|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Moj tez juz zasypia przy cycu. Cos w powietrzu musi byc, 1,5h i znowu spanie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ale żeście się rozpisały
Kruszynka gratuluję ruchów !!! Cudownie że to już ten etap. Życzę wszystkiego dobrego ! Przeczytałam wszystko ale nie będę się odnosić bo brakuje czasu. Młody się zaraz obudzi z drzemki. A czytanie wad zajęło mi za dużo czasu Miłego Dzionka życzę bez marudzenia i terroryzowania matek ! ; D |
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
zbieramy sie na szczepienie 3majcie kciuki
![]() matka idzie się szpachlowac
|
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
jejuuuu moja tez ma dzien marudy - ja dla odreagowania zjadłam całą paczkę gwiazdek milkyway
![]() śpi tylko na cycku a ja mam tyle rzeczy do zrobienia |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja Jaskowi na noc ubieram tylko body z dlugim, u góry sie wiecznie rozkopuje za to nawet jak wierzga nóżkami to ten koc sie jakos na nim utrzymuje
![]() My wlasnie imienin nie obchodzimy ale moze na starość będzie chcial świętować wiec trzeba cos ustalić. :d Ewusia i jak po spacerze? Dalas rade z maruda? ![]() Ahnessy pjona tez moke imieninu wypadaja w dzien babci ![]() Russian Powodzenia! My zaliczylismy taniec.w chuscie dzis mialam wypozyczone yaro z welna merino Boziu jakie to miekkie Super bylo ale wyprawa w deszczu kosmos - leje.jak z cebra ja z torba chyba 10 kg , nosidlo z Mlodym jeszcze więcej ledwo zyje na obiad już pojechałam kupic pierogi bo chyba bym w kuchni padla ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj z Kornelką byłyśmy w ciuchlandzie, z babcią i ciocia. I fajnie spokojna była cały czas. A potem w samochodzie strasznie się śmiała a item zasneła. Teraz je, i miałam nadzieję, że jeszcze pospi po jedzeniu ale właśnie kupa poszła więc się rozbudzi przy przewijaniu :-(
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
na starosc trzeba bedzie to zmienic bo jeden prezent nam odpadnie
![]() szacun za wyprawe, ja odpusciłam, jutro ma nie padac wiec sie na jutro do babci umówiłam Russian kciuki ![]() cos sie dziwnego dzieje z moja Kluska, dzien marudy przeszedł w dzien spiocha obudziła sie, zjadła i zasneła przy odbijaniu
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy teściowa ma też tak dzień po dniu
I trzeba do niej zadzwonić jednego dnia, a na następny dzień znowu by powiedzieć to samo Nasza już rzadko zasypia przy cycu. Ale jeszcze się zdarza i nawet wtedy często transfer z pozytywnym skutkiem ![]() Dotka dużo sił na najniższe dni i by szybko zlecial czas do powrotu Tzta ![]() Współczuję kiepskich nocek. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Kciuki! |
|
|
|
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale byliśmy na rehabilitacji i tam zupełnie inne dziecko, uśmiechy sprzedawał, inne dzieci płakały a on nic no nie ogarniesz tych jego humorow W drodze powrotnej mi zasnął i zostawiłam go w foteliku żeby dospal więc trochę ponad 0,5 godziny snu było, teraz znów na cycu wisi Super że zajęcia w chuście udane Co do imienin jeszcze to ja mam w wigilię i nie obchodze, ale teściowa ma tak samo na imię jak ja i ona obchodzi więc się wymieniamy prezentami co roku
|
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa - to naprawę bardzo przyjemne, że nadal mogę tu z Wami pisać
![]() No czas leci strasznie szybko ! Już połowa, a dopiero się dowiedziałam, że jestem w ciąży Co do imienin to u mnie się ich nie odchodzi, ale tak jak pisała Malwi ja słyszałam, że imieniny odchodzi się w najbliższy dzień po urodzinach ![]() Byłam dziś na wizycie i zdjęć niestety nie mam, ale obie Dziewczynki tym razem ukazały swoje wdzięki i lekarz nie miał wątpliwości, że jest Zosia i Marysia rosną prawidłowo, ważą już 291 g i 277 g, także mniej więcej tyle samo co jest bardzo ważne. Szyjka trzyma uspokoiłam się i 13.06 mam połówkowe więc będą foty Muszę powoli zacząć dokupywać ubranka i resztę rzeczy, bo przy bliźniakach to pasuje pewnie zacząć od rozmiaru 50 a ja nic z takiego nie mam, a dodatkowo wszystko trzeba kupić razy dwa ! U mnie tak leje, że nie wiem, czy mnie nie zatopi
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam się do prośby Kruszynka ciesze się, że u was wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Przypomniało mi się, dziewczynka młodsza od Szymka o miesiąc już siada, rodzice dumni pomagają dziecku siadać, twierdząc że jak jej "trochę" pomogą nic się nie stanie. Dziś będąc z Szymkiem na rehabilitacji pytam tej kobiety jak to jest, myślę może to znowu ja jestem przewrażliwiona, nie doinformowana itd. I mówi, że w żadnym wypadku nie można dziecku 4 miesięcznemu pomagać siadać, ciągnąć za rączki itp. To jest zbyt duże obciążenie dla kręgu szyjnego i kręgosłupa. Pyta się czy dziecko raczkuję, mówię że nie, nawet nie zaczęła pełzać i mówi, że tym bardziej nie jest gotowa do siadania. Owszem może się na tym etapie podciągać, próbować podnosić, ale właśnie próbować, a nie siadać. Ok dziecko może i siądzie szybciej i na początku nie będzie widać stuków pomagania, ale na 99% będzie mięć w późniejszym wieku problemu z kręgosłupem.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-06-02 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga to samo powiedziałam mojemu tacie to mnie wysmial
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też sadza sobie na kolanach :-( i niby w żartach zwracam jej uwagę, ale nie podoba mi się to :-( Szkoda mi dziecka, a jeszcze fakt, że zobaczy że w ten sposób więcej widać i będzie się domagać, żeby ją tak trzymać :-(
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jeszcze pół biedy jak się opiera o coś, najgorzej to tak jak oni robią, leżała u niej na kolanach oparta o brzuch, wiecie jak, dała małej ręce i podciągnęła z pozycji półleżącej do prostego siadu i tak trzymała za ręce.
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam już mówiłam że kuzynka męża swoją córkę to tak sadza odkąd pamiętam. Przez to oni tam wszyscy myślą że tak jest dobrze i na mnie jak na ufo patrzą kiedy zwracam uwagę że mają tak Poli nie robić.
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też się zdarza sadzanie na kolanach z podparciem ale ten maly krejzol sam się ciągnie i odrywa plecy do siadu
Kurde dwie kupy dzisiaj! Wczoraj i przedwczoraj po jednej - wylezie w końcu jakiś ząb? :d Maly juz padl przy cycu szumis śmiga zaraz transfer i matka z ojcem zasiadaja na kanapie z tostami i serialem azurki:Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokaż, pokaż wychaczyłam w realu pampki 3 na promocji, wyszło 0.58 zł za sztukę no i w Rossmanie sie skusiłam na pierwsze słoiki kupiłam 2 herbatki z kopru z sokiem jabłkowym (jest promocja drugi 50%) dynie, marchewke, brokuła i morele bo ja chyba bede dawać i papki i kawałki |
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka pokaz brzuch, pokaz brzuch
Dotka wytrwalosci Russi daj znac jak po szczepieniu Kinga, ale moj Wojtek mial 4,5 miesiaca jak sam sie podciagnal i usiadl. Teraz jak tylko wyczai moment, ze moze sie czegos zlapac, to lapie i probuje usiasc. Nigdy go nie ciagnelam za rece. Teraz mnie zmartwilas :-/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się skusilam na pierwszy słoik, ale u mnie na razie zamówiona w tesco jedna tylko marchewka. I jeszcze nie wiem kiedy dam. Ale może na "urodziny"?
W sobotę będziemy mieć 5 mcy.
|
|
#475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super. Zdrowe, silne duże baby
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena miała chyba 5,5 ms jak już siedziała
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi sam to ok. Jest duża różnica w tym jak robi to sam, a jak się ciągnie za rączki bo moje dziecko musi być pierwsze. Ja podałam jej konkretny przykład gdy widziałem, że mała sama nie jest w stanie usiąść jedynie robi pół brzuszki. Ona mówiła, żeby nie pomagać, ale jak samo dziecko siada to nikt nie przywiozę go na płasko.
Nie wiem w co ręce wlazyc, musze poprac, popracować, posprzątać wszystko przed wyjazdem. Nie lubię wracać do bałaganu, a już w sobotę jedziemy. Jutro idziemy do lekarza, aby sprawdzić czy zdrowy przed wyjazdem. Spakować się, ale to już w sobotę. |
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale macalam dziąsła i niczego nie wymacalam więc u nas to raczej nie ząb Co do siadania to mój juz od dawna trenuje brzuszki ale pilnuje żeby nikt mu nie pomagał sama mam czasem ochotę mu pomóc jak widzę jaki jest sfrustrowany że nie umie ale wiem że nie można i się powstrzymuje Znowu była walka przy cycu podczas usypiania, teraz wygląda mi już na śpiącego ale boję się jeszcze odłożyć |
||
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dziecko samo to robi, to podobno to jest ok.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

I trzeba do niej zadzwonić jednego dnia, a na następny dzień znowu by powiedzieć to samo
za to noc super - usnela o 20 i obudzila sie o 5 i dospala do 8. Ja za to obudziłam się o 5 w kałuży mleka
ale byliśmy na rehabilitacji i tam zupełnie inne dziecko, uśmiechy sprzedawał, inne dzieci płakały a on nic