Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 19:50   #331
zebrah
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja mam takie książeczki http://www.oczamimaluszka. pl/. U koleżanki się sprawdziły więc można spróbować
Zabawek jeszcze nie kupowałam - może na Bociankowe ktoś przyniesie. Jak nie to wtedy coś kupie
Mam jedną z tych książeczek po Rafku- dostaliśmy od kogoś w prezencie.I w sumie racja, że zawsze ktoś z czymś przyjdzie w gości.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiacie o kontrastowych obrazkach i książeczkach, a ja właśnie wczoraj o tym myślałam i zamówiłam filc biały, czarny, czerwony i żółty i sama chcę takie obrazki porobić Jak zdążę
Koleżanka wydrukowała sobie na zwykłym papierze kontrastowe obrazki ściągnięte z neta i powieszała maleństwu w środku łóżeczka. To taka partyzantka, ale grunt że działa ;-)
Australia- super pomysł z filcem ambitna kobieto będziesz zszywała na maszynie czy ręcznie?

Dzanet- to ja nie wiem jakbym łapała siuśki jak tacy mądrzy w tym labie

Kaska- poczytaj w klubie w rozmowach ogólnych

Zabcia- oj to zaciskaj nogi! Droga już przejezdna?

Madzius- współczuję sytuacji z synkiem- i to jeszcze teraz masz chodzenie po lekarzach jak maluch w drodze
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:52   #332
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Karuzela zamontowana Kwiaty juz na balkonieOdpale kompa i zamawiam literki bo czas oczekiwania do 7 dni.
Podlinkuj literkami

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:55   #333
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Koleżanka wydrukowała sobie na zwykłym papierze kontrastowe obrazki ściągnięte z neta i powieszała maleństwu w środku łóżeczka. To taka partyzantka, ale grunt że działa ;-)
Australia- super pomysł z filcem ambitna kobieto będziesz zszywała na maszynie czy ręcznie?
Ręcznie Gdzie tam ja i maszyna! Chociaż ręcznie to ja też wieki nie szyłam, więc nie wiem jak to wyjdzie Filc to trwalsze jednak, tylko jeszcze nie wiem czy zrobię to jako osobne obrazki czy może w formie książeczki
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:56   #334
kaska87
Zakorzenienie

Zebrah aaaaaa faktycznie już kojarzę!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:01   #335
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Byliśmy u tego laryngologa- podejrzenie przerośnietego trzeciego migdała. Skierowanie na rtg i jeśli się potwierdzi to prawdopodobnie trzeba będzie go usunąć, bo to przez to mogą być ciągłe infekcje gardła i nosa a przez to też upośledzony w jakimś stopniu słuch.
No w każdym razie jestem spokojniejsza.

Tylko teraz czy ten mój szalony Syn da sobie zrobić zdjęcie
I chyba ja w razie czego nie będę mogła być przy nim zapomniałam zapytać
My mamy podejscie do laryngologa z Igim po raz drugi w sierpniu. Pierwszy raz bylismy rok temu mial wtedy dwa lata. Odeslali nas na za rok. Tez podejrzenie migdalka, bo chrapie w nocy chociaz nie ma kataru.
Na przeswietlenie Cie nie wpuszcza. Mi w poerszej ciazy nie chcieli zrobic chociaz prawdopodobnie mialam zlamany prawy nadgarstwk - tak zasugerowal lekarz robiacy usg nadgarstka:p
A ja robie rundke po schodach. Druga i ide do domu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464717687647.jpg (36,1 KB, 45 załadowań)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:14   #336
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Elaine życzę ci żebyś znalazła się w tym wyjątkowym procencie kobiet które rodzą dokladnie w dzień swojego tp!

Zebrah a jak pobierasz mocz Rafałkowi? My sporo cyrkow mielismy przez źle pobieranie.moczu jak była malutka, dlatego teraz zawsze pytam w laboratorium czy dobrze pobralam.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:47   #337
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Olinko a co powiedział wczoraj Twój lekarz? Będziecie monitorować Misia?
Powiem wam ze wywalili mnie z tego szpitala z cukrem 215! Po sterydach.. zadzwonilam do lekarza w panice.. i plan jest taki:
Jesli w ciagu 3dni nie spadnie to konieczne mam przyjechać w tym tygodniu. Jesli unormuje sie wtedy wizyta 7.6
Czytalam mu wypis tylko słyszałam wzdychanie bo on nigdy nie chce nikogo oceniac.. najważniejsze pytanie wynik USG! A ja: Panie Doktorze tu nie ma slowa o usg nie zwazyli na koniec! A on ze co??
Takze czekamy na 7.6 boje sie bo czasu niewiele.
Agusia kiedy bylo lepiej z cukrem?

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-05-31 o 20:51
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:50   #338
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
My mamy podejscie do laryngologa z Igim po raz drugi w sierpniu. Pierwszy raz bylismy rok temu mial wtedy dwa lata. Odeslali nas na za rok. Tez podejrzenie migdalka, bo chrapie w nocy chociaz nie ma kataru.
Na przeswietlenie Cie nie wpuszcza. Mi w poerszej ciazy nie chcieli zrobic chociaz prawdopodobnie mialam zlamany prawy nadgarstwk - tak zasugerowal lekarz robiacy usg nadgarstka:p
Piękny brzuszek!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-31, 20:51   #339
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61145291]Elaine życzę ci żebyś znalazła się w tym wyjątkowym procencie kobiet które rodzą dokladnie w dzień swojego tp!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

)

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze wywalili mnie z tego szpitala z cukrem 215! Po sterydach.. zadzwonilam do lekarza w panice.. i plan jest taki:
Jesli w ciagu 3dni nie spadnie to konieczne mam przyjechać w tym tygodniu. Jesli unormuje sie wtedy wizyta 7.6
Czytalam mu wypis tylko słyszałam wzdychanie bo on nigdy nie chce nikogo oceniac.. najważniejsze pytanie wynik USG! A ja: Panie Doktorze tu nie ma slowa o usg nie zwazyli na koniec! A on ze co??
Takze czekamy na 7.6 boje sie bo czasu niewiele

O masakra. Nie stresuj sie tylko lub jak najmniej....

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:51   #340
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w rossmanie najtańsze na noc firmy facelle
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja też, tylko patrzałam żeby nie miały żadn
Ja też bardzo lubię Facelle na noc, też koniecznie ze skrzydełkami. Mój 2 dzień okresu to istna Niagara, a w nich czuję się w nocy bezpiecznie, więc myślę, że na późniejszy połóg będą jak ta lala.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Ja cały czas rownież używałam tamponów i jak juz to podpaski naturalna bo maja bawełniane wykończenie a nie sztuczne jak always nigdy mi nie wpasowały a zaś koleżanki zachwalają nie wiem jak je można używać ja zawsze twierdziłam ze moja Bożenka nie oddycha przez te podpaski i " odparzenia jest ":hah aha: oczywiście w przenośni

Na początku będę używać podkłady z belka pózniej naturella na noc następnie zwykle a pózniej wkładki z carafee takie różowe
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ja jestem fanką Belli generalnie. Nie kupiłam tych w różowym, bo znalazłam tylko z siateczką Softiplait. Normalnie używam takich cienkich niebieskich, albo ciemno- zielonych Bella. To tak zawsze na zmianę z tamponami. Nie cierpię alwaysów i takich co mają te plastikowe siateczki- wrażenie jakbym reklamówkę ubrała na bożenę...
Też nie lubię tych sztucznych, siateczkowych, z Belli tylko te oddychające, choć ciężko mi czasami je dostać, choć to bardziej patriotyczne niż kupowanie Facelle.

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
MariaFrancesca jeszcze mialam Ci pisac - nie przejmuj sie, Kochana jest nie tylko sinlac, moja Zuzia jest na nutramigenie, który raczej tej maczki nie ma a i tez alergie bywają zaskakujące. Od małego bardzo ostro na bialko mleka krowiego reagowala, kolki, wysypka od pasa w gore itd, a teraz powoli podaje jej jogurty i twarozki i nie jest zle. Czasem pogorszy sie skora ale głównie na buźce no i nie swędzi jej)
Dzięki, wiem, że często alergia na mleko może przejść dzieciom w wieku 2-3 lat.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię, po tylu tygodniach w szpitalu już bym chodziła po ścianach. MariaF będzie trudno, ale wierzę że osoba która wytrzymała tyle w szpitalu da radę z kp bliźniaczek
Hehe, będę próbować, na początku będzie do pomocy mama, później tata, więc mam nadzieję, że dam radę.

Cytat:
MARIA oooj, w pierwszej.ciazy też sie obawiałam niewyspania. Wiedzialam ze bol, niewygode itd dam radę zniesc, ale niewyspanie nie. Okazalo sie, ze organizm sie przyzwyczaja do tylu pobudek. Fakt, ze w pierwszych miesiacach w dzień zamiast sprzątać kladlam sie na drzemkę z malych. Okropnie tego niedosnu sie balam. Jednak matka jak ma motywację to.da rade chocby sie jej wydawalo, ze to niemożliwe. Także glowa do.góry!

W dwupaku jestem. Dzisiaj mija 40tygodni mojej.ciąży. jutro termin
Dzięki za pocieszenie, oby nie było tak źle jak podpowiada mi wyobraźnia. Dlatego przestałam czytać książki o dzieciach, bo tam wszędzie o niewyspaniu i zmęczeniu, nie chcę się dodatkowo dołować, trudno, zdam się na intuicję i doświadczenie mamy - zobaczymy co z tego wyjdzie

Obyś rzeczywiście (jak pisze dzanet) byla tą z niewielu, która urodzi w terminie.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Brawo dla tż!
Nie mogę narzekać, złoty chłopak.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:54   #341
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
)

O masakra. Nie stresuj sie tylko lub jak najmniej....
Tak teraz spokoj jest najważniejszy.

Stary 2016-05-31, 20:56   #342
madzius90
Zakorzenienie

http://www.hafija.pl/2014/07/o-czym-...-truskawa.html
Odnosnie truskawek i ogolnie diety przy kp
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 20:57   #343
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:

To rzeczywiście wychodzi na to, że zachowali się w tym szpitalu mega po chamsku - współczucia, dobrze, że masz fajnego lekarza, który pomoże Ci to ogarnąć.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:01   #344
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka piekna pileczka !!

A u nas wlasnie Bartek tez pochrapuje w nocy, ale on ma permanentny katar juz od dluzszego czasu .
Do tego bardzo czesto mowi "co?" Lub "slucham?" Jak sie cos do niego mowi. I tak dla swietego spokoju zapisalam go na wizyte bo wole miec pewnosc ze ze sluchem ma wszystko ok niz pozniej sobie w brode pluc.
i tak jak myslalam to juz taki jego nawyk- bo nawet jesli nie powtarzam tego co powiedzialam na jego "slucham?" To okazuje sie ze slyszal. I wedlug pana doktora ze sluchem u niego wszystko ok.
Stary 2016-05-31, 21:03   #345
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że cukier się unormuje i spokojnie do przyszłego wtorku doczekacie. Ten Twój lekarz jest bardziej rzeczowy więc myślę, że nie będzie siał paniki
Spokojnie czekaj na wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:03   #346
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze chociaz Twoj lekarz prowadzacy jest ogarniety, bo do tych w szpitalu brak slow
Stary 2016-05-31, 21:08   #347
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Podlinkuj literkami
Hanus jutro bo na kompie mam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:09   #348
Radena
Zadomowienie

Jejku,znów nie miałam kiedy nadrabiać:-( moje dziecko śpi ok.1 h do 1.5 po kp. Ręce mi opadają. Bilirubina wzrosła, nie mam pojęcia kiedy wyjdziemy do domu. W szpitalu jest taki zaduch,że jak karmię,to czuje pot spływający po plecach.
Z plusów to chyba nawal jest trochę mniejszy bardzo się bałam zapalenia piersi,nawet wczoraj mąż mi kupił kapustę i siedzi sobie w szpitalnej lodówce
Cudowna rzecz,mąż wpadł i patrzył na małą a ja się mogłam przespać 30 minut a czułam się po przebudzeniu jakby ktoś wyrwał mnie z głębokiego snu w środku nocy. Po 2 godZinach spania byłabym jak nowka sztuka niesmigana xD
Z tego co mi się rzuciło w oczy- Cierpliwość,gratulacje z powodu obrocenia się Esi w dół
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:17   #349
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Jejku,znów nie miałam kiedy nadrabiać:-( moje dziecko śpi ok.1 h do 1.5 po kp. Ręce mi opadają. Bilirubina wzrosła, nie mam pojęcia kiedy wyjdziemy do domu. W szpitalu jest taki zaduch,że jak karmię,to czuje pot spływający po plecach.
Z plusów to chyba nawal jest trochę mniejszy bardzo się bałam zapalenia piersi,nawet wczoraj mąż mi kupił kapustę i siedzi sobie w szpitalnej lodówce
Cudowna rzecz,mąż wpadł i patrzył na małą a ja się mogłam przespać 30 minut a czułam się po przebudzeniu jakby ktoś wyrwał mnie z głębokiego snu w środku nocy. Po 2 godZinach spania byłabym jak nowka sztuka niesmigana xD
To nie dlugo śpi. Polozne cos mogą doradzić na to?
30 mim snu to chwila dobrze ze czujesz się lepiej

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ja czytam książke Tz myje garnki

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Kurde Kochana nie poważni ludzie w tym szpitalu. Postaraj się nie denerwowac.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:19   #350
zebrah
Rozeznanie

Elaine- taki brzuszek, najadłaś się gruszek?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61145291]
Zebrah a jak pobierasz mocz Rafałkowi? My sporo cyrkow mielismy przez źle pobieranie.moczu jak była malutka, dlatego teraz zawsze pytam w laboratorium czy dobrze pobralam. [/QUOTE]

Ostatnim razem pobierałam jak miał jakoś 14 miesięcy do tego woreczka przyklejanego wokół siusiaka i nikt nie robił problemów. A teraz to nie badałam moczu, bo zdrowy jest.

Cytat:
Szok co za lekarze! Olinka- pij teraz pokrzywę, ona obniża cukier naturalnie. Dobrze, że Twój lekarz jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Też nie lubię tych sztucznych, siateczkowych, z Belli tylko te oddychające, choć ciężko mi czasami je dostać, choć to bardziej patriotyczne niż kupowanie Facelle.
.
Rozważania o patriotyzmie podpasek Maria zaraz rodzisz Polsce dwoje dzieci więc luzik

Radena- trafiły Ci się biedaku upały w szpitalu...

Najadłam się truskawek po uszy- Leoś wierci się w brzuchu, chyba mu posmakowało
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:20   #351
Radena
Zadomowienie

Cytat:
To nie dlugo śpi. Polozne cos mogą doradzić na to?
30 mim snu to chwila dobrze ze czujesz się lepiej [COLOR="Silver"]
Chyba mogę dac tylko mm, bo pokarmu nie możemy odciągać,dziś mi się za to dostało od pani ordynator...A tak mi się marzy sen...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:26   #352
milsosenka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny !
Jestem studentką 3 roku dietetyki i przeprowadzam ankiete potrzebną do napisania pracy licencjackiej.. Byłabym wdzięczna gdybyście znalazły chociaż pare minutek na wypełnienie krótkiej ankiety, która ma na celu ocenę stanu wiedzy żywieniowej kobietek w ciąży.
Z góry dziękuję!!

http://profitest.pl/s/3265/X0t9nUeHqzpRKpMJ
milsosenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:27   #353
Kociak85
Zadomowienie

madzius, to faktycznie może być ten migdał przerośnięty. Już kilka razy słyszałam podobne historie. Mój siostrzeniec czeka na zabieg w lipcu właśnie... Ana RTG to może TŻ mógłby jechać z małym? bo Ciebie nie wpuszczą ze względu na ciążę pewnie...

dzanet, ja teraz jak siuśki mam złapać u córki, to albo sadzam ją sobie na kolanach na kibelku i ona sika wtedy a ja łapię, albo wsadzam pojemnik na mocz do nocnika i modlę się żeby akurat wpadło

elaine, śliczna piłeczka ciekawe czy schody coś dadzą. U mnie przy pierwszym porodzie ani schody, ani sex ani wieszanie firanek, no nic...

Dzisiaj super pogoda, bo trochę tej duchoty przeszło. Od razu człowiek lepiej się czuje. A jutro dzień dziecka i idę z córunią na lody
Stary 2016-05-31, 21:31   #354
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
madzius, to faktycznie może być ten migdał przerośnięty. Już kilka razy słyszałam podobne historie. Mój siostrzeniec czeka na zabieg w lipcu właśnie... Ana RTG to może TŻ mógłby jechać z małym? bo Ciebie nie wpuszczą ze względu na ciążę pewnie...

dzanet, ja teraz jak siuśki mam złapać u córki, to albo sadzam ją sobie na kolanach na kibelku i ona sika wtedy a ja łapię, albo wsadzam pojemnik na mocz do nocnika i modlę się żeby akurat wpadło

elaine, śliczna piłeczka ciekawe czy schody coś dadzą. U mnie przy pierwszym porodzie ani schody, ani sex ani wieszanie firanek, no nic...

Dzisiaj super pogoda, bo trochę tej duchoty przeszło. Od razu człowiek lepiej się czuje. A jutro dzień dziecka i idę z córunią na lody
Hehe fajnie z tym pojemnikiem na.mocz w nocniku ja miałam nadzieję że etap modlenia sie o siuski mamy już za sobą przy tych woreczkach to też całe różance przerabialismy

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 21:45   #355
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
http://www.hafija.pl/2014/07/o-czym-...-truskawa.html
Odnosnie truskawek i ogolnie diety przy kp
Dziękuję!

Cytat:
Hanus jutro bo na kompie mam
Ok czekam

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Z tego co mi się rzuciło w oczy- Cierpliwość,gratulacje z powodu obrocenia się Esi w dół
Oj
Oby szybko się wszystko unormowało i wtedy wrócicie do domciu
Ja jak byłam w szpitalu to zdrzemnęłam się w ciągu dnia 15 minut i już czułam się lepiej, więc rozumiem Twoją radość

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-31, 22:13   #356
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Następnego dnia na czCzo był w normie.
Stary 2016-05-31, 22:14   #357
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61143391]Zosia ma na noc pampers ale w laboratorium nam powiedzieli żew jej wieku juz się moczu do woreczka nie pobiera jak była mniejsza to rano jej naklejalam i czekałam. Bo ważne też żeby pupa była czysta. Pozatym mocz powinno się oddac do badania w ciagu 2h od pobrania

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Tak wiem my zaprawieni w bojach z woreczkami i pobieraniem bo często pobieramy ze względu na nerki.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 00:01   #358
Cierpliwosc
Zadomowienie

Agusia piękny opis porodu

I więcej mój mózg dziś nie zakodował,a piszę z tel, więc wybaczcie.

Byłam dziś ostatni raz na szkole rodzenia i prowadziła położna, przy której chciałabym rodzić. Ciekawe czy uda się na nią trafić.

A wcześniej ugotowałam gar rosołu, będzie na jutro na pomidorową,a reszta do zamrażarki, jak będę w szpitalu albo ledwo co po, będzie jak znalazł. Podobnie jak 3 porcje obiadowe pulpetów, które też dziś machnęłam do zamrażarki.
Myślę co by tu jeszcze przygotować, żeby po porodzie nie stać w kuchni ani nie być zdanym na mamę

No i smoczek, butelki, laktator wyparzyłam Muszę jeszcze szczotkę do włosów przygotować (wygotować jak poprzednio hehe) i dopakować parę rzeczy do torby (chciałabym jeszcze szlafrok kupić, ale nigdzie nie ma w rozsądnej cenie,z kieszeniami i nie jak dla babci :/).

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

No i nadszedł ten długo oczekiwany CZERWIEC
Która pierwsza na porodówkę?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 02:22   #359
olinka012
Zadomowienie

Madzius
2 l moja ola co chwile chrapie i przy byle jakim katarku robia jej sie tak wielkie migdaly ze sie stykaja! Byliśmy u 3laryngo prywatnie. I gadali: co pani nic jej nie jest przesadzacie!!! Wkoncu jak bylam w ciazy dostala tak wielkich migdałów ze jak ja dotknelam na szyi to mowie do meza: Boże SWINKA! !!!!! Ropny katar suchy kaszel taki ze nie spalismy cale noce ataku kaszlu astmatyczne inhalacje antybiotyk. Gastrolog ze niby refluks
To wszystko przestało dzialac... wkońcu po wizycie na NFZ u laryngo babka mowi: zinnat trzeba.. moj maz dosłownie dostal szalu mówimy DOSC NIE! Czy ktoś nas wyslucha!!!!! Nie podalismy... przeszlo samo. Po 3mcach.. zaczęłam szukac w necie sensownego lekarza.. wizyta byla w ur Oli... trochę sie wscieklismy bo do wizyty Ola zdrowa a zalezalo nam zeby ta lekarka zobaczyla ja w momencie gdy ma inf.kataru i migdaly jak swinka.. trafililismy do ordynatora laryngolog dziec w Bytomiu. Zrobila potężny wywiad wysluchala... kazala otworzyc gardło i mowi: Boże jakie wielkie migdaly!!!!! A my: p.doktor one sa male bo ola jest zdrowa....
Babka mowi: teraz sluchajcie... moge was naciagac na 3 wizyty itp .Ale wy wyczerpaliscie wszystkie metody antybiotyk tu nigdy nie pomoze. Ola ma przerosnniety migdal i boczne... musi miec migdal usuniety bo ma bezdechy ciagle infekcje ..... wpisuje was na zABIEG 27.6! Nie martwcie sie niczym ja go wykonam wszystko będzie dobrze.
Sluchajcie siedzieliśmy jak pijani! Po rowno 2latach walki ktos nam pomoze... wsiadlam do auta i zaczelam plakac i smiac sie jak wariatka nie mogliśmy dojsc do siebie. Od 1.6 ola nie chodzi do przedszkola w ramach kwarantanny musi byc absolutnie zdrowa do zabiegu. Przepraszam za dlugi post . Nigdy nie poddawajcie sie w walce o zdrowie swojego dziecka. Z nas robili wariatow.

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-06-01 o 02:30
Stary 2016-06-01, 04:55   #360
Madzia9999
Zakorzenienie

Radena czemu nie możesz dawać Basi odciaganego pokarmu?

Dziewczynki ja wzięłam szlafrok ale po porodzie ani razu go nie ubralam. Zresztą inne kobietki też w samych koszulkach nocnych chodziły. Dwa razy spod prysznica owinieta recznikiem szłam bo świeżej koszuli zapomnialam :P ale prysznic tuż przy sali miałam. Ja akurat na ciepłe dni trafiłam i szlafrok był zbędny

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości