|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kinga wspolczuje nocki, moje dziecko tez sie budzi baaaardzo czesto w nocy bo on chce byc chyba szerszy niz wyzszy
![]() Aaa i Kinga szerokiej drogi!
|
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
podobno dziecko w 3 minuty potrafi się najeść jak dobrze ciągnie ![]() Cytat:
po Waszym ślubie jakby poszedł to byłoby przegięcie
|
||
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. leca pilki, ktore obrobnilby dzieciak w podstawowce, a oni puszczaja
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Cassa, moja też w dzień je po kilka minut i się rozprasza. Ale tłumacze sobie, że jakby była jeszcze glodna to by dłużej jadła. Nadrabia często przed snem i w nocy chyba też więcej wyciąga. Może to upał, a może szkoda jej czasu na jedzenie? Jeśli przybiera to ok. W końcu to karmienie na żądanie.
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nawet nie wiecie jaki dobry! Jedna kreseczka |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Maz poszedł na pół godziny do pracy, nie ma go już 3. Dziecko miało spać dwie godziny temu nie śpi i marudzi, a ja mam wszystkich i wszystko spakować i jeszcze dom posprzątać. Jak wróci to tylko wyjść i zostawić wszystko na jego głowie. Jak mnie coś takiego wk....a.
Magda ułożyło Ci co ?
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój od kilku dni tylko marudzi..takie hobby uffffff Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ulzylo! A z jakim bananem wyszłam z tego kibla
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Magda uff, to teraz cierpliwie czekaj na @
Ogrnelam chate! Juz mi lepiej, caly wkur.w zlazl
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry, u nas strasznie gorąco, 26 stopni w cieniu. Jak na razie mała śpi już 2 godziny, udało się ją efektywnie uśpić. Mieszkanie posprzątane, jak się obudzi to idziemy na spacer
Miłego weekendu życzę wszystkim ![]() to dobrze
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, Ruda dzieki to juz mniej sie martwie tym nie jedzeniem 😊
Magda hmmmm... Gratki? ![]() My jestesmy u moich dziadkow w domku na wsi i mlodego swieze powietrze zdjelo przynajmniej sie chlopak wyspi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga spokojnej drogi.
Malwi Magda super! My siedzimy nad jeziorkiem Pola szczęśliwa, ogląda drzewa albo 'rozmawia' z chłopcem z kocyka obok
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Matko znowu mu siurka mega odparzylo
ja nie wiem co jemu już robić..
|
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka dobrze że maz wrócił trochę odpoczniesz
Malwi przykra sytuacja ale mimo wszystko pobaw się choć odrobinke ![]() Magda a jednak rodzeństwa póki co nie będzie ![]() A my poszlysmy do mojej babci. 9km przez las. Spacer 2,5h ![]() Pola poznała chyba wszystkie drzewa. Ani na chwilę nie zasnela
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
A może za wcześnie na test?
![]() ja poczekam do poniedziałku, bo teraz mam egzaminy i nie będę się stresować
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Magdusiaaa, super że masz las blisko na spacery
my jutro planujemy do lasu się wybrać jak będzie ładnie. Magda, ani trochę Ci żal 2 kresek nie jest? 😜 Kinga, to Wam Szymek daje popalić. No i mąż Tobie też 😛 bezproblemowej podróży ![]() My od rana siedzimy w ogródku, bo pogoda super. Próbowałam Jagodę przekonać do butli i wcisnąć jej trochę mm, bo mojego nie miałam i w efekcie znowu mamy wymioty wywalę to dziadostwo...
|
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Hejoo
my tez sie wietrzymy ![]() kinga kciuki ![]() kruszynka wygląda zjawiskowo kurcze biedna Jagoda (jak mo sie strasznie to imie spodobalo *nie nie dziekuje ja tez sie w drugie nie bawie .Magda ciesze sie ze sie cieszysz wspolczuje nocek u nas nie lepiej malwi moc cierpliwosci dla ciebie wysylamy ooo i widzisz malwi kochanie ja mam romansik zdaje sie do ciebie tytul watku jest twoj? hehe bo nie moge go zapamietac i zawsze wpisuje od zupki wtedy wyswietla mi sie zupka chinska ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Magda a moze zmienic rodzaj pamperow? nie wiem czy mysle sensownie moze jedne sa bardziej innne mniej zaparzajace? tak tylko pomyslalam ale bidne te chlopaki moj tez wrazliwiec niestety ale coz... walczyc trzeba kciuki
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ty! Żołądek miałam w gardle i z zamkniętymi oczami czekałam aż się załaduje Russ no właśnie ani pampersy ani chusteczki. Bo miałam pampers i było, teraz mam daddy i jest. Chusteczki już 3 razy zmieniałam. |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
magda a no widzisz bo mi mama poradzila zeby z cucustecxek zrezygnowac i my woda z emolium i lepiej chusteczki awarjnie
tyle moge doradzic
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to oczekiwanie najgorsze, nie?
dobrze ze negatyw mi dwie kreski pokazalo juz jakos 9 dni po owu wiec wczesnie.
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Russian ja w domu używam wody i płatków. A jak gdzieś jesteśmy to nie chce mi się bawić. Eh :/ ale przy wodzie i płatkach też potrafił mieć
|
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Magda ;D dobrze że jedna kreska
![]() A jak wygląda ten odparzony siurek ? Bo może mój Ma a ja olewam ... jest taki różowy od spodu tam gdzie dolega do jajek ala wydaje mi się że to normalne że tam jest taka skórka. Mój ma dziś dzień śpiocha. Wstał o 8 ,zasnął o 10 na dwie godziny (!) Pi czym zjadł i zasnął na godzinę ze mną na spacerze spał prawie godzinę i teraz też ma drzemkę od 15 minut. ... chyba ta pogoda tak działa , albo to że nie pije kawy od kilku dni
|
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
kurcze biedny Bartuś wodze ze tez ci sie ksiaze pan trafil jak mi
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, daj trochę krochmalu do kąpieli może?
My dzisiaj cały dzień na wsi... ale świeże powietrze tak sobie działa na Kornelkę, to prawda że nie marudzila, ale drzemki tylko 2 krótkie, i to usypiane na siłę.
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
My wrocilismy ze wsi i powiem Wam, ze mega odpoczelam 😊 mama zajmowala sie Frankiem, a ja zwozilam kloce drzewa ktore tato wycial 😊 nazapierd....lam sie jak dziki osiol ale psychicznie jestem zresetowana i mam nowe poklady sily 😊 jutro malz wraca wiec bedzie bawil syna caly dzien to znow odpoczne
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
I chyba przez to przejdę na wielo.
Odparzenie mega czerwone, nie dość że jajka to jeszcze trochę pachwinki Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Ej ta witamina D z pompką to jak się nazywała? |
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię jednak krochmal, łyżeczkę kopiatą mąki na ok szklankę zimnej wody, zagotowuję i do wody do kąpieli. Ale podobno jest coś takiego gotowego w aptece.
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jak zasypa o tej 19:30 max to potem budzi sie okolo 2, potem kolo 5 i tu juz zazwyczaj impreza i gadanie w lozeczku ale potem dosypia jeszcze do tej 8
![]() Choc kilka ostatnich nocy budzi sie częściej i mam wrażenie ze sobie po prostu nie pojada już mlekiem bo karmienia w nocy sa teraz dluzsze :/ myslicie ze to możliwe? Jasiek 8kg więc jest troche ciałka Dotka fajnie miec TZ z powrotem w domu ![]() Malwi wspolczuje Kinga jak droga? Magda ufff ![]() Czarna ale Wam fajnie nad jeziorkiem ![]() U nas tez drzewa to największa atrakcja ![]() Magdusia wow ale spacer konkret super! U nas dzis dzien sredni. Tzn Maly w super humorze, duzo sie smial gadal na spacerze w wozku grzeczny przekochany ale ja dzis jak flak zero energii bol glowy ogolna słabość. Dobrze ze siostra przyszla zająć sie Jaśkiem bo az sie balam go na rece brać jak przy przewijaku prawie padlam i sie cala upocilam. Ładuje herbate z miodem i sokiem malinowym ehh oby jutro bylo lepiej. Milego wieczoru ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zaprosiliśmy znajomych na grilla, piwko i te sprawy.. ale ja siedzę w domu i usypiam małą już 40 minut, a ona nie chce w ogóle spać. Ah
|
|
#660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to to ![]() Cytat:
![]() Spokojnej podróży mimo wszystko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że że Jaś Cię chociaż nie męczył My też dziś prawie cały dzień na zewnątrz, najpierw u moich rodziców a później u kuzyna TŻ a który ma 2,5 letnie bliźniaki, lobuzy już z nich są Konradek był grzeczny, mimo że spał niewiele (jakieś 0,5 godziny i trochę przy cycu) Zaraz go kąpiemy i do spania
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

TZ troche pospal przed trasa czy tez dzis zombiaka zalicza? Ostroznie jedzcie!
podobno dziecko w 3 minuty potrafi się najeść jak dobrze ciągnie 

tzn. leca pilki, ktore obrobnilby dzieciak w podstawowce, a oni puszczaja 

wywalę to dziadostwo...
ale coz... walczyc trzeba kciuki