|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Ja nie miałam jeszcze w tej ciąży. W poprzedniej około 20 min Cytat:
.Niestety gina mam dopiero w następny czwartek. Wtedy będę już 35+0 .Za2 tyg czeka mnie sprawa w sądzie z zusem. Stres bez sensu i tak na koniec ciąży... Obym prosto z rozprawy nie pojechała na porodowke. A właśnie jak to jest... Jestem na zwolnieniu to w sumie nie powinni mnie chyba tak wzywać?
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Kama_pas, jeszcze w czasie rozprawy powinni Ci kontrolę do domu wysłać, wezwać i zawiesić zasiłek do wyjaśnienia
|
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
To by było w ich stylu...
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki po weekendzie
![]() Allofkowa ja też mam problem ze spaniem ostatnio.. Kamila ale wypas mieliście na tej chińczszczyźnie Panna Hanna super podejście Tż do dzieciowych rzeczy...mój ma na wszystko czas ![]() Elfka to ładnie dałaś radę do 4 na weselu..podziwiam...ja padam max o 1.. Dreamer ale boska sceneria na ślub ![]() MamaNiny dużo zdrówka Silver ale fura..świetny kolor Munia ale sobie poradziłaś z ginem ![]() Aglo u mnie na stronie szpitala jest żeby tetry 7 na poród i 7 na pobyt w szpitalu ![]() Ananka najważniejsze, że ktg, przepływy i łożysko są ok Ja to się boję, że przez tą moją anemię małej grozi niedotlenienie a mi przedwczesny poród...a ja kompletnie nie czuję się jeszcze przygotowana na poród... |
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ale dzień, nogi mi już odmawiają posłuszeństwa. Dziś cały dzień biegam, potem ciągle coś w domu. W końcu była burza i ulewa :-D i nadal duszno i parno.
Za to odpalilismy Dziś na próbę ten nawilżacz co więcej nas kupowalo w sp. Oświadczam że działa i robi przyjemny chlodek i wrażenie nawilzonego mokrego powietrza. Cudne urządzenie na dziś :-D Też wypralam wszystko co było do wózka i nic nie straciło koloru i fasonu więc super, do tego zmieniliśmy pościele, Założyłam małej Cottony nad łóżeczko i jest pięknie. Przypomniało mi się że je mam jak Arida chyba rano pytała. No i padam:-( już kostek nie Widzę i czuje jak pulsuja całe stopy. Jutro rano mam kosmetyczke a potem będę się pakować na szpital bo wy już takie ogarniete. Nie miałam jeszcze żadnego ktg. Mój gin mówi że po 36 tyg, a idę dopiero w czwartek za tydzień. Może wtedy mi zrobi? Dobrej nocki laski. |
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
Flowerbombka a czym leczysz anemię?
Może spróbuj żelaza w płynie?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
cwk miałam Ferrum i Tardyferon 2 x dziennie + oczywiście non stop produkty bogate w żelazo...teraz wyczytałam w necie o żelazie w płynie a dokładnie tonik Floradix żelazo i witaminy i od 3 dni to piję..za jakies 2 tygodnie zrobię sobie morfologię i zobaczę czy lepiej...
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mnie suplementy w ogóle nie działają. Brałam Feroplex w płynie - w smaku tragedia i niewiele pomógł, a w dodatku niestety droga terapia. U mnie Tardyferon przynosi najlepszy efekt (Hgb 10,9), ale nie biorę 2x1, bo boję się zaparć
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Człowiek sobie pójdzie na sr i małe zakupy i juz 120 postów. Nie ładnie
Alloffkowa - szalona kobieto! listonosz się nachodzi :-D Pieluch 30x30 nie brałam, obejde się tetrą :-P octenisept też nie biorę do szpitala. Położone mają a do domu mam 50 ml O terminach do lekarzy to się nie wypowiadam bo już wszystko zostało powiedziane. Jak czytam ile na gin wydajecie to ręce i cycki opadają :-/ Melduje że poczynilam zakupy w Ross i pepco, i torba spakowana na 95% tylko nie mogę jej dopiąć :-P Na sr trochę ćwiczenia i oddychanie, dostałam znów milion próbek. Mam już od nich dwie butelki z avent po 60 ml (maciupkie to takie). Płynów do kąpieli to chyba na 2 miesiące starczy. Do tego dostałam -5% do sklepu w którym wózek zamówiłam. Mam nadzieję że mi to uznają a jak nie to się przyda przy zakupie łóżeczka :-D ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Ananka - cieszę się że ktg ok. Będzie drobniutka dziewczynka Munia - brawa dla ciebie. Ten twój gin to jak mój nieogar. Tylko mój ma pielęgniarki-sekretarki które mu piszą skierowania itd. a on tylko podpisy wali Flowerbombka - u mnie nie chcą tetry na poród ale może jeszcze dopakuje coś. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- W ogóle odbierałam dziś paczkę w empiku i wychodzę z tym pudłem a pan który że mną wychodził (też klient) pyta się czy mi nie pomóc z tą paczką i do auta nie zanieść :-o ależ nie zdziwko wzięło. Taka pozytywną historia na koniec dnia dziewczyny ;-) |
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Aglo- też mam problem z dopieciem torby, ale na wyjście będzie na pewno łatwiej zasunac
![]() Dziewczyny, a kupowalyscie może takie Kokony/ kojce? Bo nagle poczulam, że coś takiego jest mi niezbędne |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze dziewczyny kupowaly u naszej Muni
ja resztkami rozumu usiłuje odpedzic od siebie ten zakup
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam od Muni kokon <3
Z pocieszających rzeczy ból gardła przeszedł w katar. Czyli to nie angina ;-) niestety spać nie mogę a muszę jutro rano wbić się do okulisty po zaświadczenie. To formalność bo podobno jest w systemie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w temacie spania to nie śpię dobrą godzinę i wcale nie czuję by miało sie to szybko zmienić. A dziś musze na ktg jechać więc mam nadzieje ze tam nie zasne.
MamaNiny no to super ze to jednak nie angina. Zawsze katar łatwiej wyleczyć Ananka ja kokonu nie mam i potrzeby go posiadania na razie też nie Iza ja też jeszcze nie ogarnięta Jestem w temacie Pakowania ciągle mi się wydaje ze mam jeszcze czas
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
Misia, nie jesteś sama, Ja też nie śpię, powiesiłam pranie na balkonie o 3.30 rano, ptaki cudnie śpiewają
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam tardyferon 2x1 i nie mialam zaparc
i tylko po nim hemoglobina wzrosla ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- MamaNiny (i Mikolaja ) zeby lekarz zdiagnozowal angine nie-angine heh... to po co chodzi sie do lekarzy?^^ Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Mnie Tz obudzil radosna wiadomoscia, ze rzuca robote hehehe dobry czas sobie znalazl ![]() Po co 7sztuk tetry na porod? Ja ogolnie mam 5sztuk plus chyba dwie flanelowe po Starszaku i tyle ![]() Przy Starszym za duzo nie uzywalismy, a jak Mlody bedzie ulewal to sie dokupi ![]() Mam tesco 24/7 pod domem wiec w razie w kupie praktycznie w szystko hehehe Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Plecy i brzuch znowu bolą.
Żeby o tym zapomnieć idę robić sobie paznokcie. Może tym razem żele mnie nie pokonają. Nie mam dziś auta więc mam nadzieję, że nic nieprzewidzianego się nie wydarzy!! Jak tylko wyschnie mi pranie z wczoraj ( 3 pralki ) to wrzucam wszystko co dzieciowe i szpitalne.
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczolinka ja nie chciałam chłopaków budzić więc siedziałam cicho jak mysz pod miotłą
Margosia ja też tardyferon 2x1 i też sobie chwaliła. Ja mam 8 sztuk tetry i też nie widzę potrzeby na razie posiadania większej ilości. Usnelalam przed 6 a o 7 budzik mnie nie mógł dobudzić jeszcze wczoraj zmieniłam telefon i ustawiłam Nowy dźwięk budzika i do szału mnie doprowadził piejący o 6 kogut
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Ananka..nie mam..ale na Fb wrzucalam teraz ze promka jest..
![]() Witam w ten kolejny upalny dzień! Póki przyjemnie to leżę w wyrze
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko u mnie tetra szła jak szalona?
przy Mai miałam ze 30 szt. i to ciągle w użyciu były Wczoraj torba dotarła, właśnie się suszy i zabieram się za pakowanie
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie zależy od dziecka ile pieluszek się zużyje
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
U mojej siostry tetry byly wszędzie i do wszystkiego.. heh
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 33 tygodniu
U mnie całą noc lało więc póki co jest czym oddychać. Dziewczyny mówicie że torby macie popakowane a jak ogarniacie sprawę smoczka/laktatora?? Wyparzacie teraz a potem w szpitalu drugi raz? Czy jak? Drugie pytanie: do którego tygodnia będziecie robić hybrydy?? Ja właśnie zaczynam się zastanawiać kiedy będzie ten czas żeby już zrezygnować... |
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hybrydy będę robić tak, żeby zdjąć ok 37 tyg.
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Do szpitala nie chcialam pakowac ani smoczka, ani laktatora..zostawię w domu
![]() A hybrydy mam tylko na stopach i ich nie sciagam
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smoczek to też raczej tylko awaryjnie, wolała bym nie używać do póki nie zgrany się z karmieniem, ale laktator to może się przydać.... |
|
|
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie, wyprawilam tz do pracy i się lenie... Mam zamiar wstawić dziś dzieciowe pranie, bo u was już prawie skończone, nawet alloffkowa z terminem 4 dni przede mną już skończyła
![]() Co do tetry mam 10 dużych i 5 małych ale poproszę teściowa niech mi dokupi jeszcze 10. U nas nie ma tetr, same musliny i to też takie ceny że mi szkoda na te szmatki. Tetry musiałabym zamawiać z polskiego sklepu przez neta w kosmicznej sumie 4 euro za sztukę Pochmurno cos, a miał być piękny dzień... |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobrze mi strasznie
nie wiem dlaczego :/
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chwała panu bo w ten upał nie ogarnęłabym prasowania....
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie raczej proszą o zmycie dloni lub ostatecznie zostawić po chyba wskazujacym palcu bez..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

teraz tylko czekac na €€€ 😂

.

plus chyba dwie flanelowe po Starszaku i tyle
) to wrzucam wszystko co dzieciowe i szpitalne.
nie wiem dlaczego :/