Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-05, 10:03   #3601
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez MarysN Pokaż wiadomość
No właściwie.. chyba tylko ta nadzieja może pomóc nam to przetrwać

ooo, dasz znasz jak już przeceny wejdą? ja tak blisko nie mam do tego dużego tesco, ale tam faktycznie fajne mają te ciuszki i można by się było przejechać..

jak się udał wieczór? wytańczona?

o masz, nie dostałam nic..
..albo weszło mi do spamu

o taaaaak!

ostatnio chciałam sobie kupić, ale mój M. powiedział, że jak będzie tak jak z truskawkami to da mi szlaban na zakupy niedawno miałam taaaaką ochotę na truskawki. kupiłam sobie i.. zjadłam jedną, bo mi się odechciało.

oho! człowiek dumny, że synek nauczył się jeździć na rowerze, ale teraz to w sumie chwile by posiedział i o

coś w tym jest

ale leci! gratuluję!

dzień doberek!
tak pytałam wczoraj o to czy już mówicie o ciąży..
u nas wiedzą już w pracy, wie najbliższa rodzina.. ale mam kuzynkę, z która też zawsze byłam blisko, a nie umiem jej powiedzieć ..
była w ciąży już kilka razy.. za każdym razem dochodziło do poronienia i to mniej więcej w tym samym tygodniu. U nas na około dzieciaczki, a im nie może się udać.. jest cudowna i wiem, że kiedy jej powiemy będzie najszczęśliwsza na świecie, ale.. no właśnie - tylko przy nas. A zaraz potem będzie musiała to odchorować i swoje przeżyć..
wiem, że to nie nasza wina.. wiem, że to nie jej wina.. ale nie umiem. nie jestem w stanie do niej zadzwonić i jej tego powiedzieć.. wiem, że nie mogłabym przestać płakać i boję się, że mogłabym ją za to przepraszać, a przecież nie mogę..
strasznie to przeżywam i nie wiem jak mam to zrobić.. ..to jest jedyny powód dla którego nie mogę jeszcze wykrzyczeć o tym całemu światu, a tak bardzo bym chciała..
Marys... rozumie cie! Ja bylam taka osoba w rodzinie... wszyscy pisali, ze sa w ciazy... znajomi, rodzina, przyjacele, sasiedzi... tylko moj maz widzial jak cieszylam sie przez lzy! Naprawdę sie cieszylam, jednak gdzies gleboko w sercu czulam smutek i mala zazdrosc, az w koncu to ja zaszlam w ciaze.
Mam kolezanke, ktora starala sie o dzidzie 4 lata... wszystkim w pracy powiedzialam o ciąży, a jej nie wiedzialam jak. Trzeciego dnia w koncu powiedzialam. Łzy mi polecialy jak ona mi powiedziala, ze tez jes w ciazy, ze dopiero 6 tydzien ale szaleje z radosci. Wszyscy w pracy sie smieja, ze jak nie moglysmy obie tak w odstępie 4 tygodni zaszlysmy w ciążę obie.

Powiedz jej delikatnie;*

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-06-05 o 10:05
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:10   #3602
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Cześć i czołem!
Kiedyś już się u Was odezwałam, ale miałam dość ciężkie psychicznie początki i nie chciałam Was tu męczyć..

Podczytywałam Was cały czas i momentami to w ogóle nie szło nadgonić

Mogę się do Was na nowo i już na stałe troszeczkę poprzytulać?
a jeśli chodzi o słoneczko to bierzcie je sobie ode mnie i to jak najdalej!
Hejka, witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Cytuję:
"Z największym dystansem należy w ciąży traktować te przyprawy, które mają właściwości poronne. Należy do nich np. niewinny tymianek, który może stymulować macicę, a tym samym prowadzić do kłopotów. Podobnie jest z rozmarynem i lubczykiem polnym, które mają działanie rozkurczające, przez co mogą wpływać na pracę macicy i płód. Podobne objawy może wywołać też mięta, ale tylko ta polna."
Ale w sumie jakby tak słuchać tego wszystkiego to będziemy jeść tylko powietrze
Wiadomo, że chodzi o to, żeby nie przesadzać, żeby po troszku...

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
moja fasolka też juz ma 2 pary
Jakie słodkie!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Dziewczyny, też tak często biegacie siusiu? Ja w nocy potrafię wstać z 4 razy...
Ja idę przed spaniem, około 00:00 znów idę, potem albo o 6 rano albo o 8

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
można jeść fetę z pasteryzowanego mleka, jak moja z Grecji Teraz już wszystkie fety dostępne w sklepach są pasteryzowane (specjalnie zapytałam koleżanki z Korfu. Przy okazji zakupów spojrzała), chyba, że kupujecie je od jakiegoś rolasa, wtedy nie jemy . W Grecji siedziałam przez prawie 8 miesięcy. wróciłam we wrześniu zeszłego roku. i już nie mogę doczekać się, kiedy znowu tam wrócę. Swoją drogą, chyba się tam wyprowadzę na emeryturę, jeśli jej dożyję Muszę jeszcze tylko wyczaić, która wyspa bądź miejsce w Gr kontynentalnej będzie dla mnie najlepsze
Mi się też podoba Grecja
Uwielbiam widoki, potrawy i podejście ludzi.
Bardzo podobnie jest we Włoszech, jednak kuchnia chociaż podobna, się różni smakiem
Jakbym miała wybrać gdzie spędzić starość, to południe Włoch

Cytat:
mówicie o ciąży już tak wszystkim czy jeszcze staracie się trzymać dla siebie i najbliższych?
Ja już powoli mówię. Ale nie, że się chwalę przy każdej okazji, tylko jeśli temat ktoś zacznie, to nie ukrywam.

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Witam sie w 14tygodniu
Super

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mmmm rozmarzylam sie
widzialam w lidlu za 14 zl kg...
Ja ostatnio widziałam czereśnie na targu za.... 40 ZŁ!!!
Stary 2016-06-05, 10:57   #3603
kamisha
Zakorzenienie

o matko czerenie za 40 zl?
co to juz nie wymysla..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:59   #3604
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61330411]Teraz w Tesco jest -20% z kuponem z maila. Szkoda tylko, ze Tesco nie mam po drodze :-/[/QUOTE]
szkoda, że nie mam kuponu

Dziewczyny muszę sobie też kupić nowe majteczki, bo niektóre już mnie uciskają na brzuszku. W tesco są moje ulubione hipsterki (jako jedyne mnie nie uciskają, więc chyba się przejdę i kupię ze dwie pary)
Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
ale bym zjadła czereśnie....
ja już jadłam. u nas po 10zł kg ale jakieś takie jeszcze były fe. kwaśne trochę czy coś. oddałam mamie :P

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Zlo-powroze z sikanoem bedzie coraz gorzej ale to zaprawia nas na w boju na nieprzespane noce po eksmisji lokatora

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Jak sobie przypomne pobudki co 1-1,5h to mam ciary i nie wiem jak ja to przetrwalam
o nie.!!! ja w ogóle jestem śpiochem, więc się zastanawiam jak dam radę z dzieckiem ale... jeśli moja przyjaciółka daje (a należy do śpiochów i olewaczy), moja siostra daje (mój kochany gamoń z niej zawsze był- nie umiała nawet pralki włączyć), to ja też sobie dam. wszystkiego idzie się nauczyć, no i priorytety się zmieniają. teraz jest ważne spanie i jedzenie, a po porodzie, to liczy się tylko kruszynka.

Cytat:

ooo, dasz znasz jak już przeceny wejdą? ja tak blisko nie mam do tego dużego tesco, ale tam faktycznie fajne mają te ciuszki i można by się było przejechać..

dzień doberek!
u nas wiedzą już w pracy, wie najbliższa rodzina.. ale mam kuzynkę, z która też zawsze byłam blisko, a nie umiem jej powiedzieć ..
była w ciąży już kilka razy.. za każdym razem dochodziło do poronienia i to mniej więcej w tym samym tygodniu. U nas na około dzieciaczki, a im nie może się udać.. jest cudowna i wiem, że kiedy jej powiemy będzie najszczęśliwsza na świecie, ale.. no właśnie - tylko przy nas. A zaraz potem będzie musiała to odchorować i swoje przeżyć..
wiem, że to nie nasza wina.. wiem, że to nie jej wina.. ale nie umiem. nie jestem w stanie do niej zadzwonić i jej tego powiedzieć.. wiem, że nie mogłabym przestać płakać i boję się, że mogłabym ją za to przepraszać, a przecież nie mogę..
strasznie to przeżywam i nie wiem jak mam to zrobić.. ..to jest jedyny powód dla którego nie mogę jeszcze wykrzyczeć o tym całemu światu, a tak bardzo bym chciała..
jak będę tylko coś widziała to dam znać. Wy też dziewczyny dajcie znać, najlepiej na czerwono, pogrubioną czcionką jak zaczną się już gdzieś wyprzedaże (żeby nam nic nie umknęło uwadze)

Wytańczyłam się trochę, ale nie szalałam, bo od 3 miesięcy się oszczędzałam przed tv więc nie rzucałam się na głęboką wodę. W klubie też trzeba uważać, żeby jakiś dzikus nie wpadł na Ciebie miażdżąc brzuszek, więc wiesz

A jeśli chodzi o kuzynkę, to skoro byłaś z nią zawsze blisko to powiedz jej jakoś delikatnie. Zawsze możesz powiedzieć, że jak będzie dotykała Twojego brzuszka, to się "zarazi" ciążą (he he ja dotykałam i teraz mam;-) )
A tak serio to na bank jej się niedługo uda. Czasem jak człowiek sie spina i chce za bardzo to nic nie wychodzi. A może chorują, albo plemniczków za mało, żeby doszło do zapłodnienia - ludzie naprawdę mają różne problemy, z którymi niekoniecznie chcą się dzielić.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Hejka, witaj z powrotem

Ale w sumie jakby tak słuchać tego wszystkiego to będziemy jeść tylko powietrze
Wiadomo, że chodzi o to, żeby nie przesadzać, żeby po troszku...

Mi się też podoba Grecja
Uwielbiam widoki, potrawy i podejście ludzi.
Bardzo podobnie jest we Włoszech, jednak kuchnia chociaż podobna, się różni smakiem
Jakbym miała wybrać gdzie spędzić starość, to południe Włoch
dokładnie dziewczyny. nie odmawiajmy sobie zbyt wiele, bo z ciążą mamy żyć normalnie.
Inaczej nie będziemy nic jadły i tak jak ja, będziecie czekały aż wyrosną pomidory na balkonie (zobaczcie na fotce, już jeden jest! )

A we Włoszech jeszcze nie byłam. Chyba zrazili mnie sami Włosi, z którymi kiedyś pracowałam. to taki hałaśliwy naród który niczym się nie przejmuje. Ale chętnie się wybiorę na wakacje i do Włoch!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160605_105417.jpg (178,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160605_105442.jpg (199,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2016-06-05, 11:06   #3605
kamisha
Zakorzenienie

moja mama w tym roku pomidorki koktajlowe zasadzila, i poziomki winogrono bylo w zeszlym roku ale przycieli i nie wiadomo czy beda w tym roku

Kurcze ja nie bylam nigdy zagranica...mialabyc w tym roku spozniona podroz poslubna no ale zaraz bedzie kredyt i remont no i dzidzia a to wazniejsze

Stary 2016-06-05, 11:19   #3606
Velvet Wave
Rozeznanie

malaDarunia W temacie licencjatu, pytałaś się o temat. Adaptacja trzylatków do przedszkola

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-06-05 o 11:23
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 12:41   #3607
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
moja mama w tym roku pomidorki koktajlowe zasadzila, i poziomki winogrono bylo w zeszlym roku ale przycieli i nie wiadomo czy beda w tym roku

Kurcze ja nie bylam nigdy zagranica...mialabyc w tym roku spozniona podroz poslubna no ale zaraz bedzie kredyt i remont no i dzidzia a to wazniejsze
ja też mam poziomki. pomidorki i poziomki mam balkonowe, mam nadzieję, że coś z tego wyrośnie
Wczasy za granicą za fajne. ja uwielbiam poznawać nowe kultury i żyć między nimi. Stąd też 8 miesięcy w Grecji i 4 w Tunezji. Udało mi się zdobyć taką pracę, żeby połączyć przyjemność z pożytecznym Gdybym jechała w tym roku, to już bym pakowała walizki. No ale dzidzia ważniejsza.

Cytat:
malaDarunia W temacie licencjatu, pytałaś się o temat. Adaptacja trzylatków do przedszkola
o kurcze, bardzo fajny temat. Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, dobrze myślę ? też skończyłam
Ja muszę zabrać się za magisterkę do 3 lat odkładaną. Chyba napiszę o aktywności kobiet w ciąży he he taki temat na czasie dla mnie ;-) a to będzie finisz AWFu w moim wypadku. i już wtedy definitywnie koniec edukacji
Stary 2016-06-05, 12:48   #3608
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
o kurcze, bardzo fajny temat. Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, dobrze myślę ? też skończyłam
Ja muszę zabrać się za magisterkę do 3 lat odkładaną. Chyba napiszę o aktywności kobiet w ciąży he he taki temat na czasie dla mnie ;-) a to będzie finisz AWFu w moim wypadku. i już wtedy definitywnie koniec edukacji
Tak, dokładnie Chociaż do tej pory pracowałam głównie w żłobku Także jakby co dziewczyny to mam rozeznanie w pieluchach, chusteczkach, kremach i innych gadżetach, przez 3 lata przerobiłam wszystkie marki Ja chyba zrobię rok przerwy przed magisterką... Teraz nigdzie mi się nie spieszy

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-06-05 o 12:53
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 12:54   #3609
iwona335
Zakorzenienie

Przywitalam 11tc pierwszymi rzygami
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 13:26   #3610
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam poziomki. pomidorki i poziomki mam balkonowe, mam nadzieję, że coś z tego wyrośnie
Wczasy za granicą za fajne. ja uwielbiam poznawać nowe kultury i żyć między nimi. Stąd też 8 miesięcy w Grecji i 4 w Tunezji. Udało mi się zdobyć taką pracę, żeby połączyć przyjemność z pożytecznym Gdybym jechała w tym roku, to już bym pakowała walizki. No ale dzidzia ważniejsza.

o kurcze, bardzo fajny temat. Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, dobrze myślę ? też skończyłam :
na pewno wyrosna

ooo super no my odkladalismy na wesele a teraz sa wazniejsze sprawy
Cytat:
oj moze przejdzie..

Stary 2016-06-05, 13:58   #3611
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie z wami w ten cudowny i sloneczny dzien. Wygrzewam sie w bikini na tarasie. Brzuszek nakrylam apaszka, posmarowalam sie spf 30 i odpoczywam na słoneczku.
Stary 2016-06-05, 14:03   #3612
kamisha
Zakorzenienie

ja kupilam pareo w Lidlu zeby nosic na plazy nie chce chodzic w koszulkach
tez zakupilam spf30

Stary 2016-06-05, 14:18   #3613
DoDoo
Zakorzenienie

A ja smaruje sie oliwka przyspieszajaca opalanie spf6 czyli zero
Stary 2016-06-05, 14:19   #3614
kamisha
Zakorzenienie

ooo tez pomysl

Stary 2016-06-05, 14:40   #3615
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
A ja smaruje sie oliwka przyspieszajaca opalanie spf6 czyli zero
Z tego co sie dowiedzialam od poloznej to kobiety w ciąży opalaja sie 3 razy szybciej. Mi mowila, zebym uzywala jak najwyższych filtrow. Na wakacje juz sibie obiecalam ze kupie 50.
Stary 2016-06-05, 14:53   #3616
kamisha
Zakorzenienie

mi gin powiedzial zeby sie nie opalac.
jakos nie mam zamiaru lezec plackiem no ale.nogi wystawie ile mozna w cieniu..

Stary 2016-06-05, 18:15   #3617
xjustyniaaax
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61309376]Ale to chyba chodzi o oryginalną grecką fetę z niepasteryzowanego sera. A te nasze polskie to chyba zawsze są pasteryzowane. A śledzie to zależy w jakiej postaci je się surowe. z tego co wiem to wedzone ryby na pewno są niewskazane [/QUOTE]
ta nasza feta to niegroźna, koło fety nawet nie stała, zjadłabym wędzoną makrelę
Cytat:
Ja też mam kilka rzeczy z allegro juz zapisanych, ale nie wiem czy będę zamawiać, bo kupowanie takich pierdółek sprawia mi tyle przyjemności, że chyba jednak się wybiorę po takie rzeczy do sklepu

Super, że wszystko ok z dzidzią

I podobno w H&M z końcem czerwca ma być wyprzedaż na dziale dziecięcym i ciążowym

Witam się U nas dzisiaj ju trochę lepsza pogoda, ale wciąż mało słonecznie W nocy obudziło mnie łaskotanie po twarzy, okazało się, że obleśny pająk sobie krążył wokół moich ust, aż krzyknęłam a tż wstał na równe nogi i się mnie pyta czy to już, czy ja rodzę i czy ma odpalać samochód:
ja słyszałam wczoraj w h&m że wyprzedaże u nich zaczynają się 15.06 stwierdziłam że pojadę może uda się coś super upolować. Jak 28 okaże się jaka płeć to te niepasujące oddam, bo jest 30 dni więc luz
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo,
Ostatnio tylko podczytuje ale staram się być na bieżąco

Zaszalałam dziś i kupiłam w h&m skarpetki dla fasolki
cudne ! ja jeszcze nic nie kupiłam
Cytat:
Cześć i czołem!
Kiedyś już się u Was odezwałam, ale miałam dość ciężkie psychicznie początki i nie chciałam Was tu męczyć..

Podczytywałam Was cały czas i momentami to w ogóle nie szło nadgonić

Mogę się do Was na nowo i już na stałe troszeczkę poprzytulać?
a jeśli chodzi o słoneczko to bierzcie je sobie ode mnie i to jak najdalej!
Witaj ponownie

Cytat:
kadry miały okazję się doszkolić

a jeśli chodzi o tymianek i rozmaryn to udam, że w ogóle tego nie czytałam któraś z was coś jeszcze pisała o mięcie ??
straszne ,bo ja piję bardzo duzo mięty takiej prosto z ogródka rodziców i jem duzo ziół prosto z doniczek (w tym i tymianek i rozmaryn)

moja fasolka też juz ma 2 pary
słodziaki
Cytat:
Hej Mamusie

Chwilę mnie nie było, ale bronię się w lipcu i cały mój czas pochłania ten licencjat .

Dziewczyny, też tak często biegacie siusiu? Ja w nocy potrafię wstać z 4 razy...
ja na początku goniłam non stop.. teraz w nocy raczej już nie ale z rana jak tylko otworzę oczy..
Cytat:
ale bym zjadła czereśnie....
ja jem codziennie pół kg minimum u mnie po 15 zł/kg
Cytat:

o masz, nie dostałam nic..
..albo weszło mi do spamu

o taaaaak!

ostatnio chciałam sobie kupić, ale mój M. powiedział, że jak będzie tak jak z truskawkami to da mi szlaban na zakupy niedawno miałam taaaaką ochotę na truskawki. kupiłam sobie i.. zjadłam jedną, bo mi się odechciało.

oho! człowiek dumny, że synek nauczył się jeździć na rowerze, ale teraz to w sumie chwile by posiedział i o

coś w tym jest

ale leci! gratuluję!

dzień doberek!
z drugiej strony lepiej żeby się dowiedziała od Ciebie... bardziej przykro jej może być że jej nie powiedziałaś skoro macie dobry kontakt.
Moja kuzynka też poroniła , teraz dowiedziała się od babci że jestem w ciąży i gratulowała , zachwowywała się naturalnie. Z tym że ja z nią jakos mega super kontaktu nie mam. Ale pisze do mnie teraz jak się czuje itp.

Cytat:
o matko czerenie za 40 zl?
co to juz nie wymysla..

u mnie na początku 35 teraz 15

Cytat:
ja w 12więc spoko,na szczęście jednorazowo

Witam się Kochane !
2 dni się nie odzywałam jakoś tak wyszło. Wczoraj spotkałam się z przyjaciołką na zakupy i to juz nie dla mnie takie chodzenie po sklepach, wymiękłam i siedziałam na ławkach przed sklepami..
Stary 2016-06-05, 19:06   #3618
MarysN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Marys... rozumie cie! Ja bylam taka osoba w rodzinie... wszyscy pisali, ze sa w ciazy... znajomi, rodzina, przyjacele, sasiedzi... tylko moj maz widzial jak cieszylam sie przez lzy! Naprawdę sie cieszylam, jednak gdzies gleboko w sercu czulam smutek i mala zazdrosc, az w koncu to ja zaszlam w ciaze.
Mam kolezanke, ktora starala sie o dzidzie 4 lata... wszystkim w pracy powiedzialam o ciąży, a jej nie wiedzialam jak. Trzeciego dnia w koncu powiedzialam. Łzy mi polecialy jak ona mi powiedziala, ze tez jes w ciazy, ze dopiero 6 tydzien ale szaleje z radosci. Wszyscy w pracy sie smieja, ze jak nie moglysmy obie tak w odstępie 4 tygodni zaszlysmy w ciążę obie.

Powiedz jej delikatnie;*
Ale jak..? Nie mam pojęcia jak zacząć.. co mówić. chciałabym jej zaoszczędzić tego bólu, a się nie da
tak bardzo to we mnie siedzi.. dzidziok mój też chyba to czuje, bo cały czas brzuch mnie boli z tych nerwów.. chciałabym mieć tą rozmowę już za sobą..

o rany.. jak Wam się pięknie udało
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Hejka, witaj z powrotem

Ja już powoli mówię. Ale nie, że się chwalę przy każdej okazji, tylko jeśli temat ktoś zacznie, to nie ukrywam.

Ja ostatnio widziałam czereśnie na targu za.... 40 ZŁ!!!

ja mam właśnie dokładnie tak samo..
ciągle boję się, że mówiąc zapeszę, ale kiedy ktoś pyta to nie ukrywam i raczej mówię

za ile?!
Cytat:
o nie.!!! ja w ogóle jestem śpiochem, więc się zastanawiam jak dam radę z dzieckiem ale... jeśli moja przyjaciółka daje (a należy do śpiochów i olewaczy), moja siostra daje (mój kochany gamoń z niej zawsze był- nie umiała nawet pralki włączyć), to ja też sobie dam. wszystkiego idzie się nauczyć, no i priorytety się zmieniają. teraz jest ważne spanie i jedzenie, a po porodzie, to liczy się tylko kruszynka.

Wytańczyłam się trochę, ale nie szalałam, bo od 3 miesięcy się oszczędzałam przed tv więc nie rzucałam się na głęboką wodę. W klubie też trzeba uważać, żeby jakiś dzikus nie wpadł na Ciebie miażdżąc brzuszek, więc wiesz

A jeśli chodzi o kuzynkę, to skoro byłaś z nią zawsze blisko to powiedz jej jakoś delikatnie. Zawsze możesz powiedzieć, że jak będzie dotykała Twojego brzuszka, to się "zarazi" ciążą (he he ja dotykałam i teraz mam;-) )
A tak serio to na bank jej się niedługo uda. Czasem jak człowiek sie spina i chce za bardzo to nic nie wychodzi. A może chorują, albo plemniczków za mało, żeby doszło do zapłodnienia - ludzie naprawdę mają różne problemy, z którymi niekoniecznie chcą się dzielić.

dokładnie dziewczyny. nie odmawiajmy sobie zbyt wiele, bo z ciążą mamy żyć normalnie.
Inaczej nie będziemy nic jadły i tak jak ja, będziecie czekały aż wyrosną pomidory na balkonie (zobaczcie na fotce, już jeden jest! )
ufff! myślałam, że tylko ja się tak tego boję
jak tu zrezygnować z lenistwa i spania?
..a najbardziej to się boję, że nie będę w nocy słyszała dziecka

i bardzo dobrze! trzeba się czasem trochę rozerwać! ..bo później to kiedy?

dotykałaś, dotykałaś i zarażona? to zupełnie jak ja
a co do kuzynki.. ona też ma swoje lata.. po kolejnym poronieniu dopatrzyli się wady genetycznej, i po prostu żaden żeński zarodek nie ma szans żeby się rozwinąć.. po prostu nie umiem jej powiedzieć.. nie chcę żeby kolejny raz przechodziła to na nowo i tym razem 'przeze mnie'..

Aaaa! pomidor! ale z Ciebie ten.. ogrodnik! czy jak mu tam!
Cytat:
Tak, dokładnie Chociaż do tej pory pracowałam głównie w żłobku Także jakby co dziewczyny to mam rozeznanie w pieluchach, chusteczkach, kremach i innych gadżetach, przez 3 lata przerobiłam wszystkie marki
nie zawaham się tego wykorzystać w przyszłości
Cytat:

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
mi gin powiedzial zeby sie nie opalac.
jakos nie mam zamiaru lezec plackiem no ale.nogi wystawie ile mozna w cieniu..
już go lubię!
wszyscy wyganiają mnie na słońce, a ja tak nie znoszę
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Witaj ponownie

z drugiej strony lepiej żeby się dowiedziała od Ciebie... bardziej przykro jej może być że jej nie powiedziałaś skoro macie dobry kontakt.
Moja kuzynka też poroniła , teraz dowiedziała się od babci że jestem w ciąży i gratulowała , zachwowywała się naturalnie. Z tym że ja z nią jakos mega super kontaktu nie mam. Ale pisze do mnie teraz jak się czuje itp.

Witam się Kochane !
2 dni się nie odzywałam jakoś tak wyszło. Wczoraj spotkałam się z przyjaciołką na zakupy i to juz nie dla mnie takie chodzenie po sklepach, wymiękłam i siedziałam na ławkach przed sklepami..

w takim razie powinnam to zrobić jak najszybciej.. mniejsze ryzyko, że dowie się od kogoś innego, a i ja będę miała to już za sobą..
w ogóle podziwiam kobiety po poronieniach.. są niesamowicie silne! i mam nadzieję, że los kiedyś podwójnie im to wszystko wynagrodzi

o widzisz.. a tak gadają, że te ławki to sami faceci wysiadują

będzie nas o jedno więcej..
MarysN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 19:24   #3619
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
szkoda, że nie mam kuponu

Dziewczyny muszę sobie też kupić nowe majteczki, bo niektóre już mnie uciskają na brzuszku. W tesco są moje ulubione hipsterki (jako jedyne mnie nie uciskają, więc chyba się przejdę i kupię ze dwie pary)
ja już jadłam. u nas po 10zł kg ale jakieś takie jeszcze były fe. kwaśne trochę czy coś. oddałam mamie :P

jak będę tylko coś widziała to dam znać. Wy też dziewczyny dajcie znać, najlepiej na czerwono, pogrubioną czcionką jak zaczną się już gdzieś wyprzedaże (żeby nam nic nie umknęło uwadze)

byłam w Tesco i okupilam mlodego, ale szału nie było na damskim. Szukałam jakiejs fajne spódniczki albo cienkich spodni i lipa. Teraz żałuję, ze nie zerknelam na bieliznę, bo bym sobie jakieś fajne majty wzięła.

Cytat:

Nam też wyjazd zagraniczny nie wypalił, a potem się okazało, ze jestem w ciąży. A z dzieckiem bym się pierwszy raz nie odwazyla, więc pewnie troje poczekamy
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 19:58   #3620
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dziewczyny czy dla Was ta luteina tez jest taka uciążliwa ?
Ja nie moge się doczekać dnia kiedy ja odstawię Nigdy nie znosiłam czopków i innych tego typu wynalazków ale od czasu jak musze 2 razy dziennie aplikować to g...o to juz w ogole mam awersje. Mam wrażenie ze wiecznie ze mnie cos leci i kapie, i ciągle te wkładki
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 20:01   #3621
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie moge się doczekać dnia kiedy ja odstawię Nigdy nie znosiłam czopków i innych tego typu wynalazków ale od czasu jak musze 2 razy dziennie aplikować to g...o to juz w ogole mam awersje. Mam wrażenie ze wiecznie ze mnie cos leci i kapie, i ciągle te wkładki
Ja doświadczeń z luteina nie mam, ale dzisiaj 3 dzień biorę globulki na stan zapalny i jest masakra!!!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 20:40   #3622
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
już go lubię!
wszyscy wyganiają mnie na słońce, a ja tak nie znoszę
hehe no widzisz
ja slonce uwielbiam

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61356156]

Nam też wyjazd zagraniczny nie wypalił, a potem się okazało, ze jestem w ciąży. A z dzieckiem bym się pierwszy raz nie odwazyla, więc pewnie troje poczekamy [/QUOTE]
no my to samo no i zobaczymy jak z finansami

Stary 2016-06-05, 21:01   #3623
itstoolatex3
Zakorzenienie

Opalać się nie wolno, ale przecież nogi wystawić do słoneczka na chwilę o nic złego A co do czereśni u mnie 29zł za kilo. Kupiłam dzisiaj trochę i tylko narobiłam sobie jeszcze bardziej ochoty Na truskawki za to nie mam wcale tż mi kupił, ale ledwo skubnęłam i jakoś mi nie smakują.

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:03   #3624
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
nawet mi nie mow.. Ja aplikuje 2 razy dziennie po 2 tabletki... Ale powiem Ci ze odkad ktoras z dziewczyn polecila mi wkladanie jej palcem a nie tym patykiem paskudnym jest o wiele lepiej !!! Czuje jak gleboko aplikuje i nie wypadaja mi jej resztki
Stary 2016-06-05, 21:15   #3625
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:17   #3626
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Opalać się nie wolno, ale przecież nogi wystawić do słoneczka na chwilę o nic złego A co do czereśni u mnie 29zł za kilo. Kupiłam dzisiaj trochę i tylko narobiłam sobie jeszcze bardziej ochoty Na truskawki za to nie mam wcale tż mi kupił, ale ledwo skubnęłam i jakoś mi nie smakują.
no pewnie
nawet bedac na plazy w pareo i tak sie czlowiek opali bo nie bedzie caly dzien w cieniu siedziec.
a jak sie chodzi to tez czlowiek sie opali

Stary 2016-06-05, 21:18   #3627
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Witam się Kochane !
Ja mam to samo, chwile w sklepie i potem ławka
Stary 2016-06-05, 21:18   #3628
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Ale się uśmiałam z tej fotki z uśmiechem i napisem

Cytat:
Oj niedobrze Współczuję Staraj zastosować te wszystkie rady tutaj powtarzane... Przekąska przed wstaniem, lekkie jedzenie, jak witaminy to pod wieczór...

Cytat:
Ja dzisiaj posiedziałam niecałą godzinkę na słoneczku, z przerwami na przechadzki po ogródku babci
Mnie też do truskawek nie ciągnie, bardziej do arbuza

Byłam w markecie i spotkałam tam starą znajomą. Stwierdziła: "o widzę, że te deklarowana dieta na facebooku nie podziałała hehe przytyło się hehe dieta cud hehe"... Ja jej na to, że na pewne sprawy dieta nie zadziała, to zakumała i gratulowała oddalając się, że niby śpieszy się. No co za teksty
Dobrze, że widzę ją średnio raz w roku...

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-06-05 o 21:21
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:20   #3629
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mnie kapie bez luteiny... Bez wkładki się nie ruszam
Stary 2016-06-05, 21:33   #3630
LuckySparkle
Zadomowienie

Właśnie mama mi mówiła, ze ma u siebie na dzialce czereśnie i sobie pol kg zerwala a ja kilka tysięcy kilometrow dalej nawet ich nie spróbuję;(

Byla na dlugim spacerze, wyspalam sie na sofie na tarasie, tz w tym czasie zrobil obiadek na grillu... teraz moge powiedziec, ze weekend byl bardzo udany.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości