|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Witam się w dniu dziecka
![]() Pogoda za oknem słaba, ale może się jeszcze zmieni. Muszę dziś kupić jakiś drobiazg dla synka. Chyba skończy sie na książeczce peppy. Prawie nie ogląda tej bajki a jest szał. Olinka intuicja rodziców to rzecz niesamowita. Ja zawsze wiem kiedy sama mogę syna z choroby wyciągnąć a kiedy powinnam biec do lekarza. U nas jest ciągły problem z refluksem. Już zaczynam szukać naturalnych metod bo idzie zwariować. To jak dziś, zrobi jakiś maluszek niespodziankę? Ja muszę więcej wypoczywać. Wczoraj trochę porobiłam i zasnąć nie mogłam przez ból nóg. Dopiero jak wyżej położyłam to zaczęło wszystko odchodzić i przespałam prawie całą noc. Teraz się obudziłam bo mąż wychodził do pracy |
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja, przebudziłam się o 3, teraz jest 5 i ja nadal nie mogę zasnąć :-(
---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Co do szlafroka, włdśnie szukam na allegro jakiegoś ciękiego,bo ja mam gruby i nic ciekawego nie ma, no chyba że mega drogie, zainwestowałabym w jakiś konkretniejszy, ale on mi tylko do szpitala potrzebny. Chociaż nie wiem czy taki konieczny tmdn szlafrok, bo teraz w szpitalu ani raz nie założyłam. |
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Mąż pojechał, a ja już spać nie mogę. No to mamy czerwiec...
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na siłe staralam się trzymac pozytywne myślenie, bo wiem jak ważne jest nastawienie do porodu, ale już zaczynam mieć powoli dość. Na nocnych pobudkach licze na jakieś objawy, zaczynam świrować. Sorrki, ze jecze ale nawet nie mam z kim popisać..
|
|
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam czerwcówki w czerwcu
![]() Soffinka i Elein może dziś by wasze dzieci wyskoczyły co?pogadajcie z brzuszkami, może akurat ![]() Radena wielkie kciuki za Ciebie i Basię. Oby szybko wszystko się unormowało i żebyście mogły do domu w końcu wrócić. W domu i kp pójdzie Ci lepiej i samopoczucie będzie lepsze. ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Cytat:
chyba twoje dziecię tak chciało. Może dzisiaj by zrobiło Ci niespodziankę??
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam kiepski dzień, wczoraj staralam się trzymać, dziś mam dość.
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
No i nastal NASZ CZAS Az sie dzis poryczalam ze to juz Z jednej strony juz chcialabym miec Zuzie po tej stronie brzuszka, a z drugiejnstrony to raczej moja ostatnia ciaza i chcialabym sie jeszcze nacieszyc brzusiem ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
dObrze ze w koncu tafiliscie na konkretnego lekarza i wiecie o co chodzi. Jesli u nas okaze sie konieczne usuniecie migdalka to pewnie zasypie Cie pytaniami
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czego ja się dowiem dziś na wizycie
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i Ja
![]() Budzik Tz mnie obudzil,poszlam siku i spac juz nie mogę. Mamy CZERWIEC KOCHANE Ciekawe która pierwsza zacznie ten miesiąc ![]() Dzisiaj w planach mam isc na poczte wysłać l4 do zus i kupic w końcu literki bo kurde nie mogę się zdecydować. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Kurier z firanka ma być nie mogę się doczekać.---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
Ja dostalam wraz z pizamami wiec nie musialam kupowac. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Dzisiaj Dzień Dziecka wiec jakis prezent Naszym Dzidziom w brzuszkach się należy
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Moje dziecko się rano jakoś dziwnie ustawilo i boli mnie bok jak fiks ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę ![]() Dzisiaj ma być kurier więc muszę ubrać się normalnie a nie w spodnie Tz i jego bluzkę
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego do końca bede walczy c o Michalka. Ale jesli MOJ LEKARZ uzna że nie ma sensu dluzej czekac z cc ide robic z marszu. Temu lekarzowi ufamy on prowadzil 1 ciaze jest mega zaangazowany i wiemy ze walczy z nami. Ktory lekarz by sie tak interesowal dzwonil w ndz i mowil: wypisac sie to nie ma tam sensu. Prosze przyjsc do mnie. Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem. A z cyca łapie i ssie? Cytat:
Będzie dobrze! ![]() Kiedy mąż wraca? Daleko od Ciebie jest? Cytat:
![]() Witamy się po porannym karmieniu siedzę teraz i odciagam mleko.
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie godziny jazdy autem i będzie jak zajdzie konieczność. Ale i tak rano była pogadanka nr 65987412 tatusia z Marysią żeby nie wyłaziła jeszcze przez kilka dni Madziu, a jak tam psinka na Hanię reaguje, bo chyba nie pisałaś?
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciajs normalne że świrujesz, trzymam kciuki by coś ruszyło
Australia kciuki za wizytę Pojawiło się słoneczko. Jest nadzieja. Idę budzić starszaka do żłobka i jadę na otwarcie nowej siedziby SR, a potem do pracy. Koleżanka wraca z macierzyńskiego, będzie pelnila moje obowiązki i prosila by przyjechać podpowiedzieć jej co i jak. |
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daliśmy jej mała już w foteliku do obwachania i polizania. Teraz też jak biorę ją na kanape to podchodzi wacha czasem lekko polize.W chwilach euforii jest problem bo chcę się bardzo mocno bawić a ja np karmie to wtedy konsekwentnie muszę piesla przełożyć i chwale jak szybko się posłucha. . Poza napadami euforii nie mamy problemów. ![]() Liczę, że ogarnie ładnie chodzić na smyczy przy wózku żeby spacerki były przyjemne ![]() Tatuś mobilny to w razie ,W. Dojedzie szybko na czas
|
|
#377 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeździcie jeszcze autem?? Bo niby już się nie powinno, ale ja nie wiem jak bym miała cokolwiek załatwić bez auta... Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-06-01 o 07:44 |
||||
|
|
|
#378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gadalas z lekarzem? Kiedy ew do szpitala? Ja swoj pierwszy poród miałam wywolywany i poszlo super gładko ![]() Australia niech mała teraz grzecznie siedzi w brzuszku! Olinka cieszę się że trafiłaś na fajnego lekarza, zarówno jesli chodzi o córkę jak i teraz w ciąży. To bardzo ważne! My będziemy zbierać się na szczepienie... trzymajcie kciuki, niecierpie tego! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
Jak to u nas na wsi mówią: wlazło to i wyleźć musi dzisiaj miałaś jechać do lekarza o ile dobrze pamiętam, może delikatnie by tam pomasował co trzeba?Cytat:
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja w dniu pójścia do szpitala jeździłam autem. Nie dałabym rady bez auta, tz całe dnie w pracy. Głupie zakupy zrobić czy na ktg podjechać itd. Tylko już im bliżej końca tym wolniej i 10000x razy bardziej ostrożnie jeździłam
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że nie okazuje jakoś zazdrości, bo z opowieści znajomych wiem, że to różnie bywa...No dojedzie, dojedzie, ale wiesz, zawsze to lepiej psychicznie jak jest na miejscu ![]() Cytat:
Haha to sobie leżankę znalazły ![]() Aaa, mamy taką samą komodę ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61158646] Australia niech mała teraz grzecznie siedzi w brzuszku! My będziemy zbierać się na szczepienie... trzymajcie kciuki, niecierpie tego! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kciukasy! ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-01 o 07:57 |
|||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Australia piesel młody i raczej z tego powodu nie okazuje zazdrości
poza tym okazujemy jej dużo zaintresowania, miziania itd żeby nie czuła się odrzucona. Bardziej z ciekawości podchodzi do Hani niż z zazdrości i oby tak dalej! ![]() Niech Marysia czeka na powrót taty w takim razie
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ania twój Tutek to grzeczny kotek, jak nie kot. Ja mam w domu jednego histeryka który się boi swojego cienia i drugiego złośliwca, który mi wszystko zaznacza pazurami. Stresuje się tym jak zareagują, bo jednak to duża zmiana dla nich będzie.
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wczoraj tak troche sie rozpialam, a w momenie dodawania posta wifi mi sie rozlaczylo i wszystko w pi..zdu. Agusia piekny opis ![]() Olinka dobrze ze masz wsparcie w swoim lekarzu, tylko go wysciskac wspaniale ze z ola trafiluscie na konkretnego lekarza bo niestety duzo olewa sobie sprawe albo maja zbyt mala wiedze i doswiadczenie.Zabcia wspolczuje ze tyle juz czekasz na dzidziolka, widocznie dobrze mu tam a wywolywanie mysle ze nie bedzie takie straszne w razie co ![]() Australia, ta ksiazeczka z filcu to super pomysl tak pomyslalam ze mozesz zamiast naszywac obrazki jedne na drugie to mozesz uzyc rzepow na klej (wystarczy je tylko lekko przyprasowac i sie trzymaja) i gdy juz dziecko bedzie chwytac i ciagnac to bedzie mialo super zabawe z odrywaniem i przyklejaniem obrazkow w ksiazecce.W irladii piekna pogoda, lato w pelni zawrotne 22 st, ale jak na ostatnie lata to jest luksus. Staram sie wiec gdzies wychodzic aby tylko w domu nie siedziec. Dzis zabieram aparat i jade do kolezanki poza miasto pare fotek pyknac przed porodem, bo ona tez niedlugo rodzi, a nikt tak nie wesprze ciezarna jak druga ciezarna bo oczywiscie moj tz stopiedziesiat wymowek ![]() Dzisiaj tez mialam glupi sen :/ z reszta jak do tej pory do wc wstawalam tylko raz przez noc, to tetaz wstaje dwa lub trzy razy, goraco w pokoju to spac trudno, obrocic sie z boku na bok trudno. Takie uroki na dniu nie umiem dosypiac, wiec jesli po porodzie Gabrys noe da mi spac to bede chodzila jak zombi
|
#387 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w NASZYM CZERWCU! Nie mogę uwierzyć, że to już! Mam totalnie mieszane uczucia. Dzisiaj w nocy słyszałam płacz bratanicy, wczorajszy dzień też cały kręcił się wokół niej i tak sobie pomyślałam, że chyba jeszcze chciałabym być w ciąży ze 3 m-ce Disiaj obejrzałam zdjęcia Hani w klubie to znowu chciałabym już mieć Ignasia po tej stronie brzucha... Ehh, już sama nie wiem czego chcę. Zdaję się na los...Widziałam, że wczoraj pisałyście o zabawkach. U mnie się sprawdziła mata edukacyjna ale dopiero przy 2. dziecku. Córka wytrzymywała na niej z 5 minut i potem już jej się nudziło ale ona to ma adhd do dzisiaj... Z kolei syn mój potrafił na macie leżeć 2 godziny, usnąć, a jak się obudził to dalej patrzył na zabawki ![]() Także to zależy od dziecka. Bratanica też lubi- wytrzymuje teraz tak około 30-45 minut ( ma 4 m-ce). kaska87 może to Misiu się odwrócił ![]() Ja jeżdżę autem ale wolniej i uważniej niż zwykle olinka współczuję przejść ze zdiagnozowaniem Oli. Dobrze że w końcu trafiliście na konkretnego lekarza i Wasze problemy się skończą. zabcia Wiem jak to jest czekać na poród po terminie, bo córkę urodziłam w 42 tc. Postaraj się wziąć to na luzie, na pewno najpóźniej za kilka dni już będzie po wszystkim. Może skorzystaj jeszcze z tego, że Mała siedzi w brzuszku, pójdź na zakupy, do kina, kosmetyczki, spotkaj się z koleżankami...Dziś dzień dziecka. Zastanawiam się co tym moim gamoniom wymyślić Elaine, dziś również Twój dzień Trzymam kciuki, żeby Niespodzianka była punktualna
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na każdej stronie coś innego - a to coś do odpięcia/przypięcia, jakieś guziczki, sznurki, coś do schowania/wyjęcia itp. itd. - baaardzo fajna sprawa dla dziecka generalnie Na razie zobaczę jak mi wyjdą te kontrastowe obrazki
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie taki plan aby Tz dal mu do wahania ubrania. Pamietam sytuacji gdy u taty przez dwa dni mialam malutkie kocieta dla kolegi. I kotki syczaly,fuczaly a Tutek pozwolil się powahac i nawet bawił się chwilę z maluchami.... jak ja wtedy zapragnelam towarzysza dla niego.
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj maz spiewal do brzucha kolysanki bo ja juz padalam, a Gabrys impreze sobie robil. To takie slodkie bylo, bo moj stary to nie jest z wrazliwych facetow i wszystkie swoje uczucia trzyma na wodzy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę 

dzisiaj miałaś jechać do lekarza o ile dobrze pamiętam, może delikatnie by tam pomasował co trzeba?