|
|
#1261 | |||
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Dzień dobry
u mnie piękna pogoda, więc obowiązkowo spacer będzie, jak się nie zepsuje!![]() Hania nawet noc przespała, co prawda budziła się co około 2 godziny na jedzenie, ale później w miarę ładnie spała Znowu nie może zrobić kupki, ale wiem, że pewnie troszkę później będzie, więc na razie się nie martwię na zapas. Miłego dnia mamusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brak mi słów na tego lekarza szczerze mówiąc.. A może chodzi o to, żeby jej właśnie dodatkowych badań w szpitalu nie robić? bo po co...;/ Cytat:
Dziękujemy za opis.. ![]() Cieszę się,że u Was wszystko już idzie ku dobremu
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka
piękny opis... wzruszylam się. Jednak na swojej intuicji trzeba polegac.Ja teraz się obudzilam. Mialam trochę ciężko noc bo krzyże bola i brzuszek. Snily mi się głupoty :/ ze poszlam do więzienia :/ Jakby nie mogło nic przyjemniejszego się śnić. Padlam wczoraj- jak zawsze się budze gdy Tz wraca z pracy tak to do sikania się obudziłam i zobaczyłam ze jest.
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka dobrze, ze wszystko dobrze się skończyło. Szok! Ws,ystkiego dobrego dla Was.
I pomyśleć, ze my tak drzymy o nasze dzieciavzki, nasluchujemy każdego ruchu i oddechu a są matki np. jak teraz u mnie w szpitalu, które pala papierochy co chwila (widzę przez okno)a trafiła tutaj z atakiem trzustki i lekarze podejrzewają, ze popija alkohol również w ciąży. I to Polka robi nam tu taka reklamę. No dramat! Co do wcześniaków to w sumie nie wiem czy u nas zaznaczają i czy są z tego jakieś przywileje. Muszę się tym zainteresować bo nawet nie pomyslalam. MIquesi u nas lozeczku, wózek itp. Maz szykował podczas mojego pobytu w szpitalu. Tez dosc późno ale starszak za mocno by się tym interesował.i nie wiem w jakim stanie by przetrwało. Dziewczyny, powodzenia dzisiaj. Życzę rozkrecenia pięknych akcji u tych, które sobie tego życzą a tym, które ida dziś się położyć życzę powodzenia jutro. Juz jutro zobsczycie swoje cudowne dzidziulki
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżaczka na razie nie wyciągam. Nam ortopeda i babka od Zawitkowskiego na targach odradzali takie maleństwo do lezaczka wkladac, wyciągnę jak maly podrośnie. Kosz Mojżesza chciałam, ale one są króciutkie, wiec darowalam, na ten cel w salonie wózek postawie.
Dzanet nawet nie wiem jaki mam. Mialam dwa zamiennie od siostry, jeden oddalam, musialabym zerknąć jakiej firmy jest. |
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Po śmierci Mamy zawsze sobie mowilam ze jak będę w ciąży to bym chciała urodzić dziewczynke ( bo zależalo mi aby na drugie miala po babci) i dziękuję ze moje marzenie się spełniło.
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam muffinki do piekarnika, bo coś mi się słodkiego chce, a nie chce iść do sklepu
![]() Ja planuję mieć bujaczek, bo w mieszkaniu nie będziemy mieć wózka - za ciasno tu u nas niestety A karuzelki żadnej na razie nie kupowałam, na chrzciny pewnie sobie zażyczymy
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dwupaku w 38tc
ciąża donoszona więc teoretycznie można rodzić. Czy Wy też tak macie, że czym bliżej porodu tym mniej mi się do tego spieszy Impreza się udała, Wojtuś dostał śliczne prezentu - karuzele( te misie z FP), maskotkę - termoforek, zabawki i kocyk do wózka. Jedno co mnie wkurzyło to prawie wszyscy, że czemu koty mają wstęp do sypialni, czemu mają dostęp do łóżeczka, a że sierści itp. itd. Więc już nie wiem czy ja mam tak złe podejście i narażam moje dziecko na życie w kociej sierści i taką wielką krzywdę? Zestresowałam się i postanowiłam wyrzucić koty na noc, niestety one nie przyzwyczajona żeby coś przed nimi zamykać, i miałczały i drapały mi w drzwi do 4 nad ranem. Teraz to już sama nie wiem co lepsze i wściekła jestem. anuszka dzięki Bogu za intuicję matki. Uratowałam dzięki temu swojego synka. Współczuję tego strachu i stresu. Dobrze że wszystko się dobrze skończyło Mam nadzieję że u Evelinki wszystko ok, tylko czasu lub internetu nie ma.
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam chyba z fisher Price, Zosia dostała na święta, miała wtedy 3mc. Niby jest od pierwszych dni życia ale pozycja "leżąca" w nim też mi się nie podobała...
Myślę że w razie czego za leżaczek posłuży nam fotelik maxi cosi ktory ma funkcję bujania. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Miqesi
Cytat:
Mi wyjątkowo data 6.06 źle się kojarzy, więc nie spieszno mi na porodówkę Justynka za cięty język! Mi ostatnio 5 lat młodsza i też w ciąży dziewczyna wypaliła tekstem "Ty jeszcze chodzisz?". Cisnęło mi się: Nie k... położę się i będę czekać na świętych zlitowanie. Ale odp standardowo, ze do terminu mam jeszcze 2tyg Dla mnie gorsze są teksty po porodzie: "karmisz?" I tym razem nie będę się cackać i mam zamiar odp: Nie, głodzę! Albo próbowałam głodzić, ale się nie dała.
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dwupaku w 38tc
ciąża donoszona więc teoretycznie można rodzić. Czy Wy też tak macie, że czym bliżej porodu tym mniej mi się do tego spieszy Impreza się udała, Wojtuś dostał śliczne prezentu - karuzele( te misie z FP), maskotkę - termoforek, zabawki i kocyk do wózka. Jedno co mnie wkurzyło to prawie wszyscy, że czemu koty mają wstęp do sypialni, czemu mają dostęp do łóżeczka, a że sierści itp. itd. Więc już nie wiem czy ja mam tak złe podejście i narażam moje dziecko na życie w kociej sierści i taką wielką krzywdę? Zestresowałam się i postanowiłam wyrzucić koty na noc, niestety one nie przyzwyczajona żeby coś przed nimi zamykać, i miałczały i drapały mi w drzwi do 4 nad ranem. Teraz to już sama nie wiem co lepsze i wściekła jestem. anuszka dzięki Bogu za intuicję matki. Uratowałam dzięki temu swojego synka. Współczuję tego strachu i stresu. Dobrze że wszystko się dobrze skończyło Mam nadzieję że u Evelinki wszystko ok, tylko czasu lub internetu nie ma. Widzę że była dyskusja o parkach . Ja napisze tak - moje pierwsze dziecko będzie chłopcem,stąd też drugie też bym chyba wolała tej samej płci. Myślę że lepiej się dogadają, niż parka, nawet już imię dla drugiego syna mam jeśli wygram w totka to wtedy bym chciała troje dzieci i jak by wtedy była wśród nich dziewczynka to byłabym mega zadowolona.
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Miqesi a masz ten bujaczek Tiny love rozkładany na płasko?
My mamy FP i nie zamierzam używać zanim Esia miesiąca nie skończy,a jak się da to w ogóle z tych samych względów co Ewka. Ale matę chyba upiorę, będzie gdzie małą na brzuszku kłaść, wiec dzięki za przypomnienie Dzanet w foteliku samochodowym też dzidziuś nie powinien są długo przebywać (w zasadzie do 2h), bo to niezdrowa dla niego pozycja
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kotów!- to są członkowie Twojej rodziny i jak koleżankom to się nie podoba to niech wyjda z mieszkania bo nikt nie ma prawa Ci mówić co by zrobil itp. Ja uważam ze zwierzęta sa potrzebne od samego początku bo daja dużo miłości i opiekują się na swój sposób ![]() A sam fakt siersi - dziecko może nie byc potem uczulone na sierść.
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
dzanet, my mamy leżaczek Tiny Love. Mała dostała na Dzień Dziecka od dziadków
On się rozkłada na płasko.Synek miał z Fisher Price.
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
chudziaszek fajnie, że impreza udana i gifty trafione
![]() A co do kotów... Sama nie mam zwierząt w domu, ale hmmm... koty to czyste zwierzęta i tak czy siak kiedyś ten kontakt nastąpi i się Wojtuś ich sierści naje i pazury pozna Na przewijaku by mi chyba tylko sierść przeszkadzała, swoje to jest Twoja rodzina i Twoje zwierzęta, więc musisz swoją intuicją się kierować,a nie opinią koleżanek
|
|
#1275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak że uszy do góry i ciesz się że już niebawem oczekiwanie się skończy.Cytat:
Ja mam zero tolerancji dla alko i papierosów w ciąży. Najgorsze jest to że sama mam koleżankę, która mnie próbowała przekonać iż lepiej palić niż się denerwować w ciąży, albo że kieliszek wina nie zaszkodzi i można sobie pozwolić od czasu do czasu My będziemy mieć ten leżaczek Tiny Love 3 w1, tak że w salonie będę w tum młodego kłaść, w sypialni w łóżeczku
|
|
#1276 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosy ( te na głowie) zafarbowane, Grażyna ogarnięta na łyso - jestem gotowa, mogę rodzić
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zaraz golę znów.
|
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero po wtorku mogę rodzić. W poniedziałek ściągam hybrydy we wtorek cukruje Bożena, więc jak by co to do środy nogi zaciskam.
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to jest teraz elegancko
|
#1281 |
|
Rozeznanie
|
Miszka tutaj tez mam pare przykladow polek palacych i pijacych w ciazy. Ale na szczrscie jest wiecej tych dbajacych o bobo w brzuszku. Jak chodze do szpitala na wizyty to mnostwo irlandek stoi lub siedzi przed drzwiami i pali. Mnie az mdlilo na sam widok. Ja przez cala ciaze nie wzielam ani lyka piwa czy innego alkoholu, nawet tego bezalkoholowego, ale to moj wybor. Tylko denerwowaly mnie teksty innych przeciez Ci nic nie zaszkodzi, lampka wina czy piwko. Szczegolnie jak namawiala druga ciezarna :/
Ja nie mam nic przeviwko jesli ktos sporadycznie cos tam wypil to juz mial takie cisnienie czy cos.ale jesli to robil regularnie to troche wkurzajace jest.
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka
jak dobrze ze intuicja Cie nie zawiodla i wszystko szczesliwie sie skonczylo !
|
|
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ty już na wylocie, a ja mam teoretycznie jeszcze troszkę czasu
![]() Cytat:
Ja też musiałam zaciskać, a teraz już mogę bezpiecznie rodzić
|
|
#1284 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że zaufałaś swoim przeczuciom i wszystko się dobrze skończyło Cytat:
A co do kotów to myślę, że Wojtek i tak i tak będzie miał z nimi kontakt, więc lepiej przyzwyczajać je od początku.
|
||||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek, nie słuchaj koleżanek, niech koty wchodzą do sypialni
Ja to zazdroszczę tym, co mają w domu zwierzaki, zawsze chciałam, żeby mi się dziecko wychowywało z psem na przykład, ale coś mi nie wyszło z tych planów ![]() Miqesi, nie wpychaj się Tutaj jest Was już kilka takich, co miały zaraz już rodzić, bo szyjka, bo coś tam, a jeszcze w dwupaku, więc spokojnie, jeszcze raz się zdążysz ogolić
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem za tym zeby dziecko chowac w sterylnych warunkach. Owsezem czystosc czystoscia ale bez przesady.
Jesli sa zwierzeta w domu to dlaczego je izolowac od dziecka? Czemu to ma sluzyc? Niech dziecko ma kontakt z roznymi rzeczami. a pozniej takie wychuchane i chowane sterylnie dzieci maja alergie ma wszystko. Takze Chudziaszek nie przejmuj sie takim gadaniem - to Twoj dom, Twoje dziecko i innym nic do tego. ja co prawda w domu zwierzat nie mam. Mamy psa na podworku. ale u moich rodzicow zostala moja suczka. I zaczelismy jezdzic do nich jak Bartek mial ok miesiaca bo ja jeszcze studiowalam, karmilam piersia a ze uczelnia niedaleko to moglam na przerwie podskoczyc i nakarmic Bartka bo butli nid chcial. A mi cycki eksplodowac chcialy po dwoch godz przerwy w karmieniu. ale ja nie o tym. i Bartek od malego przyzwyczajony do psa, do jego siersci. Jak juz zaczal raczkowac to normalnie chodzil po tej samej podlodze co pies, nie raz wlazil do jej kojca pelnego siersci i innych zarazkow. Ale ja nie robilam z tego dramatu ![]() teraz tez jak jezdzimy do rodzicow to razem sie bawia, Bartek sie przytula do psa, kladzie sie do jej kojca itd. Nie sadze zeby dziala mu sie krzywda Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-05 o 11:11 |
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi czas zapieprza dziś..
|
|
|
#1289 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę ciasto machnąć, bo właśnie się dowiedziałam, że ciocia do nas jedzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

u mnie piękna pogoda, więc obowiązkowo spacer będzie, jak się nie zepsuje!

ale powiem wam że dziś było normalne badanie ginekologiczne i pobierany gbs a prawie został przekroczony mój próg bólowy, zaczynam się bać strasznie porodu.....
"jak to ruchów pani nie czuje?", "a ile czasu?", "dzieci w brzuchu też mają prawo spać", "jadła Pani coś" itp. pytania zadawane mi tonem znudzonej urzędniczki 

), leżaczek-bujaczek i matę. Synek oczywiście, poukładał swoje zabawki na leżaczku i próbował kłaść się na macie
za cięty język!

jak dobrze ze intuicja Cie nie zawiodla i wszystko szczesliwie sie skonczylo !