|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
sama zaczęła mówić, że nie ma nic takiego jak dieta matki karmiącej, mam jeść wszystko na co mam ochotę, truskawki, czekolade i orzeszki arachidowe i obserwować dziecko ![]() była u nas w domu raz, tydzien temu w poniedziałek a w piatek byliśmy w przychodni się zważyć (w piatek Krzys ważył 3 500). No i pytałam ją o takie krostki na buzi Krzysia, to powiedziała, ze to nie po truskawkach, tylko trądzik niemowlecy i mam sie tym nie przejmować. kikut nam sie dalej trzyma (dzisiaj już 15 doba Krzysia) ale wlaśnie położna patrzyła i mówi, ze jeszcze się troche pomęczymy, bo bardzo gruba pępowina. Ja jak czyszczę to sama widzę, że już jest z połowę chudsza u nasady niż była, ale rzeczywiście jeszcze gruba. a oczko też nam ropieje, od samego poczatku bardziej prawe. Więc też czekam aż haneczka napisze co powie pediatra, jakos do tej pory wszyscy mi mówili, że tak ma byc, to sie nie martwilam, no ale juz w sumie 15 dzien po porodzie... Teraz w weekend mielismy wizytę babciów i dziadka Wszyscy Krzysiem zachwyceni, teściowa przywiozła pozyczoną wagę od kuzynki TŻta więc bedziemy sobie mogli sami Krzysia ważyć, całkiem fajny bajer Szczególnie, ze w naszej przychodni terminy do pediatry są masakryczne i mamy lekarza dopiero 16 czerwca, a szczepienia dopiero 14 lipca, więc to bedzie 8 tydzień Krzysia (a te szczepienia sa obowiązkowo 6-8 tydz)
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Zebrah, kaska, paula, zabcia mocne kciukasy
![]() Ja dzis w nocy nie spalam, jakas niestrawnos mnie dopadla, przeczyscilo, brzuch bolal juz myslam ze bede rodzic po tych schodach. Wzielam renie i postapam dwie godziny, znowu toaleta bol brzucha, drzemka i tak do rana, potem powoli pezeszlo. Chyba po plackach smazonych, bo sie troche nie udaly, a ja dawno takich rzeczy nie jadlam i moze dlatego.
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
MariaFrancesca gratulacje!
Kciuki za dzisiejsze cc kaska87 za Ciebie również już zaciśnięte ![]() Ja już w szpitalu i faktycznie już z cewnikiem - moj lekarz twierdzi, że nie ma na co czekać. Zobaczyny co z tego wyniknie... |
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulingam to u Nas i oczkiem i kikutem podobnie.
Krzyś za mało przybiera, ze o wadze pomyśleliście? ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#1595 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
No przecież jest wiosna pełną parą, pogoda letnia to czemu sie kisić w domu- to nie ma sensu! ![]() Ja jak wychodzę z małą, to sama zerkam czy oddycha, bo też śpi mocno mój tata przy wózku kosiarkę odpalał a ta nic, zero ruchu![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że łatwo się mówi, ale to tylko teściowa!My do mojej się nie odzywamy jakieś 3 miesiące. Przyjechała do szpitala nas odwiedzić z teściem to rozmawialiśmy z nią formalnie.Teraz mój mąż dzwonił do taty i ten pyta kiedy przyjedziemy do nich, mąż powiedział że na razie nie, to tata na to: mama pozdrawia i się obraża! rozumiecie to?ona się na nas obraża..jakby nie zauważyła w ogóle, ze się do niej nie odzywamy(mamy powód i ona wie jaki). Także olać teściowe!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Na usg Ignas sie nie ruszał i przepływy niby ok ale blisko granicy lozysko ze złogami test meninga 4/8 a zawsze było 8/8
Te głupie piguły z Izby jako powod wpisały tylko słabsze ruchy ale jak przyjdzie lekarz to mu pokaze kartkę od mojego gina Ja jestem w tej niekomfortowej sytuacji ze moj lekarz w tym szpitalu nie pracuje co wiecej mam wrażenie ze podważają tu jego zdanie Tym razem nie dam sie wypuścić po 3 dniach a jak nic nie zrobią do niedzieli wypisuje sie na własne życzenie i jade na indukcję do prywatnego szpitala Modlę sie o skurcze |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jakas tragedia z tym ubezpieczeniem!!! Tak to jest, jak maja dać kasę, to byle jak najpóźniej.
Spirytus kupowal tz w monopolowym, ale nie pamiętam ile procentowy, i jego sie rozciencza z woda. Nie powiem Ci teraz dokladnie 1:3, czy jakos tak, poszukaj w necie
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odebralam wyniki i wszystko ok gbs i hbs ujemny
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia 999
Czym pielęgnować pępek? Pępek przemywamy 70-procentowym spirytusem (najprościej jest kupić 96-procentowy spirytus spożywczy w i rozcieńczyć go w stosunku 2:1 z wodą; w aptekach można też dostać specjalne gaziki nasączone spirytusem). Spirytus odkaża i wysusza kikut pępowiny. Do dbania o higienę pępka najbardziej przydatne są patyczki kosmetyczne – pozwalają zdezynfekować wszystkie zakamarki. Pępek najlepiej jest przemywać przy każdej zmianie pieluszki – szybciej wtedy zostanie wysuszony i szybciej odpadnie. |
|
|
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
soffinka, a nie masz gdzieś jeszcze jakiegoś szpitala innego? Może lekarz jak zobaczy to inaczej Was potraktuje niż babka na IP. elaine, gratulacje wyjścia do domu! Ale Ci fajnie ciekawe jak Igi zareaguje na siostrzyczkę
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Soffinka, masurian, kciuki!
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
ładnie przybiera, od dnia wypisu mamy +300g. To jest taka kuzynka TŻ ktora nam pożycza wszystko co mają, a że mieli wagę, spytali czy chcemy, a my " w sumie - czemu nie?" więc pozyczyli. Będziemy go sobie mogli ważyć i się cieszyć, że przybiera, zawsze to troszke częściej kontrole będzie miał.
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu. Za godzinke wracamy do szpitala. Kolejka mega, bo milon planowanych cc, nie chcialy mnie babki tyle trzymac, nawet przepraszały.
I cholera dziadek miał wylew, prawdopodobnie nie wyjdzie z tego. Z tym dziadkiek nie jestem zwiazana tak jak z drugim, ale to tata mojej mamy no i dziadek..ehhh
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1605 | |||
|
Ania
|
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia.. ;/Cytat:
![]() Pisałam wyżej właśnie, że przepisała nam kropelki Floxal(ja też mam zakrapiać, bo tez mi w nocy ropiało).- czytałam że można stosować u noworodków. Wiesz, normalne jest, że ropieje, ale ja nie chciałam ryzykować jakiejś infekcji czy coś, bo jak mówię sól nie pomagała. Ale może wystarczy ten masaż właśnie? Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale moze jednak stanie sie cud i Michalek sie przekreci! ![]() Majkela super ze u Was wszystko w porzadku ![]() A te polozne to ja nie wiem skad sie biora ![]() Rozumiem takie poglady u starszych osob, jakichs ciotek czy cos. Ale kurcze polozna powinna sie ciagle doszkalac i byc na biezaco a nie takie farmazony pielegnowac ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tesciowej odmowil ale trula mu ponad 30 min zrobil na glosnomowiacy zygac mi sie chcialo.chore argumenty ma ta psychiczna baba!
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i za dziadka aby jednak dobrze sie skonczylo!
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następny jest 30 km dalej ale TŻ teraz daleko a rodzice nie maja auta zeby dojechać cos dowieźć itp :/
|
|
|
|
|
#1610 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. I daj znać jak przyjmą Cię do szpitala!PikPik olej teściową, co za babsztyl! niech se remontuje jak taka mądraMadzia ja używalam zwyklego spirytusu, nie pamiętam nawet ile miał procent. Mąż w pierwszym lepszym sklepie kupił |
|||
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Witam si
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córcia dzisiaj bardzo spokojna. Rano po śniadaniu się odezwała i tyle
Teraz napiłam się pepsi i zjadłam jabłko i trochę potrząsam brzuszkiem mam nadzieje że zaraz się odezwie... bo się martwię.
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie ciagle w dwupaku😉 czytam Was, jetsem na biezaco☺ gratuluje mamusia, za cc trzymam kciuki✊ zazdroszcze wszytkim co juz sa w domku z dzieciaczkami, tez juz bym chciala miec to za soba😁 zabciajs i sofinka oby u Was szybko i w miare bez bolesnie sie ruszylo.
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Ania u mnie to samo, tylko ja pilam kole☺ nie pomogla za wiele, do tego cos mi na zoładku siadło i czuje sie fatalnie,😢 |
|
|
|
#1614 |
|
Konto usunięte
|
Ja zjadłam trzeci z pięciu batonikow które miałam przygotowane do szpitala
liczę na szybki poród gdzie nie zdążę zjeść nawet batona Byłam z córcia przy okazji na placu zabaw. Było kilka innych mam z dzieciakami juz trochę starszymi, jak się okazało dwie z nich mają też maluchy z różnicą wieku jak u nas będzie i.mówiły że fajnie tak, dzieci razem się bawią Zosia bawiła się ze starszakami, brała ich za rączki i prowadzila tam gdzie ona chciała Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, pewnie ma dzień leniuszka
|||
|
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj tez miała :/ jak zawsze była bardziej żywotna tak teraz spokojna się stała.
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super. Ja zjem jeszcze jedno jabłko i zobaczę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

sama zaczęła mówić, że nie ma nic takiego jak dieta matki karmiącej, mam jeść wszystko na co mam ochotę, truskawki, czekolade i orzeszki arachidowe i obserwować dziecko
Wszyscy Krzysiem zachwyceni, teściowa przywiozła pozyczoną wagę od kuzynki TŻta więc bedziemy sobie mogli sami Krzysia ważyć, całkiem fajny bajer 

kaska87 za Ciebie również już zaciśnięte
a tak serio, dobrze, ze to nie moje pierwsze dziecko bo jeszcze bym w to uwierzyła
Ale byłybo gdyby się jednak Misiu szpitala wystraszył i fiknął do środy
) Miqesi, lepiej nie zostawiaj tego na czas pomiędzy skurczami, bo żeby to wszystko umieścić w tej torbie jakoś sensownie to potrzeba na to jednak TROCHĘ czasu
Kolejna wspaniała położna 
gbs i hbs ujemny
nie mam zielonego pojęcia.. ;/

mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. I daj znać jak przyjmą Cię do szpitala!