Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 08:58   #3391
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Właśnie moja Szwagierka mi napisała, że poczuła pierwszego kopa Ma gdzieś teraz 17 albo 18 tydzień i to jest pierwsza ciąża.
To musiała być magiczna chwila

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o facetów to jestem za tym żeby ich gdzies przesiedlić daleko , daleko ...
Apropo facetów...
Wczoraj czytam mojemu powiedzonka i zabobony ciążowe (np że nie wolno ciąć włosów, szyć, spoglądać przez dziurkę od klucza) żebyśmy trochę się pośmiali. Widziałam brak zainteresowania, które tłumaczyłam filmem w tv...
Potem dzwoni do mnie mama i chciałam jej powiedzieć jedno z tych powiedzonek, więc pytam mojego "kochanie, jakie np ja czytałam?", a on mi na to "nie wiem, nie słuchałem Cię, bo to bzdury i mam je w dupie". Tak więc niech tylko dzisiaj coś do mnie powie...

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
U mnie znów cyrk.. Aplikowalam luteine i patrze a na tym patyku różowo... Nie mam juz sił... 2 tygodnie temu we wtorek plamienie tydzien temu we wtorek ip bo goraczka i wymioty dzis znow wtoreki znow cos !!!! Od wizyty lezalam caly czas wiec to nie z przemeczenia.. Teraz co chwile sie podcieram i narazie nic ale juz mam tego serdecznie dosyć. Płakać mi się chce :/
Aplikujesz paluszkiem czy plastikiem? Po wizycie również mogło być plamienie, mogło zostać coś naruszone... Jeśli nie ma krwawienia, to się nie bój

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
No nie dam rady dziś nadrobić. Padnięta jestem po całym dniu, ale chciałam tylko zdać relację z wizyty.
Wszystko przebiegło fantastycznie.
Gratuluję udanej wizyty

Dzisiaj u mnie pochmurno, zimno i nieprzyjemnie. Tak samo humor.
Stary 2016-06-01, 09:05   #3392
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Aplikuje wlasnie tym dziadostwem plastikowym.. Dzieki za rady z palcem zaraz spróbuje ! Było to znów jednorazowe ufff i nie była to żywa krew wiec tylko na strachu się slonczylo.

Papaya a u Ciebie tez juz bez plamienia???
Stary 2016-06-01, 09:06   #3393
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:09   #3394
PaniMigdalek
Zadomowienie

Doradźcie mi proszę w klubie co mam zrobić.
Stary 2016-06-01, 09:47   #3395
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Czytam wszystko ale cytować nie mam siły bo jestem cała osmarkana

Gratuluje fasolek po wizytach !

A jeśli chodzi o facetów to jestem za tym żeby ich gdzies przesiedlić daleko , daleko ...
Zdrówka!!! ja się nie mogę pozbyć bólu gardła:/ masakra jakaś z tymi chorobami w ciąży

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Jejku, super ze z dzidzia wszystko ok
Kolejne duze malenstwo

Ja sie zapytalam mojego gina na wizycie czy maluszek nie ma za malo miejsca, bo tez mi sie wydawalo ze ma tam ciasno, ale gin sie zasmial i powiedzial ze wsio ok
Też mi się wydaje, że duże maleństwo ale dobrze, niech rośnie myślę, że jak tak goni to już lada chwila, lada moment i poczuję ruchy czasem mam wrażenie, że mnie muśnie delikatnie ale na tym etapie to raczej za wcześnie (choć to już moja trzecia ciąża). Z tym, że mało miejsca mają nasze dzieciaczki to jakoś przy poprzednich ciążach tak nie wariowałam i nawet nie pamiętam jakie były te pęcherze wokół dzieci, no ale na wczorajszym usg od razu mi się to rzuciło w oczy, że maluszek nie ma miejsca żeby się przekręcić bo pęcherz był w kształcie ziarna fasoli zamiast bardziej okrągły... no nie wiem, może świruję po prostu;D

Cytat:
Szybko rośnie Maluszek 😊 super, że wszystko dobrze, krwiak sobie zniknie 😊[COLOR="Silver"]
Oj rośnie, rośnie z krwiakiem się nie martwię tak mocno bo sam lekarz nie widział powodu więc tego się trzymam. Mam nadzieję, że będzie jak piszesz i po prostu sobie zniknie ten niechciany "gość".

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
No nie dam rady dziś nadrobić. Padnięta jestem po całym dniu, ale chciałam tylko zdać relację z wizyty.
Wszystko przebiegło fantastycznie. Zresztą do tego lekarza już szłam zrelaksowana i spokojna, że wszystko będzie dobrze. Moje maleństwo ma 5 cm. Wg om to 12/13tydzień, wg dzisiejszego usg 11t5d. Dzidzia dogania, więc przewidywany tp na 15.12 może się jeszcze zmienić, więc niech zostanie tak jak jest. Przezierność karkowa prawidłowa, żołądeczek też, nóżki są, rączki są, uszka są, dwie półkule mózgowe są, dwie komory serduszka też, serduszko biło 159u/min, kość nosowa uwidoczniona, żyły prawidłowe, czyli wszystko ok Maleństwo spało sobie grzecznie podczas najważniejszych pomiarów, dopiero pod koniec badania zaczęło skakać i fikać, machać nóżkami i rączkami do mamusi No i doktor stwierdził, że żadnego chłopca to on nie widzi Ale ja sceptycznie podchodzę do tak wczesnego określania płci, bo jak już pisałam wcześniej, na tak wczesnym etapie ciąży z Karoliną też usłyszałam, że będzie chłopak I jeszcze jedna rzecz - mam przodujące łożysko, więc jeśli na dalszym etapie nic się nie zmieni, lekarz już zapowiedział, że czeka mnie cc
Kolejna wizyta miała być za 4 tygodnie, ale mam się stawić przed wyjazdem, więc będzie 22 czerwca.
A, i od ostatniej wizyty zleciało mi 2 kg

Motylku, ale masz już dużego lokatorka Cudownie, że wszystko w porządku, to najważniejsze, a o płci na pewno dowiesz się na następnej wizycie będzie już pewne

Justynia rzeczywiście przykre było zachowanie tż, tym bardziej, że na pewno zdawał sobie sprawę z tego jak zależy ci na jego obecności, ale myślę, że doskonałe wyniki wynagrodziły ci ten stres Ale przede wszystkim nie stresuj się tym plamieniem. Być może podczas badania coś zostało zruszone? tak jak u mnie ten polip. Każde badanie kończy się brzydkim plamieniem. Mnie lekarz kazał do siebie dzwonić jak pojawi się krew jak przy okresie, a delikatnie może się jeszcze zdarzać
Super, że dzidzia ok no i u mnie lekarz powiedział dokładnie to samo, że on chłopca nie widział no ale nie mógł potwierdzić na 100%, że to dziewczynka. Z tą wagą to jak spada na początku to norma, zaraz odbije heh

Cytat:
U mnie znów cyrk.. Aplikowalam luteine i patrze a na tym patyku różowo... Nie mam juz sił... 2 tygodnie temu we wtorek plamienie tydzien temu we wtorek ip bo goraczka i wymioty dzis znow wtoreki znow cos !!!! Od wizyty lezalam caly czas wiec to nie z przemeczenia.. Teraz co chwile sie podcieram i narazie nic ale juz mam tego serdecznie dosyć. Płakać mi się chce :/
Wiesz, może podrażniłaś coś tym patyczkiem, ja też tak aplikuję luteinę ale jedyne czego się przez to nabawiłam (tak myślę, że przez to) to jakieś zapalenie... Kurcze, normalne, że myję patyczek po każdym użyciu a czuję właśnie jakiś dyskomfort... Nie martw się, najważniejsze, ze to nie żywo czerwona krew i, że był to tylko jednorazowy niewielki przypadek
Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
xjustyniaaax pamiętaj, że jeśli aplikujesz luteinę w ciąży to tylko paluszkiem ten plastik podrażnia Cię w środku i stąd te plamienia :/
o widzisz, ja nie wiedziałam i może faktycznie lepiej tak jak piszesz, chociaż paluchem też się boję, że się tam drapnę niechcący

W ogóle to dzień dobry kobietki

Kciuki za wizyty dzisiejsze chwalić się tu tymi słodziakami

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Doradźcie mi proszę w klubie co mam zrobić.
napisałam tam do ciebie

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:25   #3396
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

ja juz po badaniach jutro po 14 wyniki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:33   #3397
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
To musiała być magiczna chwila

Apropo facetów...
Wczoraj czytam mojemu powiedzonka i zabobony ciążowe (np że nie wolno ciąć włosów, szyć, spoglądać przez dziurkę od klucza) żebyśmy trochę się pośmiali. Widziałam brak zainteresowania, które tłumaczyłam filmem w tv...
Potem dzwoni do mnie mama i chciałam jej powiedzieć jedno z tych powiedzonek, więc pytam mojego "kochanie, jakie np ja czytałam?", a on mi na to "nie wiem, nie słuchałem Cię, bo to bzdury i mam je w dupie". Tak więc niech tylko dzisiaj coś do mnie powie...

Aplikujesz paluszkiem czy plastikiem? Po wizycie również mogło być plamienie, mogło zostać coś naruszone... Jeśli nie ma krwawienia, to się nie bój

Gratuluję udanej wizyty

Kurcze to faktycznie niemiło A może porozmawiaj z nim o tym, że takie coś sprawia Ci przykrość. wg mnie to czasem lepiej wprost niż się nie odzywać i czekać aż się domyśli o co Ci chodzi. On już pewnie ma co innego w głowie i jest zdziwiony/będzie zdziwiony o co Ci chodzi 😊

Kiedyś przeczytałam książkę Mężczyzna od A do Z i bardzo mocno ją polecam. Między innymi piszę tam, że często faceci nie rozumieją fochów kobiet bo nie wiedzą o co im chodzi i że lepiej im mówić wprost. Sporo o tym z Mężem rozmawiamy i faktycznie tak jest, Mąż powierdza. Mamy inne mózgi i trzeba znaleźć złoty środek.

Świetny jest też filmik, klasyka (można się uśmiać):

https://m.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:11   #3398
papaPapaya
Zakorzenienie

dawno mnie w klubie nie było

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-01, 11:31   #3399
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to faktycznie niemiło A może porozmawiaj z nim o tym, że takie coś sprawia Ci przykrość. wg mnie to czasem lepiej wprost niż się nie odzywać i czekać aż się domyśli o co Ci chodzi. On już pewnie ma co innego w głowie i jest zdziwiony/będzie zdziwiony o co Ci chodzi 😊

Kiedyś przeczytałam książkę Mężczyzna od A do Z i bardzo mocno ją polecam. Między innymi piszę tam, że często faceci nie rozumieją fochów kobiet bo nie wiedzą o co im chodzi i że lepiej im mówić wprost. Sporo o tym z Mężem rozmawiamy i faktycznie tak jest, Mąż powierdza. Mamy inne mózgi i trzeba znaleźć złoty środek.

Świetny jest też filmik, klasyka (można się uśmiać):

https://m.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
Filmik znam, zawsze się uśmieję
Ja mam książkę "mężczyźni są z Marsa a kobiety z Venus" i tam również jest to świetnie opisane i można duuuużo zrozumieć, ale nigdy nie mogę nabrać dostatecznej ochoty by ją przeczytać...Normalnie leń książkowy...
Stary 2016-06-01, 11:32   #3400
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Zaaplikowalam palcem i od razu lepiej ! Ten patyk to masakra i ja tez tydzien po braniu luteiny mialam infekcje i bakterie w moczu teraz mysle ze to moglo byc przez ten patyk :/ dzis juz nie ma nic rozowego wiec ulga wielka..
Apropo luteiny.. Zapomnialam zapytac wczoraj na prenatalnych czy mam ja dalej przyjmowac.. A lekarka nie miala mojej karty wiec tez nie widziala.. Wizyte mam dopiero 28 czerwca a luteiny mi starczy tylko do 8 bo biore 2 razy dziennie po 2 tabletki.. Podjade tam dzis zapytac bo ona na urlop idzie od przyszlego tygodnia.. Ja to jestem gapa..

W klubie tez sie malo udzielam bo korzystam w 90% z telefonu..
Przydalby sie klub na facebooku
Stary 2016-06-01, 11:38   #3401
PaniMigdalek
Zadomowienie

Na facbooku to może któraś założy później, jak już się "zżyjemy"
Jeśli chodzi o przyjmowanie preparatów, to mi ginek kazał już duphaston odstawić, więc nie biorę.
Stary 2016-06-01, 11:53   #3402
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Filmik znam, zawsze się uśmieję
Ja mam książkę "mężczyźni są z Marsa a kobiety z Venus" i tam również jest to świetnie opisane i można duuuużo zrozumieć, ale nigdy nie mogę nabrać dostatecznej ochoty by ją przeczytać...Normalnie leń książkowy...
Jeżeli chodzi o filmik to ja też bym czasem chciała iśc do pudełka nicości

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Na facbooku to może któraś założy później, jak już się "zżyjemy"
Jeśli chodzi o przyjmowanie preparatów, to mi ginek kazał już duphaston odstawić, więc nie biorę.
A kazał Ci po prostu odstawić z dnia na dzień czy stopniowo?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Wrąbałam prince polo xxl wczoraj też i przed wczoraj
Stary 2016-06-01, 12:07   #3403
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie wagi to ja startowałam z 74 przy 175 a teraz mam 72,5. Fajnie by bylo tak po pół kg do przodu na tydzień

Właśnie moja Szwagierka mi napisała, że poczuła pierwszego kopa Ma gdzieś teraz 17 albo 18 tydzień i to jest pierwsza ciąża.
Już jej zazdroszczę Ja to się nie mogę doczekać pierwszych kopniaków, ciekawe czy kobieta wie, że to dzidzia kopie czy można to pomylić z rewolucjami w brzuchu?

Cytat:

Wrąbałam prince polo xxl wczoraj też i przed wczoraj
O właśnie Tż mi pisał sms co mi kupić po pracy, już wiem na co mam ochotę

Witam się w ostatnim dniu 14 tygodnia, jutro zaczynam 15 Może za 2-3 tygodnie mój maluch zacznie kopać
Mama przybiegła do mnie dzisiaj z samego rana przed pracą z prezentem na dzień dziecka, co roku to robi

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:11   #3404
papaPapaya
Zakorzenienie

ja dziewczyny lece na zajęcia. specjalnie ubrałam dziś obcisłą bluzkę bo oddaję dzisiaj projekt, który miałam oddać wczoraj, ale wczoraj zrobiłam sobie wolne Napisałam babce maila że jestem w ciąży i nie mogłam wczoraj przyjść. Mam nadzieje, że mi zaliczy, trzymajcie kciuki

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-01, 12:12   #3405
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Już jej zazdroszczę Ja to się nie mogę doczekać pierwszych kopniaków, ciekawe czy kobieta wie, że to dzidzia kopie czy można to pomylić z rewolucjami w brzuchu?

O właśnie Tż mi pisał sms co mi kupić po pracy, już wiem na co mam ochotę

Witam się w ostatnim dniu 14 tygodnia, jutro zaczynam 15 Może za 2-3 tygodnie mój maluch zacznie kopać
Mama przybiegła do mnie dzisiaj z samego rana przed pracą z prezentem na dzień dziecka, co roku to robi
Jaka kochana Mamunia 😊😊😊 Ja też się nie mogę doczekać kopniaczków hihi Szwagierka to opisała cytuję:

"Jakby bąk próbował się wydostać przez bok brzuszka albo jakby taka miękka kulka Cię walnela lekko od środka"
Stary 2016-06-01, 12:17   #3406
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka kochana Mamunia 😊😊😊 Ja też się nie mogę doczekać kopniaczków hihi Szwagierka to opisała cytuję:

"Jakby bąk próbował się wydostać przez bok brzuszka albo jakby taka miękka kulka Cię walnela lekko od środka"
Ja juz sie nie moge doczekac tego uczucia

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-01, 12:28   #3407
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o filmik to ja też bym czasem chciała iśc do pudełka nicości

A kazał Ci po prostu odstawić z dnia na dzień czy stopniowo?
Niestety my nie mamy zwykłych pudełek, tylko stos kabli, każdy ze sobą połączony

Jak powiedziałam, że zostało mi na 3-4 dni to kazał brać po 1 zamiast dwie, więc około tygodnia brałam jedną i potem nic.

Dziewczyny, bolą was brzuchy?
Co czujecie? Jak mocno?
Stary 2016-06-01, 12:30   #3408
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety my nie mamy zwykłych pudełek, tylko stos kabli, każdy ze sobą połączony

Jak powiedziałam, że zostało mi na 3-4 dni to kazał brać po 1 zamiast dwie, więc około tygodnia brałam jedną i potem nic.

Co czujecie? Jak mocno?
Mnie czasami jakby na @ ale nie mocno. No i ta pachwina ale już coraz mniej na szczęście.
Stary 2016-06-01, 12:32   #3409
kamisha
Zakorzenienie

mnie brzuch nie boli

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:42   #3410
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziewczyny lece na zajęcia. specjalnie ubrałam dziś obcisłą bluzkę bo oddaję dzisiaj projekt, który miałam oddać wczoraj, ale wczoraj zrobiłam sobie wolne Napisałam babce maila że jestem w ciąży i nie mogłam wczoraj przyjść. Mam nadzieje, że mi zaliczy, trzymajcie kciuki
Na pewno Ci zaliczy, kobietą w ciąży się nie odmawia trzymamy kciuki

Cytat:

Boże już bym chciała poczuć mojego bączka

Cytat:

Co czujecie? Jak mocno?
Mnie najczęściej wieczorem przed snem boli w dole brzucha,ból taki jak na miesiączkę, tylko słabszy (ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki), ale mój lekarz mi powiedział, że jak boli to dobrze bo rośniemy

Stary 2016-06-01, 12:49   #3411
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Tylko przykro mi było bo pokłociłam się z mężem popołudniu i powiedział że mam jechać sama bo go głowa boli..
No i pojechałam sama ale nie odzywam się do niego bo nie chce się denerwowac juz. Nic nie zapytał o wizytę teraz jak zapyta to mu powiem gdzie jest przychodnia i niech się tam zapyta.Faceci to są czasem beznadziejni... No to się wyżaliłam..
Super, że z dzieckiem wszystko ok
Szkoda, że mąż się tak zaperzył, że nie pojechał z Tobą - takich chwil się już nie powtórzy, warto je spędzać i celebrować razem...
Cytat:
Dziewczyny, czy tylko ja nie moge narzelac na swojego TZ? w tej ciazy jeszcze mi nie zalazl za skore
A wczoraj o 23 dowiedzial sie o moim plamieniu i przyjechal do mnie 100 km. Byl o 1 w nocy, zeby spedzic ja ze mna, a o 7 pojechal bo musi pracowac. Dzieki niemu mialam spokojna nocke i normalnie spalam
Ale moze sie tak stara bo jeszcze przed slubem jestesmy?
Ja jestem dwa lata po ślubie i mój TŻ zachowuje się super od kilku moich "trudnych" tygodni. Bardzo mnie wspiera i nie wiem, czy gdyby nie jego postawa to nie wpadłabym w jakąś depresję...
Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
xjustyniaaax pamiętaj, że jeśli aplikujesz luteinę w ciąży to tylko paluszkiem ten plastik podrażnia Cię w środku i stąd te plamienia :/
Oooo, to mnie zaskoczyłyście, ja cały czas patyczkiem jadę i wszystko póki co ok
Cytat:
Mi się ta książka nie podobała, tzn mam wrażenie, że jeden rozdział by wystarczył, reszta to takie powtarzanie w koło macieju tego samego.
Cytat:

Podobno właśnie można pomylić na początku z rewolucjami żołądkowo-jelitowymi Dziewczyny na innych wątkach porównywały te początki do uczucia rybki w brzuchu
Zazdroszczę, że jesteś już w 2 trymestrze
Jak się czujesz?
Cytat:
Co czujecie? Jak mocno?
Mnie boli. Wydaje mi się, że to żołądek, ale ja reaguje na stres właśnie bólem brzucha i jak mam złe samopoczucie to nie wiem, czy przypadkiem to też nie odbija się na tle nerwowym i dlatego też brzuch mi boli, czasem słabiej, czasem mocniej...
Stary 2016-06-01, 12:56   #3412
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Podobno właśnie można pomylić na początku z rewolucjami żołądkowo-jelitowymi Dziewczyny na innych wątkach porównywały te początki do uczucia rybki w brzuchu
Zazdroszczę, że jesteś już w 2 trymestrze
Jak się czujesz?
Też właśnie słyszałam, że można na początku pomylić
Odkąd skończyłam 12 tydzień czuję się świetnie, nie mam mdłości, nawet nie mam zgagi, jedyne co to zdarza mi się zasłabnąć, gdy dłużej stoją, np. w kolejce czy w kościele, ale mój lekarz mówi, że to minie.
Wyjątkiem był wczorajszy dzień, bo zwymiotowałam wszystko co zjadłam, na szczęście dzisiaj jest już znów dobrze

Stary 2016-06-01, 13:04   #3413
iza251
Zakorzenienie

Mnie brzuch też pobolewa,teraz zwłaszcza w pachwinach ,gdzieś dołem ,ale rzeczywiście zauważyłam, że jakby mniej i trochę mniej bolą też piersi ,tak pod wieczór zaczynam dopiero odczuwać .Co ważne trochę przeszła mi już senność ,bo przez te ostatnie tygodnie to normalnie spałam na stojąco
Stary 2016-06-01, 13:31   #3414
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie słyszałam, że można na początku pomylić
Odkąd skończyłam 12 tydzień czuję się świetnie, nie mam mdłości, nawet nie mam zgagi, jedyne co to zdarza mi się zasłabnąć, gdy dłużej stoją, np. w kolejce czy w kościele, ale mój lekarz mówi, że to minie.
Wyjątkiem był wczorajszy dzień, bo zwymiotowałam wszystko co zjadłam, na szczęście dzisiaj jest już znów dobrze
Może to był jakiś słabszy dzień, albo coś Ci zaszkodzilo. Ważne, że już coraz lepiej! 😊
Stary 2016-06-01, 13:40   #3415
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Ale kochana mama!

Cytat:
Dobra taktyka, może wykorzystam ją jutro podczas spotkania z promotorem :P

Byłam dziś w pracy żeby zawieźć L4 i dowiedzieć się o czym szef chciał rozmawiać. Okazało się, że zaproponował żebym poszła już na L4 do końca ciąży oczywiście jeśli chce, a on jak będzie wiedział na czym stoi to porozdziela moje obowiązki w firmie. W sumie już od dłuższego czasu o tym myślałam, wiec się zgodziłam i na wizycie w przyszłym tyg poproszę lekarkę o wypisanie druczku i będę mieć luz
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:47   #3416
LuckySparkle
Zadomowienie

Boli... raz lewy raz prawy bok brzucha. Nie jest to jakis silny bol ale odczuwalny.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-06-01 o 13:50
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:57   #3417
CAR0LKA
Rozeznanie

Ale Wam zazdroszcze, ze juz po badaniach jestescie - i gratuluje dobrych wynikow. Mnie czeka jeszcze tydzien czekania. Nie widzialam dzidziusia od 2 tygodni

Dzis zaczynam 12sty tydzien. Nie wiem jak lato przetrwam, bo juz teraz strasznie sie mecze jak sie robi cieplej, duszno mi caly czas, a juz klima w biurze to masakra ;/

Co do tej luteiny dopochwowo to wlasnie czytalam ze po niej trafiaja sie jakies dziwne uplawy itp i ginek sie zgodzil na doustna - powiedzialam mu ze nie chce sie niepotrzebnie dodatkowo stresowac.

Przez jakies 2-3 dni nie mialam mdlosci, myslalam ze to juz koniec a od paru dni mam wieczorami jeszcze mocniejsze niz przedtem. Dobrze przynajmiej ze nic nie zwracam ;/
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:14   #3418
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Może to był jakiś słabszy dzień, albo coś Ci zaszkodzilo. Ważne, że już coraz lepiej! 😊
pewnie tak

Zauważyłam też u siebie ciemną linię od pępka w dół

Stary 2016-06-01, 14:20   #3419
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

o widzisz, ja nie wiedziałam i może faktycznie lepiej tak jak piszesz, chociaż paluchem też się boję, że się tam drapnę niechcący
Przy moich paznokciach wole tym patykiem bo mogłabym sobie dodatkowa dziurę zrobic

Cytat:
Na pewno zaliczy

Cytat:
Co czujecie? Jak mocno?
mnie nic nie boli , niby fajnie no ale co, macica sie nie rozciąga ? Czy tego nie czuje?

Siedze i czekam na wizytę
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:35   #3420
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hej co tu taka cisza??? Gdzie relacje z wizyt i usg??? Ja już po usg i niestety, ale maluch nie chciał współpracować co do płci... Ech, nawet nie co do płci ale nie dała sobie jakiegoś ważnego pomiaru zrobić ta moja istotka... Taka kręcioła Najważniejsze jednak, że według gina wszystko jest ok. Przezierność i kość nosowa na piąteczkę maluszek ma już 7,4cm i nadal przeskakuje o kilka dni do przodu dziś mam dokładnie 12t5d a według USG i pomiaru CRL wychodzi 13t4d. Jest jedna sprawa, która mnie niepokoi ale gin nie kazał się martwić, a przede wszystkim odpoczywać. Na tym swoim super sprzęcie dopatrzył się niestety krwiaka i to to było najprawdopodobniej przyczyną tego krwawienia... Powiedział, że to nie jest "świeży" krwiak, więc nie powinno się już nic z nim dziać, choć będzie miał go pod kontrolą. Jak powiedziałam, że w szpitalu nic nie widzieli to stwierdził, że ich sprzęt to się nadaje do innego typu badań a na pewno nie do ginekologicznych. Mam nadal brać luteinę i czekać na wizytę do 15.06 (no chyba, że coś zacznie się dziać, no to wtedy wcześniej się umawiać i to najpierw na usg). No to chyba tyle z mojego dzisiejszego USG

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

heh, no pewnie i to bardzo dobrze, bo jest tyle innych pięknych imion, że zawsze jakieś przypasuje do naszego dzidziusia Ja tam też się nie zapieram na 100%, że zostanie te imię co wybraliśmy bo dopiero jak zobaczę dzidzię to będę wiedziała czy imię pasuje czy nie
gratuluję wizyty, dzidzia spora

Cytat:
Hej
Melduję się po wizycie.
Tak jak czułam wszystko w porządku
Dzidzia rośnie ma już 5.5cm
Przezierność ok, kość nosowa widoczna wszystko rozwija się prawidłowo
Serduszko biło 175/minutę powiedziała że dużo ale w normie. Sprawiło to pewnie moje zdenerwowanie się przed wizytą.
Na płeć ciut za wcześnie, wedlug om dzis 11t6d a według pomiarów 12t2d.
Kolejna wizyta 28 czerwca i już będzie widać o ile będzie malizna moja współpracować
Maleństwo tak fikało śmiesznie

Tylko przykro mi było bo pokłociłam się z mężem popołudniu i powiedział że mam jechać sama bo go głowa boli..
No i pojechałam sama ale nie odzywam się do niego bo nie chce się denerwowac juz. Nic nie zapytał o wizytę teraz jak zapyta to mu powiem gdzie jest przychodnia i niech się tam zapyta.Faceci to są czasem beznadziejni... No to się wyżaliłam..
gratulacje, moje też tak fikało
a tż się nie przejmuj

sorry, że wczoraj nic nie pisałąm, ale dopiero teraz siedzę przed kompem. Na wizycie super, ginka zadowolona, dzidek wariował strasznie skakał jak szalony, drapał się po nosie
ale jak wyszłam to przypomniałam sobie, że nie zapytałąm czy mam jeszcze brać luteinę, dlatego poczekałam aż wyjdzie pacjentka, no i teraz żałuję, że tak wyszło, bo strasznie mnie to zdołowało, już piszę dlaczego: no to czekam tak pod tymi drzwiami i nagle z gabinetu słychać bardzo głośny płacz, wszyscy w poczekalni po sobie, a dziewczyna aż się zanosi i krzyczy, no szok normalnie, ginka wyszła i poprosiła jej męża. no i ta dziewczyna cały czas płacze, słychać tylko jak ginka ją pociesza i mówi, że żałuje, że od niej się tego dowiaduje i że dziwne bo ostatnio wszystko było dobrze. No i jak wyszli to dziewczyna ledwo na nogach się trzymała. Ginka taka smutna, no żałuję, że musiałam to słyszeć, bo do tej pory siedzi mi to w głowie, przeżyłam to jakoś tak strasznie.
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości