Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 21:54   #4951
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Hej mamisity!
Jestem, jestem w dwupaku. Z rana odwiedziła mnie koleżanka,potem zakupy, potem mężowi pomagałam trochę w pracy i dzień zleciał.
Zdobyłam numer do położnej z którą rodzilam córkę.
Jutro z rana mam się stawić w szpitalu na ktg, powiedziała że jeśli potwierdza się słowa gin o niefajnym łożysku i gotowości to zobaczymy co dzień przyniesie ale się nie nastawiam.

Zabcia jeszcze troszkę

Mia
- fajny wygodny biustonosz do karmienia
Triumph - ma zaledwie kilka modeli ale są naprawdę wygodne
- lezaczek bujaczek
Fisher price - mamy Safari czy dżunglę, bardzo wytrzymały
- termometr
Każdy z brauna jest ok, moje znajome mają różne modele i żadna nie narzeka.
- inhalator
Polecany jest omron, my mamy soho amineb i jest w porządku, od ponad roku niezawodny

Madlenka która położna wybralas?

Urshoola wspolczuje bardzo. Piersi możesz rozgrzewać pod prysznicem, albo położyć zmiksowane ciepłe ziemniaki (info od mojej poprzedniej położnej środowiskowej), odciągnąć a potem zimna kapusta. Mnie ten mix pomógł .

Monanka biegalas dziś ? Szacun tak w ogóle

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2016-06-03 o 21:56
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:09   #4952
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej mamisity!
Jestem, jestem w dwupaku. Z rana odwiedziła mnie koleżanka,potem zakupy, potem mężowi pomagałam trochę w pracy i dzień zleciał.
Jutro z rana mam się stawić w szpitalu na ktg, powiedziała że jeśli potwierdza się słowa gin o niefajnym łożysku i gotowości to zobaczymy co dzień przyniesie ale się nie nastawiam.

Zabcia jeszcze troszkę

Mia
- lezaczek bujaczek
- termometr
- inhalator
Polecany jest omron, my mamy soho amineb i jest w porządku, od ponad roku niezawodny

Urshoola wspolczuje bardzo. Piersi możesz rozgrzewać pod prysznicem, albo położyć zmiksowane ciepłe ziemniaki (info od mojej poprzedniej położnej środowiskowej), odciągnąć a potem zimna kapusta. Mnie ten mix pomógł .

Dziekuje bardzo :-*
Jednak nierozpakowana jeszcze moze jutro tosie zmieni

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Fab- Szybko minelo te 6 tygodni...karmie piersia (a wczesniej moim mlekiem z butelki). Skoro Natalia ma tyle wynikow za nisko to moje wyniki pewnie osiagaja poziom Rowu Marianskiego... Co do badan malej to nawet doradczyni laktacyjna sugerowala je zrobic a wlasnue u naszej pediatry dwa razy zwracalam uwage na ospalosc dziecka a ona nic. Mam jednak nadzieje, ze moooze po prostu normy dla takich maluszkow sa troche inne a oni tam odnosza sie do wartosci dla doroslych

Fruzja- a czemu nie szczepisz na ospe? Ja statszaka zaszczepilam.
Jestem zdania ze jednak matka to matka czuje jak cos niedobrego dzieje sie dziecku. Dobrze ze czuwasz i jakie sa zalecenia przy anemii u takiego dzieciaczka??

Ja jestem zalamana od 20.30 walcze ze swoim dzieckiem taka byla glodna a za nic normalnie nie chciala jesc... Wiecie jaka to porazka jaki to z mojej strony bol ze ona tak placze przy cycu... to nie jest po prostu placz to jest przerazliwy krzyk szarpie sie bije raczkami o piers wyrywa sie z tak prezy tak ze nie sposob jej utrzymac na lezaco za nic sie nie przytuli i tak godzine dostawianie i uspokajnie... w koncu przed 22 zjadla ale jeszcze nie spi jeszcze mruczy w lozeczku...
czuje sie taka zla matka gdy ona tak sie meczy przy cycu dla mnie to niepojete zawsze kp kojarzylo mi sie z bliskoscia spokojem cieplem itd.
A moja mala przy cycu jak zasnie to swieto lasu
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:21   #4953
lourose
Wtajemniczenie

Mia a gdybyś odciagnela trochę mleka, podała butelka a jak trochę się uspokoi przystawila do piersi?
Stary 2016-06-03, 22:32   #4954
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Jestem zdania ze jednak matka to matka czuje jak cos niedobrego dzieje sie dziecku. Dobrze ze czuwasz i jakie sa zalecenia przy anemii u takiego dzieciaczka??

Ja jestem zalamana od 20.30 walcze ze swoim dzieckiem taka byla glodna a za nic normalnie nie chciala jesc... Wiecie jaka to porazka jaki to z mojej strony bol ze ona tak placze przy cycu... to nie jest po prostu placz to jest przerazliwy krzyk szarpie sie bije raczkami o piers wyrywa sie z tak prezy tak ze nie sposob jej utrzymac na lezaco za nic sie nie przytuli i tak godzine dostawianie i uspokajnie... w koncu przed 22 zjadla ale jeszcze nie spi jeszcze mruczy w lozeczku...
czuje sie taka zla matka gdy ona tak sie meczy przy cycu dla mnie to niepojete zawsze kp kojarzylo mi sie z bliskoscia spokojem cieplem itd.
Moja mała tak walczy przy jedzeniu jak potrzebuje odbicia, ale takiego konkretnego z pawiem, wtedy się w sekundę uspokaja. Spróbuj ją odstawić jak się tak wije I przerzucić przez ramię, może jak porządnie beknie to będzie szczęśliwa

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Dziewczyny, ja dziubek małej poprawiam paluchem za każdym razem, bez znaczenia czy ona już zlapie jedzenie czy nie. Dopiero jak ja sie czuję komfortowo to zaczynamy karmienie. dobrze przystawiona "rybka" naprawdę nie ma prawa boleć!

Dzieci się psują mniej więcej po ukończeniu drugiego tygodnia życia

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-06-03 o 22:34
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:43   #4955
fruzjape
Zadomowienie

konsternacja ospa nie, bo uwazam, ze sa duzo ważniejsze szczepienia (pneumo i meningo), a kalendarz szczepień i tak jest mocno naładowany. Jak nie zachoruje do 3-4 roku zycia to pewnie zaszczepimy. Starszy zachował zanim mogliśmy rozważać szczepienie, bo chwile przed pierwszymi urodzinami. Przeszło super łagodnie.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 23:07   #4956
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzis znowu byl taniec with dragons, placz, napinanie, gazy, kupsztale jak slonie Final jednak taki ze od godziny moje dziecie spi we wlasnym lozeczku!!! Szock i niedowierzanie. Ide skakac z radosci i spac jednoczesnie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 23:23   #4957
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mia a gdybyś odciagnela trochę mleka, podała butelka a jak trochę się uspokoi przystawila do piersi?
Nie chce jej juz mieszac w glowie ta butla bo sie rozleniwia i wtedy cyc jest jeszcze gorszy (dokarmialam butla na poczatku naszej mlecznej drogi).
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Moja mała tak walczy przy jedzeniu jak potrzebuje odbicia, ale takiego konkretnego z pawiem, wtedy się w sekundę uspokaja. Spróbuj ją odstawić jak się tak wije I przerzucić przez ramię, może jak porządnie beknie to będzie szczęśliwa

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Dziewczyny, ja dziubek małej poprawiam paluchem za każdym razem, bez znaczenia czy ona już zlapie jedzenie czy nie. Dopiero jak ja sie czuję komfortowo to zaczynamy karmienie. dobrze przystawiona "rybka" naprawdę nie ma prawa boleć!

Dzieci się psują mniej więcej po ukończeniu drugiego tygodnia życia
Tak czasami jej o to chodzi ale dzis nie dalo rady nawet po odbeknieciu, nie o to szło ... Zjadla w koncu i zasnela po 22 biedula moja taka umeczona

Rybka to podstawa i moja Iga tez juz wie ze najlepiej sie je rybka - i robi to pieknie wiec przynajmniej bolu u nas nie ma jak juz chce pannica zjesc

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Dzis znowu byl taniec with dragons, placz, napinanie, gazy, kupsztale jak slonie Final jednak taki ze od godziny moje dziecie spi we wlasnym lozeczku!!! Szock i niedowierzanie. Ide skakac z radosci i spac jednoczesnie
Moja jest kochana pod tym wzgledem od pierwszego dnia spi w swoim lozeczku dopiero nad ranem laduje z mama i tata ale to dlatego ze lubimy ja miec miedzy nami
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 23:32   #4958
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamisity!

Zabcia jeszcze troszkę

Mia
- lezaczek bujaczek
- termometr
- inhalator

Srodowiskową?
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 02:09   #4959
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

U nas karmienie nr 1. Boszzzzzzzz, ale sie wydpaaaalam
Stary 2016-06-04, 02:18   #4960
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Trzeba było obudzić kociaka na jedzenie, bo zrobił sobie za długą przerwę. Ale zjadł na śpiocha i już śpi dalej a ja zostałam i kończę ściąganie.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 02:23   #4961
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kocie podziwiam cie za wytrwalosc w sciaganiu pokarmu. Szacun. Kiedy ty spisz?
Stary 2016-06-04, 02:37   #4962
201701091517
Konto usunięte

Ja wlasnie skonczylam karmic.. po godzinie :| czy maly spi? A w zyciu.. oczy jak pińć złotych, no i oczywiscie najlepiej to jest na rączkach
Dostal smoczka i leży i bablocze cos sam do siebie ;D
Kocie, podbijam. Szacun ze tyle spedzasz nad tym czasu i robisz wszystko zeby maly mial jak najlepiej respekt!
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 04:06   #4963
Mad_lenka
Rozeznanie

My też się skończyłyśmy karmić.
Jak ja się pocę, cała poduszka mokra. Czy to jest normalne? :O
Stary 2016-06-04, 04:35   #4964
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Też się poce okropnie... budzę się i mam koszulkę na dekolcie cała mokra masakra!

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 05:06   #4965
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ja dzis na nocne wietrzenie bufetu nie wlozylam tetry pod pizame i w efekcie zalalam mleniem pol wyrka

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

Karmienie nr 2
Stary 2016-06-04, 05:30   #4966
zabciajs
Zakorzenienie

Nic
6 dzień.
Stary 2016-06-04, 05:42   #4967
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nic
6 dzień.
Zabcia dzien dopiero sie zaczyna
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 06:01   #4968
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Normalka. U mnie 5 tygodni po porodzie i przeszlo, jeszcze troche. Tez bylam zaskoczona ze to jeden z objawow pologu :p

Ja wlasnie jade na uczelnie musialam zostawic moich facetow na caly dzien! Najwczesniej bede o 21. No serce mi peka...

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Cytat:
Nic
6 dzień.

Zobacz jak maluchowi jest dobrze u Ciebie! Zaraz wyjdzie. A jutro to juz napewno, wiec glowa do gory
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 06:19   #4969
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Srodowiskową?
Tak tak

Cytat:
Nic
6 dzień.
Pisałaś chyba że miałaś dłuższy cykl więc termin późniejszy, Odlicz te dni no do niczego być na końcu. Wyobraź sobie że kiedyś zakładano wątki na dwa miesiące, czyli były mamy lipiec - sierpień to był dopiero zakres. Pierwsze dziewczyny rodziły w czerwcu, ostatnie we wrześniu.
Stary 2016-06-04, 06:26   #4970
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak

Pisałaś chyba że miałaś dłuższy cykl więc termin późniejszy, Odlicz te dni no do niczego być na końcu. Wyobraź sobie że kiedyś zakładano wątki na dwa miesiące, czyli były mamy lipiec - sierpień to był dopiero zakres. Pierwsze dziewczyny rodziły w czerwcu, ostatnie we wrześniu.
Nie chodzi o bycie ostatnią. Tylko marzylam aby to samo się zaczeło, aby to przeżyć w domu, dzwonic po męża, słodko stresowac się i jechac razem do szpitala. Aby razem spać, a nie samej na szpitalnym łóżku. W dodatku pocę się jak cholera, śpie nago. W dodatku bez mojej ogromnej poduchy nie umiem. Wiem, że jęcze, ale naprawdę o tym marzyłam.
Stary 2016-06-04, 07:32   #4971
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś była u mnie położna. Oto wnioski:
- mam jeść wszystko( nawet orzechy)
- iść jutro na spacer
-z dziecinki trzeba zrobić" glonojada" pondczas karmienia- mocno( naprawdę mocno, ja to się bałam że się utopi w cycu) docisnąć główkę do piersi, buzia szeroko otwarta. I wiecie co? Pierwszy raz nie czułam bólu podczas karmienia! Spróbujcie, nie bać się taka ulga. Jak coś to można tylko palcem przy nosku pierś nacisnąć , żeby mógł oddychać. Mam karmić na przemiennie LP PP a następne karmienie zaczàć pd piersi, którą poprzednio ssała.

Dziewczyny po cesarce, kiedy tak zaczęłyście funkcjonalnie normalnie tj. sprzątać, wychodzić na zewnątrz, schylać sie?
Ja juz spokojnie biegam za autobusami jeszcze żaden mi nie uciekł ale z takim poważnym bieganiem czekam do skończenia tych 6 tygodni lub zielonego światła od ginekologa. Kurde, weszłam na wagę i poniżej 50.

Tak z ciekawości. Mamy ta sama położna? U mnie wczoraj była po raz ostatni

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Normalka. U mnie 5 tygodni po porodzie i przeszlo, jeszcze troche. Tez bylam zaskoczona ze to jeden z objawow pologu :p

Ja wlasnie jade na uczelnie musialam zostawic moich facetow na caly dzien! Najwczesniej bede o 21. No serce mi peka...

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Zobacz jak maluchowi jest dobrze u Ciebie! Zaraz wyjdzie. A jutro to juz napewno, wiec glowa do gory
Ja jutro też na uczelnie się wybieram. Szczerze to marze o takiej odskoczni, od tych pieluch, ryku i siedzenia w domu

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

U nas wczoraj znowu akcja "chyba ból brzucha". Podobno kolka to nie jest, bo ta trwa minimum trzy godziny. Te wieczorne wrzaski juz chyba takim standardem się staną

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:

U mnie też tak wczoraj miała, że się denerwowała przy piersi. Późnym wieczorem znowu ładnie ssala i zasnęła na prawie cztery godziny. Pojęcia nie mam o co jej chodzi :P

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-06-04 o 07:27
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 07:32   #4972
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak

Dokładnie! Sama byłam na wątku wrzesień październik i ciągnęło się to nie samowicie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 07:35   #4973
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Nie nie ma ale myslalam ze po to wlasnie mialam to poodstawiac zeby nie miał
Biedna jesteś M. mi wczoraj przyniósł dwa koszyki truskawek

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Trochę ciepło ja ubrałas jedna warstwa plus ewentualnie pieluszka to aż nadto w te upały

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Ja wyparzam tylko nowe, w mikrofali albo po prostu w garnku z woda.
Pomiędzy uzyciami myje, co jakiś czas przelewam wrzątkiem z czajnika.
Ja również. Wyparzam raz zaraz po zakupie, a dalej zwyczajnie myje jak resztę naczyń.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:17   #4974
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Nic
6 dzień.

Żabcia nie łam się. Jestem z Tobą i trzymam kciuki. Nie mam dużo czasu na forum, ale codziennie wpadam żeby zobaczyć jak akcja u Ciebie.
Buziaki! Głowa do góry, już niebawem będziecie się tulić.
Stary 2016-06-04, 08:23   #4975
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Kocie podziwiam cie za wytrwalosc w sciaganiu pokarmu. Szacun. Kiedy ty spisz?
A nie, ja nie robię tego sama W nocy mąż wstaje ze mną - karmi kociaka i idą spać dalej a ja ciągnę, tylko w dzień ogarniam sama
Cytat:
Nie chodzi o bycie ostatnią. Tylko marzylam aby to samo się zaczeło, aby to przeżyć w domu, dzwonic po męża, słodko stresowac się i jechac razem do szpitala. Aby razem spać, a nie samej na szpitalnym łóżku. W dodatku pocę się jak cholera, śpie nago. W dodatku bez mojej ogromnej poduchy nie umiem. Wiem, że jęcze, ale naprawdę o tym marzyłam.
Co Ci mogę powiedzieć, rozumiem doskonale, ale nie zawsze mamy to czego chcemy Ja przez takie myślenie przez jakiś czas byłam bardzo niezadowolona ze swojego porodu i trochę trudno mi było myśleć o nim dobrze, chociaż taki był!

W ogóle zaspamuję Wam trochę...koleżanka prowadzi bloga i chciała zacząć cykl z opisami dobrych porodów, tak żeby zerwać z mitem lansowanym w filmach i żeby dziewczyny w ciąży mogły sobie czytać i pozytywnie się nastawiać. Może chciałybyście opisać dla niej swoje? Dużo z nas ma naprawdę dobre wspomnienia, może warto się nimi podzielić w szerszym gronie? Ja swój poród już dla mniej opisałam
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:28   #4976
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dokładnie! Sama byłam na wątku wrzesień październik i ciągnęło się to nie samowicie

Ja byłam na styczeń-luty i porody były od października (sic!) do marca.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:44   #4977
Mad_lenka
Rozeznanie

Z tym poceniem się to jest przegięcie.
Ja się w nocy budzę cała mokra, jakby mnie ktoś z wiadra oblał. Poduszka mokra, koszula, kołdra. Z piersi się też leje- to fakt, ale ten pot mnie zaskoczył. Dobrze, oczyszcza się organizm. Tylko jest to mało przyjemne.
Stary 2016-06-04, 09:19   #4978
urshoola
Zadomowienie

Cytat:

Urshoola wspolczuje bardzo. Piersi możesz rozgrzewać pod prysznicem, albo położyć zmiksowane ciepłe ziemniaki (info od mojej poprzedniej położnej środowiskowej), odciągnąć a potem zimna kapusta.
tak robie tylko problem w tym ze piers pelna i bolu a nie leci bo mam brodawke bardzo spuchnieta, ledwo mi sie do laktatora miesci ;-(
mialam sciagac do poczucia ulgi tylko jak skoro nie leci ;'(

Cytat:

Rybka to podstawa i moja Iga tez juz wie ze najlepiej sie je rybka - i robi to pieknie wiec przynajmniej bolu u nas nie ma jak juz chce pannica zjesc
jejku zazdroszcze ja nie czuje bolu tylko z lewej, ale prawa dalej boli nawet przy chodzeniu, dalej boje sie malej dostawiac, brodawke mam.bardzo spuchnieta ;-( nie ma.szans zeby zlapala ...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Z tym poceniem się to jest przegięcie.
Ja się w nocy budzę cała mokra, jakby mnie ktoś z wiadra oblał. Poduszka mokra, koszula, kołdra. Z piersi się też leje- to fakt, ale ten pot mnie zaskoczył. Dobrze, oczyszcza się organizm. Tylko jest to mało przyjemne.
oj tak, jest to dosc irytujace uczucie z tym poceniem z piersi mi sie tez.dzis polalo akurat tej co mnie tsk mega boli, w sumie to sie ciesze kij tam z.przescieradlem wazne ze.cos.wycieklo samo skoro mam problem z odciaganiem....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:27   #4979
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
tak robie tylko problem w tym ze piers pelna i bolu a nie leci bo mam brodawke bardzo spuchnieta, ledwo mi sie do laktatora miesci ;-(
mialam sciagac do poczucia ulgi tylko jak skoro nie leci ;'(

jejku zazdroszcze ja nie czuje bolu tylko z lewej, ale prawa dalej boli nawet przy chodzeniu, dalej boje sie malej dostawiac, brodawke mam.bardzo spuchnieta ;-( nie ma.szans zeby zlapala ...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

oj tak, jest to dosc irytujace uczucie z tym poceniem z piersi mi sie tez.dzis polalo akurat tej co mnie tsk mega boli, w sumie to sie ciesze kij tam z.przescieradlem wazne ze.cos.wycieklo samo skoro mam problem z odciaganiem....
Ula, a spróbuj np po takim ciepłym okładzie czy prysznicu pochylić się w przód i tak trochę powisiec nad umywalką czy pod prychem z odkrytym biustem, mi wtedy z pełnych piersi leci ciurkiem, samo. Może nie będą to zwrotne ilości ale jak coś się samo ruszy to wtedy laktator uruchom
Stary 2016-06-04, 09:30   #4980
urshoola
Zadomowienie

nie pomaga ze zdrowej leci z tej chorej nie, podejrzewam ze przez ten obrzek, ale zauwazylam ze jak mala karmie z drugiej piersi to z tej chorej tez leci wtedy, kazda kropla mnie cieszy jak splywa, cholernie boje sie zastoju i zapalenia piersi ropni....lekarka mowila ze nie jest zle ze stan zapalny brodawki ze mi ja mala za bardzo zmiazdzyla, nie wiem na czym u niej problem polega z tym ssaniem

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości