkładać świeczki, dziecko chce dmuchać". I zjedliśmy
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Strachulcu - bardzo blisko.
Nat
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nie z kilometra ale widziałam różnicęNiewątpliwie rodują większość........... mnie też to co rodowane wpadło w oczy. Miłego kucharzenia życzę wszystkim, idę się zapakować do łóżeczka. Bez kolacji bo choróbka odebrała zmysł powonienia, smakowania
|
|
#168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jaglana.
W szybkiej wersji namacza się śliwki, gotuje, miesza z ugotowaną kaszą, doprawia, zapieka. U mnie robi się to trochę jak powidła trochę - wiele razy gotowane, mieszane, studzone i znów. Zapiekane nie było, natomiast dzięki wielokrotnemu gotowaniu i mieszaniu praktycznie jest bezcukrowa - tylko odrobina cukru waniliowego - resztę dają śliwki. A nie wybierasz się do Krakowa ?Cytat:
)Cytat:
Bo może dałoby się uratować plackowanie piernikiem? Jeśli nei musi być samodzielny to świetny jest z serii duża blacha Delecty - przygotowanie to jakieś 15 minut, a jest naprawdę dobry...
|
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
mysmy kiedys na 18-tce kolezanki jedli tort z podłogi, bo kolega chciał sie popisac jakim to jest dwietnym kelnerem
tort sie zsunał podczas jednej 'akrobacji' i nie było innego wyjscia ale za chwile nas mama koleznaki wyprosiła, zupłenie nie wiedziec czemu dziewczyny zajrzycie prosze do weryfikowalni aukcji allegro, bo cos wygrzebałam, ale nie jestem pewna... |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#172 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Aż tak długo mnie nie było?
![]() Nie dość, że stary wątek wykończyłyście, to jeszcze zrobiły się z niego dwa nowe. Ale nie powiem, podoba mi się tak, choć strasznie dużo czytania (ale to w sumie nic nowego). Cytat:
![]() Bosz, zdecydowanie coś przegapiłam Proszę, niech ktoś mnie oświeci, żebym nie była tak skandalicznie niedoinformowana.Eee, to Ty zaawansowana jesteś (dla mnie makówki to czarna magia). Sabbath i Secco oczywiście tyż Cytat:
A zorganizowana jesteś całkiem nieźle,w sam raz ( Ja tak patrzę i nie jarzę o co chodzi. Ale już mnie oświeciło Chyba dobrze żebym spróbowała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mnie nie było to byłam na zakupach. A wczoraj sprzątałam aż miło. Wczoraj o ósmej chyba dzwoni do mnie kuzynka i pyta, gdzie jesteśmy i czy nie przyjeżdżamy na jej wieczór panieńsko-kawalerski (za tydzień wychodzi za mąż). No to ja zdziwiona, bo nic nie wiem a oni jak się okazują już w knajpie siedzą. Twierdziła jeszcze że mi mówiła (tak, wspominała mi kiedyś tam, że coś organizują, ale nie wiedziała wtedy nawet gdzie i kiedy). Ale w sumie nie żałuję, że nie pojechaliśmy, bo wieczór bardzo miło się rozwinął ![]() Dzisiaj wybrałam się nareszcie na zakupy, żeby się w coś ubrać na ten nieszczęsny ślub. Widziałam w Plejadzie naszą Kate, ale ona mnie chyba nie zauważyła, bo zniknęła szybko w czeluściach przebieralni w Orsayu (pozdrawiam Cię Kasiu Po rundzie po wszystkich sklepach w towarzystwie mamy (szukała butów i doradzała mi), taty (nasz kierowca) i M (lekko nadęty, bo co to za zakupy, na których on nic nie kupuje) kupiłam w trzech różnych sklepach spódnicę, bluzeczkę i wdzianko. Wydawało mi się to super zestawem, ale jak już się w to wszystko ubrałam w ostatnim sklepie to zwątpiłam Za to zadowolona jestem z cieni sypkich Inglota (kolor starego złota, numer 36 chyba, nie chce mi się wstać żeby sprawdzić), już testuję na powiekach. Ach, prezenty też od razu kupiliśmy. Nie obyło się bez małej sprzeczki w supermarkecie, bo straciłam z lekka cierpliwość (powiedziałam mamie nawet, żeby się lepiej nie wtrącała w naszą dyskusję, bo jeszcze jej się oberwie). Ale oczywiście zaraz mi przeszło, u mnie takie szybkie i gwałtowne burze się zdarzają, a potem zaraz świeci słońce Choinka stoi już w pokoju, na razie nie przystrojona, dopiero M. przyniósł ją ze strychu. Koty ją obwąchują. A my obmyślamy plan, jakby uchronić drzewko przed dewastacją ![]() Fajnie jest, choć jeszcze nie do końca zapięte na wszystkie guziczki.
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Tymeno, dziekuje za weryfikacje
![]() no i stało sie - kliknęłam ![]() i teraz czekam z niecierpliwoscia w sumie zalezy mi aby przybyło do mnie przed 10-tym stycznia... aha Tymeno, uwielbiam Twój awatarek ![]() juz dawno miałam Ci to napisac, ale jakos zapominałam... |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, w poprzednim watku czym dziś pachniesz dziewczyny pokazały kiecki ślubne
2 ostatnie strony ![]() Proszę bardzo Adelajdo I dziekuję za komplementa Mi też się bardzo podoba, czasami jak go zmienię to siebie nie poznaję
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sabbath, ja też czasem takie "komplementy" słyszę. Manii butów ani torebek nie mam, nie lubię (mało powiedziane), jak ktoś wydaje na mnie dużo pieniędzy; za biżuterią nie przepadam (bursztyn jest wyjątkiem). Za swoje zachcianki wolę sama płacić, głupio mi jak ktoś mi coś kupuje... Wychodzę na ekonomiczną, w gruncie rzeczy ![]() --- Łeb mnie znowu boli, z nudów odpicowuję sobie profil na MUT.
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Tymeno - zawsze na posterunku
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
W wykończonym wczoraj wątku jest link
![]() Cytat:
Chyba już Ci dziś trochę lepiej, z czego bardzo się cieszę ![]() I zgłaszam, ze koperta dotarła, bardzo pięknie dziękuję pachnąc Ultrafioletem
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Teraz wygladają lepiej bo zamaskowałam conieco lukrem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też wole sobie sama zachcianki finansować (mam manię butów i torebek )
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę o wypiekach, zrobiłam już dziś wszystkie, jutro reszta pracy.
Złożę juz życzenia, Dziewczyny, WESOŁYCH, POGODNYCH I SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT, mrozu lub przynajmniej znośnej pogody za oknem, za to w domu- pięknej i uśmiechniętej. |
|
|
|
#180 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Z każdej sytuacji można zrobić aferę, albo z polotem i zgrabnie wybrnąć. Szacuneczek dla teściowej. Cytat:
![]() Brzmi cudnie... Cytat:
Ale zrobię chyba dopiero po Świetach. Część rzeczy nadal mamy w pudłach i worach. ![]() Cytat:
Z potraw niezwykłych, regionalnych robie jeszcze moczkę (choć nie w tym roku, oj nie...). To zupa na pierniku, ciemnym piwie i bakaliach. Pyszna! Agnysko - co było nie tak z zakupionym zestawem ciuszków? Odcienie nie takie, czy krój?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

. Trafiłam na fajną babkę i pokazała mi co nie jest rodowane

ja bym do tego zjadła ziemniaczki w mundurkach 
Nawet mojemu miłemu się udzieliło i dopytywał się nerwowo, co mi kupić. Ja oczywiście zaparłam się kopytami w kącie, pijąc herbatę, powstrzymując odruchy wymiotne na widok takiej ilości złota i twierdząc kategorycznie, że nie chcę niczego, absolutnie niczego, zupełnie niczego i po cholerę mi niby jakieś pamiątki. Dowiedziałam się wówczas, że jestem najlepszą żoną na świecie.
Boże, to było chyba z 12 lat temu a ja do dzisiaj to pamiętam
Uzasadnia to tym, że jest "starej daty"