|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
karolka.buziaczek@op.pl
![]() qujanko,jak świetnie Cię znowu zobaczyć ![]() ![]() ![]() Emilko dlaczego chcesz nas zostawiać? nie pozwalam! ![]() ![]() ![]() Wam też,prawda? ![]()
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Już wysyłam fotki. ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguś śliczna z Was para ![]() ![]()
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milka,paskudo ![]() ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Wtajemniczenie
|
Agness, Lolcia
![]() Milkuś, moja lekarka chciala mi to badanie od razu ostatnio zrobic, ale bylam po sniadaniu i powiedziala, ze nie wyjdzie i musze byc na czczo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do Twojego prostowania - jak bedziesz u fryzjera i Ci jakos ladnie wyprostuje, to zobacz czego uzywa i kup ten sam kosmetyk ![]() ![]() Jeszcze taki maly apel do Mango - kochana idz koniecznie do lekarza. nie ma co wymyslac sobie chorob ![]() ![]() ![]() ![]()
#3246 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
ja juz spakowana i za godzinke wruszamy w gory ![]() Do zobaczenia w 2008 ![]()
#3247 |
Zakorzenienie
|
Łooo jezu, mogę sie przyłączyć do plotkujących dietetyczek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak odnosnie prezentów to Twoje tez są super :d Mikołaj(e) się postarał (postarali ![]() ![]() Nie rób nam tego !! Kamilkoooo nie wolno ooo ! ![]() ![]() Agness i chyba ja jeszcze chciałam fotki ![]() No dobra, byłam się zważyć i waga stoi w miejscu, nawet grama nie przytyłam przez święta ![]() ![]() ![]() Mama mi powiedziała, że dopóki nie przytyje 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() emotki usunąć musiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |||||||||||||
Zadomowienie
|
Heeej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na pewno bedzie super wyjazd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kwestia wprawy, trzeba wyczuc prostownice i swoje włosy, a wszystko bedzie si. Przede wszystkim bierz malutkie pasma i prostuj od "dołu". To znaczy: zepnij włosy na glowie zostawiajac tylko najblizsza glowy warstwę - wyprostuj ja, a pozniej dokladaj kolejne "pietra" dzielac je jeszcze na pasmka. Mam nadzieje,ze dosc jasno to przedstawilam ![]() Dokladnie, wszystko przed Toba ![]() Cytat:
btw. jak tez schudlam przez swieta...dziwne s sumie, ale i tak JA akurat sie z tego ciesze bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() woooooow... ja prostuję całość na ... 120! A włosy mam gęste... No, ale moze dlatego,ze biore malutkie pasemka to taka temp. wystarcza... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() btw. Ewuś, dzięki za fotki - śliczna z Was para i kolejna bardzo dobrana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gujank, super, że już szczęśliwie do siebie i do nas dotarłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a czemóż to? ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzis w koncu dorwalam sie do swiezych warzyw i owocow!!! Hurrrreeeej, nie musze chodzic glodna ![]() Zakupy ubraniowo-tym podobne zostawiam sobie na jutro,mam nadzieje,ze cos fajnego upoluje ![]() Tymczasem ide poszukac w necie ksiazek,ktorych nie moglam dorwac w biblio,moze je zamowie i postaram sie choc odrobinkę oddać celom naukowym ![]() Pozdrawiam i milego popoludnia kochane plotkary ![]() PS. Agolku, baw się dobrze, Tobie również życzę Wspaniałego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku, pełnego radości i miłości. Zebys w 2008r miala mniej stresow w pracy i więcej czasu na relaks! Buuuuuuuzi ![]() hihi - witaaaaaj nowa plotakro ![]() tamonita - idź tyć! 2kg to naprawdę tyle co nic, a jaka nagrodaaaa... Zyskać zdrowie i laptopa to naprawde coś ![]() ![]() btw. dobrze,ze przez święta nie schudłaś jednak... ![]()
![]() |
#3250 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do biegania wieczorkiem to z reguly nie mam motywacji. moze latem to jeszcze, ale teraz zima wieczorem jest cieeeemno i nawet bym sie bala isc alone do parku ![]() ![]() nie wiem co by tu sobie na obiad skombinowac ![]() ![]()
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie powinnam mówić o tym co się wtedy wydarzyło
![]() Ale mnie nerwica trzyma... Dzisiaj w nocy przy zasypianiu czułam jakby płonęła mi głowa i serce, czułam, że odlatuję. Stwierdziłam też, że mam kołotanie serca, ale tata sprawdził mi puls i wszystko było w normie... Mama poszła spać obok mnie i w końcu udało mi się zasnąć. Mam wewnętrzy lęk przed śmiercią. Czuję się jakby mi ktoś pier^%^% cegłą w głowę, ból głowy mi już przeszedł, ale wróciło w zamian to uczucie "pływania", przygnębienia i zawroty głowy. W efekcie coraz bardziej boję się umrzeć i te objawy mnie nie opuszczają. Wpadłam w paranoję i od rana mierzę puls... Zaburzenia hormonalne też mają pewien wpływ na takie nastroje, tym sposobem mówię sobie "co mi tam" - zjadam kilkanaście ulubionych łakoci typu rafaello - może w końcu przytyję i wróci okres. Wszystko mi jedno w kwestii mojego wyglądu, żyję z myślą o przetrwaniu do następnego dnia. Pociesza mnie jedynie myśl, że nerwica to częsta przypadłość... Nie chcę iść do psychiatry, zaczęło by się znowu to częste ważenie, kontrole... mam dość. Nie wiem jak z tym walczyć ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też się ciesze, że chociaz nie schudłam... to zawsze jakies pocieszenie ![]() Chyba wypije sobie kawke ![]() ![]() ![]() kurde dlaczego ciagle boli mnie głowa ? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem o tym doskonale ![]() Ale takie wizyty u psychologa/psychiatry skupiają się głównie na "ile ona waży?"... Byłam już na takich wizytach, a nie chcę słuchać o żywieniu na którym się w dostatecznie dużym stopniu znam i potrafię normalnie jeść ![]() Nie umiem pomyśleć o czymś innym - jedynie w momencie w którym rano wstaje nie dolega mi nic. Nie na długo - zamykając się w swojej chorej wyobraźni i lęku przed bólem, zgonem znowu wszystko wraca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a co masz do wyboru? zarzuć paroma możliwościami, a my pomożemy Ci wybrać ![]() Cytat:
![]() a głowa może od...zbytniego myślenia? i zamartwiania się... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Heh, dziewczyny jak kupujecie książki przez neta to gdzie najczęściej? Bo ja się na tym kompletnie nie znam, a potrzebuję dobrej księgarni internetowej. Liczy się dla mnie głównie szybki czas przesyłki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co?... Jest mi teraz strasznie smutno... Moja rodzinka wlasnie siedzi i je jakies placki a ja weszlam na kompa zeby niewidziec tego i nie skusic sie na zadnego... Oni mysla ze gram i czuje sie ok... szkoda ze nie moge isc teraz do nich i cieszyc sie razem z nimi... Buu... czuje ze zaczyna sie ze mna cos niedobrego dziac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
I ja chyba też po świętach będę musiała zrezygnować z plotkowego
![]()
#3258 | |||||
Wtajemniczenie
|
a wiesz jaka sobie narobilam ochote?!
![]() ![]() zreszta watpie zeby mi teraz te kije pozyczyli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale przywiozlam sobie nalesniki z serem i odsmazylam, wiec juz po obiedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio jak tak chorowalam, to sobie wbilam fazęw pewnym momencie, ze umieram i nawet mialam sny ze musze pisac testament ![]() ![]()
![]() |
#3259 | |||
Zakorzenienie
|
właściwie to już jest dużo mniejszy
![]() mogę zdjecia z Tż? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pojechałam po ksiązki do księgarni, potem mialam mieć wizytę u psychologa ale coś jej wypadło i w rezu;ltacie wróciłam do domu. mogłabym mieszkac w księgarni... tyle książek ![]() ![]() usunęlam emotki ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 |
Rozeznanie
|
O kurcze, wystarczy, że dwa dni nie wejdę na plotkowy i już jestem do tyłu z tyloma stronami
![]() ![]() Też bym sobie chętnie Was zwizualizowała i Waszych TŻ'ów ![]() ![]() ![]() ![]() Wczytałam się, że tu laptopach była mowa - też mi się marzy ![]() ![]() ![]() Właśnie próbuje przekonwertować pliki graficzne z tekstem do worda, rozpracowuję program, coś kiepsko idzie ![]() ![]()
#3261 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kochane, sęk w tym, że musiałabym się na tą wizytę pewnie wybrać z rodzicielką, a ona od razu powiedziałaby o ED, zaczęłaby mnie ważyć... I tym samym stałoby to się punktem odnisenienia.
Zdaję sobie sprawę, że wszystkie moje dolegliwości biorą się z głowy. Każda moja przypadłość to objawy nerwicy lękowej. Poza tym za dużo w moim życiu stresów i zagrożenia, a niewiele radości i szczęścia. Dochodzi do tego też dorastanie i rozwój, który przerwałam swoim odchudzaniem. Niedawno zrobiłam na ścianie kreskę, zmierzyłam ile mam wzrostu i było niepełne 160cm. Ostatnio również. A tu w expresowym tempie dobiłąm 163cm i zauważyłam, że lekko powiększyły mi się piersi. [bo takowych nie mam- wierzcie na słowo - wcale, widać więc każdą zmianę] Mimo tego siedzę ciągle spięta...
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aa jeżeli pijesz kawę,to ogranicz do minimum,zawsze po kawie mam kołatania serca,stany lękowe itd ![]()
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawę ograniczyłam do jednej po śniadaniu, ale chyba zamienię ją na Caro, a herbatę na zioła. Przestałam mierzyć puls [ ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to bardzo wspaniała wiadomość ![]() Moja koleżanka "umarła" na zawał serca ![]() ![]() Przynajmniej teraz ani Ty, ani ja nie jesteśmy jedyne z tym problemem. Nawet w tym samym czasie boli nas głowa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3267 | |
Zakorzenienie
|
czemu ?
![]() ![]() Cytat:
![]() Jabłuszko problem w tym, że ja bakalii itd. nie moge jeść tzn. oczywiście moge, ale u mnie jest tak, że moi rodzice muszą widzieć, że jem rzeczy kaloryczne, a nie rozumieja, że orzechy(których nie lube zbytnio ![]() ![]() Stwierdziłam, ze Chyba jednak musze dac sobie z tym rade sama... Wogóle to oglądałam razem z tatą (mama w drugim pokoju) "Rozmowy w toku" o anorektyczkach...
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tego smażenia, to kwestia moich kaprysów i lenistwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie rób nam tego ![]() a dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ani mi się waż ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bardzo chętnie przyjmę od Was również ![]() ![]() zakupy nawet udane, bo kupiłam to co chciałam czyli bluzkę na Sylwestra ![]() ![]() ![]() ![]() teraz dochodzę do siebie, bo mnie głowa boli, jak to zwykle po zakupach ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Gujanko cieszę się że cała i zdrowa wróciłaś
![]() ![]() ja ![]() ![]() Eh Mangolinko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale kupiłam kieckę ![]() ![]() ![]() eh ale co mi z tego jak jest mi znowu ze sobą źle .. Już na wakacjach było tak extra, a potem nagle bum.. i tak dobrze że nie nadrobiłam dużo kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na sylwestra na pewno bedziesz slicznie wygladac. Ja musze nad moim przebraniem intensywniej popracowac ![]() Cytat:
![]() i rowniez witam ponownie po swietach ![]() a ja sie wscieklam na TŻta, no poprostu rece opadaja. mielismy sie dzis spotkac, ale musi cos zalatwic, a ze mieszka na drugim koncu miasta, to raczej juz dzis nici ze spotkania, zwlaszcza ze jutro idzie do pracy. mimo wszystko nie ma zadnego usprawiedliwienia, bo mogl mnie chociaz wczesniej uprzedzic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.