|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Kciuka za Adasia
|
|
|
|
#4683 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My tez juz zaliczylysmy upadek z przewijaka. A to dopiero poczatek... Az strach sie bac ile jeszcze roznych wypadkow czeka nasze dzieci![]() Ja musze sie przyznac, ze nie wychodze z mala regularnie na spacery, bo prawie zawsze konczy sie to jednym wielkim wyciem. Samo wyjscie do lekarza to u mnie skok adrenaliny... Jeszcze teraz upaly to juz w ogole masakra O zasnieciu w wozku moge zapomniec. Wczoraj pol godziny probowalam i nawet suszarka nie pomogla![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak raz juz sie przyssala do butli, to powinno juz pojsc z gorki![]()
|
|||
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
U nas najwieksza karą stała sie podróż samochodem
jeździmy albo na śpiocha albo wcale :/ i nie daj Boże jak sie obudzi podczas jazdy, krzyk jakby go ze skory obdzierali
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dzasti kciuki
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki!! Artuś też się często wścieka w foteliku samochodowym, ale ja mam na niego sposób. Najważniejsza rzecz to nie może być mu za ciepło, więc ubieram go lekko, do tego smoczek plus pielucha na twarz. A jak to nie podziała to daję mu w butelce trochę odciągniętego mleka ![]() Wcześniej jak pisałam to mały pospał 20 minut, teraz też usnął, oby na dłużej. Marudny od wczoraj na maxa jest... Nie daje się odłożyć, nie mogę nic zrobić. I do tego już dwa razy musiałam odciągać mleko i mu z butli dać, bo pierś be.
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Melduję, że w pepco pojawily die fajne spodenki dla chłopców - granatowe chyba w kotwice. Stałam z nimi do kasy, ale finalnie odłożyłam i żałuję; ) |
||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
I po kontroli słuchu. Wszystko ok. 😀☺😊 ale jazda była niezła.
Najpierw lekarz zajrzał do uszu... Lila była jeszcze spokojna. Później do zrobienia przez audiologa były 2 badania... mój tż je miał i mówił, że przyjemne to nie jest... błędnik szaleje i uczucie tonięcia. Przy pierwszym uchu Lila się rozwyła... jakoś nam udało się ją uspokoić i przy chyba 5 próbej udało się zrobić drugie ucho... i znowu ryk i już się nie dało jej uspokoic a przed nami jeszcze jedno badanie w trakcie którego Lila nie może płakac. Audiolog mówi do mnie czy mamy jakiś smoczek na uspokojenie... a ja mówię, że ona smoczkiem gardzi i jedynie cyc 😈 i co? Musiałam wyjąć cyca... Lila się przyssała i zrobiliśmy pomiary na jednym uchu... szybka zmiana cyca i pomiar na drugim uchu. 😂😂😂 Dobrze że audiolog to kobieta i to bardzo sympatyczna 😊 także chyba nikt mnie nie przebije z wystawianiem cyców haha. Ale cieszę się, że już to mamy za sobą. Kolejna kontrola jak Lila skończy roczek uffff Lecę Was nadrabiać Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a badania przy cycu rewelacja hahahah
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ale jazda!!! Twoja lila to agent
kiedyś jak jej opowiesZ to pęknie ze śmiechu
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze u Bibiany płacę tak w okolicy 120zł za biustonosz. Ten alles kosztował 119zł, oprócz niego mierzyłam jeszcze 4 inne. 2 były po 120... 1 po 140... i 1 po 190 ale on był taki drogi bo to stanik co rośnie razem z biustem. Tylko że mi się nie podobał... wygodny był, ale brzydki 😈 Co wyczytałaś o pneumokokach? Ja się też ciągle nie mogę zdecydowac. A teraz przy pladze kleszczy zastanawiam się nad szczepieniem na kleszczowe zapalenie mózgu... tylko to tak przyszłościowo, bo po 1 r.ż.dopiero można szczepić Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Motyl a co z Zośką? Moja ostatnio non stop ma gluty białe w nosie 😕 zawsze rano i wieczorem muszę odessać jej nochal. Ale jak białe to może po karmieniu? A nie katar? Sama nie wiem 😑 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
U nas to nie pierwszy raz tak. Mały ogólnie z tych marudzących no i na cyca też się nie raz i nie dwa obrażał
Nie wiem czy to skok, ale już chwilę to u nas trwa I się obudził właśnie, no to se matka na wizażu posiedziała ![]() Aninis hehe, dobre
|
#4694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Kciuki są 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Moja w dzień nie śpi... wózek ją nie uśpi. Samochód tak. Ale jak dojeżdżamy do parku to ona zasypia w samochodzie i wkurza się, że ją budzę przy przekładaniu do wózka. Ostatnio zasnęła w wózku chyba tylko dlatego, że deszcz padał... ludzie trochę dziwnie na nas patrzyli jak tak spacerowaliśmy w deszczu 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
U nas postęp... znowu karmimy w normalnej pozycji uffff 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aninis, mojej tez musze codziennie czyscic nos, a jeszcze jak ona przy tym walczy... Pewnie sasiedzi mysla, ze dziecko torturuje
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej tez codzień cos tam odciagam drze sie jak opetaba :p
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak w życiu to najlepiej liczyć tylko na siebie...siostra szła do sklepu i mówi że mi może zakupy zrobić...to jej dałam stówę i krótką listę...Ona przychodzi ze sklepu i mi daje resztę- coś ponad 14 zł i wielce zdziwiona że ja coś jeszcze od niej chcę...i mówi że pewnie zgubiła bo biegła przez drogę bo deszcz...no sz kuźwa....ile ona ma lat 5 czy 25....poszłam w poszukiwaniach ale już ktoś wcześniej musiał iść bo paragon znalazłam a kasy nie...
Nigdy więcej...wolę sobie sama zakupy zrobić albo nawet nie mieć nic w lodówce...chleb zawsze mam.... |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
Moj na spacerze nie usnie bo za duzo rzeczy go rozprasza chyba. Dziś siedzielismy pod blokiem, widze ze chce mu sie spac to dałam cyca ale co chwile sie odrywał i gdzieś gapił. Weszliśmy do domu , znowu cyc poszedł w ruch , zasnął w 3minutu No to ja do znowu do wózka i na szybkie zakupy poleciałam. Na szcEscie udało mi sie wrócić, obudził sie przed blokiem
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Wisi mi to...odda to odda, nie to nie...Przeżyje a upominać się nie będę....Tylko jak kolejny raz zaoferuje się że zrobi zakupy to podziękuję...Szkoda tylko bo 2 paczki pampków by były za to....
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Patryś dzisiaj wstał przed 7. Poszedł na drzemkę po 8 i wstał 9.30. Potem spał od 11 do 14.30. Teraz sobie leży w sypialni zadowolony
|
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marciar np. tutaj jest fajnie to napisane http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
Moja Zośka to chyba dzikus jest, ale ona się cieszy jak ją wkładam do fotelika Jak jechaliśmy 500 km na długi weekend to też luz.Nawet jak nie spała to patrzyła sobie spkojnie w lusterko, w szoku byłam. Jedynie jak wracaliśmy to się trochę wkurzała jak staliśmy w korku, ale parówa wtedy była i była cała zgrzana biedna.Wyczytałam,że fajnie dawać dzieciom pieluchy bambusowe pod plecki i się tak nie pocą Muszę kupić.A teraz właśnie gada do okna ![]() Mi tam ludzi nie brakuje, codziennie mam kontakt w owymi jak zawożę Tuśkę do przedszkola. Poza tym dużo sama wychodzę, a to do kosmetyczki, a to manicure, a to zakupy... Często się widujemy ze znajomymi, na jakieś spacery itp, do rodziny jeździmy.No i mam moje kontakty "biznesowe". Także ten, wcale mi nie brakuje ))---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
))))))))))))))Cytat:
No ma przebitkę Także to nie od rozmiaru zależy, za Allesa w Blance 2 miechy temu płaciłam jakoś 80 zł. One są tańsze i tyle![]() A z Zośką jak z Zośką. Sapkę ma to fakt. Ale 2 tygodnie temu znowu jej się katarek zaczął przed szczepieniem i pokasływała, więc mi doktórka przeniosła. Teraz już kataru tak nie ma, ale pokasłuje czasem. A w nosie coś siedzi. Tyle,że jej z tą sapką ciągle coś w nosie siedzi. A ja naprawdę przez to wszystko jestem totalnie zdezorientowana i nie chcę jej szczepić, boję się. Niech ta sapka już sobie idzie (((((
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na jazdy
Krosno bój się ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Motyl mój Plynio też ma sapkę i każdy o mnie myśli matka-wariatka bo chore dziecko wszedzie zabiera... |
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl czytałam ten artykuł już jakiś czas temu i dlatego chyba sama nie wiem tak jak ty.
A co do wyjść to widzisz, wychodzisz ja ciesze sie jak głupia jak ide zakupy zrobic :P
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marciar, no, wiedziałam ze Zosieńka, to dobra dziewuszka, brawo. Super że lepiej
![]() Aninis, no to miałaś ykhm oryginalną wizytę Grunt, że wszystko ok. ![]() My gdzieś tam w czerwcu tez idziemy na kolejne bioderka. juz nie pamiętam kiedy bo mylą mi się te wszystkie wizyty. wyobraźcie sobie, że w przyszłym tygodniu codziennie mamy z małym jakiegoś lekarza, we wtorek to nawet 2 razy Cytat:
Ale to wydaje mi się, że to większość niemowlaków tak podobnie ma ![]() Cytat:
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to prawdziwe kciuki za jazdy idziesz jak burza moja droga...lubię to
|
|
#4706 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie mielismy szczepienia
![]() zadzwoniła pani od szczepień, ze nie dojechała szczepionka na rota, bo sa braki w magazynach, jest tylko 6w1 i mamy do wyboru-albo dzis szczepić tylko na 6w1, a za tydzień przyjechać na rota, czy od razu za tydzień na wszystko. Poczekamy do następnego tyg. bo akurat dziś jest ta "gorsza"pediatra, a za tydzień będzie przyjmowac w drodze wyjatku nasza rodzinna dr., a poza tym akurat za tydzień mamy wcześniej kontrole w poradni neo, to tam Milka lepiej przebadają. I w ogóle podrożały szczepionki- 6w1 z 180 do 200, a rota z 280 na 320! Pytałam dzis w aptece o ceny, to masakra- 6w1 kosztuje 280, a na rota nie mają w ogóle. Babka mówiła, ze jest problem z tymi szczepionkami. Jeju, co to bedzie, jak i za tydz,. nie bedzie tej na rota Zmieniły się też godz. szczepień, dobrze, ze ta pani zadzwoniła i o wszystkim mnie poinformowała, bo bym klamke pocałowała ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Aninis, super, że Lilka zdrowa Marcia, brawa za postepy u Zosi , do wesela to będziesz miała cud miód malinę dziewczynę ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
A na materacyku w wozku to w ogóle leży ja książę .Aninis, czyli można uznac, ze skok mija, jak i cycanie wróciło do normy ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Zdrowka dla Zoni Ja tam prawie codziennie kozulce wyciagam, wpuszczam wodę morską i takim aspiratorem marimera tak delikatnie wyciagam. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
A z ta kasa to bardzo niefajnie, jak siostra zgubiła, to powinna oddac ze swoich, nikomu się nie przelewa |
||||
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Elena u nas rota kosztuje 330zl a 6w1 220zl
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie placilam 800 zł z pneumo za wszystko
Rota za nami już na szczęście ale ceny powalają.... 6w1 był jakiś problem z dostępnością w połowie maja jak szczepilismy ale ostatecznie kupiliśmy ostatnia chyba
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Qrwa chłop to takie stworzenie co nawet na odległość potrafi zdenerwować...Mam normalnie dość...wszystkiego i wszystkich...
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
A mój lubi odciąganie, hehe, ma wtedy taka śmieszna minie
![]() Cytat:
A dziecko to masz złote Elena kicha z tym szczepieniem...i do tego podrożały jeszcze... Dobrze że u nas darmowe, no wyjątkiem żółtaczki i gruźlicy. Jutro druga dawkę żółtaczki mamy Ciekawe jak będzie... no i ciekawa jestem wagi Artusia, myślę że minimum 7,5 będzie ![]() Motyl zdrowka dla Zoni!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w nocy bardzo słabo spi, pobudki co 1-2h, dzisiejszej nocy musiałam go wziąć do nas do łóżka bo każde odłożenie do łóżeczka kończyło sie płaczem. Byliśmy tez na drugim szczepieniu, ważymy juz 6900 :O

Jak raz juz sie przyssala do butli, to powinno juz pojsc z gorki

A poza tym jakiś odpoczynek się mi należy, bo mały od 6 na chodzie i do tego maruda obrażona na cyca
A było już tak pięknie!
I się obudził właśnie, no to se matka na wizażu posiedziała