|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
Mam kolezanke, ktora starala sie o dzidzie 4 lata... wszystkim w pracy powiedzialam o ciąży, a jej nie wiedzialam jak. Trzeciego dnia w koncu powiedzialam. Łzy mi polecialy jak ona mi powiedziala, ze tez jes w ciazy, ze dopiero 6 tydzien ale szaleje z radosci. Wszyscy w pracy sie smieja, ze jak nie moglysmy obie tak w odstępie 4 tygodni zaszlysmy w ciążę obie. Powiedz jej delikatnie;* Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-06-05 o 10:05 |
|
|
|
|
#3602 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiadomo, że chodzi o to, żeby nie przesadzać, żeby po troszku... Jakie słodkie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam widoki, potrawy i podejście ludzi. Bardzo podobnie jest we Włoszech, jednak kuchnia chociaż podobna, się różni smakiem ![]() Jakbym miała wybrać gdzie spędzić starość, to południe Włoch ![]() Cytat:
Super ![]() Ja ostatnio widziałam czereśnie na targu za.... 40 ZŁ!!!
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
o matko czerenie za 40 zl?
co to juz nie wymysla.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61330411]Teraz w Tesco jest -20% z kuponem z maila. Szkoda tylko, ze Tesco nie mam po drodze :-/[/QUOTE]
szkoda, że nie mam kuponu ![]() Dziewczyny muszę sobie też kupić nowe majteczki, bo niektóre już mnie uciskają na brzuszku. W tesco są moje ulubione hipsterki (jako jedyne mnie nie uciskają, więc chyba się przejdę i kupię ze dwie pary) ja już jadłam. u nas po 10zł kg ale jakieś takie jeszcze były fe. kwaśne trochę czy coś. oddałam mamie :P Cytat:
ale... jeśli moja przyjaciółka daje (a należy do śpiochów i olewaczy), moja siostra daje (mój kochany gamoń z niej zawsze był- nie umiała nawet pralki włączyć ), to ja też sobie dam. wszystkiego idzie się nauczyć, no i priorytety się zmieniają. teraz jest ważne spanie i jedzenie, a po porodzie, to liczy się tylko kruszynka. Cytat:
)Wytańczyłam się trochę, ale nie szalałam, bo od 3 miesięcy się oszczędzałam przed tv więc nie rzucałam się na głęboką wodę. W klubie też trzeba uważać, żeby jakiś dzikus nie wpadł na Ciebie miażdżąc brzuszek, więc wiesz ![]() A jeśli chodzi o kuzynkę, to skoro byłaś z nią zawsze blisko to powiedz jej jakoś delikatnie. Zawsze możesz powiedzieć, że jak będzie dotykała Twojego brzuszka, to się "zarazi" ciążą (he he ja dotykałam i teraz mam;-) ) A tak serio to na bank jej się niedługo uda. Czasem jak człowiek sie spina i chce za bardzo to nic nie wychodzi. A może chorują, albo plemniczków za mało, żeby doszło do zapłodnienia - ludzie naprawdę mają różne problemy, z którymi niekoniecznie chcą się dzielić. Cytat:
Inaczej nie będziemy nic jadły i tak jak ja, będziecie czekały aż wyrosną pomidory na balkonie (zobaczcie na fotce, już jeden jest! )A we Włoszech jeszcze nie byłam. Chyba zrazili mnie sami Włosi, z którymi kiedyś pracowałam. to taki hałaśliwy naród który niczym się nie przejmuje. Ale chętnie się wybiorę na wakacje i do Włoch!
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama w tym roku pomidorki koktajlowe zasadzila, i poziomki
winogrono bylo w zeszlym roku ale przycieli i nie wiadomo czy beda w tym roku ![]() Kurcze ja nie bylam nigdy zagranica...mialabyc w tym roku spozniona podroz poslubna no ale zaraz bedzie kredyt i remont no i dzidzia a to wazniejsze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
malaDarunia W temacie licencjatu, pytałaś się o temat. Adaptacja trzylatków do przedszkola
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-05 o 11:23 |
|
|
|
#3607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczasy za granicą za fajne. ja uwielbiam poznawać nowe kultury i żyć między nimi. Stąd też 8 miesięcy w Grecji i 4 w Tunezji. Udało mi się zdobyć taką pracę, żeby połączyć przyjemność z pożytecznym Gdybym jechała w tym roku, to już bym pakowała walizki. No ale dzidzia ważniejsza. Cytat:
Ja muszę zabrać się za magisterkę do 3 lat odkładaną. Chyba napiszę o aktywności kobiet w ciąży he he taki temat na czasie dla mnie ;-) a to będzie finisz AWFu w moim wypadku. i już wtedy definitywnie koniec edukacji
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także jakby co dziewczyny to mam rozeznanie w pieluchach, chusteczkach, kremach i innych gadżetach, przez 3 lata przerobiłam wszystkie marki
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-05 o 12:53 |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitalam 11tc pierwszymi rzygami
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo super no my odkladalismy na wesele a teraz sa wazniejsze sprawy ![]() oj moze przejdzie.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z wami w ten cudowny i sloneczny dzien. Wygrzewam sie w bikini na tarasie. Brzuszek nakrylam apaszka, posmarowalam sie spf 30 i odpoczywam na słoneczku.
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupilam pareo w Lidlu zeby nosic na plazy
nie chce chodzic w koszulkach ![]() tez zakupilam spf30 ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
A ja smaruje sie oliwka przyspieszajaca opalanie spf6 czyli zero
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
ooo tez pomysl
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
mi gin powiedzial zeby sie nie opalac.
jakos nie mam zamiaru lezec plackiem no ale.nogi wystawie ile mozna w cieniu.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3617 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61309376]Ale to chyba chodzi o oryginalną grecką fetę z niepasteryzowanego sera. A te nasze polskie to chyba zawsze są pasteryzowane. A śledzie to zależy w jakiej postaci je się surowe. z tego co wiem to wedzone ryby na pewno są niewskazane
[/QUOTE]ta nasza feta to niegroźna, koło fety nawet nie stała, zjadłabym wędzoną makrelę Cytat:
stwierdziłam że pojadę może uda się coś super upolować. Jak 28 okaże się jaka płeć to te niepasujące oddam, bo jest 30 dni więc luzCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jem codziennie pół kg minimum u mnie po 15 zł/kgCytat:
Moja kuzynka też poroniła , teraz dowiedziała się od babci że jestem w ciąży i gratulowała , zachwowywała się naturalnie. Z tym że ja z nią jakos mega super kontaktu nie mam. Ale pisze do mnie teraz jak się czuje itp. Cytat:
ja w 12więc spoko,na szczęście jednorazowo ![]() Witam się Kochane ! 2 dni się nie odzywałam jakoś tak wyszło. Wczoraj spotkałam się z przyjaciołką na zakupy i to juz nie dla mnie takie chodzenie po sklepach, wymiękłam i siedziałam na ławkach przed sklepami..
|
|
#3618 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bardzo to we mnie siedzi.. dzidziok mój też chyba to czuje, bo cały czas brzuch mnie boli z tych nerwów.. chciałabym mieć tą rozmowę już za sobą.. ![]() o rany.. jak Wam się pięknie udało Cytat:
ja mam właśnie dokładnie tak samo.. ciągle boję się, że mówiąc zapeszę, ale kiedy ktoś pyta to nie ukrywam i raczej mówię ![]() za ile?! Cytat:
![]() jak tu zrezygnować z lenistwa i spania? ![]() ..a najbardziej to się boję, że nie będę w nocy słyszała dziecka ![]() i bardzo dobrze! trzeba się czasem trochę rozerwać! ..bo później to kiedy? ![]() dotykałaś, dotykałaś i zarażona? to zupełnie jak ja a co do kuzynki.. ona też ma swoje lata.. po kolejnym poronieniu dopatrzyli się wady genetycznej, i po prostu żaden żeński zarodek nie ma szans żeby się rozwinąć.. po prostu nie umiem jej powiedzieć.. nie chcę żeby kolejny raz przechodziła to na nowo i tym razem 'przeze mnie'.. Aaaa! pomidor! ale z Ciebie ten.. ogrodnik! czy jak mu tam! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
wszyscy wyganiają mnie na słońce, a ja tak nie znoszę ![]() Cytat:
w takim razie powinnam to zrobić jak najszybciej.. mniejsze ryzyko, że dowie się od kogoś innego, a i ja będę miała to już za sobą.. ![]() w ogóle podziwiam kobiety po poronieniach.. są niesamowicie silne! i mam nadzieję, że los kiedyś podwójnie im to wszystko wynagrodzi ![]() o widzisz.. a tak gadają, że te ławki to sami faceci wysiadują
|
|
#3619 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byłam w Tesco i okupilam mlodego, ale szału nie było na damskim. Szukałam jakiejs fajne spódniczki albo cienkich spodni i lipa. Teraz żałuję, ze nie zerknelam na bieliznę, bo bym sobie jakieś fajne majty wzięła. Cytat:
|
||
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy dla Was ta luteina tez jest taka uciążliwa ?
Ja nie moge się doczekać dnia kiedy ja odstawię Nigdy nie znosiłam czopków i innych tego typu wynalazków ale od czasu jak musze 2 razy dziennie aplikować to g...o to juz w ogole mam awersje. Mam wrażenie ze wiecznie ze mnie cos leci i kapie, i ciągle te wkładki
|
|
|
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no widzisz
![]() ja slonce uwielbiam [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61356156] Nam też wyjazd zagraniczny nie wypalił, a potem się okazało, ze jestem w ciąży. A z dzieckiem bym się pierwszy raz nie odwazyla, więc pewnie troje poczekamy [/QUOTE]no my to samo no i zobaczymy jak z finansami ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Opalać się nie wolno, ale przecież nogi wystawić do słoneczka na chwilę o nic złego
A co do czereśni u mnie 29zł za kilo. Kupiłam dzisiaj trochę i tylko narobiłam sobie jeszcze bardziej ochoty Na truskawki za to nie mam wcale tż mi kupił, ale ledwo skubnęłam i jakoś mi nie smakują.
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet bedac na plazy w pareo i tak sie czlowiek opali bo nie bedzie caly dzien w cieniu siedziec. a jak sie chodzi to tez czlowiek sie opali ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj niedobrze Współczuję Staraj zastosować te wszystkie rady tutaj powtarzane... Przekąska przed wstaniem, lekkie jedzenie, jak witaminy to pod wieczór...Cytat:
![]() Mnie też do truskawek nie ciągnie, bardziej do arbuza ![]() Byłam w markecie i spotkałam tam starą znajomą. Stwierdziła: "o widzę, że te deklarowana dieta na facebooku nie podziałała hehe przytyło się hehe dieta cud hehe"... Ja jej na to, że na pewne sprawy dieta nie zadziała, to zakumała i gratulowała oddalając się, że niby śpieszy się. No co za teksty ![]() Dobrze, że widzę ją średnio raz w roku...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-05 o 21:21 |
||
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mama mi mówiła, ze ma u siebie na dzialce czereśnie i sobie pol kg zerwala
a ja kilka tysięcy kilometrow dalej nawet ich nie spróbuję;(Byla na dlugim spacerze, wyspalam sie na sofie na tarasie, tz w tym czasie zrobil obiadek na grillu... teraz moge powiedziec, ze weekend byl bardzo udany. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

ale... jeśli moja przyjaciółka daje (a należy do śpiochów i olewaczy), moja siostra daje (mój kochany gamoń z niej zawsze był- nie umiała nawet pralki włączyć

: