|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Madzia współczuję z mieszkaniem i samochodem :-(
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ania pokaż literki :-D |
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiałam filc w poniedziałek, a dzisiaj mi pisze babka, że białego nie mają i czy może być ecru Ale w efekcie wyślą biały, tylko, że grubszy (i droższy, ale nie muszę dopłacać) - mam nadzieję, że będzie się nadawał A miałam nadzieję, że w tym tygodniu już będę miała zrobione kilka obrazków, ech.
|
|
|
|
|
#963 |
|
Konto usunięte
|
Elain GRATULACJE!!! Bardzo szybko poszło
|
|
|
|
#964 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Super że wszystko dobrze Cytat:
Super że wszystko dobrze po wizycie Cytat:
Madzia fajnie że u was dobrze wszystko Co za pech z tym zalaniem. Akurat teraz Oby szybko dorwali sąsiada.Cytat:
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Odebrałam pisma i jest to co zakladalam.
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Ania pokaż literki
![]() Całe szczęście mamy spory salon z kuchnią i pokój gościnny tam się ze spaniem i życiem przenieslismy. Całe szczęście garderoba i schowek z gratami nie ucierpialy w zalaniu więc da się funkcjonować. Optymizm tz mnie pozytywnej nastawia i uspokaja.Wracamy z USC Hania zgłoszona pesel ma, akt urodzenia mamy. Teraz po weekendzir muszę w pracy urlop zgłosić ![]() Dziewczynki nie bójcie się cc. To nie jest takie straszne jak sie może wydawać. Wszystko zależy od Naszego nastawienia do formy porodu. W weekend skrobne Wam opis mojej cc
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine GRATULACJE!!! Duża córunia!! Zdrówka dla Was dziewczyny!
Jednak intuicja mnie myliła
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Atmosferę na sali operacyjnej miałam cudowną a jako, że mój maluch trafił na wcześniaki i nie miałam jej przy sobie, miałam motywację, aby następnego dnia wstać z łóżka raz dwa i iść do niej![]() Moja Kingusia już wczoraj została zgłoszona w usc Ponadto już poumawiałam ją do lekarzy a dziś była u nas położna.
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sama jestem w szoku bo od rana jestem na dwóch paracetamolach tylko. A przed chwila przenosili mnie na inna sale i położna stwierdziła, ze "latam". Prawdopodobnie zostajemy w szpitalu do pon./WT.
Trochę się zdziwilam bo dwie położne odradzaly mi pompowanie laktatorem w celu wytworzenia mleka. Myslalam, ze bez znaczenia czym zasysam. Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#974 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do mojego męża chyba dzisiaj dotarło, bo przydarł z piwnicy łóżeczko i pojeździł za formularzami po urzędach. Ale stelaż wózka, to stwierdził że jeszcze czas, żeby umyć i leży w piwnicy Madziuś- to Twój Bartuś trochę starszy od Rafka i mądrzejszy- no i ma doświadczenie z przedszkola, że dzieci mają rodzeństwo. Rafek to nie bardzo kuma jeszcze- a akurat takiego malutkiego dzidziusia wśród znajomych nie mamy, są roczniaki. Naprawdę się obawiam jak to będzie ehh... - dobrze, że chociaż Rafek nie ma takiego charakteru że się ciągle musi przytulać do mnie. Jak dostanę buziaka na dzień to święto+ potulenie na dobranoc. |
||||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam wczesniej:
polecam jeszcze nakładki jednorazowe papierowe na sedes. Zbawienie. Pomogły mi po poprzednim porodzie jak i teraz po CC kiedy jest strach przed jakimkolwiek parciem na kibelku.
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Elain gratuluję! I zazdroszczę sn i córeczki
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No mój mąż niby czai, że dzidziuś już blisko ale chyba tak bardziej jak na koniec sierpnia a nie już Ale zebrał się w sobie i jutro ma skończyć łóżeczko Dziewczyny tak sobie myślę, że cc przy ulożeniu miednicowym muszą zrobić jakoś wczesniej żeby wody nie odeszły?
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Ponadrabiam później co tam skrobałyście.
Słucham muzyki, nawet tańczę Jem ptasie mleczko, wycinam sowy z filcu, później będę szyć bo obiecałam dwa breloczki do kluczy kuzynce. I do tego zrobię sobie etui na tablet. Odkurzam, układam![]() Przyjaciółka się odezwała, dziś w fajny humorze. Mówi, że 4h było hardcore po oksytocynie a tak to w miarę.(Więc kroplówka to zło które możliwe mnie czeka, no trudno przeżyje). Znieczulenie chciała, ale jej w końcu nie dali. Ale ogólnie dziś lepsze nastawienia ma do wszystkiego ![]() Teściowa od 2 tygodni w szpitalu i okazuje się, że jeszcze tydzień będzie. Cóż wnuczka tyle czekać nie może
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas szybciej leci jak się coś robi
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ile sztuk aktu urodzenia dziecka powinnam dostać w USC? Dali mi jeden i tak dumam czy to nie za mało...
Dla pracodawcy starczy kserokopia za,zgodność z oryginałem plus zaświadczenie ze szpitala ze od dnia xx urlop macierzyński.
|
#983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Gender jak nic
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kolejnym mamusia!
|
|
|
|
#985 | ||
|
Ania
|
Cytat:
*A jednak dziewczynka! super ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jednak u nas nie trzeba będzie zmieniać butelek.. Ale dziękuję ![]() Dziewczyny, moja Hania ma dziś ewidentnie problem ze zrobieniem kupki, pręży się, i widać, że nie może jej zrobić.. nie płacze, ale robi się cała czerwona i "denerwuje" się. Masaż i "przykurczanie" nóżek nie pomaga. Jak jej mogę pomóc,żeby się nie męczyła i zrobiła kupkę??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba były zmiany od 1 marca 2015 i dają jeden o odpis trzeba składać wniosek A co jak l4 mija zanim sie urodzi??? |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi o pobudzanie jakiś tam receptorów. (ALE TEN POST BRZMI No ale kupa to ludzka rzecz, a maluszka szkoda).A- no i trzeba wtedy nóżki troszkę dziecku przykurczyć i wtedy ten "masaż". Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-06-03 o 18:48 |
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
)Poszlo expresem. 11 55 dotarlam do sali porodowej ze srednimi skurczami, a 25min bez parcia nawet wyskoczyla Gabi. Te co będą sn: Sluchac się poloznej! AGGUSIA tak.na Zaspie. Jedno miejsce bylo i jak przyjechalam po ktg wygladalo ze mnie odesla, bo slabe skurcze co 7-9min. Ale na fotelu wyszlo rozwarcie na 3,5palca i nisko pęcherz plodowy. Byla mowa o oksydocynie, aby wzmocnic skurcze, ale z lekarzem ustalilismy, ze najpierw zrobia jedna cc, a potem ja. Jak pol godziny pozniej dotarlam na porpdowke bylo 4,5palca a za chwilę przy dwoch skurczach pelne.. to tak w skrocie. Atmosfera super, studentki przemile, polozna swietna!Wchodzi macierzynski od tp. Niezaleznie czy urodzilas czy nie. Przynajmniej tak bylo 3lata temu.
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mi jeden dali
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Ale w efekcie wyślą biały, tylko, że grubszy (i droższy, ale nie muszę dopłacać) - mam nadzieję, że będzie się nadawał
A miałam nadzieję, że w tym tygodniu już będę miała zrobione kilka obrazków, ech.
) 3520g 55cm
Super że wszystko dobrze 
Oby szybko dorwali sąsiada.

Ale zebrał się w sobie i jutro ma skończyć łóżeczko