|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
|
|
#2762 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Trochę narzekań: coś nie mogę ostatnio się wyspać, a dziś obudziłam się dodatkowo z migrenową aurą przed oczami i teraz bardzo mnie boli głowa. Ci studenci w sąsiednim bloku znowu głośno gadali w nocy (o 3) przy otwartym balkonie, niosło się, musiałam okno zamknąć i się dusić. Kurczę, ja w ich wieku o tej porze roku ryłam do sesji...A brzuch i plecy bolały mnie po przebudzeniu rano dość mocno jak na okres, już trochę przeszło na szczęście. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi na urodzinach taty jeden pan powiedział, że widać że będzie chłopiec, bo mi twarz spuchła i nos się powiększył. ![]() Cytat:
Dziewczęce zestawy będą po domu. ![]() Ech, wypadałoby też zacząć prać te rzeczy z Allegro... Cytat:
![]() Z amarantusem to nie wiedziałam, może nie zaszkodzi żebym i ja się w taki zaopatrzyła. Tablety mój gin poleca Biofer, jakbyś jednak chciała kupić. No i kiepsko z luteiną dopochwową. :/ Ale skoro bardziej skuteczna, pewnie pomęczyłabym się z nią. Do stron z medycznymi artykułami dorzuciłabym jeszcze http://www.mp.pl/ - moja siostra studiująca medycynę tylko tam "pozwala" mi czytać.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-02 o 08:03 |
|||||
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
florence a nad jakimi laktatorami się zastanawiasz
? ja też mam laktatatorowe dylematy, najpierw chciałam ręczny ( ijuż nawet wybrałam z aventu,bo uznałam, że te elektroniczne gadzety nie są mi niezbędne, ale wczoraj w SR pani demonstrowała laktatatory elektryczne i teraz już bym chciała właśnie taki i wtedy nie wiem zaś czy z medeli czy z lovi czy canpola bo wszystkie mają dobre opinie.
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na takim różu ładnie będzie widać czy podłogi doczyszczone Cytat:
z nockami to niestety chyba tak będzie,że może być jeszcze gorzej ![]() a im bliżej sesji tym studenci będą jeszcze częściej się spotykać na grupowe "korepetycje" ![]() ahaa.. dobrze wiedzieć,że po nosie można poznać płec..ja nie wiem po co Ci ginekolodzy USG proponują jak można w tak prosty sposób określić potomka.. dzięki za stronkę,przy okazji też chętnie skorzystam.. |
||
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Mimo, że za oknem nie ma słońca to jest tak duszno, dziewczyny też Wam się tak ciężko oddycha? Wczoraj nocka była super a dzisiaj jej przeciwieństwo-znów wstałam połamana. Krefetka w domu nikt oprócz was nie będzie widział kolorów więc dzidzia spokojnie wynosi ![]() florencee ja to się wkurzam jak codziennie w nocy punkt 3:30 ptaki zaczynają śpiewać a że w około mam las to jest ich od groma i ot taka pobudkę mi fundują. Szkoda mi tylko mojego Tż bo wstaje o 4 do pracy. |
|
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dziś kolejny piękny dzień się zapowiada dobrze że w nocy spada ta temperatura do ok 15 stopni to się łatwiej śpi ![]() Chociaż dziś mam taki dzień że mogłabym spać i spać i spać... zostałam dziś w domu, pracować zdalnie... chociaż tyle dobrego że odpuszczę sobie dziś bieganie po biurze
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam na żywo ten z lovi i wyglądał bardzo fajnie, tylko dużo ma tych części do składania.
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety. Pogoda robi swoje. Mi czasami nawet ciężko dużo mówić bo brakuje mi tchu.
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakupilam laktator ręczny z avent . nadarzyła się okazja w moim Tesco za 20 funtow plus miałam kupon na 4 funty mniej. Takze szkoda było nie wziasc. Na początek wystarczy bo też nic o kp nie wiem. Jeśli uznam że potrzeba czego innego to wtedy będę szukała .
Obudziłam się cała obolała w bokach robi mi się ciężko. Ehh dzisiaj już 31t0d
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-02 o 08:58 |
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-02 o 09:12 |
||
|
|
|
#2773 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pospałam dzisiaj trochę dłużej, chociaż kiepska noc była. Było mi gorąco i się budziłam ![]() Dzisiaj 30+0 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śpij po tej robocie jak dzieciaczek i nawet moje wstawanie do WC go nie budzi ![]() Cytat:
No chyba, że Ci jednak pani dała alkoholowe wino orange basen generalnie lepszy jest ozonowany, łagodniejszy dla skóry. Jak masz możliwość taki wybrać to wybierz ozonowany Cytat:
![]() Georgia1976 Co za baby! ![]() Cytat:
Takim wyciąganiem brodawek również możesz uszkodzić kanały mleczne. Wyciąganie ma znaczenie gdy ma się wklęśnięte brodawki. Ale tak naprawdę można to ocenić po porodzie, bo część brodawek bez pomocy przestaną być wklęśnięte. Lanoliną jak chcesz to smaruj, bo krzywdy sobie nie zrobisz. Absolutnie w trakcie nawału nie ograniczaj płynów! Po porodzie kobieta traci bardzo dużo wody i jak jeszcze ograniczysz picie to możesz się odwodnić. Nawał jest taki z natury, że leje się dużo mleka i czy Ty piszesz czy nie nic to nie zmieni. Tak rozsądnie spójrz na to co Ci ta doktor mówi Widać, że rozmawiałaś ze starym pediatrą ![]() Do szczepień się nie wypowiadam, bo uważam, że jest to decyzja rodziców ![]() Cytat:
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Wklęśnięte brodawki to cos na co nie mogę narodzić. Wrecz przeciwnie. Widoczne sa nawet przez usztywniany biustonosz. Jeszcze w ubraniu w jakis wzór jest ok, ale w gładkiej bluzce każdy moze podziwiać.
Ja bym nie tykala piersi, bo moze to wplywac na wydzielanie oksytocyny i skurcze. Ja tam wolę z nimi ostrożnie. |
|
|
|
#2775 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może jeszcze ktoś wie jak z tym macierzyńskim jest? Ja mam umowę tylko do porodu, niestety dlatego się zastanawiam. Ja dziś mam kontrolę u gina w wielkim mieście , więc przy okazji wpadnę do rodziców. A jutro teście przyjeżdżają na weekend więc mieszkanie muszę ogarnąć. Teściowa się podobno zapowiedziała że chce myć okna, trochę mi glupio ale może skorzystam z propozycji
|
||
|
|
|
#2776 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się dziś z domu - home office z kotem i poduchą - wężem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
shybuya dobrze, że sie odezwałaś i że na wizycie wszystko ok. A co do luteiny, to po prostu musisz chyba przecierpieć, nic nie poradzisz ![]() Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/Women...210990292.html fajna, przewiewna, pewnie sie popruje przy niektórych szwach po sezonie, choc to tylko moje przypuszczenia. Ale kolory wyraziste, takie jak na zdjęciach. Pewnie mi posłuzy do końca ciąży. http://www.aliexpress.com/item/Women...456168538.html jestem b. pozytywnie zaskoczona jakością materiału, nic się z nią ani z nadrukiem nie stało po praniu, wszystkim sie bardzo podoba. Myślę, że jeszcze z 2-3 tyg. mój brzuszek pomieści, ale na pewno będzie tez słuzyła po ciąży. http://www.aliexpress.com/item/2015-...375280815.html Kupiłam w charakterze tuniki, bo brzuch uniemożliwia uzytkowanie jako sukienki cieniutka, lekka, fajna. Najgorsze jest to, że po ostatnim praniu gdzies ją schowałam i nie mogę znaleźćCytat:
![]() Cytat:
![]() Kot szalał o 06:00 rano biegając po nas zdziwiony, że nikt nie wstaje, a teraz odsypia koło mnie rozłozony na pół kanapy i pomrukuje...lubię pracować z domu
|
|||||||
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładki które tija polecala są w promocji w rossmanie. Wczoraj kupiłam paczkę, może się przekonam.
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak, drażnienie brodawek = wydzielanie oksytocyny, a tego teraz nie potrzebujemy ![]() Cytat:
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie byłam wielką fanka karmienia piersią, to nie było moje marzenie itp itd. Będzie to będzie bie będzie to nie i tyle. Bez myśli, że jak nie będę karnic to co ze mnie za matka, albo ze skrzywdzę dziecko mlekiem w proszku.
A ty moje cycki to było pierwsze co zaczęło sie zmieniać w ciąży. Od samego poczatku dawaly o sobie znać. Wyglądem, bólem, wrażliwością. Zmieniają się cały czas. I tak teraz sobie myślę, ze skoro one tak sie zmieniają (mam nadzieję, ze szykują) to te zmiany są po coś. Że to wszystko bie bedzie tylko ot tak od hormonów tylko może jednak mam szansę na to żeby Bobo pokarmic, zeby dało się odciągnąć pokarm. |
|
|
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
korzystaj z propozycji |
||||
|
|
|
#2781 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Laktatora nie kupowałam wcale. Myślałam o tym, ale jeśli trzeba będzie, to dokupię. Koleżanka w razie awarii pożyczy mi zwykły ręczny. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny Moja siostra kupiła i komuś oddała, kazała mi się wstrzymać z tym zakupem. Świeci słońce, znowu duchota. Nie gorąco, ale ta duchota, mam już dość. A na trzecim piętrze (ostatnim), to tak mi się mieszkanie od dachu nagrzewa ... Co to będzie jak przyjdzie +35 stopni
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by było gdyby bez problemu mogła karmić ale jesli bede sie tylko męczyła to ja podziękuję. Szkoda, ze moja mama tego nie rozumie, skrzyczała mnie, ze powinnam karmic piersią i nie ma gadania ze nie. Jak powiedziałam o odciąganiu laktatorem i dawania z butelki to w ogóle była oburzona, ze jak tak mozna. Zaczeła mnie pouczać, ze mnie karmiła dwa lata i zawsze byłam dzięki temu super zdrowa. No dzięki mamo
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama zamówiła kiedyś sukienkę z Frozen z Alli i jakość to była taka porażka, że ja raczej nigdy tam nic nie zamówię...
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Warto z tym poczekać do po porodzie. Część brodawek sama wyjdzie. Część będzie potrzebować wsparcia. Dzieci sobie również poradzą z wklęśniętymi brodawkami. Trzeba ewentualnie nastawić się na wyciąganie ich i dalej być pozytywnie nastawionym
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka karmiła swoim mlekiem ale z butelki. Mniej bolało ją sciaganie laktatorem niz przystawianie córki.
Jak powiedziałam w szpitalu że moge karmic swoim butla to było tylko "nie można tak robić"!!! A ja nie chcę być matką z dzieckiem przy cycku przez 6 miesięcy. Chcę móc wyjść z domu, przespać noc. Chcę żeby mąż mógł zająć się Bobo od początku do końca. Ja nie twierdzę, że absolutnie nie będę karmić piersią. Może będę, może mi się odmieni. Ale jakoś bez spiny. A jak słyszę tekst "odzywiaj sie zdrowo żebyś miała czym karmić" to cycki mi opadają. Jak mówię ze sezon grilowy w tym roku kończę kiełbasa i piwem to zaraz "a karmienie"? Bo TRZEBA karmić piersią. Ale siedzę cicho i czekam. Zobaczymy co z moim nadcisnieniem, jak będę reagowac na leki dozwolone dla karmiących. Bo te ktore brałam przed ciążą nie nadają sie dla karmiacych. |
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno na niektórych wsiach ubierają chłopców na różowo a dziewczynki na niebiesko - mały jezusek ubrany jest w różowe szaty a Maryja w niebieskie Zawsze się znajdzie wytłumaczenie
|
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Mojej bratanicy było cudnie w niebieskim. |
||
|
|
|
#2788 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam witam.
To już czwartek czyli jeszcze jedno wstawanie i znów weekend Cytat:
![]() No tak ja to nigdy skromna nie byłam Nawet nie udaje ![]() Jasio z resztą też - na usg jajka na pierwszy plan wysunął od razu Co się chłop z chatą będzie ograniczał ![]() Z dobrych widomości 12kg na plusie od 3 tyg i póki co nie rośnie więc nie jest źle byle tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Zmówiłyście się z Pierniczkiem, że moje dziecko nie jest wstydliwe ![]() Ej no o ile jeszcze w waszą wstydliwość uwierzę to zanowuzapomnialamhasla to już wstydliwa nie jest ![]() A brzuszek ma jak Wy !! Hmm a może domki dziewczynek są mniej okazałe niż chłopów ![]() Co bo basenu nie mam w otoczeniu ozonowanego dlatego nie wiem czy iść na ten zwykły czy nie. Marzy mi się popływać a w sumie podryfować Mamy basen otwarty w okolicy i w jakiś ładny dzień chętnie bym tam się schłodziła
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam właśnie używamy swing i nie działa. A dokładnie silnik pracuje ale nie ciągnie pompka;/ Już napisałam do tej dziewczyny i odda mi kasę. I chyba jednak kupię nowy. Powiem Wam, że mimo, że jest czysty ten latkator to i tak jakoś mi niesmacznie wygląda. Co prawda miałam te wszystkie części kupić sobie nowe...Ale chyba jednak zdecyduję się na nowy - bo w razie W jest gwarancja.
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mojej mamy nie mogłam przegadać az machnęłam ręka. Bede i tak robiła jak mi wygodnie. Mój TZ tez mi mówi, ze nie "pozwoli" mi cały czas karmic piersią bo w koncu bede musiala, albo chciała gdzies wyjsc na dłuzej bez maluszka i bede udupiona. Jak ja sie ciesze, ze mamy takie samo podejscie do tych spraw
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Ci studenci w sąsiednim bloku znowu głośno gadali w nocy (o 3) przy otwartym balkonie, niosło się, musiałam okno zamknąć i się dusić. Kurczę, ja w ich wieku
o tej porze roku ryłam do sesji...
teraz jeździ raz na jakiś czas do stolicy na turnieje itp.
No i kilka paczek chusteczek nawilżanych różnych firm
Oszaleję ... Powiedziała, żebym nie rezygnowała szybko z karmienia, nawet jeśli nie będzie wychodzić, bo teraz położne w szpitalach zbyt często ''kładą lachę'' na karmienie i jak nie wychodzi od razu, to wolą dać MM, bo tak im wygodniej ... Poradził mi, że jak będę mieć nawał pokarmu w którejś tam dobie po porodzie, to zmniejszyć o połowę ilość podawanych płynów.

robi mi się ciężko. Ehh dzisiaj już 31t0d 

<3