|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
Ja 50km do Krkmam. A rodzić chce w Bochni. Cytat:
Moja najbliższa koleżanka z tp takim jak mój poszła dziś do szpitala, bo w poniedziałek okazało się, że ma dzieciaczka z wagą 3900. Będą dziś decydować czy już wywoływać. Także ten..zostaje sama. ---jednak wraca do domu
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-01 o 08:57 |
||
|
|
|
#4652 |
|
Z deszczem w butach
|
Dzieki dziewczyny, poszukam sobie potem tego, co polecacie
![]() Mam wrazenie, ze mam za duzo pokarmu
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał o Dady - u nas już trzy razy kupsztal wyszedł w nich bokiem
Może to przypadek, może to wcale nie wina Dady ale jednak w innych nam się to nie zdarzało. Ala nosi dwójki, ma już niemal miesiąc więc nie sądzę, żeby były za małe czy za duże. Jednak lepiej sprawdzają nam się Pampersy |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Co do suszarki, to najlepiej i jedno i drugie, czyli dobrze suszy nie tworząc siana na głowie (nie wiem, czy to możliwe) i ma usypiajace działanie na dziecko
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Ps. Ja jestem z łódzkiego i tam też się chodzi na nogach
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wczoraj właśnie też kupson wypłynął bokiem...przy pampersach tak nie było...dzisiaj przyjdą happy baby....zobaczymy....nie ukrywam, że cena nie jest bez znaczenia...
|
#4656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję. Ja mam medele swing i jestem bardzo zadowolona. Rozhulała mi laktację po cc, teraz pomaga w trzymaniu mliczka na czarną godzine, albo żeby ulżyć piersiom. |
|
|
|
|
#4657 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Co do laktatorow - mam elektryczny philips avent, nie mam porownania do innych, ale ciagnie ladnie.
Sprawdzaja wam sie nakladki na sutki? Moja nie chce ssac cycka z nakladka. Nie wiem o co kaman... Ginger w makro sa jakies dobre ceny na pampole? Mam karte a dawno tam nie bylam, bo ceny maja malo hurtowe. Kiedys regularnie robilam tam wieksze zakupy, teraz jezdze do zwyklych sklepow. |
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
My lubimy życie na krawędzi i nie mamy laktatora
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Daggmara - ja leżę z nią w łóżku od 5, ale to nic nie daje. Mała się nieustannie wierci, macha nóżkami, kopie mnie w brzuch, sama porządnie nie zasnie, co najwyżej przysypia na trochę. Ja przez to też nie umiem spać, jak przysne na 10-15 minut to jest sukces.
Fruzjape - mój tz też śpi po 4 czy 5 godzin, bo wstaje przed 5 do pracy. W weekend mógł mi mała zabrać, żebym pospala, w tygodniu tymi popoludniowymi drzemkami musimy się wymieniać, bo oboje tego potrzebujemy. W ogóle zaczęłam się zastanawiać - może ona nie płacze dlatego że jest głodna tylko dlatego że mój pokarm jej nie służy. Może ma to uczulenie na laktozy? Ja niby odstawiłam nabiał, ale żadnej zmiany nie widzę. A w końcu laktoza i tak jest w moim mleku. Wzdęcia dalej są, brzuszek chyba boli, podczas karmienia słyszę jak przelewa jej się w brzuszku, kupki robi głośno, są dość luźne i zawierają śluz. Może to ból brzuszka nie pozwala jej spać, a nie głód. A o pierś wola, bo tam się czuje dobrze i bezpiecznie. Sama nie wiem... jutro idę z nią na szczepienia, to popytam lekarza, bo już nie wiem co robić. Wiem tylko ze dzisiaj czeka mnie ciężki dzień. Ledwo patrzę na oczy. Po południu przychodzi teściowa, to zostawię ja z tz i mała a sama spróbuję się zdrzemnac. |
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i masz sprawiedliwość losu :/
|
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kombinuje na wszystkie strony o co może chodzić. Ta sytuacja mnie już wykańcza.
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza nocka w domu za nami
jest przesłodka. Wczoraj mieliśmy pierwsze odwiedziny (rodzice moi i męża), dzisiaj przychodzi położna i musimy sobie jakoś wszystko poustawiać, bo jestem jeszcze trochę zakręcona
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze sie budzicie nawzajem? Moze spróbuj ja otulić, włączyć szum (głosno) odłożyć do łóżeczka i wyjsć na 5 minut? A nuz wtedy zasnie mocno? Na spacerach nie zasypia? W samochodzie? Chusta (Moge Ci pożyczyć jakby co)? Ja obstawiam, ze wpadłyście w spirale zmęczenia. Mała jest tak zmęczona, ze nie moze porządnie zasnąć porządnie. I jest coraz gorzej. Ula tak miewa. Jesli sie boisz o laktozę, to mozesz dac delicol, to jest enzym trawiący laktozę. |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj daliśmy na noc sztuczne mleko żeby zobaczyć co i jak... ale bak zjadł tylko 40 ml (nadal mam wrażenie że z butelki lovi mm nie leci - nameczyl się strasznie. W końcu przelalismy mleko do butelki aventu ale też nie bardzo chciał z niej jesc). Założyliśmy woombie i spal do 4.30 bez pobudki od 23... i teraz pytanie czyja to zasługa??? Mm czy woombie? Dzisiaj będzie samo woombie i zobaczymy...
Czekam na telefon od położnej - chyba mam grzybicę brodawek ((( mam nadzieję że mi pomoże a jak nie to umawiam się z doradcą laktacyjnym (trudno stracę 150 zl)
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Acha o u nas kazali małą zważyć przed jedzeniem, nakarmić i zważyć po jedzeniu i okazało się że zjadła 150 ml w ciągu 15 min. Jak dziecko waży przykładowo 4 kg to na każdy kilogram powinno zjadać 150 ml i te 150 ml X 4 kg= 600 ml i tyle powinno zjadać średnio w ciągu doby podzielone na 8-10 kamień a nasza zjadła 1/4 przydziału dobowego w ciągu jednego karmienia prę żyła się płakała ulewała bo zwyczajnie się to nie mieściło w żołądku. Przyrost wagi mówi wszystko jeśli jest za duży to może być podobna sytuacja jak u nas. Nie mądruje się pisze z własnego szpitalnego doświadczenia z ostatnich dni bo też byłam mega sfrustrowana. Podejrzewałam nietolerancji laktozy i wszystkie internetowe przypadłości ale w szpitalu powiedzieli ze nietolerancja to przypadek 1 na 2000 dzieci i pediatra stwierdził że objawy jej były by widoczne odrazu po czym to diagnozuje to już niestety nie dopytałam bo jak stwierdził że u nas tego na pewno nie ma to nie dążył am tematu. Kupy które mają wzbudzić nasz niepokoj to zielone lub pieniste czy z krwią, po naszym przypadku wodna musztardowej strużka jest ok. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Sorry za literówki ale słownik w telefonie mnie wykonczy
|
|
#4668 |
|
Z deszczem w butach
|
Kaylla ja tez tak sie zaatanawiam, czy dzidka Ci za duzo nie zjada, jesli wisi ciagle na piersi i wtedy brzuszek moze dokuczac.
Czyli w ogole w ciagu doby nie zasypia na kilka godzin z rzedu? |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także u mnie ten smoczek się nie sprawdza.Co do ilości, gwiazda potrafi zjeść 30 ml, a czasem mam wrażenie, że 90 ml to dla niej za mało. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też musiałam w szpitalu ją ważyć przed i po jedzeniu ![]() I muszę poczytać jeszcze o tym jak odciągać pokarm, widziałam, że pisałyście o systemie 3-5-7, ale na razie nic mi to nie mówi ![]() W szpitalu odciągałam pokarm i po kp dawałam jeszcze odciągnięty z butelki (30 ml potrafiła wypić w pół minuty wtedy...), nie wiem czy w domu też nie będziemy musiały tego stosować
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka godzin jednym ciągiem to ona śpi tylko raz - od ok. 23 do 2 czy 3. Tak to nie.
Co do spożywania za dużej ilości mleka - szczerze mówiąc nie sądzę, bo jak na razie zawsze przybierała w dolnej granicy normy, tak na granicy. Dzisiaj coraz bardziej się skłaniam ku tej nietolerancji laktozy - zjadła mleczko, podczas jedzenia strasznie jeździło jej coś w brzuszku (od jakiegoś czasu już tak ma, ale mam wrażenie, że to się nasila), potem poleżała spokojnie jakieś 10-20 minut, a potem zaczęła płakać, i to strasznie. Ewidentnie boli ją brzuszek, bo krzyczy, potem uda jej się troszkę gazów wypuścić to się uspokaja, potem znowu jest rozpacz. I po raz pierwszy nie chce piersi. Odliczam godziny do jutrzejszej wizyty u lekarza, bo ja już nie wiem, co z nią robić. Mam wrażenie, że mimo odstawienia przeze mnie nabiału te problemy z brzuszkiem się nasilają. Może powinnam jej podać jakieś mm be laktozy? Czuję się taka bezradna. Do tego dochodzi to niewyspania, dzisiejszy dzień to jakaś masakra. Ciągle siedzę i ryczę. Żal mi mojego malucha, że tak się męczy, a najbardziej doskwiera mi to, że nie wiem, jak mu pomóc. |
|
|
|
#4672 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
Trzymam kciuki za nierozpakowane a może któraś dziś? taka fajna data ![]() Ja wczoraj pół dnia chodziłam zgięta w pół, odezwał się ból nerki.. normalnie myślałam, że rodzę po raz drugi Na szczęście 3 butelki wody i termofor na plecach dały radę, dzisiaj już lepiej ale muszę sie pilnować z płynami.. U nas nocka do 2 było ok, później już pobudki co 2,5 h na jedzenie i przewijanie. Chyba mi piersi nie nadążają za apetytem małego bo wcina, że hej ;D Nie wiem kiedy ten czas zlatuje, jakoś tak dzień za dniem mijają w takim tempie, że totalnie nie ogarniam. Mały wczoraj skończył 3 tygodnie, dla mnie szok że to już mąż lada moment wraca z urlopu do pracy a my zostajemy sami ![]() Kaylla, ja bym na Twoim miejscu wypróbowała metod Karpa, karmienia mm, dawania kropelek na ból brzuszka (ja daję Infacol i widzę, że mniej się meczy z bąkami i kupsztalem ;p ) różnego rodzaju smoczków. Wykończysz sie brakiem snu, bedziesz tylko sfrustrowana i zła na małą, a przecież ona jest tylko małym człowiekiem który chce być blisko i nie umie powiedzieć co dolega.. Sama zauważam, że mój maluch sie robi taki "na rączkach najlepiej" i nas z lekka terroryzuje płaczem więc też zaczynamy działać pomału.. Rozglądam się powoli za chustą, żeby nadal miał bliskość a ja wolne ręce :P Medela mini electric - ogólnie spoko, ale jest zdecydowanie za głośny, no i dosyć boleśnie odciąga (na wyższych stopniach ssania) Medela swing - genialny!
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
Jeeeeeee wychodzimy dziś! Gaja nie ma zoltaczki a ja antybiotyk dostane doustny!!!
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Mam pytanie organizacyjne. Za pobyt w szpitalu mam zeolnienie lekarskie czy jestem juz na " urlopie" macierzyńskim? Lekarz mi inaczej powiedzial, w sekretariacie babsko wrzeszczy ze jakie L4, ze od dnia porodu jestem na urlopie macierzynskim. Jak to jest pomozcie bo moj niewyspany mozg zawodzi. |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Oki dziekuje bardzo.
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dzís zaczynamy chustowanie
|
||
|
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpinam sie pod pytanie Fablous o pieluchy Babydream. ps. dzis byla polozna Emi wazy 4060g przybrala 660g w 2 tygodnie czyli 330 na tydzien i dostalismy przyzwolenie na to aby jej w nocy nie wybudzac na karmienie ;-) chyba ze sama zawola. Hurrra moze sie wyspimy w koncu ;-)
|
|
#4680 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Te w zoltym opakowaniu sa dosc sztywne. Te w bialym fit&fun czy jakos tak calkiem fajne. Dosc cienke wiec nie zapoca dupinki w te upaly. Maja wskaznik zasiusiania tak jak pampers premium. Wzielam 1 paczke na probe i poki co jestem zadowolona
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

i nie ucieklas od nas mimo ze my takie marudne 

TEN dzień: 09.08.2014 

((( mam nadzieję że mi pomoże a jak nie to umawiam się z doradcą laktacyjnym (trudno stracę 150 zl)

Też musiałam w szpitalu ją ważyć przed i po jedzeniu