|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj czytam mojemu powiedzonka i zabobony ciążowe (np że nie wolno ciąć włosów, szyć, spoglądać przez dziurkę od klucza) żebyśmy trochę się pośmiali. Widziałam brak zainteresowania, które tłumaczyłam filmem w tv... Potem dzwoni do mnie mama i chciałam jej powiedzieć jedno z tych powiedzonek, więc pytam mojego "kochanie, jakie np ja czytałam?", a on mi na to "nie wiem, nie słuchałem Cię, bo to bzdury i mam je w dupie". Tak więc niech tylko dzisiaj coś do mnie powie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj u mnie pochmurno, zimno i nieprzyjemnie. Tak samo humor.
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Aplikuje wlasnie tym dziadostwem plastikowym.. Dzieki za rady z palcem zaraz spróbuje ! Było to znów jednorazowe ufff i nie była to żywa krew wiec tylko na strachu się slonczylo.
Papaya a u Ciebie tez juz bez plamienia???
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Doradźcie mi proszę w klubie co mam zrobić.
|
|
#3395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myślę, że jak tak goni to już lada chwila, lada moment i poczuję ruchy czasem mam wrażenie, że mnie muśnie delikatnie ale na tym etapie to raczej za wcześnie (choć to już moja trzecia ciąża). Z tym, że mało miejsca mają nasze dzieciaczki to jakoś przy poprzednich ciążach tak nie wariowałam i nawet nie pamiętam jakie były te pęcherze wokół dzieci, no ale na wczorajszym usg od razu mi się to rzuciło w oczy, że maluszek nie ma miejsca żeby się przekręcić bo pęcherz był w kształcie ziarna fasoli zamiast bardziej okrągły... no nie wiem, może świruję po prostu;DCytat:
z krwiakiem się nie martwię tak mocno bo sam lekarz nie widział powodu więc tego się trzymam. Mam nadzieję, że będzie jak piszesz i po prostu sobie zniknie ten niechciany "gość". Cytat:
no i u mnie lekarz powiedział dokładnie to samo, że on chłopca nie widział no ale nie mógł potwierdzić na 100%, że to dziewczynka. Z tą wagą to jak spada na początku to norma, zaraz odbije heh Cytat:
Cytat:
W ogóle to dzień dobry kobietki Kciuki za wizyty dzisiejsze chwalić się tu tymi słodziakami![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- napisałam tam do ciebie
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
ja juz po badaniach jutro po 14 wyniki
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może porozmawiaj z nim o tym, że takie coś sprawia Ci przykrość. wg mnie to czasem lepiej wprost niż się nie odzywać i czekać aż się domyśli o co Ci chodzi. On już pewnie ma co innego w głowie i jest zdziwiony/będzie zdziwiony o co Ci chodzi 😊Kiedyś przeczytałam książkę Mężczyzna od A do Z i bardzo mocno ją polecam. Między innymi piszę tam, że często faceci nie rozumieją fochów kobiet bo nie wiedzą o co im chodzi i że lepiej im mówić wprost. Sporo o tym z Mężem rozmawiamy i faktycznie tak jest, Mąż powierdza. Mamy inne mózgi i trzeba znaleźć złoty środek. Świetny jest też filmik, klasyka (można się uśmiać): https://m.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie w klubie nie było
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam książkę "mężczyźni są z Marsa a kobiety z Venus" i tam również jest to świetnie opisane i można duuuużo zrozumieć, ale nigdy nie mogę nabrać dostatecznej ochoty by ją przeczytać...Normalnie leń książkowy...
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Zaaplikowalam palcem i od razu lepiej ! Ten patyk to masakra i ja tez tydzien po braniu luteiny mialam infekcje i bakterie w moczu teraz mysle ze to moglo byc przez ten patyk :/ dzis juz nie ma nic rozowego wiec ulga wielka..
Apropo luteiny.. Zapomnialam zapytac wczoraj na prenatalnych czy mam ja dalej przyjmowac.. A lekarka nie miala mojej karty wiec tez nie widziala.. Wizyte mam dopiero 28 czerwca a luteiny mi starczy tylko do 8 bo biore 2 razy dziennie po 2 tabletki.. Podjade tam dzis zapytac bo ona na urlop idzie od przyszlego tygodnia.. Ja to jestem gapa.. W klubie tez sie malo udzielam bo korzystam w 90% z telefonu.. Przydalby sie klub na facebooku
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Na facbooku to może któraś założy później, jak już się "zżyjemy"
![]() Jeśli chodzi o przyjmowanie preparatów, to mi ginek kazał już duphaston odstawić, więc nie biorę.
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Wrąbałam prince polo xxl wczoraj też i przed wczoraj
|
||
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się nie mogę doczekać pierwszych kopniaków, ciekawe czy kobieta wie, że to dzidzia kopie czy można to pomylić z rewolucjami w brzuchu? ![]() O właśnie Tż mi pisał sms co mi kupić po pracy, już wiem na co mam ochotę ![]() Witam się w ostatnim dniu 14 tygodnia, jutro zaczynam 15 Może za 2-3 tygodnie mój maluch zacznie kopać Mama przybiegła do mnie dzisiaj z samego rana przed pracą z prezentem na dzień dziecka, co roku to robi
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny lece na zajęcia. specjalnie ubrałam dziś obcisłą bluzkę bo oddaję dzisiaj projekt, który miałam oddać wczoraj, ale wczoraj zrobiłam sobie wolne
Napisałam babce maila że jestem w ciąży i nie mogłam wczoraj przyjść. Mam nadzieje, że mi zaliczy, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jakby bąk próbował się wydostać przez bok brzuszka albo jakby taka miękka kulka Cię walnela lekko od środka"
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak powiedziałam, że zostało mi na 3-4 dni to kazał brać po 1 zamiast dwie, więc około tygodnia brałam jedną i potem nic. Dziewczyny, bolą was brzuchy? Co czujecie? Jak mocno?
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czasami jakby na @ ale nie mocno. No i ta pachwina ale już coraz mniej na szczęście.
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
mnie brzuch nie boli
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki ![]() Cytat:
Mnie najczęściej wieczorem przed snem boli w dole brzucha,ból taki jak na miesiączkę, tylko słabszy (ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki), ale mój lekarz mi powiedział, że jak boli to dobrze bo rośniemy
|
|
#3411 | |||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Szkoda, że mąż się tak zaperzył, że nie pojechał z Tobą - takich chwil się już nie powtórzy, warto je spędzać i celebrować razem... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny na innych wątkach porównywały te początki do uczucia rybki w brzuchu ![]() Zazdroszczę, że jesteś już w 2 trymestrze Jak się czujesz? ![]() Mnie boli. Wydaje mi się, że to żołądek, ale ja reaguje na stres właśnie bólem brzucha i jak mam złe samopoczucie to nie wiem, czy przypadkiem to też nie odbija się na tle nerwowym i dlatego też brzuch mi boli, czasem słabiej, czasem mocniej...
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd skończyłam 12 tydzień czuję się świetnie, nie mam mdłości, nawet nie mam zgagi, jedyne co to zdarza mi się zasłabnąć, gdy dłużej stoją, np. w kolejce czy w kościele, ale mój lekarz mówi, że to minie. Wyjątkiem był wczorajszy dzień, bo zwymiotowałam wszystko co zjadłam, na szczęście dzisiaj jest już znów dobrze
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brzuch też pobolewa,teraz zwłaszcza w pachwinach ,gdzieś dołem ,ale rzeczywiście zauważyłam, że jakby mniej i trochę mniej bolą też piersi ,tak pod wieczór zaczynam dopiero odczuwać .Co ważne trochę przeszła mi już senność ,bo przez te ostatnie tygodnie to normalnie spałam na stojąco
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kochana mama! ![]() Cytat:
Byłam dziś w pracy żeby zawieźć L4 i dowiedzieć się o czym szef chciał rozmawiać. Okazało się, że zaproponował żebym poszła już na L4 do końca ciąży oczywiście jeśli chce, a on jak będzie wiedział na czym stoi to porozdziela moje obowiązki w firmie. W sumie już od dłuższego czasu o tym myślałam, wiec się zgodziłam i na wizycie w przyszłym tyg poproszę lekarkę o wypisanie druczku i będę mieć luz
|
||
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Boli... raz lewy raz prawy bok brzucha. Nie jest to jakis silny bol ale odczuwalny.
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-06-01 o 13:50 |
|
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszcze, ze juz po badaniach jestescie - i gratuluje dobrych wynikow. Mnie czeka jeszcze tydzien czekania. Nie widzialam dzidziusia od 2 tygodni
![]() Dzis zaczynam 12sty tydzien. Nie wiem jak lato przetrwam, bo juz teraz strasznie sie mecze jak sie robi cieplej, duszno mi caly czas, a juz klima w biurze to masakra ;/ Co do tej luteiny dopochwowo to wlasnie czytalam ze po niej trafiaja sie jakies dziwne uplawy itp i ginek sie zgodzil na doustna - powiedzialam mu ze nie chce sie niepotrzebnie dodatkowo stresowac. Przez jakies 2-3 dni nie mialam mdlosci, myslalam ze to juz koniec a od paru dni mam wieczorami jeszcze mocniejsze niz przedtem. Dobrze przynajmiej ze nic nie zwracam ;/ |
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam też u siebie ciemną linię od pępka w dół
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie nic nie boli , niby fajnie no ale co, macica sie nie rozciąga ? Czy tego nie czuje? Siedze i czekam na wizytę
|
||
|
|
|
#3420 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tż się nie przejmuj sorry, że wczoraj nic nie pisałąm, ale dopiero teraz siedzę przed kompem. Na wizycie super, ginka zadowolona, dzidek wariował strasznie skakał jak szalony, drapał się po nosie ![]() ale jak wyszłam to przypomniałam sobie, że nie zapytałąm czy mam jeszcze brać luteinę, dlatego poczekałam aż wyjdzie pacjentka, no i teraz żałuję, że tak wyszło, bo strasznie mnie to zdołowało, już piszę dlaczego: no to czekam tak pod tymi drzwiami i nagle z gabinetu słychać bardzo głośny płacz, wszyscy w poczekalni po sobie, a dziewczyna aż się zanosi i krzyczy, no szok normalnie, ginka wyszła i poprosiła jej męża. no i ta dziewczyna cały czas płacze, słychać tylko jak ginka ją pociesza i mówi, że żałuje, że od niej się tego dowiaduje i że dziwne bo ostatnio wszystko było dobrze. No i jak wyszli to dziewczyna ledwo na nogach się trzymała. Ginka taka smutna, no żałuję, że musiałam to słyszeć, bo do tej pory siedzi mi to w głowie, przeżyłam to jakoś tak strasznie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Ma gdzieś teraz 17 albo 18 tydzień i to jest pierwsza ciąża.
Tak więc niech tylko dzisiaj coś do mnie powie...

Ale ja sceptycznie podchodzę do tak wczesnego określania płci, bo jak już pisałam wcześniej, na tak wczesnym etapie ciąży z Karoliną też usłyszałam, że będzie chłopak 
chwalić się tu tymi słodziakami