Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 10:42   #1561
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jadę do szpitala - wskazanie lekarza na poród sie nie zanosi
:/ daj znać co w szpitalu powiedza.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Wstaje! Ile można leżeć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:45   #1562
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Kciuki!! Tez spalam 4h przed porodem:p

Kciuki i powodzenia na cc!!

MADZIA jakas masakra z ta położną, trochę staroswiecka.
SLIWECZKA ale maaz usmialam sie!
AGGUSIA dobrze, ze juz lepiej.
FIAZO kciuki, aby wyniki byly ok.

My wychodzimy do.domu! Gabrysia wagowo prawie tyle co przy porodzie (bez 30g), ja okey, mala ok. Juz stesknilam sie za moim.starszakiem!
Super ze wychodzicie do domku

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Powodzenia!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:49   #1563
ewka555
Zakorzenienie

Soffinka daj znac jak tam w szpitalu...

Elaine super ze juz do domku! Jak kp idzie? Jak sie czujesz?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:49   #1564
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie w 38tc
Wstałam z bólem brzucha jak na okres wrrr :/
Śniły mi sie dzisiaj straszne głupoty urodziłam 300gramowe dziecko masakra ale przeżyło ale straszny sen

Dziewczyny powodzenia dzisiaj na CC aby wszystko potoczyło sie szybko i sprawnie
A mamusia które juz chcą rodzic życzę aby zaczęły sie skurcze
Stary 2016-06-06, 10:51   #1565
ewka555
Zakorzenienie

Czekam aż mala pójdzie na drzemkę, wypilam sobie meliske i tez pójdę spac 😁

Dzisiaj ostatnie pranie zrobie - czekam na kuriera z zestawem pościeli

Jeszcze dostałam od koleżanki teraz siate ubranek, ale mam swoich tyle, ze nie wiem czy je prac. Przejrzę je sobie, a najwyżej upiore jesli stwierdze, ze mam za malo. Nie chce mi sie teraz robic zdjęć, żeby wiedzieć co jej itd 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:54   #1566
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia!

Ja wstawiłam pranko, a zaraz się wezmę za prasowanko
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:55   #1567
__Veronique
Wtajemniczenie

Soffinka daj znać co i jak!

Sliweczka, uUuu ktoś tu weny dostał

Ania, gdzie Ty się wyrywasz dziewczyno jak możesz to się bycz, potem będziesz marzyć o takim nicnierobieniu

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-06-06 o 10:56
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:57   #1568
kaska87
Zakorzenienie

Ja juz w szpitalu ale cięcie dopiero w środę może się odwróci jeszcze szkoda mi tylko, że dwa dni będę jak padlina leżeć a mój Miki w domu buu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:59   #1569
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ja juz w szpitalu ale cięcie dopiero w środę może się odwróci jeszcze szkoda mi tylko, że dwa dni będę jak padlina leżeć a mój Miki w domu buu
Nigdy nie wiadomo! A czemu dopiero w środę?
Stary 2016-06-06, 11:00   #1570
kanwa
Zakorzenienie

Dziewczyny mega mocne kciuki za udane cesarki.Buziaki

Wczoraj brzuchol mi się wiele razy stawiał dość nieprzyjemnie pomimo brania duphastonu i magnezu.

Madzius, PikPik ale mnie zrobiłyście w konia . Już czytałam i myślałam że nowe dzidziolki są na świecie.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:05   #1571
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Moze spróbuj spirytusem? Chyba szybciej zasusza. Ja tez przemywalam octaniseptem, ale odkąd pediatra polecila mi spirytus, to szybciej zaczął zasychac i po kilku dniach odpadl. No i my przemywalismy potem przy każdej zmianie pieluszki praktycznie

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze porody ! Zaraz będziecie mieć dzieciaczki przy sobie, ale fajnie ! 😍
Unas tez po spirytusie szybko odpadl, niecały tydzień

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:05   #1572
fiazo
Zakorzenienie

Elaine super ze wychodzicie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:11   #1573
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry Mamcie

Dziewczynki gratuluje
miszkaaa piękna waga Kubusia
olinka012 ale niespodzianka
elaine-blath różowe gratulacje uuu ale soczku nie dostane, bo obstawiałam syna poród express też miałam taki z córcią. Podziwiam, że jesteś na bierząco na forum.
MariaFrancesca witamy pierwsze bliźniaczki piękna nagroda po 10 tygodniach w szpitalu

chudziaszek11 fajnie, że bociankowe się udało no i extra prezenty. Co do kociaków, to też bym się wkurzyła, rób jak uważacie. My mamy psa i kota z doskoku (siedzi na górze u mamy, ale szwenda się po całej chałupie) i sterylnych warunków nie mamy. Dzieci zdrowe, szczęśliwe i ładnie się chowają ze zwierzakami.
agusiia69 dobrze, że z piersią już wszystko ok. Z tego co pisałaś, wyglądało to na nawał. Ja tak miałam w 3 dobie, a jeszcze na wyjście ze szpitala założyłam biustonosz i zrobiły mi się zatory, ale ciepły prysznic i częste przystawianie i pomogło. Mleka nie wylewaj chyba, że lekarz karze po jakiś lekach, albo wypiłaś alkohol.
ewka555 współczuję teściowej. Ja bym zrobiła tak jak dziewczyny, zwaliła na hormony i zadzwoniła do niej że już masz inne plany i że zapraszasz ją po narodzinach, jak się oczywiście już ogarniecie
madzius90 i PikPik09( dobrze, że u lekarza wszystko ok) czopersów, coraz bliżej bobo, coraz bliżej bobo
sliweczka85 (rozmowa z tż) i Miqesi (jazda do Mongolii córę rodzić, a sukienka śliczna) jazda pakować torby, szalone jesteście
australia87 tż wrócił i odespał, to bierz go w obroty i na porodówke
haneczkab92 widzę, że dziewczyny już Ci napisały co z oczkiem, to jak to nie pomorze, to faktycznie do pediatry. Rumianku już się podobno nie stosuje, ani herbaty bo podobno pogarsza sprawe. Też podziwiam Ciebie, że dajesz rade być na bierząco na forum
Madzia9999 my też się z kikutem bujamy. Chyba taka uroda moich dzieci, bo starszakom ok miesiąca się utrzymywały-podobno gruba pępowina. Dopóki nie śmierdzi to jest ok, też używamy octaniseptu, ale chyba dzisiaj pójdzie w ruch spirytus.
anuszka1984 o Boziu, co Wy przeżyliście. Opaczność nad Wami czuwała. Cieszę się, że już u Was wszystko ok

----Ja łóżeczka też nie miałam złożonego, bo starszaki szybko by je rozwaliły. W dniu kiedy wracaliśmy do domu tż złożył, to już córcia w nim drzemkę ucieła
---- Liście z malin zdążyłam może wypić ze 3 dni, ale nie sądzę żeby tym razem podziałały.
----- ja tak jak Veronique przy odchodzących wodach od razu zużyłam swój zapas podpasek, tż musiał dokupić. Majtki siateczkowe używałam tylko w szpitalu. Na wyjście i w domu normalne bawełniane (tylko, że ja mam całe krocze). Nawet tantum rossa nie używałam, bo nie miałam na co.
---- co do zapasów jedzenia. Przed wyjazdem do szpitala zrobiliśmy kanapki, które tż mi zeżarł jak się kangurowaliśmy Ja jeszcze nie mogłam jeść a on wcinał w najlepsze. Na szczęście wyrobiłam się na obiad, a taka byłam głodna (podczas skurczy na sali pytam się czy wyrobię się na obiad, a cały personel w śmiech, lekarz powiedział, ze w całej jego karierze nikt się o to nie zapytał). Z resztą teraz też chodzę i jem. Normalnie odkurzacz i jak ja mam zrzucić te kg

A co u nas. Przy wypisie ważyliśmy 3210g a teraz w piątek byliśmy na ważeniu i mamy już 3780g. Czyli 0,5kg w tydzień. Żerte mam dzieci W czwartek była u nas położna. Miałam ochote jej nie wpuszczać, bo trafiła nam się ta sama co przy córce. Normalnie lata 50 to tak jak u Madzia9999. Cały czas uwagi, że np. źle siedzę do karmienia, że nie mam stanika (miałam top do karmienia h&m, biust mam ledwo B u szczytu laktacji,upał na dworze, ), a jak powiedziałam jej, że to nasze 3 dziecko, że jem truskawki, a na kuchence gotuję fasolkę szparagową to się szybko zamknęła, ale powymądrzać się musiała. Żebym jadła same ziemniaki, marchewke, gotowany kurczak itp. Wiecie to, że mam trójke dzieci nie oznacza, że już wszystko wiem i się wymądrzam, ale ona przeszła samą siebie. Ja jej mówię, ze długo dzieci karmiłam i że córkę pół roku temu dostawiłam od piersi, a karmiłam ją 1,5 roku to mi świzda powiedziała, że to za długo, bo mleko po roku już jest niewartościowe:hahah a: i żeby karmiła najlepiej poł roku max rok. Normalnie piana mi się cisnęła na usta, a tż pokazywał mi na migi, żebym dała sobie spokój i nich idzie babsko w cholere. Więc ja też podziękuje za taką "fachową" pomoc

Z pozytywnych wieści, właśnie jak pisałam do Was posta, wpadła do nas na wizytę patronażową pediatra i z racji tego, ze na wypisie ze szpitala i dokumentach mamy wpisany poród w 37tc mamy szczepinke 5w1 za free

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Oczywiście ogromniaste kciuki za nasze cesarzowe
masuriangirl, soffinka, australia87, zabciajs seksik, przysiady i sio na porodówke
Kciuki za wizyty i za wszystkie mamusie,które już mogą rodzić
Stary 2016-06-06, 11:16   #1574
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ania, gdzie Ty się wyrywasz dziewczyno jak możesz to się bycz, potem będziesz marzyć o takim nicnierobieniu
Pewnie tak będzie

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Czemu zmienili termin?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Majkela boszeee co za babsko :/ wspolczuje. Bardzo dobrze jej powiedzialas!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:20   #1575
haneczkab92
Ania

Na oczka przepisała nam lek Floxal- krople. Czy któraś z Was stosowała dla maluchów?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:23   #1576
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Na oczka przepisała nam lek Floxal- krople. Czy któraś z Was stosowała dla maluchów?
Ja stosowałam parę tygodni temu przez 7 dni. Miałam gradówkę na oku.
Doktor powiedział, że nawet noworodki mogą te krople stosować.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:28   #1577
haneczkab92
Ania

[QUOTE=Madzia9999;61375791]
Cytat:
Czyli teorie z przed 50 lat :p
To u Ciebie jeszcze lepiej po co masie fatygowac kobita :P
Lekarka też dobra. Przyznam się ja też jadłam trochę truskawek.Hania ma się dobrze codzuennnie jem warzywa i owoce. Piję wodę lekko gazowana. Nawey 2kawalko ptasiego mleczka zjadlam.
Trzebaa po prostu zdroowo jeść! witamminy mama też musi mieć żeby nie paść :P

Super, że tyle na dworku jesteście my wczoraj godzinkę dookola bloku spacerowalismy. Hania potem spała grzecznie

Dziewczyny póki co to złote dziecko mamy. Płaczę tylko jak chcę mocno jeść i przy cycku jak się złości. Przy przewijaniu/przebieraniu/kapieli oaza spokoju

Medicover biorę cena dobra a pakiet taki samm jak ja będą mieć. Jedyna wada wszystkie szczepionki płatne ale te na NFZ zrobię u rodzinnego lekarza w przychodni
No dokładnie, z samego suchego chleba to witamin mama miec nie będzie!
No ale ile ludzi tyle opinii...
Dobrze, że Hanula grzeczna jest oby tak dalej

Cytat:
Powodzenia, daj znać

Cytat:
A czemu w środę? dasz radę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:30   #1578
Miqesi
Wtajemniczenie

soffinka, a dlaczego lekarz skierował Cię do szpitala? Coś się dzieje? Czy chce Cię mieć na oku?

Stary 2016-06-06, 11:31   #1579
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Te niektóre położne są okropne.
Dodam, ze u mnie nie było jej wcale.. pojechaliśmy do pediatry żeby zważyć małą i tam gadałam z położną, więc chyba uznała, ze do domu przyjeżdżać nie musi- dla mnie to lepiej, po co mi ona

Ostatnio byłam tez u lekarza rodzinnego(mam kilu lekarzy i akurat trafiłam na kobietkę, która głównie zajmuje się dziećmi) no i powiedziała, że jedyne co mogę jeść to ewentualnie chleb pszenny z masłem, makarony, ziemniaki.. absolutnie buraków, marchewki, praktycznie żadnych warzyw! owoców też nie, no i pić tylko wodę!- a najlepsze jest to, że wcale stara nie była, może kobietka ze 40 lat miała..
Nie wspomniałam jej o tym, że praktycznie codziennie zjadam trochę truskawek, że zjadłam bigos z młodej kapusty... jeszcze by kobietka na zawał zeszła.

A co do spaceru? ja wczoraj koło 19.30 z małą wróciłam z dworu, a nie było za ciepło już.. Wyszłyśmy koło 18.00.
Ale ogólnie już nawet 2-3 godziny jesteśmy na dworze jak jest ciepło, wracamy dlatego, ze mała głodna np
A 15 minut nigdy nie miałam- od razu poszłam na pół godziny- Hania żyje, ma się dobrze

Także jak słucham rad niektórych osób, to się wszystkiego odechciewa.
Rozumiem z jedzeniem, po prostu trzeba dziecko obserwować, czy coś się dzieje, jeśli nic, to po co mam jeść tylko chleb z masłem??
I to ta niby "fachowa" pomoc medyczna. To ja już podziękuje i wole internety a tak serio, dobrze, ze to nie moje pierwsze dziecko bo jeszcze bym w to uwierzyła
My non stop na dworzu, a Franek na powietrzu śpi jak suseł. Wczoraj nawet wystraszył tż, ten zagląda do wózka i woła mnie, że młody się nie rusza, skubany tak mocno spał, że tatusia wystraszył.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja pomarudzę trochę, ale naprawdę już tak źle się czuję. Jak jakiś niedołężny wieloryb. Ciężko mi córce nawet buty założyć coś jeszcze synalek mi uciska teraz i znowu krzyż mnie boli. No chodzę jak inwalida. Niech ten synalek już wyskakuje bo mam dość
współczuje Wam dziewczyny jeszcze chwila i będziecie tulić maluszki

Cytat:
My wychodzimy do.domu! Gabrysia wagowo prawie tyle co przy porodzie (bez 30g), ja okey, mala ok. Juz stesknilam sie za moim.starszakiem!
Super

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny póki co to złote dziecko mamy. Płaczę tylko jak chcę mocno jeść i przy cycku jak się złości. Przy przewijaniu/przebieraniu/kapieli oaza spokoju
Super i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Machnęłam okno w pokoju synka, i myślę, co by tu jeszcze zrobić
Zapraszam do siebie ja swoich nie zdążyłam dobrze ze chociaż lodówke umyłam

Cytat:
Powodzenia i kciuki
Stary 2016-06-06, 11:34   #1580
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
To kciuki w takim razie za jakieś sensowne decyzje w szpitalu

Cytat:
Szkoda, zawsze to dwa dni dłużej w szpitalu Ale byłybo gdyby się jednak Misiu szpitala wystraszył i fiknął do środy

UWAGA, spakowałam się (tylko torby nie mogę domknąć pomimo, że wzięłam niezbędne minimum ) Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu

Dobra, lecę coś dalej działać!

majkela, pięknie rośnie Franuś Kolejna wspaniała położna
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:43   #1581
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu
Uwaga, wykonałam jeden krok do przodu - spakowałam klapki pod prysznic i papier toaletowy do torby

resztę rzeczy mam w pudle, bo robiłam zakupy u jednego sprzedawcy, to tylko później przesypię wszystko do torby ....

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

majkela, olać położną. Jesteś doświadczona mamusią i sama wiesz lepiej, co jest najlepsze dla Twojego dziecka.
Nie wiem, skąd takie przestarzałe poglądy.
Ja, kiedy urodziłam synka, też miałam takie rady, żeby np. jeść tylko kurczaka gotowanego ( bleee) i chleb z masłem (!), jabłek nie, bo 'uczulają'. To zapytałam, w takim razie to co ja przekażę mojemu dziecku, skoro nic wartościowego nie będę jadła. Olałam 'dobre' rady i robiłam po swojemu. Nie jadłam potraw wzdymających i cytrusów. Poza tym, wszystko normalnie. Dziecku nic nie było.

Stary 2016-06-06, 11:45   #1582
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tęsknota za dzieciątkiem, które zostaje w domu jest okropna!! Ale dasz Kochana radę

My się zbieramy na krótki spacerek, narazie tylko przed domem Róża jest tak żywiołowa, że się boję wypuścić dalej

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:46   #1583
PikPik09
Raczkowanie

soffinka czekamy na informacje, co tam.

Ale mi teściowa nerwa nadszarpnęła,zadzwoniła przed chwilą, któryś raz juz z resztą, ze mój P. ma jeszcze dwa tygodnie do terminu, wiec ma jej w tym czasie zrobic remont w pokoju.- malowanie + podłoga, a syfiara jest niesamowita brud chałdy rzeczy niepotrzebnych itp a ona ze ona w ciazy wszystko sama robila do ostatniej chwili i tez było dobrze (to na argument ze koncówka i musi mi P. pomagac.) ale z jakim jadem to mowi!! I co wy na to??
Stary 2016-06-06, 11:48   #1584
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość

Ale mi teściowa nerwa nadszarpnęła,zadzwoniła przed chwilą, któryś raz juz z resztą, ze mój P. ma jeszcze dwa tygodnie do terminu, wiec ma jej w tym czasie zrobic remont w pokoju.- malowanie + podłoga, a syfiara jest niesamowita brud chałdy rzeczy niepotrzebnych itp a ona ze ona w ciazy wszystko sama robila do ostatniej chwili i tez było dobrze (to na argument ze koncówka i musi mi P. pomagac.) ale z jakim jadem to mowi!! I co wy na to??

Chyba upadła na głowę Zachciało jej się remontu, to niech robi.
A Ty się nie stresuj teściową, bo jeszcze wcześniej urodzisz.

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-06-06 o 11:49
Stary 2016-06-06, 11:57   #1585
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Kciuki!! Tez spalam 4h przed porodem:p

Kciuki i powodzenia na cc!!

MADZIA jakas masakra z ta położną, trochę staroswiecka.
SLIWECZKA ale maaz usmialam sie!
AGGUSIA dobrze, ze juz lepiej.
FIAZO kciuki, aby wyniki byly ok.

Super! brawa za wagę!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:00   #1586
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA, spakowałam się (tylko torby nie mogę domknąć pomimo, że wzięłam niezbędne minimum ) Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu
Nooo, brawo! Moja też niedomknięta, ale co się będę martwić, mężu będzie ją dźwigał, nie ja

Cytat:
Uwaga, wykonałam jeden krok do przodu - spakowałam klapki pod prysznic i papier toaletowy do torby

resztę rzeczy mam w pudle, bo robiłam zakupy u jednego sprzedawcy, to tylko później przesypię wszystko do torby ....
Od czegoś trzeba zacząć...

Cytat:

Jezus, co za... Jak robiła sama wszystko w ciąży, to teraz nie będąc w ciąży niech sobie remont zrobi, jak taka mądra
Stary 2016-06-06, 12:31   #1587
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
To kciuki w takim razie za jakieś sensowne decyzje w szpitalu

Szkoda, zawsze to dwa dni dłużej w szpitalu Ale byłybo gdyby się jednak Misiu szpitala wystraszył i fiknął do środy

Dobra, lecę coś dalej działać!

majkela, pięknie rośnie Franuś Kolejna wspaniała położna
W mojej torbie jeszcze dużo miejsca sostało ale codziennie coś dokładam, więc jak dojdzie co do czego to może się też nie dopiąć

Właśnie Miquesi mi o papierze toaletowym przypomniała... Kolejna rzecz....
Cytat:

Oleja tą kobietę mocnym strumieniem ciepłego moczu... Mam nadzieję, że mąż odmówił oczywiście

Ja już kwitnę w kolejce do KTG
Strasznie dużo dziś kobiet i prawie same ciężarówki więc nawet nie wbiję się w kolejkę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:39   #1588
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Pamiętaj teściowa to nie rodzina hehehe wiec nie przejmuj sie nią bo to szkodzi tylko maleństwu
Stary 2016-06-06, 12:51   #1589
Honcia
Zakorzenienie

Czy ktoś mi wytlumaczy po co do poradni ginekologicznej kobieta zabiera ze sobą 2letnie dziecko i faceta ziejącego przetrawionym piwem i fajkami? Dzieciak szaleje a rodzice mają go w d...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:56   #1590
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam aż mala pójdzie na drzemkę, wypilam sobie meliske i tez pójdę spac 😁

Dzisiaj ostatnie pranie zrobie - czekam na kuriera z zestawem pościeli

Jeszcze dostałam od koleżanki teraz siate ubranek, ale mam swoich tyle, ze nie wiem czy je prac. Przejrzę je sobie, a najwyżej upiore jesli stwierdze, ze mam za malo. Nie chce mi sie teraz robic zdjęć, żeby wiedzieć co jej itd 😁
Ja ubranka od kuzynki odchaczylam czarną kropą markerem na metkach
aaa cieszę się szalenie, ze mam parę pajacykow na rozmiar 50 bo w 56 Hania się topi. Ciągle używam tych 50. Pranie codziennie albo co dwa dni wrzucam. Pieluszki tetrowe idą szybciutko, flanelowe też bo jako okrycie do rożka czy kocyka jako warstawa wewnęrzna używam i jak się lekko uleje to wymieniam a kocyk i rożek czysty

Też piję teraz litrami melisę, żeby się tym rozpiździelem na dole po zalaniu nie przejmować.
Dzwonił ubezpiecyciel ze wspolnoty i wiecie co mogą przyjść dopiero pod koniec tygodnia!!! Noo żarty jakieś normalnie. Nakrzyczałam prawie, że niech się postawi w mojje sytyacji 2 tygodniowe dziecko i syf plus smród w połowie mieszkania to ten do mnie niech pani okno otworzy!!! To pytam sie go czy przyjdzie mnie pilnować całą noc jak TŻ w pracy jest! Debile tam pracują.
Sorry może marudzę, ale musiaam się wyżalić

Cytat:
Ojej biedna pewnie diagnosykę potas itd chcą sami zrobić no i przyjemności w formie lewatywy czy tab na uspokojenie tuż przed cc.
Trzymaj się Kochana jakoś w tym szpitalu

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61378796]Unas tez po spirytusie szybko odpadl, niecały tydzień

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Ewka, Dzanet taki zwykly spirytus np w monopolowym da się kupić? Czy jakiś z apteki?

Cytat:

hha dobra jestes

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

majkela, olać położną. Jesteś doświadczona mamusią i sama wiesz lepiej, co jest najlepsze dla Twojego dziecka.
Nie wiem, skąd takie przestarzałe poglądy.
Ja, kiedy urodziłam synka, też miałam takie rady, żeby np. jeść tylko kurczaka gotowanego ( bleee) i chleb z masłem (!), jabłek nie, bo 'uczulają'. To zapytałam, w takim razie to co ja przekażę mojemu dziecku, skoro nic wartościowego nie będę jadła. Olałam 'dobre' rady i robiłam po swojemu. Nie jadłam potraw wzdymających i cytrusów. Poza tym, wszystko normalnie. Dziecku nic nie było.
Jasne, ze trzeba położne z takimi poglądami olać.
Poza tym skąd byśmy brały wit i minerały odżywiając się tak jałowo. Anemia murowana. Mleko z Nas dużo wartości wyciąga. Trzena tez o siebie dbać.

Majkela u mnie też ten kikut jakiś gruby si wydaje,albo się nie znam :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości