Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 10:59   #631
keas
Raczkowanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Kinga wspolczuje nocki, moje dziecko tez sie budzi baaaardzo czesto w nocy bo on chce byc chyba szerszy niz wyzszy
Aaa i Kinga szerokiej drogi!
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 11:04   #632
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga TZ troche pospal przed trasa czy tez dzis zombiaka zalicza? Ostroznie jedzcie!

Dotka dobrze, ze Twoj maz wrocil i sie zajal Witkiem ja wciaz czekam na mojego i albo dzisiaj w nocy go bede odbierala albo jutro 😒

Malwi

U nas noc super bo zasnal troche po 22, a "zjadl" kolo 5 dopiero i o 8 pobudka z kupa bo wczoraj nie bylo. Troche mnie martwi bo maly kiepsko teraz je, takie porzadne jedzenie (ok10 min) jest 2 razy na dobe, a tak to nlasnie pare razy i sie rozprasza, wygina i cuduje. Nawet po nocy nie rzuca sie na cycka 😒 moze to przez to goraco.

Wyslane z Lumia920.
Konradek też często teraz pociumka troche i się rozprasza, ale ja sobie to tłumacze że po prostu efektywnie ssie bo chce wracać do zabawy podobno dziecko w 3 minuty potrafi się najeść jak dobrze ciągnie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Akurat ubieranie sie na wesele looz, spacyfikuja gamonia w wozku i bedzie ogladal jak matka sie szykuje. Wiadomo bede potrzebowac 2 razy wiecej czasu, ale wszystko da sie ogarnac. Przykro mi, ze znowu bede sama do ktorejstam godziny :-( ostatnio na komunii bylo to samo. Do 13 byl tz, a pozniej jechal na mecz. Bokimem mi juz wychodzi ta pilka. Tak samo zapowiedzialam, ze ma juz teraz poinformowac w klubie zarzad, ze jego w ostatniej kolejce w przyszlym sezonie nie bedzie. Nie zostawi mnie zaraz po slubie i pojedzie na cholerny mecz
Rozumiem Cię, też bym traciła cierpliwość po Waszym ślubie jakby poszedł to byłoby przegięcie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 11:25   #633
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Konradek też często teraz pociumka troche i się rozprasza, ale ja sobie to tłumacze że po prostu efektywnie ssie bo chce wracać do zabawy podobno dziecko w 3 minuty potrafi się najeść jak dobrze ciągnie

Rozumiem Cię, też bym traciła cierpliwość po Waszym ślubie jakby poszedł to byłoby przegięcie
Ewusia a najgorsze jest, ze gdyby gral w polu, to nie byloby problemu, ale bramkarz jest tylko jeden, a w klubie jest chyba 2 czy 3 bramkarzy z czego pozostali, jak pisalam wyzej, boja sie pilki tzn. leca pilki, ktore obrobnilby dzieciak w podstawowce, a oni puszczaja

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 11:40   #634
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cassa, moja też w dzień je po kilka minut i się rozprasza. Ale tłumacze sobie, że jakby była jeszcze glodna to by dłużej jadła. Nadrabia często przed snem i w nocy chyba też więcej wyciąga. Może to upał, a może szkoda jej czasu na jedzenie? Jeśli przybiera to ok. W końcu to karmienie na żądanie.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 12:35   #635
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry
Nawet nie wiecie jaki dobry!
Jedna kreseczka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 12:44   #636
kinga1701
Zakorzenienie

Maz poszedł na pół godziny do pracy, nie ma go już 3. Dziecko miało spać dwie godziny temu nie śpi i marudzi, a ja mam wszystkich i wszystko spakować i jeszcze dom posprzątać. Jak wróci to tylko wyjść i zostawić wszystko na jego głowie. Jak mnie coś takiego wk....a.

Magda ułożyło Ci co ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 12:49   #637
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Maz poszedł na pół godziny do pracy, nie ma go już 3. Dziecko miało spać dwie godziny temu nie śpi i marudzi, a ja mam wszystkich i wszystko spakować i jeszcze dom posprzątać. Jak wróci to tylko wyjść i zostawić wszystko na jego głowie. Jak mnie coś takiego wk....a.

Magda ułożyło Ci co ?
biedna jeszcze po takiej nocy...mój też często jedzie na chwile a wraca za 5h...

mój od kilku dni tylko marudzi..takie hobby
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jedna kreseczka
uffffff

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 13:07   #638
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Oj ulzylo! A z jakim bananem wyszłam z tego kibla
Stary 2016-06-04, 13:47   #639
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda uff, to teraz cierpliwie czekaj na @

Ogrnelam chate! Juz mi lepiej, caly wkur.w zlazl

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 14:37   #640
koktajlowa7
Rozeznanie

Dzień Dobry, u nas strasznie gorąco, 26 stopni w cieniu. Jak na razie mała śpi już 2 godziny, udało się ją efektywnie uśpić. Mieszkanie posprzątane, jak się obudzi to idziemy na spacer
Miłego weekendu życzę wszystkim

Cytat:
Dzień dobry
Jedna kreseczka
to dobrze
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 14:50   #641
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, Ruda dzieki to juz mniej sie martwie tym nie jedzeniem 😊

Magda hmmmm... Gratki?

My jestesmy u moich dziadkow w domku na wsi i mlodego swieze powietrze zdjelo przynajmniej sie chlopak wyspi

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 14:50   #642
czarnulax
Zakorzenienie

Kinga spokojnej drogi.

Malwi

Magda super!

My siedzimy nad jeziorkiem Pola szczęśliwa, ogląda drzewa albo 'rozmawia' z chłopcem z kocyka obok
Stary 2016-06-04, 15:22   #643
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Matko znowu mu siurka mega odparzylo ja nie wiem co jemu już robić..
Stary 2016-06-04, 16:04   #644
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka dobrze że maz wrócił trochę odpoczniesz

Malwi przykra sytuacja ale mimo wszystko pobaw się choć odrobinke

Magda a jednak rodzeństwa póki co nie będzie

A my poszlysmy do mojej babci. 9km przez las. Spacer 2,5h

Pola poznała chyba wszystkie drzewa. Ani na chwilę nie zasnela

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 16:08   #645
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Jedna kreseczka
A może za wcześnie na test?
ja poczekam do poniedziałku, bo teraz mam egzaminy i nie będę się stresować

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 16:27   #646
MietaZCytryna
Raczkowanie

Magdusiaaa, super że masz las blisko na spacery my jutro planujemy do lasu się wybrać jak będzie ładnie.

Magda, ani trochę Ci żal 2 kresek nie jest? 😜

Kinga, to Wam Szymek daje popalić. No i mąż Tobie też 😛 bezproblemowej podróży

My od rana siedzimy w ogródku, bo pogoda super.

Próbowałam Jagodę przekonać do butli i wcisnąć jej trochę mm, bo mojego nie miałam i w efekcie znowu mamy wymioty wywalę to dziadostwo...
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 17:03   #647
russiandoll
Raczkowanie

Hejoo my tez sie wietrzymy Kasia byla tak uprzejma ze wyslala nam mase slonka

kinga kciuki
kruszynka wygląda zjawiskowo
kurcze biedna Jagoda (jak mo sie strasznie to imie spodobalo) *
*nie nie dziekuje ja tez sie w drugie nie bawie
.Magda ciesze sie ze sie cieszysz

wspolczuje nocek u nas nie lepiej

malwi moc cierpliwosci dla ciebie wysylamy
ooo i widzisz malwi kochanie ja mam romansik zdaje sie do ciebie tytul watku jest twoj?
hehe bo nie moge go zapamietac i zawsze wpisuje od zupki wtedy wyswietla mi sie zupka chinska ale to grozi tylko mojej diecie a jak wpisuje kaszki to mi sie najpierw kazar wyswietla a ro juz u mnie grozi rozwodem malwi nie zaczynaj kolejnako watku na ka i pa bo zostane samptna matka albo gorzej maz mi dziecko zabierze

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Magda a moze zmienic rodzaj pamperow? nie wiem czy mysle sensownie moze jedne sa bardziej innne mniej zaparzajace? tak tylko pomyslalam
ale bidne te chlopaki moj tez wrazliwiec niestety ale coz... walczyc trzeba kciuki
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 17:12   #648
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A może za wcześnie na test?
ja poczekam do poniedziałku, bo teraz mam egzaminy i nie będę się stresować
Niby test wykrywa ciążę 6 dniowa więc mu zaufam

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Magda, ani trochę Ci żal 2 kresek nie jest? 😜
Co ty! Żołądek miałam w gardle i z zamkniętymi oczami czekałam aż się załaduje

Russ no właśnie ani pampersy ani chusteczki. Bo miałam pampers i było, teraz mam daddy i jest. Chusteczki już 3 razy zmieniałam.
Stary 2016-06-04, 17:21   #649
russiandoll
Raczkowanie

magda a no widzisz bo mi mama poradzila zeby z cucustecxek zrezygnowac i my woda z emolium i lepiej chusteczki awarjnie tyle moge doradzic
Stary 2016-06-04, 17:31   #650
Dotka90
Zakorzenienie

Magda to oczekiwanie najgorsze, nie? dobrze ze negatyw mi dwie kreski pokazalo juz jakos 9 dni po owu wiec wczesnie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 17:51   #651
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Russian ja w domu używam wody i płatków. A jak gdzieś jesteśmy to nie chce mi się bawić. Eh :/ ale przy wodzie i płatkach też potrafił mieć
Stary 2016-06-04, 18:03   #652
86ewula
Rozeznanie

Magda ;D dobrze że jedna kreska

A jak wygląda ten odparzony siurek ? Bo może mój Ma a ja olewam ... jest taki różowy od spodu tam gdzie dolega do jajek ala wydaje mi się że to normalne że tam jest taka skórka.

Mój ma dziś dzień śpiocha. Wstał o 8 ,zasnął o 10 na dwie godziny (!) Pi czym zjadł i zasnął na godzinę ze mną na spacerze spał prawie godzinę i teraz też ma drzemkę od 15 minut. ... chyba ta pogoda tak działa , albo to że nie pije kawy od kilku dni
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 18:04   #653
russiandoll
Raczkowanie

kurcze biedny Bartuś wodze ze tez ci sie ksiaze pan trafil jak mi
Stary 2016-06-04, 18:18   #654
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Magda, daj trochę krochmalu do kąpieli może?
My dzisiaj cały dzień na wsi... ale świeże powietrze tak sobie działa na Kornelkę, to prawda że nie marudzila, ale drzemki tylko 2 krótkie, i to usypiane na siłę.

Stary 2016-06-04, 18:30   #655
Casaa
Zakorzenienie

My wrocilismy ze wsi i powiem Wam, ze mega odpoczelam 😊 mama zajmowala sie Frankiem, a ja zwozilam kloce drzewa ktore tato wycial 😊 nazapierd....lam sie jak dziki osiol ale psychicznie jestem zresetowana i mam nowe poklady sily 😊 jutro malz wraca wiec bedzie bawil syna caly dzien to znow odpoczne

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 19:22   #656
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
kurcze biedny Bartuś wodze ze tez ci sie ksiaze pan trafil jak mi
I chyba przez to przejdę na wielo.

Odparzenie mega czerwone, nie dość że jajka to jeszcze trochę pachwinki

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Magda, daj trochę krochmalu do kąpieli może?
My dzisiaj cały dzień na wsi... ale świeże powietrze tak sobie działa na Kornelkę, to prawda że nie marudzila, ale drzemki tylko 2 krótkie, i to usypiane na siłę.
No właśnie myślę. Łyżka mąki ziemniaczanej po prostu wsypana wystarczy?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ej ta witamina D z pompką to jak się nazywała?
Stary 2016-06-04, 19:27   #657
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja robię jednak krochmal, łyżeczkę kopiatą mąki na ok szklankę zimnej wody, zagotowuję i do wody do kąpieli. Ale podobno jest coś takiego gotowego w aptece.

Stary 2016-06-04, 19:33   #658
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka jak zasypa o tej 19:30 max to potem budzi sie okolo 2, potem kolo 5 i tu juz zazwyczaj impreza i gadanie w lozeczku ale potem dosypia jeszcze do tej 8

Choc kilka ostatnich nocy budzi sie częściej i mam wrażenie ze sobie po prostu nie pojada już mlekiem bo karmienia w nocy sa teraz dluzsze :/ myslicie ze to możliwe? Jasiek 8kg więc jest troche ciałka

Dotka fajnie miec TZ z powrotem w domu

Malwi wspolczuje

Kinga jak droga?

Magda ufff

Czarna ale Wam fajnie nad jeziorkiem
U nas tez drzewa to największa atrakcja

Magdusia wow ale spacer konkret super!

U nas dzis dzien sredni. Tzn Maly w super humorze, duzo sie smial gadal na spacerze w wozku grzeczny przekochany ale ja dzis jak flak zero energii bol glowy ogolna słabość. Dobrze ze siostra przyszla zająć sie Jaśkiem bo az sie balam go na rece brać jak przy przewijaku prawie padlam i sie cala upocilam. Ładuje herbate z miodem i sokiem malinowym ehh oby jutro bylo lepiej.

Milego wieczoru

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 19:45   #659
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Niby test wykrywa ciążę 6 dniowa więc mu zaufam

Zaprosiliśmy znajomych na grilla, piwko i te sprawy.. ale ja siedzę w domu i usypiam małą już 40 minut, a ona nie chce w ogóle spać. Ah

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 19:58   #660
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ewusia a najgorsze jest, ze gdyby gral w polu, to nie byloby problemu, ale bramkarz jest tylko jeden, a w klubie jest chyba 2 czy 3 bramkarzy z czego pozostali, jak pisalam wyzej, boja sie pilki tzn. leca pilki, ktore obrobnilby dzieciak w podstawowce, a oni puszczaja
No to faktycznie niefart z tym że nikt nie może go zastąpić

Cytat:
Dzień dobry
Jedna kreseczka

No to to

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Magda ułożyło Ci co ?

Spokojnej podróży mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Kinga spokojnej drogi.

Malwi

Magda super!

My siedzimy nad jeziorkiem Pola szczęśliwa, ogląda drzewa albo 'rozmawia' z chłopcem z kocyka obok
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
My wrocilismy ze wsi i powiem Wam, ze mega odpoczelam 😊 mama zajmowala sie Frankiem, a ja zwozilam kloce drzewa ktore tato wycial 😊 nazapierd....lam sie jak dziki osiol ale psychicznie jestem zresetowana i mam nowe poklady sily 😊 jutro malz wraca wiec bedzie bawil syna caly dzien to znow odpoczne

Wyslane z Lumia920.
Super

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka jak zasypa o tej 19:30 max to potem budzi sie okolo 2, potem kolo 5 i tu juz zazwyczaj impreza i gadanie w lozeczku ale potem dosypia jeszcze do tej 8

Choc kilka ostatnich nocy budzi sie częściej i mam wrażenie ze sobie po prostu nie pojada już mlekiem bo karmienia w nocy sa teraz dluzsze :/ myslicie ze to możliwe? Jasiek 8kg więc jest troche ciałka

Dotka fajnie miec TZ z powrotem w domu

Malwi wspolczuje

Kinga jak droga?

Magda ufff

Czarna ale Wam fajnie nad jeziorkiem
U nas tez drzewa to największa atrakcja

Magdusia wow ale spacer konkret super!

U nas dzis dzien sredni. Tzn Maly w super humorze, duzo sie smial gadal na spacerze w wozku grzeczny przekochany ale ja dzis jak flak zero energii bol glowy ogolna słabość. Dobrze ze siostra przyszla zająć sie Jaśkiem bo az sie balam go na rece brać jak przy przewijaku prawie padlam i sie cala upocilam. Ładuje herbate z miodem i sokiem malinowym ehh oby jutro bylo lepiej.

Milego wieczoru

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Zdrówka
Dobrze że że Jaś Cię chociaż nie męczył

My też dziś prawie cały dzień na zewnątrz, najpierw u moich rodziców a później u kuzyna TŻ a który ma 2,5 letnie bliźniaki, lobuzy już z nich są
Konradek był grzeczny, mimo że spał niewiele (jakieś 0,5 godziny i trochę przy cycu)
Zaraz go kąpiemy i do spania

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości