Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 21:16   #3181
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Mamuśka jechała na ostry dyżur myśląc,że to wątroba czy coś bo bóli dostała, a tam lekarz ją na porodówkę od razu i ledwo zdążyli mnie złapać, jeśli wierzyć opowieściom rodzinnym
Ojej, ale historia z tymi bólami i taką niespodzianką!

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Mnie się udało umówić na prenatalne do lekarki na której mi zależało na następny piątek. Także jestem szczęśliwa
Wybrałam się też dzisiaj na szybkie zakupy do ch, bo musiałam kupić prezent dla koleżanki. Za niedługo wraca mąż, zjemy spaghetti i idę na kawę oraz szarlotkę z bitą śmietaną i lodami

A jutro jedziemy na duże zakupy dla Małej! wózek, łóżeczko, materacyk, baza z fotelikiem i inne cudowności
To super, że jesteś umówiona na badanie.
Udanych zakupów.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Tez chcialam pianka gryka kokos i odechcialo mi sie gryki sama pianka odpada, jakos nie jestem przekonana nawet do pianki dobrej jakosci (niby sa ale jakos mam na pianke opory), wiec podpatruje co wy bierzecie i w ten sposob chyba zapadnie jakas decyzja w koncu.
Również podpatruję i jeszcze nie wiem co brać.

Ale dzisiaj jestem padnięta cały dzień, te cukry takie kiepawe, a brzuch jak deska.

Jutro jestem zaproszona na wieczór panieński, jadę do Krakowa, mam nadzieję że dam radę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:18   #3182
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To i ja po wizycie, dzis tak szybko i bez kolejki
Mala wazy 2135, wiec juz faktycznie mega duzo szyjka ok, spacery, plywanie i masaze zalecane, niczym sie nie przejmowac, tylko tez lezec z nogami u gory, bo z moim zylakiem walczyc
Nastepna wizyta 27 czerwca
Super wiadomości
Ładnie rośnie u nas 1950 g w 31 tyg i 3 dniu

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

Nadrobić Was gaduły to jakaś masakra! Od rana czytam co nastukałyście.

Melduję, że wróciłam od teściów. Mieszkanie pomalowane, zeszło niestety dłużej niż myślałam...

Wczoraj ogarnęłam fajny sklep u mnie w mieście i okazało się, że mają nasz wózek i nie musimy dymać do Zabrza! w dodatku zaproponowali niższą cenę. Kupimy u nich też bazę i fotelik, bo też wychodzi taniej niż w innych sklepach.

No to będzie na tyle. Idę się kąpać bo po 19 wizyta u gina. Mam nadzieję, że już uda mi się być z Wami na bieżąco
No to super, że wozeczek na miejscu i jeszcze niższa cena
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:22   #3183
iweczka
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie majtki siateczkowe brałyście ???
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:22   #3184
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a ten klimator to taki,że rurę wywalasz przez okno? chłodzi jedno pomieszczenie? z jakiej temperatury mniej więcej schodzi i do jakiej jest w stanie ochłodzić?
No właśnie żadnych rur ani nic z tych rzeczy, a efekt milion razy lepszy niż przy wiatraku. Nie jest to efekt normalnej klimatyzacji, ale jest zadowalający - przynajmniej wg mnie
A chodzi o coś np. takiego: http://allegro.pl/klimator-ravanson-...242675883.html .
Im zimniejsza woda w środku, tym lepszy efekt, do tego się wodę leje i właśnie ta woda jakoś chłodzi, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, TŻ mi kiedyś tłumaczył, ale jednym wpuściłam i drugim wypuściłam W każdym bądź razie wieje chłodkiem zamiast tylko mieszać ciepłe powietrze. Śmiało można wsadzić do tego wkłady do lodówki turystycznej zmrożone, to wtedy wieje konkret zimnem, a nie robi przeciągu takiego jak wiatrak, bo nadmuch jest porównywalny do nadmuchu z klimatyzacji, z tym, że nadmuch jest z podłogi praktycznie a nie gdzieś z sufitu. Z jakich temperatur do jakich zejdzie nie powiem, bo nie pamiętam dokładnie, jak wytestuje to dam znać Jest to dość lekkie, na kółkach, ale jak się przesuwa na włączonym to zaczyna chlapać - wiadomo, woda jest w środku i jak ona zacznie za bardzo sobie w środku "pływać" to zaczyna się delikatne chlapanie.
Mama przyjechała do mnie z nim ok 17, od razu napełniłyśmy zimną wodą i włączyłyśmy w salonie, w którym mam cały dzień słońce i ciekło ze mnie i dodatkowo nie było czym oddychać, to tak po 15-20 minutach zrobiło się w całym pomieszczeniu dość przyjemnie, ok 18 ustawiałam mniejszy nadmuch, ok 20 wyłączyłam całkiem - ale to też kwestia temperatury na dworze, już się zrobiło przyjemnie i jak klimator chodził to było mi zimno Moim zdaniem bardzo fajny kompromis pomiędzy dość drogą klimatyzacją, a nic nie dającym wiatrakiem. Dodatkowo ze względu na wymiary można sobie to przenieść tam, gdzie akurat jest potrzebne. My to ogólnie kupiliśmy poreklamacyjne, bo klient reklamował chlapanie (które już wiemy czym jest spowodowane i nie jest to nic zepsutego ) i nie odebrał towaru przez ponad 2 lata za ten nasz chyba 100 albo 150 zł daliśmy w efekcie

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:24   #3185
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ale dzisiaj jestem padnięta cały dzień, te cukry takie kiepawe, a brzuch jak deska.

Jutro jestem zaproszona na wieczór panieński, jadę do Krakowa, mam nadzieję że dam radę.
chyba dzis jakis dzień taki..ja zasnęłam nawet nie wiem na ile czasu popołudniu.. stawia Ci się brzuch?

jutro będzie lepiej..pobawisz się, a wyluzowanie sprzyja Maluszkowi

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Super wiadomości
Ładnie rośnie u nas 1950 g w 31 tyg i 3 dniu

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

No to super, że wozeczek na miejscu i jeszcze niższa cena
też świetna waga.. mi lekarz mówił,że w 31tyg. powinno być ok 1600g średnio
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:26   #3186
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba dzis jakis dzień taki..ja zasnęłam nawet nie wiem na ile czasu popołudniu.. stawia Ci się brzuch?

U mnie przy cukrzycy ryzyko urodzenia wielkiego Bąbelka, wiec staram się uważać na wagę swoją i Jego
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:28   #3187
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moglam sie nie mierzyc :P
Na wysokosci pepka 108cm :P
Oj tam, Oj tam :P

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
własnie sama nie wiem jaki kupić.....
dla córki miałam gryka-kokos

Cytat:

Ja idę w czwartek an wizytę, ciekawa jestem ile Młody waży
Stary 2016-06-03, 21:29   #3188
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej, ale historia z tymi bólami i taką niespodzianką!

To super, że jesteś umówiona na badanie.
Udanych zakupów.

Również podpatruję i jeszcze nie wiem co brać.

Ja na początku miałam szalejecie cukry, było więcej paniki i nerwów niż zdrowego rozsądku. Teraz jest dobrze, na śniadanie chlebek pro body i dużo warzyw i cukier do 100, na obiad dania gotowane na parze i tez do 110 maks. Czasem lody zjem i cukier tez spoko ;-)
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:29   #3189
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja też prowadzę ciążę na nfz. Lekarz nie robi usg tylko kieruje do innego, tez ba fundusz. Moze dlatego.
1 badanie/trynestr jest zalecane/obowiązkowe/ wskazane (nie wiem jak to określić) i opłacane przez nfz.

Mnie tez moja gin nie robi usg, tylko kieruje do pracowni usg w szpitalu, gdzie mi robi jakis profesor, podobno bardzo dobry, z certyfikatami do usg prenatalnych czy czyms takim pamietam ze przy I prenatalnym go sprawdzałam, ale to juz było dawno duzo osob sie dziwi ze mam 3 prenatalne na NFZ, bez wskazań zadnych właściwie, ale moze taka jest praktyka w tej przychodni przyszpitalnej
Za to nie mam usg na zadnych wizytach kontrolnych Ani nic takiego i bardzo ograniczone sa te wizyty, trwają zwykle 5 minut
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:30   #3190
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wziełam materac lateksowy havea
Ja tez lateksowy i chyba tej samej firmy zapłaciłam ok.240 zł, ale chyba a warto było, czytałam same pozytywne opinie
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:33   #3191
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Horizon fioletowe majtki poporodowe z siatki
I canpol jedborazowe i wielorazowe.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Mnie tez moja gin nie robi usg, tylko kieruje do pracowni usg w szpitalu, gdzie mi robi jakis profesor, podobno bardzo dobry, z certyfikatami do usg prenatalnych czy czyms takim pamietam ze przy I prenatalnym go sprawdzałam, ale to juz było dawno duzo osob sie dziwi ze mam 3 prenatalne na NFZ, bez wskazań zadnych właściwie, ale moze taka jest praktyka w tej przychodni przyszpitalnej
Za to nie mam usg na zadnych wizytach kontrolnych Ani nic takiego i bardzo ograniczone sa te wizyty, trwają zwykle 5 minut
U nnie to samo. Sama nie robi i kieruje do kogos innego. Na szczęście do specjalisty, chyba całkiem dobry jak sie okazało.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:33   #3192
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Po cichu zazdroszczę (choć pewnie nie powinnam tak pisac :/ ) tym z Was ktore maja cukrzyce.....macie motywacje do zdrowego odżywiania....bo ja sie odżywiam poniżej wszelkich standardów i nie moge nad tym zapanować :/ niby waga +6 kg, to spoko, ale warzywa i owoce trafiają na moj talerz moze raz dziennie, a najchętniej to bum sie pizza odżywiała i ciastem :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:33   #3193
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Też chciałam kokos - grykę - piankę ale się naczytałam o robalach w gryce i mi się odechciało
też słyszałam o robalach i podziękuję

ja byłam nastawiona na lateks, ale ostatnio pan w sklepie mi powiedział, że dla noworodka dobrze by była jeszcze wkładka kokosowa, którą po kilku miesiącach można wyciągnąć. I raczej zdecydujemy się na kokosowo-lateksowy

Pianki mnie w ogóle nie przekonują... z tego co czytałam to jednak najgorszy wybór.

Cytat:
ja wziełam materac lateksowy havea
też myślę o tym hevea. W sklepie w którym jutro będziemy robić zakupy mają inną markę, nie zapamiętałam nazwy ale jeszcze dopytam

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Tez chcialam pianka gryka kokos i odechcialo mi sie gryki sama pianka odpada, jakos nie jestem przekonana nawet do pianki dobrej jakosci (niby sa ale jakos mam na pianke opory), wiec podpatruje co wy bierzecie i w ten sposob chyba zapadnie jakas decyzja w koncu.

Odzyskalam nasz klimator (nie mylic z klimatyzatorem ), zdecydowanie wystarczajacy sprzet na wysokie temperatury jesli pomieszczenie nie jest za wielkie. Na 18mkw daje rade rewelacyjnie, az mi chlodno bylo kosztuje to to tyle co drozszy wentrylator, od 200 zl bez problemu do dostania, wiec polecam zdecydowanie my mamy akurat jakis stary model ravansona
zazdraszczam takiego sprzętu chłodzącego my chyba też musimy nad czymś pomyśleć, bo jak będzie powyżej 30 stopni to się z dzidzią ugotujemy

Ja już wróciłam ze spotkania obżarłam się szarlotką z lodami, wypiłam mrożoną kawę i jestem happy
Stary 2016-06-03, 21:35   #3194
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam u tego sprzedawcy łóżeczko i wózek :-P
Łóżeczko było wraz z materacem, ale kupiłam samo łóżeczko i sprzedawca obniżył cenę o 69 złotych a materac kupiłam u innego lateksowy

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
w jakich przypadkach?

Dzisiaj dzwoniłam do 2 klinik i w każdej mi powiedziano, że trzecie nie jest refundowane.
Dodatkowo koleżanka ma szwagierkę ginekologa i wystawiała jej skierowania na 2 pierwsze, a na trzecie już nie.
U mnie też trzecie nierefundowane, chyba że są zastrzeżenia do 1 lub 2 badania.
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:36   #3195
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam u tego sprzedawcy łóżeczko i wózek :-P
Łóżeczko było wraz z materacem, ale kupiłam samo łóżeczko i sprzedawca obniżył cenę o 69 złotych a materac kupiłam u innego lateksowy
A jakie łóżeczko?
Klupś ma średnie opinie, niestety. Dlatego mieliśmy kupić i odebrać w pon. A tak w poniedzialek obejrzymy i zamowimy.
Jak oglądaliśmy w smykolandzie to wyglądały dobrze te łóżeczka. A w necie ludzie piszą, ze lipne.
Stary 2016-06-03, 21:43   #3196
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie łóżeczko?
Klupś ma średnie opinie, niestety. Dlatego mieliśmy kupić i odebrać w pon. A tak w poniedzialek obejrzymy i zamowimy.
Jak oglądaliśmy w smykolandzie to wyglądały dobrze te łóżeczka. A w necie ludzie piszą, ze lipne.
Z tego co pamiętam to Radek 5 (z szuflada i "ciuchciami"). Zrobię zdj i wrzucę później. Oglądaliśmy na żywo i podobało nam się, ja jestem zadowolona z wyglądu, mąż może trochę mniej z wykonania ze nie są teraz te łóżeczka takie solidne jak kilkanaście lat temu
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:44   #3197
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale umawiasz się jako na badanie prenatalne konkretnie czy po prostu zwykłe usg w terminach pasujących do prenatalnych, gdzie na nfz przysługują tylko 3 przez całą ciążę? Nie wytrzymałabym gdybym miała jedynie 3 usg przez całą ciążę
Stary 2016-06-03, 21:44   #3198
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Radek też jest klupsia, co nie?
Mi sie szyflada w tym safari podoba. Bo wyjezdza cala na kolkach, zanykana. Nie wiem jak w Radku.
Stary 2016-06-03, 21:49   #3199
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Świetnie, że wszystko ok.

Fajny musi być ten mop. .....
Dziewczyny pokażcie pls tego mopa bo chyba cos ominęłam a tak chwalicie, ze muszę i ja go zobaczyć
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:50   #3200
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Radek też jest klupsia, co nie?
Mi sie szyflada w tym safari podoba. Bo wyjezdza cala na kolkach, zanykana. Nie wiem jak w Radku.
Tak, Radek z Klupsia. Ten sklep ma w ofercie z materacem za 369 zł, ja kupiłam za 300 bez.
I w sumie żałuję że wzięłam z szuflada, bo o 100 zł droższe, a nie wiem czy będę z niej korzystać bo szafkę mam obok łóżka, chyba że na rzeczy nie używane w danym momencie
I sugerowalam się, że może dzięki szufladzie łóżeczko będzie stabilniejsze :-P
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 21:52   #3201
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja chcę szuflade jako półkę: ba zapas pieluch, kocyki, kolderki itp.
Stary 2016-06-03, 21:58   #3202
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Horizon fioletowe majtki poporodowe z siatki
I canpol jedborazowe i wielorazowe.[COLOR="Silver"]
Dzięki
Stary 2016-06-03, 22:01   #3203
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Wielorazowe z Canpola.

Cytat:

Mam nadzieję, że właśnie jutro się poprawi. Cieszyłam się na ten wieczorek. Stawia się brzuchol jakoś częściej niż zwykle...

Cytat:
Ja na początku miałam szalejecie cukry, było więcej paniki i nerwów niż zdrowego rozsądku. Teraz jest dobrze, na śniadanie chlebek pro body i dużo warzyw i cukier do 100, na obiad dania gotowane na parze i tez do 110 maks. Czasem lody zjem i cukier tez spoko ;-)

To super, że tak dobrze Ci idzie.
Jutro sobie kupuję Probody, przetestuję.
Jadłam parę razy sorbety i też było ok.
Na samym początku szło mi spoko, teraz jakoś trudniej, mam nadzieję że też będzie poprawa.

Cytat:
Po cichu zazdroszczę (choć pewnie nie powinnam tak pisac :/ ) tym z Was ktore maja cukrzyce.....macie motywacje do zdrowego odżywiania....bo ja sie odżywiam poniżej wszelkich standardów i nie moge nad tym zapanować :/ niby waga +6 kg, to spoko, ale warzywa i owoce trafiają na moj talerz moze raz dziennie, a najchętniej to bum sie pizza odżywiała i ciastem :/

Możesz poczytać o naszej dietce i coś powprowadzać, np. te warzywka do każdego posiłku, poszukać "fit przepisów", widziałam że są różne zdrowsze ciasta, a pewnie i pizze.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:04   #3204
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wielorazowe z Canpola.

Mam nadzieję, że właśnie jutro się poprawi. Cieszyłam się na ten wieczorek. Stawia się brzuchol jakoś częściej niż zwykle...

To super, że tak dobrze Ci idzie.
Jutro sobie kupuję Probody, przetestuję.
Jadłam parę razy sorbety i też było ok.
Na samym początku szło mi spoko, teraz jakoś trudniej, mam nadzieję że też będzie poprawa.

Możesz poczytać o naszej dietce i coś powprowadzać, np. te warzywka do każdego posiłku, poszukać "fit przepisów", widziałam że są różne zdrowsze ciasta, a pewnie i pizze.
Pielęgniarka mi powiedziała, że przełom 7 i 8 msc cukry najbardziej wariuja a później z każdym tygodniem coraz mniej
cudzie trwaj
Stary 2016-06-03, 22:08   #3205
scoiatael86
Rozeznanie

Odnośnie materacy - myślicie że przy wadze noworodka to będzie w jakikolwiek sposób odczuwalne z jakiego materiału jest ten materac? Ja chciałam właśnie dlatego lateksowy...

A ten klimator brzmi bosko
Stary 2016-06-03, 22:09   #3206
Georgia1976
Raczkowanie

Byliśmy dziś na USG

31 tydz+0

Mała jak zwykle nie chciała współpracować, odwrócona pleckami, mało co pokazała i lekarz sugerował aby wpaść do niego za 3 tyg.

A na tą chwilę:
- 1720 g (+- 120g)
- ok 35 cm
- ułożona pośladkowo
Stary 2016-06-03, 22:09   #3207
Georgia1976
Raczkowanie

A w nagrodę byłyśmy na małym shopingu
ImageUploadedByWizaz Forum1464984414.101547.jpg

Oba bodziaki to rozm. 62 CoolClub - coś rozmiaru nie trzymają ale to moze dlatego, ze ten niebieski to rampers....
Pod spodem pieluszki muślinowe
Stary 2016-06-03, 22:10   #3208
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się wieczorkiem

Manicure zaliczony - moje dłonie znów są śliczne

Udało się pozałatwiać komplet spraw z biura i mam weekend
Jutro wieczorkiem zaprosiliśmy gości i będziemy grillować - oby nie lało

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
kula to idealna bryła.. a ja uwielbiam geometrię i jak każdy dążę do ideału...
w sumie to n razie mój biust jest blizej celu niz ja.. ja bardziej taki pustak ... tylko mierzyc mi sie nie chce
Kula kształt idealny

Cytat:
Ja moglam sie nie mierzyc :P
Na wysokosci pepka 108cm :P
Wow !! Masz więcej niż ja ale jak będę w tym tyg co Ty na bank już Cię przegonię
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:12   #3209
iweczka
Zakorzenienie

Jesli mogę coś podpowiedzieć, to przy córce używałam takich osłonek

http://www.aptekagemini.pl/avent-mus...e-6-sztuk.html
Przyniosły mega ulgę w bolących cyckach i pogryzionych brodawkach

Teraz też chyba zakupię

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-06-03 o 22:13
Stary 2016-06-03, 22:13   #3210
Georgia1976
Raczkowanie

A czy któraś z Was porównywała pieluchy tetrowe ze Smyka z jakimiś innymi?
Kupiłam dziś 5szt. - jedna pielucha 4,40 pln..... Trochę drogo chyba....

Możecie polecić cos tańszego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości