|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.34
Cytat:
|
|
|
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa jest Grubsza i nie będę jej opisywać, dlatego proszę o niewyciąganie pochopnych wniosków. serio bym nie utrudniała nikomu życia, jakby problemu nie było. Współlokator mieszka z dziewczyną w pokoju i ona tak niszczy atmosferę w mieszkaniu i tak podjudza swojego chłopaka... A on robi, co mu każe no ale nieważne, nie o tym temat.Cytat:
W zasadzie to moi chłopak nie chce ani odzyskania kasy ani nic takiego, więc dowodów że on tam mieszka nie potrzeba, a dowodów, że nie mieszka właściciel. No ale dobra, zgłoszę i zobaczymy. Przecież skarbowka może tylko sprawdzić, nie musi od razu kazać mu płacić kary.
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2016-06-01 o 18:15 |
||
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Od dłuższego czasu chciałabym mieć na głowie Sombre, ponieważ od dwóch lat farbuję włosy ( sama) na bardzo jasny blond ( Garnier). Po pierwsze moje włosy są dość ciemne (ciemny blond / jasny brąz) i bardzo szybko widać odrosty,po drugie są bardzo zniszczone, na końcówkach mam dosłownie siano,po trzecie - za każdym razem,kiedy farbuję włosy mam w niektórych miejscach kolor siwy/lekko zielony, co jest dla mnie, amatorki, kompletną zagadką bo używam tej samej farby od początku. <br />
Sombre wydaje się być nieco łaskawsze dla włosów i nie wymaga farbowania tak często. <br /> Mam w domu 4 farby 😂<br /> Odrosty na ok.4 cm, niżej żółty odcień blondu, parę cm. poniżej ucha są z kolei w chłodnym odcieniu blondu. <br /> Na YouTube widziałam filmy instruktażowe, ale boję się coś zepsuć. <br /> Z tego co widziałam, najpierw powinnam położyć na odrosty i nieco poniżej jasny odcień brązu i zostawić na około 15 minut, po czym mocno grzebieniem o częstych ząbkach rozprowadzić farbę jeszcze niżej w celu osiągnięcia łagodnego przejścia. <br /> Ii..Nie wiem, co dalej. <br /> Mam też rozjaśniacz i farbę bardzo jasny blond z serii Olia.<br /> Do tego farba Loreal Préference Glam Lights No.2. z jakąś fajną szczoteczką 😂<br /> <br /> Ktoś, coś? <br /> <br /> Chodzi mi o taki efekt :<br /> http://portalfryzjera.pl/wp-content/...015.jpg?f59682<br /> <br /> Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twój TŻ po prostu tutaj najbardziej nawalił. Mieszka bez pisemnej umowy, ma się wynieść to się od razu wynosi bez pomyślenia o jakimkolwiek okresie wypowiedzenia itd. Takie bywają efekty taniości. |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ mieszkał od kilku miesięcy w bardzo dobrych relacjach z współlokatorami. Współlokator to bliski kuzyn jego przyjaciela. Z tym, ze właściciel podniósł o 50 (słownie pięćdziesiąt, zawrotna suma) złotych czynsz dla drugiego pokoju, bo były podwyżki jakieś, a ten współlokator mieszka z dziewczyną (która jest jego utrzymanką). Wymyślili (a raczej jego laska-manipulatorka), że zajmą malutki pokój mojego TŻ, a swój duży z własną łazienką, garderobą i balkonem wynajmą komuś innemu. Powiedzieli mojemu TŻ, że od lipca tutaj nie mieszka, co oznaczałoby, że już musiałby szukać pokoju. A ma sesję i dużo na głowie i w martwym okresie nie będzie chodził i oglądał pokoje... Właściciel powiedział, że mój TŻ ma takie samo prawo do mieszkania tutaj co tamta parka i żeby ogóle się nimi nie przejmował. TŻ powiedział to im i sprawa miała być zamknięta, ale koleś zaczał dzwonić do właściciela, że mój TŻ urządza imprezy, że przyjeżdżali po weekendzie z domu rodzinnego na stancję, a tam melina, bród, syf i ubóstwo, że mój TŻ się mści itd. Świadków nie ma - mieszkanie obok stoi puste, a niżej melina. Miał właściciel przyjechać, żeby wyjasnić sytuację, mój TŻ czekał, a ten go wystawił. Ma się wyprowadzić do końca czerwca, więc to nie jest tak, że go wywalają teraz, ale on nie ma czasu szukać mieszkania ... Poza tym były inne sytuacje i doszło do gróźb itd. Ogólnie zagmatwana sprawa i to tylko odsetek wszystkiego. Ogólnie TŻ chciał to wyjasnić z właścicielem z nadzieją, że tamci sie wyprowadzą, a on dobierze kolegę np. ze studiów, no ale właściciel leje na to ![]() Naturalnie się wynosi, bo jak to mówią - nie tykaj gówna, bo śmierdzi. Ale wiedząc, że właściciel na 99% nie odprowadza podatku, chce to zgłosić. Tyle ![]() Ale kończąc ten temat, mam inne pytanie. Chciałabym tacie kupić matę masującą. Lubię sobie na takim fotelu z matą posiedzieć np. w media markcie, bardzo przyjemne. Czy któraś z Was używała? Możecie polecić coś do 200 zł? Uzywała któraś z Was tego? Nie mam żadnego wypasionego fotela jak np. w MM, więc nie wiem, czy byłaby możliwość, aby np. położyć to na sofie albo zwykłym krześle. Sofę mam skórzaną, więc mogłoby się ślizgać. Ewentualnie czy można położyć to na podłodze albo łóżko? Chyba, że np. założyłby to w aucie, ale siedzieć na takich kulkach... No nie wiem.
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2016-06-01 o 18:55 |
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupię mały rozmiar stanika bez ramiączek? Potrzebuję na niedzielę do sukienki z odkrytymi ramionami
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakim programie najłatwiej zrobię intro? 15 sekundowe, w tle muzyka i jeden napis.
|
|
|
|
#4928 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie, wczoraj przez przypadek kliknęłam coś w aptece internetowej za pobraniem, zaraz wysłałam im emaila, że rezygnuję z zamówienia, dziś dostaję wiadomość, że produkt wysłany i podali nr przesyłki. Mogę nie przyjąć przesyłki i powołać się na ustawę z dnia 30 maja 2014 r. (Dz.U. 2014 r. poz. 827 ze zm.) Konsument, który zawarł umowę na odległość, może w terminie 14 dni kalendarzowych odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów. Jak mam to załatwić??
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty popełniłaś błąd, a teraz apteka będzie musiała dwa razy zapłacić za przesyłkę. Choć nie jestem pewna, czy leki można zwrócić. Mnie raz brat kupił złe leki i nie przyjęli, ale to było stacjonarnie.
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3.Zgodnie z ustawą o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz.U. 2014 r. poz. 827 ze zm.) Konsument, który zawarł umowę na odległość, może w terminie 14 dni kalendarzowych odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów. Z zachowaniem restrykcji dotyczących produktów leczniczych i wyrobów medycznych. najlepsze jest to, że apteka znajduje się dwie ulice dalej od mojego domu
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Atrederm 0,05%. Niestety wyłącznie na receptę.
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały rozmiar 60D bez ramiączek (tzn z odpinanymi) miałam z firmy Panache. Na obwodzie miał dodatkowo silikonowe paski, więc dobrze trzymał |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro i pomylona paczka za pobranem
Omyłkowo zamówiłam nie ten model urządzenia co potrzeba. Okazało się, że paczka już do mnie jedzie, która jest za pobraniem. Co w przypadku nieodebrania paczki? Zamawiałam przez allegro.
|
#4940 |
|
now or never
|
jak bez ramiączek to model typu bardotka
ja kupiuję z firmy Dalia w Wawie w Wola Park kupisz za 109 zł
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Co można zrobić z sąsiadami strzepującymi popiół za papierosów na nasz balkon :/
|
#4942 |
|
Komplikatorka
|
Dziewczyny mam pytanie o zrzutkę na panieński...
Świadkowa kuzynki napisała kwotę ok. 180-230 zł... czy tylko mi się wydaje że to dużo ? Z 2 lata nie byłam na panieńskim i może teraz to normalne... W tej kwocie jest niby wejście do lokalu + rezerwacja loży ( plus 2 flaszki), limuzyna, prezent dla PM, jakieś gadżety.
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz nie odebrać, wtedy paczka wróci do nadawcy, tyle że on pokrywa wtedy koszty wysyłki do Ciebie, i od Ciebie. Jeżeli są duże to koszta to ja bym na miejscu sprzedawcy chciała koszta wysyłki aby kupujący zwrócił. Ba powinien to zrobić. To nie wina sprzedawcy tylko Twoja. Aha, licz się z negatywem w tym przypadku. Chyba, że się dogadasz ze sprzedającym, zwrócisz koszty wysyłki, zamówisz sobie dobry model to myślę że będzie ok. Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2016-06-02 o 08:57 |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba kurierowi powiedzieć o pomyłce i żeby skierował paczkę do zwrotu, a potem próbować się dogadać ze sprzedawcą. |
|
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- A one mają taką taśmę wszysta na misce i obwód? Co by lepiej trzymało? Same odpinane ramiączka mam,ale stanik zjedza |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Inpost. Nadanie paczki. Wydrukowalam etykietę. Nadal nie wiem co dalej. Podchodzę do tego przybytku i to się jakoś otworzy?
|
|
|
|
#4950 | ||
|
Pani Pech
|
Cytat:
Myślę że 50-100 zł to max. Z tego co piszesz to nie wiem z kąd taka suma im wyszła ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Serio koleś bezproblemowy początkowo i generalnie dopóki współlokator nie zaczął mieszkać, to tylko pozazdrościć takiego właściciela 
no ale nieważne, nie o tym temat.