|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Sasiad na zza sciany chyba bez żony od dwóch dni bo popoludniami wystawia krzeslo, kufel piwa i relax.. ale wczoraj chyba usnal, krzeslo zostawil i taka ulewa byla, ze wspolczuje co będzie jak zona wroci haha krzeslo tapicerowane..
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Moje dziecko w nocy daje mamusi pospac za to i tak mamusia się budzi co chwile :/ Teraz ma czkawke <3 Dziś uciska mi jakiś nerw bo lewa cześć pleców boli. Ale to znosne ![]() Paznokcie gotowe, choć do ideału im spooooro brakuje Ja dziś mam zupę warzywna na obiad. Nie chce mi się kombinować.
|
|
#4323 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka mamusie
![]() Ja chyba dzisiaj w końcu będę składała zamówienia na rzeczy dla siebie i dla synka. Wy tu już torby pakujecie a ja tak daleko w polu, więc trzeba było w końcu się za to zabrać ![]() Cytat:
Zrobiłam sobie ostatnio cały gar i z rozkoszą go prawie całego pożarłam W ogóle bardzo lubię takie wiosenne zupy. Myślę jeszcze nad chłodnikiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie odebrałam rożek, cały biały, bawełniany, super jest i widzę, że się nada potem jako kołderka na jesień, albo jako mata
![]() no i teraz szukam BIAŁEGO PRZEWIJAKA! Ale to chyba nie do przejścia, znajduję jedynie kremowe/ecru/beże, albo białe z jakimiś nadrukami... |
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Mary trzymam kciuki za same dobre wieści na wizycie
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5551205536Cytat:
) a żona to taka wredotka krzycząca..wiec będą sie trzesly sciany )
Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-05-31 o 11:11 |
||
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
MamaNiny- dobrze, że to jednak nie angina, teraz, żeby tylko przeszło
Margosia- Tz pewnie tylko tak pod wpływem impulsu przemyśleniem chciał się podzielić Pobudka o 3 rano? To jest prędzej pora do pójścia spac, a nie wstawania. Wariatki ![]() Ja biorę i smoczek i laktator. Oby się nie przydały. Nie wiedziałam czy wziąć 2 laktatory czy 1, ale najwyżej Tz dowiezie ręczny, jeśli okaże się potrzebny |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle z nia wytrzymal to i to przetrwa 😂
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie jest zimno !!! Aż się muszę w bluzę ubrać. Brrr
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Wy tu już o ktg, a ja jeszcze nigdy nie byłam. To samo z torbą do szpitala, nie mam spakowanej, nawet tych cholernych koszul nie mam bo na necie stwierdziłam, że nie będę kupować bo są same za małe, a nie mam kiedy się wyrwać z domu na miasto. Teściowa ma remont i muszę pilnować pracowników jak jest w pracy i nie mogę nigdzie wyjść i ich samych zostawić :/
Czekam obecnie na 6 paczek z allegro z ciuszkami, rożkiem i drobnicą dla bobo i jedną z komfortu, bo wybrałam wreszcie dywan: http://www.komfort.pl/pl/Dywany/Canv...ski/p/440654#b Stwierdziłam, że skoro w kąciku małej będą miętowe dodatki, to ten dywan się nada. I nie kosztował 600zł tylko 240 z przesyłką, także spora różnica. Mam nadzieję, że rzeczywiście kolor będzie bardziej zielonkawy jak na zdjęciu niż niebieski, tak jak piszą. Się zobaczy. Z tym spaniem to też mam co drugą nockę z głowy. Dzisiaj akurat wypadło, że dobrze spałam. Macie czasem tak, że dzidzia Wam się w brzuchu rusza tak mocno, że aż się w pół zginacie? Mnie młoda tak czasem kopnie/uciśnie, że nie wiem co ze sobą zrobić jak na przykład gdzieś idę. Nie chcę z siebie ofiary robić albo uwagi przyciągać i robić cyrków, ale są momenty, że po prostu zegnę się w pół i muszę się zatrzymać i przeczekać. |
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Mary, powodzenia na wizycie
![]() Haha, Marcylina dobre z tym sąsiadem, chata wolna to i od razu browar:0 |
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny dywanik! Mój gentelmen delikatnie się przeciaga a jak już kopie to też delikatnie
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
No biedny..normalnie to nawet krzesla wystawic nie moze..stoi biedny i patrzy przed siebie
![]() Nutik..ja kopancow nie mam bolesnych, bo jest tak ustawiony ze kopie mnie jakby w tyl.. ale za to jak sie przemieszcza i wypina to tak mi skore napina ze nie moge sie ruszyc..najgorzej w okolicy pepka, tak boli.. Dywan super!! A na Ktg twz nigdy w zyciu nie bylam.. Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-05-31 o 11:24 |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pada deszcz a ja wracam z kwiatami będę sadzić :-D Mój czasem tak mnie mocno kopnie, ale ja wtedy go tam klepie i gadam do niego Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2016-05-31 o 11:22 |
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Ja laktator też zabieram. Chyba lepiej psychicznie się będę czuła wiedząc że mam go w torbie pod ręką w razie czego. Nad smoczkiem zastanawiałam się wczoraj akurat jak kompletowałam zamówienie i chyba też wezmę
Czytałam, że niektóre dzieci mają wyjątkowo silny odruch ssania i smoczek się przydaje w takich sytuacjach. Poza tym zajmuje tak mało miejsca, że wrzucam do torby bez wyrzutów sumienia.
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, to gdyby ta teoria się sprawdzała, to dobrze, że wzięłam nianię z video monitorem oddechu bo będę się ciągle zastanawiać, czy moje dziecko żyje... ja Młodego naprawdę bardzo lekko i rzadko czuję. Dziś może ze 2 delikatne smyrnięcia jeszcze w łóżku. Nawet na fitnessie i po nim nic....Cytat:
Kciuki zapewnione!! ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Nutik, a mi się Twój dywan nie wyświetla ;( |
||
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Laktatora nie biorę, kupię dopiero jak będę musiała. Smoki mam na wszelki wypadek, ale z córką nie używałam i teraz też na to liczę.
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak Wasze dzieci mają czkawki to też takie że odstępy pomiędzy czknięciami są 1s albo i krótsze? Bo mi się to strasznie często wydaje. |
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Mój właśnie wcale nie ma czkawki.. I nie wiem czy to normalne. Bo córka miała często. Chyba że nie rozróżniam.
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie były odstępy ok 2 sekundy chociaż czasem częściej. Nie ma reguły
A pytki czuje pod zebrami
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Robie ostatnie (mam nadzieje) zakupy higieniczne.
Będziecie używać zasypki? |
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Moj klocuszek jak mi czasami przyfandzoli w zebra to tez się zginam w pol i musze go trochę spacyfikowac palcem... niestety juz chyba nie ma miejsca w brzuszku i zamiast się przesunąć jak mam prosi to się jeszcze prostuje niezadowolony...
Pory kopania oczywiście najlepsze po 1ej w nocy... ale ja się wtedy kładę i chyba faktycznie nic go nie buja, wiec sam imprezke robi. Smoczek,butelki i laktator wykapie gdzieś za tydzień i może później z raz w tygodniu. .. i tak super sterylny nie będzie ale przez te kocie futra mam wrażenie ze będzie zaraz oklaczony... Do szpitala smoczek wezme,laktator i tak się bie zmieści. Jak będzie potrzebny to mi pozycza albo tz przywiezie.
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nogi sa przy prawym biodrze prawie
wiec kolo pepka nie wiem co.. pasuje na ramie czy cos.. nie ogarniam tego ![]() Czkawki ma rozne..raz szybkie, a raz takie z odstepami.. Myslalam ze przytyłam w dwa tygodnie 2kg..zla bylam, ale mowie ostatni miesiac, niech sie dzieje co chce.. wchodze teraz i sie okazuje ze rozek od kosza na pranie stal na wadze.. uff )
|
|
|
|
#4347 | ||||
|
Zadomowienie
|
wreszcie
Lubię ddtvn, ale na niego nie mogłam patrzeć ![]() Cytat:
na szczęście malowanie już skończone, ale teraz wszystko trzeba doczyścić.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale paskudna pogoda leje od rana, buro i ponuro.
|
||||
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam mączke ziemniaczana zamiast zasypki
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Nutik- super ten dywan jest
Póki co synek kopie dość delikatnie, może ze 2 razy zdarzył mu się silniejszy wykop pod żebra że powietrza nie mogłam złapać a tak to głównie szturchnięcia czuję. Mi to najbardziej dokuczają jego przeciągnięcia/ wypinanie. Robi mi się taka twarda górka na brzuchu z jednej strony i czuję mocny ucisk wewnątrz.
|
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Dreamer- dobrze, że wszystko jednak ok. Moje dziecko też jest wybitnie ruchliwe, często, aż podskakuje, nawet mi nie przyszło do głowy, że z tym też powinno się jechać na IP. Wogole jakąś niewyczulona jestem
![]() Arida- ooo, ale się pośpieszyla. Ogromne gratulacje! Może będzie Ci teraz łatwiej, jak przetarla szlak. A Tż ciekawy dzidziusia i tego, co go czeka. Nie ma się co dziwić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

Zrobiłam sobie ostatnio cały gar i z rozkoszą go prawie całego pożarłam
W ogóle bardzo lubię takie wiosenne zupy. Myślę jeszcze nad chłodnikiem

Czytałam, że niektóre dzieci mają wyjątkowo silny odruch ssania i smoczek się przydaje w takich sytuacjach. Poza tym zajmuje tak mało miejsca, że wrzucam do torby bez wyrzutów sumienia.

[od 10.09.2011]
chyba będę płakać