|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
U nas narazie czerwony ślad, ale położna wczoraj na wizycie mówiła żeby się nie przejmować, bo może podejść ropą i jest to normalne.
|
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
a co mam sobie za przeproszeniem zmierzyć żeby wiedzieć że to 4,6 będzie ok?
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzjape dzięki za informacje
Poparzyłam sobie dwa palce wrzątkiem, ale cholera pieką!:/:/
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki! !!! W takim razie założę jej poprostu dłuższy rękaw żeby na to nie patrzeć
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpela urodziła. Udało się naturalnie
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam 4,6, żeby na mnie była dobra i na męża, który ma ponad 180cm (ale jest szczupły).
Jutro mamy wizytę patronażową pediatry- w domu ![]() A na bioderka nie ma już miejsc
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Laurose halloooo zostawilaś mnie i pognałaś na porodówke??
Dupny dzień, leje jak cholera, palce poparzone pieką , nuda przeogromna, tylko jem, a w koło dzieci się rodzą.
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie w przychodni i po szczepieniach. Ostatecznie zdecydowałam się na 6w1 i na rotawirusy. Pneumokoki i meningokoki trochę później.
W sprawie moich dylematów związanych z kupką, bólami brzuszka, przelewaniem się w jelitach i coraz gorszym snem małej porozmawiałam z lekarzem. Kupkę zresztą sam miał okazję zobaczyć, bo mała zrobiła zaraz po wejściu do gabinetu, na szczęście jeszcze miała pampersa na sobie. Stwierdził, że rzeczywiście w kupce jest śluz, może nie jakaś tragiczna ilość, le jednak, a to plus te wszystkie inne objawy może świadczyć o jakiejś alergii pokarmowej czy też właśnie nietolerancji laktozy. Jak na razie zalecił właśnie te krople Delicol (na wypadek gdyby to była nietolerancja), dodatkowo dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej. Teraz tylko muszę znaleźć jakąś poradnię. W polecanej przez lekarza od 15 czerwca będą zapisy na wrzesień. Chyba trzeba będzie iść prywatnie. Edit: W kolejnej przychodni wolne terminy są na kwiecień 2017. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- agassek - jakby co, to ja bioderka robiłam w Poznaniu na osiedlu Batorego w Remedium. Na NFZ i nawet nie mają jakichś tragicznych terminów. |
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla, dziękuję
chyba ta przychodnia jest też na liście, którą dostał mąż w przychodni, jutro tam zadzwonię w takim razie ![]() A te terminy, o których piszesz to jakaś totalna abstrakcja masakra!
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie urwać głowy małej? czy jednak pomyśleć o warsztatach z profesjonalistą?któraś z Was pisała też o grupie na fb odnośnie sprzedaży używek - poproszę o więcej szczegółów ![]() Monanka, u nas ten ślad po szczepieniu też wygląda jak ropny wrzód - dzisiaj położna mowiła jednak że to normalne, więc take it easy
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabcia jestem, jestem
w dwupaku. Po wizycie takie same wieści jak tydzień temu, główka nisko, wyczuwalna w badaniu, szyjka mietka nic tylko czekac na akcje :p mam sajgon w domu, w sensie duzo dzis się dzieje więc dlatego milczałam.
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo! W końcu się odezwała. Bo już myślałam, że list gończy za Tobą puścimy ![]() Dobre matki polki uciemiężone jesteśmy - ledwo miesiąc i już na disco latamy Jak coś to ja chętnie! A na wybory to chyba bym się tylko na miss mokrego podkoszulka mogła załapać z plamami od pokarmu Też myślę, że może mlenio leci Ci za szybko i młoda nie wyrabia. U mnie z lewej piersi jest fontanna i Ala też czasem się wścieka że nie daje rady połykać, sprawdza się wtedy pozycja pod górkę na początku, bo później ciśnienie zejdzie i już głodomor daje sobie radę. Na pewno z czasem unormuje wam się to karmienie Pomyśl jaki progres jest już teraz w porównaniu do pierwszych dni kiedy miałaś poranione brodawki i brak pokarmu. Jeszcze troszkę i wypracujecie sobie taki system, że Iga będzie ładnie ciumkać niezależnie od pory dnia ![]() A uporałaś się już z tym zatkanym ujściem kanalika? U mnie nic nie pomagało chociaż cuda wianki wymyślałam - igła, soda, olej kokosowy. A tu dziś sam z siebie się odetkał, tzn Ala pomogła bo chyba włączyła ssanie godne odkurzacza i po karmieniu patrzę, a tu odetkany ten czop. Sama jeszcze pościskałam i wydusiłam co tam zalegało. Teraz jest już ok, ale boję się, że będzie mi się to znów zatykać. Zobaczymy.. |
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Dramat te terminy
![]() Ja celowo postawiłam na pediatre dla małej, która też jest alergologiem. Wiadomo że w poz testów nie zrobi ale w razie wu zawsze jest światła w temacie i niczego nie przegapi
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby kropelki pomogły. Z tymi terminami to masakra, jak ze wszystkim z resztą na nfz
|
|
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już w desperacji męża po pracy wyslałam do sklepu po ananasa. Niektórzy wierzą,że akcje rozpoczyna. Ale trzeba ich zjeść 7 haha Kurcze,ciężo tak codzienie się pozytywnie nastrajać do tego porodu. Cytat:
Ale mnie te palce pieką,czekam na męża z panthenolem. Może ulży.
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie załamie.
Jestem na ip Kolka nerkowa Ketonal w dupala nie moge karmic Nie wiem kiedy do domu i co bedzie jak ketonal przestanie dzialac Wczesniej wymiotowalam z bolu Wole rodzic niz ten bol. |
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia, biedactwo
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Duzo duzo pij(3 litry) Kup wode Jana + woda mineralna zrodlana, termofor na nerke przykladaj, chodz po schodach duzo. Z lekow najlepsze sa rozkurczowe typu nospa,buscopan,scopolan wiec zapytaj czy te mozesz w razie czego. Sa dostepne w czopkach, wiec mniejsza szkoda. Jedz zurawine to zakwasi mocz Najgorzej jak kamien schodzi, jak wpadnie do pecherza to juz jest ulga. Trzymam kciuki i nie dawaj sie ![]() Niestett ale przy KP powinnysmy bardzo duzo pic wody bo maluszki sciagaja |
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia! Kciuki za powrót do zdrowka
My po wizycie u pediatry, dostalismy skierowanie na usg brzuszka i usg mózgowia. Usg bioderek już mamy umówione. Mały wrócił od lekarza, wciągnął butlę mleka, poprawił z dystrybutora i teraz śpi. Chyba trzeba będzi go wybudzić na karmienie ![]() Buziaki dla Wszystkich!!
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja potrzebuje ojojania... moj maz pracuje w domu, wstaje ok 10. Ja zajmuje sie mala prawie non stop, zrobilam sniadanie, dwa prania, bylam na dwoch spacerach z mala i na jednym z psem. Po spacerze wyszlam na chwile do sklepu, wracam mala ryczy a on w sluchawkach bo nie ma czasu! Rozumiecie?! On nie ma czasu wziac na chwile dziecka jak placze... jest godz prawie 19 a ja jestem o sniadaniu i bananie bo ja k@&#?!. Mam czas na wszystko
|
|
|
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy wszystkim robią czy nam zrobili ze względu na krwiaczka, którego Mała ma na główce ![]() manufakturapiekna Tak sobie jeszcze myślę... może przerzuć część obowiązków na męża? Powiedz, żeby wyszedł z psem albo zrobił Ci coś do jedzenia... Wiem, że nie tego od niego oczekujesz, ale chociaż Ty byś trochę odpoczęła...?
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-06-02 o 19:16 |
||
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż mu akt urodzenia gdzie jak wół jest napisane, że dziecko ma nie tylko matkę ale też ojca i nawet jego nazwisko tam widnieje Ewentualnie zapytaj czy masz się zgłosić po zapomogę od państwa dla matki samotnie wychowującej dziecko. Zdecydowanie baty mu się należą Cytat:
Tylko usg bioderek |
||
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwala się moja kumpela. Leży kilka godzin na porodowej, nie moga ją przeniesć bo mdleje przy kazdej probie wstania. Popękała tak, ze szyli ją godzine. Dziecka nie karmiła i nie ma jej obok
![]() Wczoraj waga jej pokazywala 3900. Bidulka. Same słowa 'porodu Ci nie opisze' nie napawają optymizmem. Dlatego chcialam być pierwsza :/ Iwonia trzymaj się Manu zrób coś z gadem, bo pózniej będzie tylko gorzej. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Teraz znów staram się z całych sił myśleć pozytywnie..próbuje.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-02 o 19:38 |
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zrobilam, przeczytałam Twój opis. Teraz walka z myślami i nastawianie się - dam radę, pójdzie sprawnie, jestem silna.
(Nie pamiętam kto jeszcze mial pozytywny opis)
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia, porody są różne, ale uwierz mi, jak tylko Maleństwo będzie na świecie, zapomnisz o całym bólu
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia - mysl pozytywnie. Nie ma sie co nakrecac. Bedzie dobrze!!
No wlasnie nie zakodowalam zeby to usg bylo robione. Sama lekarka mowila ze nie zawsze i nie wszedzie robia. W poniedzialek bedziemy juz po badani wiec noo stress ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Moj opis tez mozesz przeczytac. Mz straszny nie byl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

)
)

chyba ta przychodnia jest też na liście, którą dostał mąż w przychodni, jutro tam zadzwonię w takim razie
masakra!

to jest moja porazka.... Probuje znalezc przyczyne, czasem to brzuszek, czasem chce beknac lub odbic czasem nie jest glodna, moze to przez ten katar ale sa przypadki ze nie wiem czemu tak reaguje.