Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 21:49   #4231
Ananka
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
U mnie ok 20min

Poklikalam juz do koszyka na all wyprawke porodowa i udalo sie wszystko zamowic u jednego sprzedawcy. teraz tylko czekac na €€€ 😂

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ananka dobrze ze ktg wyszlo ok cora bedzie po prostu drobniejsza takze no stress

Tez w czwartek wizytuje. Ciekawe czy mlody urosl cos czy nadal taki drobniusi jest...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ciekawa jestem, jak u Twojego maluszka, bo też z tych mniejszych. Trzymam kciuki za grubo ponad 2kg
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:22   #4232
kama_pas
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Jak duży octenisept że sobą bierzecie do szpitala?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja nie biorę. Dla malucha nie trzeba, a ja rodze sn ( raczej) więc chyba też nie potrzebuję.

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
A ile u Was trwa ktg?

Ja nie miałam jeszcze w tej ciąży. W poprzedniej około 20 min

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Ja niestety zamówiłam u 3, bo jeszcze materac i szlafrok+koszula, nie znalazłam jednego, który miałby wszystko co chciałam. A czekam jeszcze na adaptery do wózka no i czajnik

A ciekawa jestem czy przydaje się czajnik w szpitalu? Mają na wyposażeniu oddziału?
U mnie jest czajnik w szpitalu, ale zapomniałam właśnie o kubku , talerzu i sztuccach. Większość rzeczy leży już przygotowana do spakowania w jednym miejscu. Czekam jeszcze na jedną paczkę z allegro i w tym tygodniu zamknę ten temat .
Niestety gina mam dopiero w następny czwartek. Wtedy będę już 35+0 .
Za2 tyg czeka mnie sprawa w sądzie z zusem. Stres bez sensu i tak na koniec ciąży... Obym prosto z rozprawy nie pojechała na porodowke.
A właśnie jak to jest... Jestem na zwolnieniu to w sumie nie powinni mnie chyba tak wzywać?
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:38   #4233
olutka
Zakorzenienie

Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Kama_pas, jeszcze w czasie rozprawy powinni Ci kontrolę do domu wysłać, wezwać i zawiesić zasiłek do wyjaśnienia
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:41   #4234
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Kama_pas, jeszcze w czasie rozprawy powinni Ci kontrolę do domu wysłać, wezwać i zawiesić zasiłek do wyjaśnienia
To by było w ich stylu...
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:48   #4235
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki po weekendzie

Allofkowa ja też mam problem ze spaniem ostatnio..

Kamila ale wypas mieliście na tej chińczszczyźnie

Panna Hanna super podejście Tż do dzieciowych rzeczy...mój ma na wszystko czas

Elfka to ładnie dałaś radę do 4 na weselu..podziwiam...ja padam max o 1..

Dreamer
ale boska sceneria na ślub Co ja bym dała za wyjazdową niespodziankę od Tż

MamaNiny
dużo zdrówka Literki - imiona śliczne

Silver ale fura..świetny kolor

Munia ale sobie poradziłaś z ginem

Aglo u mnie na stronie szpitala jest żeby tetry 7 na poród i 7 na pobyt w szpitalu

Ananka najważniejsze, że ktg, przepływy i łożysko są ok

Ja to się boję, że przez tą moją anemię małej grozi niedotlenienie a mi przedwczesny poród...a ja kompletnie nie czuję się jeszcze przygotowana na poród...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:54   #4236
Iza0808
Rozeznanie

Hej. Ale dzień, nogi mi już odmawiają posłuszeństwa. Dziś cały dzień biegam, potem ciągle coś w domu. W końcu była burza i ulewa :-D i nadal duszno i parno.

Za to odpalilismy Dziś na próbę ten nawilżacz co więcej nas kupowalo w sp. Oświadczam że działa i robi przyjemny chlodek i wrażenie nawilzonego mokrego powietrza. Cudne urządzenie na dziś :-D
Też wypralam wszystko co było do wózka i nic nie straciło koloru i fasonu więc super, do tego zmieniliśmy pościele, Założyłam małej Cottony nad łóżeczko i jest pięknie. Przypomniało mi się że je mam jak Arida chyba rano pytała.
No i padam:-( już kostek nie Widzę i czuje jak pulsuja całe stopy. Jutro rano mam kosmetyczke a potem będę się pakować na szpital bo wy już takie ogarniete.
Nie miałam jeszcze żadnego ktg. Mój gin mówi że po 36 tyg, a idę dopiero w czwartek za tydzień. Może wtedy mi zrobi?
Dobrej nocki laski.
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:54   #4237
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Flowerbombka a czym leczysz anemię?

Może spróbuj żelaza w płynie?
Stary 2016-05-30, 23:12   #4238
Flowerbombka
Zadomowienie

cwk miałam Ferrum i Tardyferon 2 x dziennie + oczywiście non stop produkty bogate w żelazo...teraz wyczytałam w necie o żelazie w płynie a dokładnie tonik Floradix żelazo i witaminy i od 3 dni to piję..za jakies 2 tygodnie zrobię sobie morfologię i zobaczę czy lepiej...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 23:19   #4239
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Na mnie suplementy w ogóle nie działają. Brałam Feroplex w płynie - w smaku tragedia i niewiele pomógł, a w dodatku niestety droga terapia. U mnie Tardyferon przynosi najlepszy efekt (Hgb 10,9), ale nie biorę 2x1, bo boję się zaparć
Stary 2016-05-30, 23:32   #4240
aglo_mammy
Zadomowienie

Człowiek sobie pójdzie na sr i małe zakupy i juz 120 postów. Nie ładnie

Alloffkowa - szalona kobieto! listonosz się nachodzi :-D

Pieluch 30x30 nie brałam, obejde się tetrą :-P octenisept też nie biorę do szpitala. Położone mają a do domu mam 50 ml

O terminach do lekarzy to się nie wypowiadam bo już wszystko zostało powiedziane. Jak czytam ile na gin wydajecie to ręce i cycki opadają :-/

Melduje że poczynilam zakupy w Ross i pepco, i torba spakowana na 95% tylko nie mogę jej dopiąć :-P

Na sr trochę ćwiczenia i oddychanie, dostałam znów milion próbek. Mam już od nich dwie butelki z avent po 60 ml (maciupkie to takie). Płynów do kąpieli to chyba na 2 miesiące starczy. Do tego dostałam -5% do sklepu w którym wózek zamówiłam. Mam nadzieję że mi to uznają a jak nie to się przyda przy zakupie łóżeczka :-D

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Ananka - cieszę się że ktg ok. Będzie drobniutka dziewczynka

Munia - brawa dla ciebie. Ten twój gin to jak mój nieogar. Tylko mój ma pielęgniarki-sekretarki które mu piszą skierowania itd. a on tylko podpisy wali

Flowerbombka - u mnie nie chcą tetry na poród ale może jeszcze dopakuje coś.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

W ogóle odbierałam dziś paczkę w empiku i wychodzę z tym pudłem a pan który że mną wychodził (też klient) pyta się czy mi nie pomóc z tą paczką i do auta nie zanieść :-o ależ nie zdziwko wzięło.
Taka pozytywną historia na koniec dnia dziewczyny ;-)
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 01:00   #4241
Ananka
Zadomowienie

Aglo- też mam problem z dopieciem torby, ale na wyjście będzie na pewno łatwiej zasunac
Dziewczyny, a kupowalyscie może takie Kokony/ kojce? Bo nagle poczulam, że coś takiego jest mi niezbędne
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 01:02   #4242
Arida_
Zadomowienie

Wiem ze dziewczyny kupowaly u naszej Muni ja resztkami rozumu usiłuje odpedzic od siebie ten zakup
Stary 2016-05-31, 01:11   #4243
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja mam od Muni kokon <3

Z pocieszających rzeczy ból gardła przeszedł w katar. Czyli to nie angina ;-) niestety spać nie mogę a muszę jutro rano wbić się do okulisty po zaświadczenie. To formalność bo podobno jest w systemie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 03:10   #4244
*misia*
Zakorzenienie

Tak w temacie spania to nie śpię dobrą godzinę i wcale nie czuję by miało sie to szybko zmienić. A dziś musze na ktg jechać więc mam nadzieje ze tam nie zasne.
MamaNiny no to super ze to jednak nie angina. Zawsze katar łatwiej wyleczyć
Ananka ja kokonu nie mam i potrzeby go posiadania na razie też nie
Iza ja też jeszcze nie ogarnięta Jestem w temacie Pakowania ciągle mi się wydaje ze mam jeszcze czas
Stary 2016-05-31, 03:47   #4245
pszczolinka
Raczkowanie

Misia, nie jesteś sama, Ja też nie śpię, powiesiłam pranie na balkonie o 3.30 rano, ptaki cudnie śpiewają
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:02   #4246
Margosia__
Zakorzenienie

Ja mialam tardyferon 2x1 i nie mialam zaparc i tylko po nim hemoglobina wzrosla

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

MamaNiny (i Mikolaja) zeby lekarz zdiagnozowal angine nie-angine heh
... to po co chodzi sie do lekarzy?^^

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Mnie Tz obudzil radosna wiadomoscia, ze rzuca robote hehehe dobry czas sobie znalazl

Po co 7sztuk tetry na porod?

Ja ogolnie mam 5sztuk plus chyba dwie flanelowe po Starszaku i tyle

Przy Starszym za duzo nie uzywalismy, a jak Mlody bedzie ulewal to sie dokupi
Mam tesco 24/7 pod domem wiec w razie w kupie praktycznie w szystko hehehe

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:03   #4247
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry. Plecy i brzuch znowu bolą.

Żeby o tym zapomnieć idę robić sobie paznokcie. Może tym razem żele mnie nie pokonają.

Nie mam dziś auta więc mam nadzieję, że nic nieprzewidzianego się nie wydarzy!! Jak tylko wyschnie mi pranie z wczoraj ( 3 pralki ) to wrzucam wszystko co dzieciowe i szpitalne.
Stary 2016-05-31, 07:27   #4248
*misia*
Zakorzenienie

Pszczolinka ja nie chciałam chłopaków budzić więc siedziałam cicho jak mysz pod miotłą
Margosia ja też tardyferon 2x1 i też sobie chwaliła. Ja mam 8 sztuk tetry i też nie widzę potrzeby na razie posiadania większej ilości.
Usnelalam przed 6 a o 7 budzik mnie nie mógł dobudzić jeszcze wczoraj zmieniłam telefon i ustawiłam Nowy dźwięk budzika i do szału mnie doprowadził piejący o 6 kogut
Stary 2016-05-31, 07:46   #4249
marcylina
Wtajemniczenie

Ananka..nie mam..ale na Fb wrzucalam teraz ze promka jest..
Witam w ten kolejny upalny dzień! Póki przyjemnie to leżę w wyrze
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:50   #4250
Elfka86
Zakorzenienie

To tylko u mnie tetra szła jak szalona? przy Mai miałam ze 30 szt. i to ciągle w użyciu były

Wczoraj torba dotarła, właśnie się suszy i zabieram się za pakowanie
Stary 2016-05-31, 07:50   #4251
kamila_509
Zakorzenienie

Pewnie zależy od dziecka ile pieluszek się zużyje
Stary 2016-05-31, 07:52   #4252
marcylina
Wtajemniczenie

U mojej siostry tetry byly wszędzie i do wszystkiego.. heh
Stary 2016-05-31, 07:53   #4253
alloffkowa
Zakorzenienie

Witam się w 33 tygodniu

U mnie całą noc lało więc póki co jest czym oddychać.

Dziewczyny mówicie że torby macie popakowane a jak ogarniacie sprawę smoczka/laktatora?? Wyparzacie teraz a potem w szpitalu drugi raz? Czy jak?

Drugie pytanie: do którego tygodnia będziecie robić hybrydy?? Ja właśnie zaczynam się zastanawiać kiedy będzie ten czas żeby już zrezygnować...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:56   #4254
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Witam się w 33 tygodniu

U mnie całą noc lało więc póki co jest czym oddychać.

Dziewczyny mówicie że torby macie popakowane a jak ogarniacie sprawę smoczka/laktatora?? Wyparzacie teraz a potem w szpitalu drugi raz? Czy jak?

Drugie pytanie: do którego tygodnia będziecie robić hybrydy?? Ja właśnie zaczynam się zastanawiać kiedy będzie ten czas żeby już zrezygnować...
Ja właśnie nie wiem jak to rozegrać z wyparzaniem.

A hybrydy będę robić tak, żeby zdjąć ok 37 tyg.
Stary 2016-05-31, 07:56   #4255
marcylina
Wtajemniczenie

Do szpitala nie chcialam pakowac ani smoczka, ani laktatora..zostawię w domu
A hybrydy mam tylko na stopach i ich nie sciagam
Stary 2016-05-31, 07:59   #4256
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Do szpitala nie chcialam pakowac ani smoczka, ani laktatora..zostawię w domu
A hybrydy mam tylko na stopach i ich nie sciagam
A może jeśli nie mam na nogach to mogę mieć na rekach?

Ja smoczek to też raczej tylko awaryjnie, wolała bym nie używać do póki nie zgrany się z karmieniem, ale laktator to może się przydać....
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-31, 08:00   #4257
eskav8
Wtajemniczenie

Witam się porannie, wyprawilam tz do pracy i się lenie... Mam zamiar wstawić dziś dzieciowe pranie, bo u was już prawie skończone, nawet alloffkowa z terminem 4 dni przede mną już skończyła

Co do tetry mam 10 dużych i 5 małych ale poproszę teściowa niech mi dokupi jeszcze 10. U nas nie ma tetr, same musliny i to też takie ceny że mi szkoda na te szmatki. Tetry musiałabym zamawiać z polskiego sklepu przez neta w kosmicznej sumie 4 euro za sztukę

Pochmurno cos, a miał być piękny dzień...
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:01   #4258
kamila_509
Zakorzenienie

Niedobrze mi strasznie nie wiem dlaczego :/
Stary 2016-05-31, 08:01   #4259
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Witam się porannie, wyprawilam tz do pracy i się lenie... Mam zamiar wstawić dziś dzieciowe pranie, bo u was już prawie skończone, nawet alloffkowa z terminem 4 dni przede mną już skończyła

Co do tetry mam 10 dużych i 5 małych ale poproszę teściowa niech mi dokupi jeszcze 10. U nas nie ma tetr, same musliny i to też takie ceny że mi szkoda na te szmatki. Tetry musiałabym zamawiać z polskiego sklepu przez neta w kosmicznej sumie 4 euro za sztukę

Pochmurno cos, a miał być piękny dzień...
Pranie? Kiedy to było... i chwała panu bo w ten upał nie ogarnęłabym prasowania....
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-31, 08:03   #4260
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
A może jeśli nie mam na nogach to mogę mieć na rekach?

Ja smoczek to też raczej tylko awaryjnie, wolała bym nie używać do póki nie zgrany się z karmieniem, ale laktator to może się przydać....
U mnie na mamowym fb miasta ostatnio ktos pytal o paznokcie do porodu, ale w innym szpitalu niz ja planuje..to tam ogólnie wszystkie z pazurami i krwistymi czerwieniami i niby zmywac nie musiały u mnie raczej proszą o zmycie dloni lub ostatecznie zostawić po chyba wskazujacym palcu bez..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości