|
|
#901 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Elaine
Cytat:
Witamy Michałka na świecie Veronique- super, że Róża zaakceptowała sytuację. No, ale parę dni obrazy na mamę za nieobecność musi być ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61256081]Może to nie głupi pomysl z tym wzinieciem dywanu? Będzie łatwiej utrzymać czystość. Moi rodzice ostatnio prali dywany. Rozejrzyj sier za kimś u was. Nam koleś wziął 25zl za jeden dywan, ktory był na całym pokoju rozlozony. Dywan czysciutki, przy okazji kurz itp usunięte. Czy warto się męczyć samemu z takim praniem? Nieeee[/QUOTE] Poszłam za Twoją radą- nie będę się męczyć. Mąż zwinął zaraz z rana dywan, już zdążył Rafek narobić siku w innym miejscu ehh. Podłogi odkurzone i zmyte porządnie pomarańczowym Ajaxem żeby jakoś przeżyć z zapachem. Mam teraz w nosie ekologię- ma pachnieć domem a nie zlanym zwierzakiem Dwa dni przed CC to mogę już wykurzać Leosia z brzucha porządkami ![]() Łazienka też posprzątana, aksamitki na balkonie posadzone. Cytat:
I super, że cała reszta na razie w porządku. Opowiadasz Bartusiowi o tym, że pojawi się maluszek? Jak ja mówię o tym Rafkowi, to robi taką dziwną minę albo ucieka do zabawy Mam nadzieję, że pójdzie na przekupstwo- dostanie od braciszka jak wrócimy do domu taką przekładankę z Ikei, puzzle z autkami i książeczkę do naklejania z Tomkiem. Cytat:
Ja się czuję jakbym miała chodzić w tej ciąży jeszcze miesiąc... Jakiś mam dziwny przypływ energii i mnie roznosi po domu. Zaraz się zabieram za racuchy drożdżowe z jabłkami- dogodzę moim chłopakom
|
|||
|
|
|
#902 | ||
|
Rozeznanie
|
Brawo dla Kingusi!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do ochraniacza to taki najlepszy, bo się dziecko nie będzie pocić na nim |
||
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak karmiłam Rafka, to nie raz zasnęłam w nocy, a z karmnika ciekło jak z kranu- niestety, ale ten ochraniacz przepuszczał i musiałam prać cały pokrowiec z materaca. Także tym bardziej chlustu wód może nie przetrzymać. |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do naszego materaca, to w sumie też taki mamy przemakalny - no cóż, najwyżej po ewentualnym chluście mężu będzie ściągał i ochraniacz, i pokrowiec i będzie prał
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-03 o 12:43 |
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narobiłaś mi ochoty. |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast córki urodził się syn, mina matki bezcenna
http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ie,649270.htmlCiekawe czy u nas na wątku będzie u którejś taka niespodzianka... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o podkładach na matrac i ja właśnie wczoraj poscieliłam na swojej połowie łóżka taki ceratkowy co to niby miał być do łóżeczka i na to jeszcze ręcznik plażowy dałam ale tak mi się tyłek w nocy pocił, że i tak pchałam się do męża... No i wniosek z twgo taki, że dziecku nie będę tego ścielić bo się ugotuje chyba. Kupiłam paczkę podkładów z Rosska i nimi będę się ratować.
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wy pędzicie!
to już nie dla mnie takie tempo ![]() Dziewczyny, jakby którejś tak wody odchodziły na raty, to warto mieć więcej tych dużych podpasek. Ze mnie te wody odchodziły całą dobę, to zdążyłam pół zapasu zużyć! A na laktacje polecam femaltiker
|
|
#909 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja myślałam o takim dla starszej do jej łóżka, ale do.łóżeczka też w sumie by można Cytat:
Cytat:
jak na szefa kuchni przystało przepisu mi nie chce dać wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać Jak znajdziesz jakiś fajny przepis podziel się proszę ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Ty też już za chwilę przytulisz maleństwo Cytat:
muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę
|
|||||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po ktg skurczy brak :P W poniedziałek następne ktg, a w czwartek wizyta i to akurat będzie początek 38 tc także donoszona, w czwartek mam jeszcze ostatnie zaliczenie w szkole a potem sie może dziać co chce
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz na nogach. Powiem szczerze, balam się, ze wstanie na nogi to będzie jakiś horror.
A ja wstlam, wykapalam się i czuje się super. Najgorsze są tylko zmiany pozycji bo pracują mięśnie brzucha a poza tym lajcik. Tak wiec dziewczyny nie bojcie się CC ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61272791]A to masz taki do łóżeczka? Jak Haneczka wrzuciła?
Ja myślałam o takim dla starszej do jej łóżka, ale do.łóżeczka też w sumie by można O super! Dzięki! Obczaje czy są też takie 180x90 dla starszej. Fajny jest? Moj szwagier robi boskie carbonara jak na szefa kuchni przystało przepisu mi nie chce dać wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać Jak znajdziesz jakiś fajny przepis podziel się proszę ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- No i super! ![]() Ty też już za chwilę przytulisz maleństwo Śliny mam do pasa muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę [/QUOTE]Ja robię zrzut ekranu, ale nie wiem czy wszystkie tel mają taką funkcję. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
A, i polecam zabrać do szpitala cos do nawiązania ust. U nas na sali przed porodem było mega gorąco i usta miałam bardzo wysuszone.
Nie miałam czym nawilzyc bo na codzien nie uzywam ale polecam zabrac Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Dżanet, tak, pasuje do materaca 120x60
![]() A co do tego carbonara, to ja jestem z tych, co muszą mieć proporcje, więc znalazłam przepis na stronie Lidla http://kuchnialidla.pl/product/spaghetti-carbonara Kilka przepisów stamtąd mi się już sprawdziło, więc może i tym razem się uda Tylko, że wino sobie podaruję, no i ser jakiś zwykły mam Dzięki Soffinka za inspirację
|
|
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Robię pierwszy raz racuchy z tego przepisu o cudnej nazwie "ruchanki" http://niebonatalerzu.blogspot.com/2...-ruchanki.html |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet ja kupiłam. Wczoraj przyszły i zaraz będę testować. Z jednej str material frote a z drugiej jakiś sztuczny który ponoć przepuszcza powietrze. Można prac
|
|
|
|
#917 | ||
|
Ania
|
Cytat:
- o dobra, odtworzyło się- mina bezcenna![]() Ja osobiście cieszę się, że nie miałam niespodzianki, choć nie ukrywam, że jak usłyszałam płacz, i czekałam aż mi powiedzą płeć, to trochę się "obawiałam"- pokochałabym tak samo, ale..;D [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61272791]A to masz taki do łóżeczka? Jak Haneczka wrzuciła? Ja myślałam o takim dla starszej do jej łóżka, ale do.łóżeczka też w sumie by można O super! Dzięki! Obczaje czy są też takie 180x90 dla starszej. Fajny jest? Moj szwagier robi boskie carbonara jak na szefa kuchni przystało przepisu mi nie chce dać wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać Jak znajdziesz jakiś fajny przepis podziel się proszę ![]() No i super! ![]() Ty też już za chwilę przytulisz maleństwo Śliny mam do pasa muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę [/QUOTE]Wiesz co, na to mam normalnie prześcieradło. Mała się nie poci. Nie zalała co prawda jeszcze, więc nie wiem, czy przemaka czy nie, ale jak na razie jest ok ![]() Cytat:
nie ma to jak prysznic po cc- też czułam się o wiele lepiej![]() A i tak, pomadkę polecam bardzo po cc, ja miałam cały czas w rękach, bo naprawdę usta były okropnie suche.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-06-03 o 13:24 |
||
|
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Cytat:
Do usług ja robie na obiadokolacje bo TŻ bedzie po 18
|
||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
To super, ale trzeba leżeć cały czas na plecach, bo w sumie tego nie wiem? I z ciekawości co Ci dają przeciwbólowego, bo widzę, że tu stosują różne rzeczy?
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka super że już miałaś pionizację. Pamiętaj by wstawc bokiem aby nie nadwyrężać mięśni.
Staram się dziś jak najwięcej odpoczywać ale i to mi nie wychodzi |
|
|
|
#921 | |
|
Ania
|
Cytat:
Później można, a nawet trzeba też na boku, ale to po pionizacji.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie dziś święto lasu, bo będę miała dwudaniowy obiad - zupa z wczoraj mi została, no a zaraz spróbuję zrobić tą carbonarę, więc kolejny dzień z serii obżarstwa, super!
|
||
|
|
|
#923 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie śmieję się, bo też bym taką pewnie miała No, ale w drugą jest łatwiej, dokupi się trochę kiecek i różowych ubranek i jest ok, a gdy ma się już 80% różowej wyprawki to trochę średnio, prawie wszystko po raz drugi trzeba zakupić.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ledwo Was nadrobilam
pedzicie jak szalone o psie i ochraniacze poduszki napiszę wieczorkiem ok? ![]() Kp idzie średnio Hania coś ssie, ale chwilę i głośny ryk nie do opanowania. Tylko butla z mlekiem ją ratuje. Odciagamm mleko i moje je. Medela Swing jest cudownnym laktatorem!!! polecam![]() Mała jest bardzo grzeczna je i śpi! Wieczorami potrzebuje wiecej bliskości wtedy jakk dluzej sama leży to mruczy jak kotek ![]() Po cc mi dawali morfine, później ketonal a na końcu paracetamol. W domu pozwolili ketonal i patacetamol tabletki. Miszkaaa gratulacje! Waga niezła! Dobrze, że mi miałaś cc! ![]() Olinka cieszę się, że Michas jest już z Tobą! Szybko wrócisz do męża i Oli ;* Poza radością z Hani mam nerwaaaa!'nie mieszkający obok sasiad zalał nam jeden poziom mieszkania!!! Woda była do wysokości 20cm :/ akurat sypialnia nasza, pokój małej i multimedialny duzy pokoj. Podłogi i ściany do remontu :/ najgorsze jest to że wspólnota i zarzad nie może namierzyć wlasciciela lokalu obok Nas i nie mają jak otworzyc ic mieszkania!!! A my mamy połowę mieszkania cuchnace wodą blehh dziś będzie likwidator szkód z Naszego ubezpieczenia. A po 2ktoś uderzyl mi w tylna szybę w aucie wrr! Lekko alke uszkodzenie jest, dobrze że mam AC. Weronika suuper zachowanie Róży! pieknie przywitala się z Laura ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Nie szybę a lampę mi ktoś uszkodził! Nie wiem jak:/ wczoraj jechałam autem w mega ulewe może wtedy .. :/
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja carbonare robię z przepisu jednej dziewczyny z wątku Zuziowego, polecam:
Smaze drobno pokrojony boczek, dodaje jedna drobno pokrojona cebule, potem posiekany zabek czosnku, jak sa gotowe dodaje odrobine bialego wina (pol kieliszka) i ze 2-3 łyzki smietany, gotuje ok 10 min. Mieszam w miseczce 2 zoltka,reszte duzego opakowania smietany i starty parmezan, zmniejszam ogien pod patelnia i wlewam mieszanke, wylaczam gaz. Mieszam sos z makaronem, posypuje natka pietruszki. Oczywiście mozna zwiększyć proporcje
|
|
|
|
#927 | |
|
Ania
|
Cytat:
dobrze, że u Was wszystko ok![]() A co do mieszkania- współczuję kiepska sytuacja. I jeszcze ta lampa;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
O 12 20 po expresowym porodzie sn przywitalismy Gabrysie
) 3520g 55cmPotem więcej napiszę
|
#929 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo fajny przepis! Dzięki! Zrobię na bank, tylko muszę lodówkę uzupełnić
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak babeczka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Witamy Michałka na świecie 
Dwa dni przed CC to mogę już wykurzać Leosia z brzucha porządkami
I super, że cała reszta na razie w porządku. Opowiadasz Bartusiowi o tym, że pojawi się maluszek?
Mam nadzieję, że pójdzie na przekupstwo- dostanie od braciszka jak wrócimy do domu taką przekładankę z Ikei, puzzle z autkami i książeczkę do naklejania z Tomkiem. 

), ale jest całkowicie z materiału, nie ma żadnej folii, gumy, ani nic. Mam nadzieję, że wystarczy

to już nie dla mnie takie tempo
wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać 

kiepska sytuacja. I jeszcze ta lampa;/

a jednak babeczka