|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
:/ daj znać co w szpitalu powiedza.
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Wstaje! Ile można leżeć.
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Powodzenia!
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Soffinka daj znac jak tam w szpitalu...
Elaine super ze juz do domku! Jak kp idzie? Jak sie czujesz? |
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w 38tc
![]() Wstałam z bólem brzucha jak na okres wrrr :/ Śniły mi sie dzisiaj straszne głupoty urodziłam 300gramowe dziecko masakra ale przeżyło ale straszny sen ![]() Dziewczyny powodzenia dzisiaj na CC aby wszystko potoczyło sie szybko i sprawnie ![]() A mamusia które juz chcą rodzic życzę aby zaczęły sie skurcze
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam aż mala pójdzie na drzemkę, wypilam sobie meliske i tez pójdę spac 😁
Dzisiaj ostatnie pranie zrobie - czekam na kuriera z zestawem pościeli ![]() Jeszcze dostałam od koleżanki teraz siate ubranek, ale mam swoich tyle, ze nie wiem czy je prac. Przejrzę je sobie, a najwyżej upiore jesli stwierdze, ze mam za malo. Nie chce mi sie teraz robic zdjęć, żeby wiedzieć co jej itd 😁 |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Soffinka daj znać co i jak!
Sliweczka, uUuu ktoś tu weny dostał ![]() Ania, gdzie Ty się wyrywasz dziewczyno jak możesz to się bycz, potem będziesz marzyć o takim nicnierobieniu
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-06 o 10:56 |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz w szpitalu ale cięcie dopiero w środę
może się odwróci jeszcze
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mega mocne kciuki za udane cesarki.Buziaki
![]() Wczoraj brzuchol mi się wiele razy stawiał dość nieprzyjemnie pomimo brania duphastonu i magnezu. Madzius, PikPik ale mnie zrobiłyście w konia . Już czytałam i myślałam że nowe dzidziolki są na świecie. |
|
|
|
#1571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine super ze wychodzicie
|
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamcie
Dziewczynki gratuluje ![]() miszkaaa piękna waga Kubusiaolinka012 ale niespodzianka elaine-blath różowe gratulacje poród express też miałam taki z córcią. Podziwiam, że jesteś na bierząco na forum.MariaFrancesca witamy pierwsze bliźniaczki chudziaszek11 fajnie, że bociankowe się udało no i extra prezenty. Co do kociaków, to też bym się wkurzyła, rób jak uważacie. My mamy psa i kota z doskoku (siedzi na górze u mamy, ale szwenda się po całej chałupie) i sterylnych warunków nie mamy. Dzieci zdrowe, szczęśliwe i ładnie się chowają ze zwierzakami.agusiia69 dobrze, że z piersią już wszystko ok. Z tego co pisałaś, wyglądało to na nawał. Ja tak miałam w 3 dobie, a jeszcze na wyjście ze szpitala założyłam biustonosz i zrobiły mi się zatory, ale ciepły prysznic i częste przystawianie i pomogło. Mleka nie wylewaj chyba, że lekarz karze po jakiś lekach, albo wypiłaś alkohol. ewka555 współczuję teściowej. Ja bym zrobiła tak jak dziewczyny, zwaliła na hormony i zadzwoniła do niej że już masz inne plany i że zapraszasz ją po narodzinach, jak się oczywiście już ogarniecie ![]() madzius90 i PikPik09( dobrze, że u lekarza wszystko ok) czopersów, coraz bliżej bobo, coraz bliżej bobosliweczka85 (rozmowa z tż ![]() australia87 tż wrócił i odespał, to bierz go w obroty i na porodówke ![]() haneczkab92 widzę, że dziewczyny już Ci napisały co z oczkiem, to jak to nie pomorze, to faktycznie do pediatry. Rumianku już się podobno nie stosuje, ani herbaty bo podobno pogarsza sprawe. Też podziwiam Ciebie, że dajesz rade być na bierząco na forum ![]() Madzia9999 my też się z kikutem bujamy. Chyba taka uroda moich dzieci, bo starszakom ok miesiąca się utrzymywały-podobno gruba pępowina. Dopóki nie śmierdzi to jest ok, też używamy octaniseptu, ale chyba dzisiaj pójdzie w ruch spirytus. anuszka1984 o Boziu, co Wy przeżyliście. Opaczność nad Wami czuwała. Cieszę się, że już u Was wszystko ok----Ja łóżeczka też nie miałam złożonego, bo starszaki szybko by je rozwaliły. W dniu kiedy wracaliśmy do domu tż złożył, to już córcia w nim drzemkę ucieła ![]() ---- Liście z malin zdążyłam może wypić ze 3 dni, ale nie sądzę żeby tym razem podziałały. ----- ja tak jak Veronique przy odchodzących wodach od razu zużyłam swój zapas podpasek, tż musiał dokupić. Majtki siateczkowe używałam tylko w szpitalu. Na wyjście i w domu normalne bawełniane (tylko, że ja mam całe krocze). Nawet tantum rossa nie używałam, bo nie miałam na co. ---- co do zapasów jedzenia. Przed wyjazdem do szpitala zrobiliśmy kanapki, które tż mi zeżarł jak się kangurowaliśmy Ja jeszcze nie mogłam jeść a on wcinał w najlepsze. Na szczęście wyrobiłam się na obiad, a taka byłam głodna (podczas skurczy na sali pytam się czy wyrobię się na obiad, a cały personel w śmiech, lekarz powiedział, ze w całej jego karierze nikt się o to nie zapytał![]() A co u nas. Przy wypisie ważyliśmy 3210g a teraz w piątek byliśmy na ważeniu i mamy już 3780g. Czyli 0,5kg w tydzień. Żerte mam dzieci W czwartek była u nas położna. Miałam ochote jej nie wpuszczać, bo trafiła nam się ta sama co przy córce. Normalnie lata 50 to tak jak u Madzia9999. Cały czas uwagi, że np. źle siedzę do karmienia, że nie mam stanika (miałam top do karmienia h&m, biust mam ledwo B u szczytu laktacji,upał na dworze, ), a jak powiedziałam jej, że to nasze 3 dziecko, że jem truskawki, a na kuchence gotuję fasolkę szparagową to się szybko zamknęła, ale powymądrzać się musiała. Żebym jadła same ziemniaki, marchewke, gotowany kurczak itp. Wiecie to, że mam trójke dzieci nie oznacza, że już wszystko wiem i się wymądrzam, ale ona przeszła samą siebie. Ja jej mówię, ze długo dzieci karmiłam i że córkę pół roku temu dostawiłam od piersi, a karmiłam ją 1,5 roku to mi świzda powiedziała, że to za długo, bo mleko po roku już jest niewartościowe![]() Z pozytywnych wieści, właśnie jak pisałam do Was posta, wpadła do nas na wizytę patronażową pediatra i z racji tego, ze na wypisie ze szpitala i dokumentach mamy wpisany poród w 37tc mamy szczepinke 5w1 za free ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Oczywiście ogromniaste kciuki za nasze cesarzowe ![]() ![]() masuriangirl, soffinka, australia87, zabciajs seksik, przysiady i sio na porodówke Kciuki za wizyty i za wszystkie mamusie,które już mogą rodzić |
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Majkela boszeee co za babsko :/ wspolczuje. Bardzo dobrze jej powiedzialas!
|
|
#1575 |
|
Ania
|
Na oczka przepisała nam lek Floxal- krople. Czy któraś z Was stosowała dla maluchów?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doktor powiedział, że nawet noworodki mogą te krople stosować.
|
|
#1577 | ||
|
Ania
|
[QUOTE=Madzia9999;61375791]
Cytat:
![]() No ale ile ludzi tyle opinii... ![]() Dobrze, że Hanula grzeczna jest oby tak dalej ![]() Powodzenia, daj znać ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
soffinka, a dlaczego lekarz skierował Cię do szpitala? Coś się dzieje? Czy chce Cię mieć na oku?
|
#1579 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio, dobrze, ze to nie moje pierwsze dziecko bo jeszcze bym w to uwierzyłaMy non stop na dworzu, a Franek na powietrzu śpi jak suseł. Wczoraj nawet wystraszył tż, ten zagląda do wózka i woła mnie, że młody się nie rusza, skubany tak mocno spał, że tatusia wystraszył .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapraszam do siebie ja swoich nie zdążyłam![]() Powodzenia i kciuki |
||||
|
|
|
#1580 | |
|
Konto usunięte
|
To kciuki w takim razie za jakieś sensowne decyzje w szpitalu
![]() Cytat:
Ale byłybo gdyby się jednak Misiu szpitala wystraszył i fiknął do środy ![]() UWAGA, spakowałam się ) Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu ![]() Dobra, lecę coś dalej działać! majkela, pięknie rośnie Franuś Kolejna wspaniała położna
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
resztę rzeczy mam w pudle, bo robiłam zakupy u jednego sprzedawcy, to tylko później przesypię wszystko do torby .... ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- majkela, olać położną. Jesteś doświadczona mamusią i sama wiesz lepiej, co jest najlepsze dla Twojego dziecka. Nie wiem, skąd takie przestarzałe poglądy. Ja, kiedy urodziłam synka, też miałam takie rady, żeby np. jeść tylko kurczaka gotowanego ( bleee) i chleb z masłem (!), jabłek nie, bo 'uczulają'. To zapytałam, w takim razie to co ja przekażę mojemu dziecku, skoro nic wartościowego nie będę jadła. Olałam 'dobre' rady i robiłam po swojemu. Nie jadłam potraw wzdymających i cytrusów. Poza tym, wszystko normalnie. Dziecku nic nie było.
|
|
#1582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się zbieramy na krótki spacerek, narazie tylko przed domem Róża jest tak żywiołowa, że się boję wypuścić dalej
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
soffinka czekamy na informacje, co tam.
Ale mi teściowa nerwa nadszarpnęła,zadzwoniła przed chwilą, któryś raz juz z resztą, ze mój P. ma jeszcze dwa tygodnie do terminu, wiec ma jej w tym czasie zrobic remont w pokoju.- malowanie + podłoga, a syfiara jest niesamowita brud chałdy rzeczy niepotrzebnych itp a ona ze ona w ciazy wszystko sama robila do ostatniej chwili i tez było dobrze (to na argument ze koncówka i musi mi P. pomagac.) ale z jakim jadem to mowi!! I co wy na to??
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba upadła na głowę A Ty się nie stresuj teściową, bo jeszcze wcześniej urodzisz.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-06-06 o 11:49 |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też niedomknięta, ale co się będę martwić, mężu będzie ją dźwigał, nie ja Cytat:
![]() Cytat:
Jak robiła sama wszystko w ciąży, to teraz nie będąc w ciąży niech sobie remont zrobi, jak taka mądra
|
|||
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie Miquesi mi o papierze toaletowym przypomniała... Kolejna rzecz.... Cytat:
Ja już kwitnę w kolejce do KTG Strasznie dużo dziś kobiet i prawie same ciężarówki więc nawet nie wbiję się w kolejkę
|
|
#1588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mi wytlumaczy po co do poradni ginekologicznej kobieta zabiera ze sobą 2letnie dziecko i faceta ziejącego przetrawionym piwem i fajkami? Dzieciak szaleje a rodzice mają go w d...
|
#1590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa cieszę się szalenie, ze mam parę pajacykow na rozmiar 50 bo w 56 Hania się topi. Ciągle używam tych 50. Pranie codziennie albo co dwa dni wrzucam. Pieluszki tetrowe idą szybciutko, flanelowe też bo jako okrycie do rożka czy kocyka jako warstawa wewnęrzna używam i jak się lekko uleje to wymieniam a kocyk i rożek czysty ![]() Też piję teraz litrami melisę, żeby się tym rozpiździelem na dole po zalaniu nie przejmować. Dzwonił ubezpiecyciel ze wspolnoty i wiecie co mogą przyjść dopiero pod koniec tygodnia!!! Noo żarty jakieś normalnie. Nakrzyczałam prawie, że niech się postawi w mojje sytyacji 2 tygodniowe dziecko i syf plus smród w połowie mieszkania to ten do mnie niech pani okno otworzy!!! To pytam sie go czy przyjdzie mnie pilnować całą noc jak TŻ w pracy jest! Sorry może marudzę, ale musiaam się wyżalić ![]() Cytat:
Trzymaj się Kochana jakoś w tym szpitalu [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61378796]Unas tez po spirytusie szybko odpadl, niecały tydzień Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ewka, Dzanet taki zwykly spirytus np w monopolowym da się kupić? Czy jakiś z apteki? Cytat:
Poza tym skąd byśmy brały wit i minerały odżywiając się tak jałowo. Anemia murowana. Mleko z Nas dużo wartości wyciąga. Trzena tez o siebie dbać. Majkela u mnie też ten kikut jakiś gruby si wydaje,albo się nie znam :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

usmialam sie!

jak możesz to się bycz, potem będziesz marzyć o takim nicnierobieniu 

o Boziu, co Wy przeżyliście. Opaczność nad Wami czuwała. Cieszę się, że już u Was wszystko ok

) Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu