|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
Cytat:
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to był taki katalogowy ślub, jak z Green Wedding Shoes
|
|
|
|
#4263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy takich możliwościach fonansowych można szaleć, gdybym takie miała to też bym zrobiła może nie tak ale podobnie - wielki ogród gdzieś na klimatycznej wysepce typu santorini do tego morze kwiatów. Cóż pomarzyć można
|
|
|
|
|
#4265 |
|
ctrl alt delete
|
Gajer Szczęsnego był OK w tym konkretnym miejscu i pasował do stylizacji. Ale wyobrażacie sobie, jakby wyglądał w poczciwej remizie?
Więc ten - ciężko go w oderwaniu od kontekstu rozpatrywać
|
|
|
|
#4266 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mi się podoba i garnitur (choć to połączenie trochę kojarzy mi się z kelnerem :P) i to, że goście byli ubrani na biało.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2016-05-28 o 23:15 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() To było na jakiejś greckiej wyspie, nie? Na Instagramie Marina pisze, że fryzjer z Polski. IMHO moim zdaniem właśnie na takich szczegółach najbardziej widać, że nie oszczędzali
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Konto usunięte
|
to co miał na sobie Szczęsny, to był biały smoking i bardzo pasował do charakteru ślubu.
a że to nie wątek o ślubie Mariny, to zakończmy ten offtop. |
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście
jedną już nawet kiedyś opisywalam:Cytat:
no ale koleżanka też mogłaby wpaść na to, że pan młody jednak powinien być na weselu Z innych spraw - koleżanka poklocila się i rozstała ze swoim facetem, było bez wielkiego dymu no ale miło też nie było na szczęście się potem ze sobą jednak zeszli. Jeden z kolegów, który miał dość słabą głowę, złożył się kompletnie po godzinie wesela, ale to tak, że go położyli na podłodze w szatni i nie było z nim zupełnie kontaktu. Myśleli że przetrzezwieje za jakis czas, bo ale nie, w końcu ktoś go nieprzytomnego odwiozl do domu. Jeszcze wg kryteriów tego wątku: Inny kolega przyszedł w jeansach i koszuli w kratkę z krótkim rękawem. Strój teściowej też nie był wybitnie wyjściowy. I jeszcze wiele kwiatków bym znalazła. Ale czy to wszystko są niewybaczalne błędy? No nie. Ja chyba nawat nie odczulam że miałabym komuś coś wybaczać, no może oprócz akcji że szklanką. To wydarzenie nadal budzi we mnie złość. Natomiast całą resztę wspominam raczej z pogodnym nastawieniem
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się. Przyjaciółka z mężem na świadka poprosili dobrego kolegę z pracy męża. Młody chłopak, w tym samym wieku. Ogólnie wszystko grało ale coś koło 22 zaczęło mu się nudzić. O 23 zwinął się do pokoju (był przyjezdny i miał wynajęty pokój) i przy oczepinach było trzeba szukać świadka bo jednak to moment gdy się przydaje. Z tego co pamiętam to o 1 w ogóle zwinął się z wesela. Tłumaczył, że jest zmęczony i nie ma ochoty dłużej się bawić.
Uważam to za nie takt. Też potrafię głośno i dobitnie dawać znać, że czas do domu i zrobię wszystko by skończyć imprezę no ale w takim wypadku człowiek ma świadomość na co się pisze. Albo może i nie wiedział. Z tego co wiem to na weselach nie miał okazji bywać a może przyjaciółka z mężem go nie uświadomili na czym ta rola polega. Nie żeby wesele legło w gruzach, to tylko świadek i w sumie goście nie mieli o tym pojęcia. Ja znam to z opowieści po weselu
|
|
|
|
#4271 |
|
ctrl alt delete
|
Mojej koleżanki siostra brała ślub w zeszłą sobotę. Taka sytuacja: ciocia panny młodej, jak wyjeżdżała z parkingu pod kościołem, zahaczyła o jakiś murek i porysowała sobie samochód. Na przyjęciu... urządziła o to zarysowanie awanturę PANNIE MŁODEJ - bo to PM wina, bo co to w ogóle za pomysł, żeby brać ślub w tym miejscu, i gdyby nie pomysły PM, to zarysowania by nie było
W poniedziałek ciocia zmieniła zdanie i jednak chce od brata forsy na naprawę, tylko że on też już zmienił zdanie i nie chce płacić Sprawa w toku ![]() Aż sie zapytałam, jakim to złotym mercedesem ciocia jeździ, że taką scenę wywołała (oczywiście, nie żeby złoty mercedes ją usprawiedliwiał - ale może przynajmniej można by było choć odrobinę zrozumieć, skąd ta histeria ) Odpowiedź: pięcioletni Yaris. |
|
|
|
#4272 |
|
BAN stały
|
Coo??? To mi sie w glowie nie miesci :-\
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja słyszałam o weselu,gdzie świadek przez prawie całe wesele zabawiał się ze swoją nową dziewczyną w pokoju. Schodzili na sale tylko się napić i coś zjeść i znowu pędzli figlować wszyscy się zorientowali o co chodzi i nawet przestali go w pewnym momencie szukać.
|
|
#4274 |
|
zuy mod
|
A ja się przyznam że mimo bycia świadkiem to z wesela brata zwinelam się o 1. A kolo 23 poszłam do auta się położyć bo myślałam że padne. Tyle tylko że ślub był o 12, wiec wesele zaczęło się o 13...
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli tylko brat cię nerwowo nie szukał i nie miał innego wyobrażenia o twojej roli to przecież to żaden nie takt. Gorzej jak para młoda oczekuje, że świadek pomoże ogarnąć parę rzeczy, czy będzie duszą towarzystwa a tu świadek głośno i dobitnie ogłasza, że się nudzi i zmywa się z imprezy.
|
#4276 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
#4277 |
|
BAN stały
|
Nie rozumiem dlaczego świadek miałby być duszą towarzystwa:-/
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko wodzirejem, ale również organizatorem i koordynatorem przyjęcia weselnego
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w oczach niektórych świadek wcale nie jest po to żeby świadkowac tylko żeby robić za darmowego wodzireja i weeding planera równocześnie.
|
|
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Weźcie nie straszcie, w sobotę idę na wesele jako dziewczyna świadka i zaczynam się bać.
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie świadek jednak powinien w jakikolwiek sposób angażować się w wesele. Nie mówię tutaj o byciu wodzirejem, ale fajnie jakby się dobrze bawił zamiast siedzieć i zamulac
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jej bym się w twarz roześmiała i jeszcze za uszkodzenie murku kazała zapłacić. A jak jeździć nie umie to jej problem. Zgadzam się. Nie wymaga się od niego nie wiadomo czego ale drobnej pomocy w dniu ślubu i wesela owszem. Zebrać prezenty, pomóc przy oczepinach, pomóc młidym jesli potrzebują, choć trochę wyciągnąc gości do zabawy. Wszystko z umiarem. |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc mój TZ raz był świadkiem i słabo się na tym weselu bawiłam. W zasadzie to mogłoby mnie tam nie być, bo on ciągle gdzieś chodził, coś robił itp.a ja siedziałam
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę jako partnerka świadka w wakacje ale nie przejmuje się tym zbytnio bo młodzi fajni i sami mówili że świadek tez człowiek i tez chcą aby się bawił na tym weselu a nie tylko czatowal przy ich boku.
|
|
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
Czy do niewybaczalnych zachowań gości należy też odmówienie przyjazdu na wesele, jeżeli nie dostaniemy urlopu, a podróży wychodzi w jedną stronę ok. 500km?
Cały czas rozważam różne opcje, ale jest to naprawdę ciężkie do ogarnięcia. Musielibyśmy jechać w piątek po pracy (czyli wyjazd w okolicach 18) i przenocować gdzieś w połowie drogi, a na ślub wyjechać w sobotę rano. Następnie w niedzielę rano wstać i jechać (poprawiny oczywiście ominiemy, ale tu chyba krzywda się młodym nie stanie). A w poniedziałek do pracy ;-) Z jednej strony chcę jechać, a z drugiej nie; zastanawiam się też, jak zostanie to odebrane przez młodych. Co sądzicie? |
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak jezeli bym jechala to nie nocowalabym w polowie drogi tylko od razu na miejscu bym nocowala.Fakt,ze przyjazd bylby ok polnocy ale do wesela sporo czasu by sie wyspac,zalezy tez o ktorej wesele. A co do obrazania,tu nie ma nic do obrazania,po prostu brak urlopu i tyle. |
|
|
|
|
#4290 |
|
ctrl alt delete
|
Moim zdaniem to jest raczej niewybaczalne zachowanie młodych, żeby sie obrażać o takie rzeczy
Nigdy nie będzie tak, że przyjdzie 100% zaproszonych gości, zawsze będą dojazdy, choroby, dzieci itp. I dorośli ludzie powinni zrozumieć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

no ale koleżanka też mogłaby wpaść na to, że pan młody jednak powinien być na weselu
Sprawa w toku 

ja jej bym się w twarz roześmiała i jeszcze za uszkodzenie murku kazała zapłacić. A jak jeździć nie umie to jej problem.