|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Nutik będzie cudnie !
Ja mam już wizję, ale co z tego wyjdzie to zobaczę, niestety ogranicza mnie bardzo miejsce, bo Oliwka będzie miała kącik u nas w sypialni
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuczu uwielbiam! ..ale nie kupiłam tych niemowlęcych kart, bo zaraziłam też najbliższych znajomych nimi, więc podejrzewam, ze mogę dostać heh
![]() Staniki kupiłam te co pokazywałam na Fb.. jakiś ładniejszy stanior kupię jak będę znała rozmiar piersi.. narazie będą te elastyczne, przewiewne z okienkiem na świat ![]() ufff.. wrzód pękł- Gemini kliknięte, kasa z konta zniknęła.. zostało mi chyba kilka małych drobiazgów.. chyba, że czymś mnie tu zarazicie o czym nie mam pojęcia, że mieć powinnam
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Najszybszy 'sernik na zimno' w wersji z truskawkami i brzoskwiniami z puszki wylądował w lodówce
|
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę przeraża mnie widok noworodka jeszcze w mazi...
Marcylina, obiad mówisz... Też by się przydał. Chyba będzie wersja leń tj makaron z tuńczkiem z puszki i pesto -robi się tylko co gotowanie makaronu a mi smakuje
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Olutka, podziel się sernikiem
![]() Ja też mam niemoc dzisiajâŚ.nie wiem czy to pogoda, czy org celowo zwalnia aktywność, by zmagazynować siłę na poród i po. Po południu idę do koleżanki i na spacer, to może się ożywię ![]() Planuję kupić dwa miękkie stanik w obecnym rozmiarze, bo one i tak się rozciągną w miseczce, a po porodzie jak biust urośnie, dokupię usztywniany, ładniejszy jakiś |
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Olutka tak tez zrobilam! Makaron ryzowy, kurczak w sosie curry mnie uratowaly.. bedzie w 15 minut..
A sernik na czym?? |
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
O matko, poryczałam się podczas oglądania tego porodu. Idę się uspokoić i ziemniaki obrać.
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Mi brakuje właśnie jeszcze stanika do karmienia
miękki, pod biustem troszkę większy niż przed ciążą, ale nie tyle ile mam teraz a miska ze 2 rozmiary większą niż teraz
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bedziemy go urządzać juz po porodzie powoli - koszty się rozłożą, bo teraz masakrycznie splukalismy się wyprawką, łazienką i podłogami. Ja się nie daję tym serialom typu porody, polozne itp. Wiem ze wyleje morze łez i jeszcze pewnie przerazę się bardziej. Za słaba jestem na takie widoki
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też mam dzisiaj słabszy dzień i totalnie nic mi się nie chce. Pewnie wszystko przez pogodę bo u nas 26 stopni i duchota straszna. Nawet burzy u nas wczoraj nie było
Chyba zrobię sobie dzisiaj przez to dzień lenia Trzeba w końcu korzystać z leniwych dni bo po porodzie takich nie uświadczymy szybko ![]() Stanik kupię na razie jakiś miękki w swoim rozmiarze. Zobaczę czy mi się biust po porodzie zmieni i później dokupię już bardziej dopasowany. Myślałam o czymś takim: |
|
|
|
#4755 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Sernik' to na dole biszkopty, na nie rozrzucone ćwiartki truskawek, to zalane masą serową (ser twarogowy zmiksowany ze schłodzoną galaretką cytrynową zrobioną w połowie wody) i na to brzoskwinie w kawałkach 5 min się robi a to jest naprawdę smaczne ![]() Cytat:
Bezmaziowy takiego poproszę
|
||
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Bluee no to czad..u mnie w lumpie nie ma bielizny...
Olutka.. omniom.. nie jadlabym, a zarlabym.. Mowilyscie ze w ostatnich tygodniach apetyt zanika, to u mnie jest odwrotnie )
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie schnie i moge pomykać Jak mi mlody fika w brzuchu, nawet nie pytajcie |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Chyba przez was włączę sobie te porody na Ipli
Zobaczymy jak to wygląda
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Marcylina, ja w ogóle nie mogę jeść. Słabo mi, po wszystkim mam zgagę.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgage tez mam, ale mnie to nie powstrzymuje..niestety
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam robię to już któryś raz i jem w dużych ilościach bo wg mnie to całkiem zdrowe
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do żelazka. Dopiero poprasowałam rzeczy Ninki :-( naprawdę spowolniona na maxa jestem :-o
Ja to się zastanawiam jak ja urodzę to dziecko, jak już teraz nie mam siły.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a myślałam że tylko mi dziś tak źle. Naprawdę się koszmarnie czuje...
|
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa Marcylina ! Zakupiłam przez ciebie staniki w hm i zamówienie na 240 zł mi wyszło.... :-o
|
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę mnie w to nie mieszać! Ja płaciłam 80!
)Co nakupalas? Rozpiescilas siebie czy dziecie? Ps. Czy i ile macie bluzę/sweterek/kombinezon w rozmiarze 56/62? |
|
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Waszych dzieci!
Ja po wizycie u gin. Wymęczyła mnie wziernikiem, aż bolało. Jak sobie pomyślę, że to pewnie 1/1000 bólu porodowego to mi słabo. Mały waży 2500g (35tc). Główka na 39tc. Dostałam skierowanie na patologię ciąży, żeby to skontrolowali. Pojechałam od razu do szpitala i tam ocenili, że wszystko wygląda ok, a główka jest większa tak po prostu i nie ma wskazań do hospitalizacji i dopiero jak zacznie się akcja porodowa to ocenią czy dam radę urodzić, czy główka prawidłowo wstawi się w kanał. Zrobili ktg, dokładne usg i na szczęście nie muszę leżeć. Szyjka długa i zamknięta, ale "sina" - tak to określiła lekarka, więc chyba już zmiękła? Za te wszystkie badania, o których piszecie (hiv, wr, hbs, hcv, pciała) nie płaciłam nic a miałam robione 2 razy. Też zaczęłam oglądać Porody na ipli i się wzruszam Ale daleko mi do krytyki decyzji matek - każda robi co uważa za słuszne, np. kobieta, która nie chciała dotykać swojego dziecka po porodzie, bo zażyczyła sobie, aby od razu został zabrany, wykąpany i dopiero czysty i ubrany jej podany. Nie chciała kontaktu skóra do skóry - jej wybór. Myślę, że nie robiła tego w złej mierze, bo słychać było jak powtarza "Nie męczcie jej". Zdziwił mnie natomiast fakt, że przed porodem razem z położną wypełniała PLAN PORODU, gdzie zaznaczyła że nie chce kontaktu skóra do skóry, chce czyste dziecko i nie chce przecinać pępowiny - po czym żadna z tych próśb nie została uszanowana i wręcz namawiali ją do przecięcia pępowiny i głaskania dziecka Kupujecie pieluszki w rozm. 2? A nie będą za duże? Ja myślałam, żeby pokupować tylko 1 ale z różnych firm, dla porównania. Nutik a motywem nie miały być baloniki? Już widzę, że chmurki też będą cudne.Typowych okryć kąpielowych z kapturkiem nie mam. Kupiłam porządne kolorowe ręczniki - duże i mniejsze. GBS miałam wyjątkowo wcześnie bo w 32tc i wyszedł ujemny. Chcę badanie powtórzyć w 37tc i tym razem z dwóch miejsc. A tą wymazówkę wkłada się do odbytu czy wymaz z jego okolic pobiera? Sory ale jestem zielona (moja gin chyba też, bo za 1 razem w ogóle nie pobrała) a chcę się upomnieć. Rożek mam cienki bawełniany, ale z wkładem kokosowym, który można wyjąć, ale on dodatkowo usztywnia. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Policzę, akurat będę ściągać z suszary.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

Ja mam już wizję, ale co z tego wyjdzie to zobaczę, niestety ogranicza mnie bardzo miejsce, bo Oliwka będzie miała kącik u nas w sypialni

a miska ze 2 rozmiary większą niż teraz 
Chyba zrobię sobie dzisiaj przez to dzień lenia