IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 20:04   #1351
olutka
Zakorzenienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
CwK, masz rację lepiej nie składać tej komody, zwłaszcza, że kilak elementów trzeba na klej! Myślałam, ze zobacze jak się finalnie prezentuje, ale jak będzie kiepsko, to później będzie problem z rozebraniem :/ Już pisze maila do gościa, żeby wysłał nowy dobrze zapakowany towar, a ten mu moge zapakować i oddam kurierowi !

Drugi raz (pierwszy to łóżeczko z przebojami, ale to wina firmy kurierskiej) zamawiałam meble przez neta i znowu coś. Chyba już wystarczy mi nauczek na całe życie :/
A Wy jakie macie doświadczenie z zamawianiem mebli przez neta?

Ja nigdy nie zamawiałam mebli przez internet więc doświadczeń brak... U mnie są tylko robione na wymiar i IKEA
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:05   #1352
Dreamer9o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dalej nie wiem co z obiadem. W pobliskiej knajpce nic mi się dziś nie podoba. Chyba mam dzień na nie
Olutka dzień na nie mówisz? To ja chyba wiem co czujesz... wrócił tż z pracy, a ja ze łzami w oczach mówię że coś mi się strasznie chce i nie wiem co to jest... (przysięgam chyba pierwszy raz w ciąży tak mam) Dopytywał, męczył, ale nie byłam w stanie się określic co to jest... No i poszedł do sklepu... kupił arbuza, truskawki, wuzetkę, ptysia, ptasie mleczko, kruche ciasteczka, zrobił mi spaghetti... spróbowałam chyba wszystkiego i to dalej nie to ! Więc dzień na NIE zagościł i u mnie chyba pierwszy raz mamy tyle słodyczy w domu teraz a o lodach zapomniał! może to lody?!
Arida podsumowanko do pierwszej strony:
Olutka - Staś
eskav8 - Laila
marcylina - Jakub
aglo_mammy - Wiktor
Elrosa - Filip
Wesola_Ania - Jakub
misia - Natalia
Elfka86 - Martyna
Lazurowa1 - Maciej
mamaNiny - Mikołaj
Iza0808 - Liliana
CWK - Michał
deksterowa - Laura
kama_pas - Liliana
alloffkowa - Oliwka
u mnie - Zosia

Edytowane przez Dreamer9o
Czas edycji: 2016-06-06 o 20:06
Dreamer9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:13   #1353
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Dobrze, że dobrze

Beatusia, ja też mam niski stan afi i co tydzień do podejrzenia Wolę tak niż leżeć plackiem w szpitalu
Z wagą możemy sobie zbić 5 :P Tylko, że ja żre owoce na potęge. Kiedy jak nie latem? Będę się wagą martwić po porodzie. A nawet nie tyle wagą, bo wiem, że ona spadnie jak się wezmę za siebie ile skórą na brzuchu, bo panicznie boje się, że nie wstąpi się jak powinna i zostanę z takim flakiem pod pępkiem

A cukry dobre Ci wyszły przy mierzeniu krzywej?

Normalnie niepokalane poczęcie

Ale jestem zła dziewczyny, nie wiem co teraz zrobić!
Przyszła w końcu komoda. Opakowanie z zewnątrz OK, wiec zapłaciłam kurierowi i otwieram, Myślałam, że się popłaczę! W ogóle nie zapakowane w środku! Jakieś 3 kawałki porwanego styropianu, deska o deska ułożona, każda z jakimś odpryskiem Aż weszłam jeszcze raz na strone allegro, czy może kupiłam towar powystawowy, tylko nie doczytałam - ale nie - podobno nowy i sprzedawca ma same pozytywne komentarze. No kuuuurka jasna Jeszcze żeby to były same ryski i odpryski z wewnętrzenj strony to pal to licho, ale kurdeee z zewnątrz te z są Porobiłam zdjęcia, poczekam aż tż jutro ją złoży i będę pisać maila do sprzedawcy. Nie wiem tylko teraz czy odsyłać mu ją w cholerę, (wysyłka 59 zł) czy prosić o jakiś zwrot? Nie chcę drugiej od niego, bo bardzo długo ta szła i pewnie reszte ma taką samą :/
Dziewczyny dobrze mówią, nie skladaj jej, wyślij fotki ze przesyłka niezabezpieczona a może już wsadzil takie części z odpryskami i teraz szuka łosia. Niech sle następna komode, to twoje pieniądze. Niby czasami piszą żeby otworzyć przy kurierze, ale oni nie zawsze chcą czekać.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Olutka dzień na nie mówisz? To ja chyba wiem co czujesz... wrócił tż z pracy, a ja ze łzami w oczach mówię że coś mi się strasznie chce i nie wiem co to jest... (przysięgam chyba pierwszy raz w ciąży tak mam) Dopytywał, męczył, ale nie byłam w stanie się określic co to jest... No i poszedł do sklepu... kupił arbuza, truskawki, wuzetkę, ptysia, ptasie mleczko, kruche ciasteczka, zrobił mi spaghetti... spróbowałam chyba wszystkiego i to dalej nie to ! Więc dzień na NIE zagościł i u mnie chyba pierwszy raz mamy tyle słodyczy w domu teraz a o lodach zapomniał! może to lody?!
Olutka - Staś
eskav8 - Laila
marcylina - Jakub
aglo_mammy - Wiktor
Elrosa - Filip
Wesola_Ania - Jakub
misia - Natalia
Elfka86 - Martyna
Lazurowa1 - Maciej
mamaNiny - Mikołaj
Iza0808 - Liliana
CWK - Michał
deksterowa - Laura
kama_pas - Liliana
alloffkowa - Oliwka
u mnie - Zosia
Oddawaj te ptysie ja bym wiedziała że to o nie chodzi

A tak na serio też nie cierpię chęci na coś czego nie mogę okreslic... Może sprobuj teraz na slono??? Ogórki, paluszki, oscypki, kielbaski, salami jakieś mięso
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:17   #1354
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Normalny skurcz całego brzucha, idzie od góry i schodzi w dół brzuch jest twardy, sztywny i nie mogę się czasem ruszyć a po chwili puszcza i śladu nie ma
Eee to aż tak u mnie nie jest... Dziś poczułam jak mi szywnieje i za chwile minęło. Tyle :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:18   #1355
Ananka
Zadomowienie

C_w_k- u mnie też były duże rozbieżności w tętnie, ale to pewnie dlatego, że mała bardzo się wierciła
Arida- właśnie dzisiaj jej nie wazyli, a byłam pewna, że będą. Ale lekarz widział, że w piątek mam usg. U mnie będzie Liliana.
Misia- cieszę się, że i wody i waga w porządku
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:26   #1356
olutka
Zakorzenienie

Dreamer, u mnie morele i czereśnie pomogły
Oby i Tobie się poprawiło

Super, że zebrałaś Aridzie imiona!
Stary 2016-06-06, 20:33   #1357
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Eee to aż tak u mnie nie jest... Dziś poczułam jak mi szywnieje i za chwile minęło. Tyle :P
Ja przy Mai miałam takie same jak teraz dlatego się już nie stresuję jak wtedy na ktg to one się piszą jako 90-100%
Stary 2016-06-06, 20:34   #1358
Ananka
Zadomowienie

Arida, ale pech. Ale jak gość ma same pozytywy to pewnie podejdzie do reklamacji jak trzeba.
Stary 2016-06-06, 20:34   #1359
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przy Mai miałam takie same jak teraz dlatego się już nie stresuję jak wtedy na ktg to one się piszą jako 90-100%
Na ktg miałam takie co wyskoczyły poza skalę a ich nie czułam mówię Wam, że ja urodzę bezboleśnie
Stary 2016-06-06, 20:37   #1360
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Na ktg miałam takie co wyskoczyły poza skalę a ich nie czułam mówię Wam, że ja urodzę bezboleśnie
O ja ponoć właśnie dzięki tym skurczom szybko urodziłam, bo macica się dobrze wyćwiczyła no i ja się przyzwyczaiłam do lekkiego bólu skurczowego, więc mnie potem tak szybko nie ruszyło
Stary 2016-06-06, 20:42   #1361
Ananka
Zadomowienie

W hebe jest od dzisiaj do środy -40% na Nacomi, w tym kosmetyki dla ciężarnych i dzieci. Zrobiłam sobie zapas do końca ciąży
Stary 2016-06-06, 20:43   #1362
Wesola_Ania
Zadomowienie

C_w_k, ale masz kolorow w kuchni jakieś pomysły, co zrobisz z tych owoców? A komplet super!

Misia za poziom wód

Alloffkowa, odnośnie kosmetyków dla Maluszka, to zależy od szpitala, ja np. mam wziąć Linomag, octanisept niby nie, ale biorę, bo może sama użyję, chusteczki do pupy i pampki oczywiście, podkłady

A właśnie ile bierzecie podkładów na łóżko do przewijania i ile tych pasów startowych, mnie to zajmuje prawie pół torby?! kupiłam 2 opak Bella Mama, teraz widzę, że za dużo….
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 20:44   #1363
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
O ja ponoć właśnie dzięki tym skurczom szybko urodziłam, bo macica się dobrze wyćwiczyła no i ja się przyzwyczaiłam do lekkiego bólu skurczowego, więc mnie potem tak szybko nie ruszyło

Najlepsze wieści dzisiejszego dnia
To i dla mnie daje nadzieję
Stary 2016-06-06, 21:00   #1364
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
C_w_k, ale masz kolorow w kuchni jakieś pomysły, co zrobisz z tych owoców? A komplet super!

Misia za poziom wód

Alloffkowa, odnośnie kosmetyków dla Maluszka, to zależy od szpitala, ja np. mam wziąć Linomag, octanisept niby nie, ale biorę, bo może sama użyję, chusteczki do pupy i pampki oczywiście, podkłady

A właśnie ile bierzecie podkładów na łóżko do przewijania i ile tych pasów startowych, mnie to zajmuje prawie pół torby?! kupiłam 2 opak Bella Mama, teraz widzę, że za dużo….
Kilograma truskawek już nie ma - były takie ładne i duże że zjadłam bez niczego. Brzoskwinie zostały dwie. Borówki dodaję razem z orzechami do lodów - że niby zdrowiej Jabłka i banany to ulubione owoce męża. A mega słodki winogron robi za substytut słodyczy
Aaaa jeszcze arbuz - chłodzi się i czeka żeby wygrać z pragnieniem.

Podkładów wezmę max. 5. Mam tylko jedną paczkę BellaMama, jak będzie za mało to mąż dokupi - szkoda mi miejsca w walizce.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
hm... to ja już sama nie wiem czy lepiej żeby mnie solidnie złapał ból od początku i wtedy łapać ZZO. Boję się, że na początku ból jakoś zniosę i odmówię ZZO a potem jak będzie za późno to będę żałowała decyzji
Stary 2016-06-06, 21:17   #1365
eskav8
Wtajemniczenie

Ja się powaznie zastanawiam nad zzo, na następnej wizycie u poloznej chyba ja zapytam jak to wygląda.

A ja jem galaretke z lodami, musiałam wyjac galaretke bo nie mam gdzie schować gulaszu, no to przecież się zmarnować nie może
Stary 2016-06-06, 21:20   #1366
mezzaluna
Raczkowanie

Arida, a czytałaś o moich przebojach z łóżeczkiem? Zamowilm i zapłaciłam przez neta za łóżeczko którego nie ma. TZ po 6tyg oczekiwania się wkurzył,zadzwonił do baby, niby obiecała zwrócić kasę, bo "łóżeczka wycofane" ale kasy nie ma, a to ponad 6 stów. Finalnie kupiliśmy inne normalnie w sklepie od ręki. Takze ja juz mebli nie zamawiam, chyba, ze z Ikei. Jak nie dosle kasy do konca tyg to polizei grrrr
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:24   #1367
deksterowa
Zakorzenienie

Ja mam jedną paczkę bella mama i chyba 4 pojedyncze te podpachy ze SR. A podkladow na łóżko jedna paczkę czyli chyba 5 sztuk. Zostały mi jeszcze ze szkolenia psa hahaha

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:24   #1368
kamila_509
Zakorzenienie

Ja po dzisiejszej wizycie ( tej drugiej ) w szpitalu sklaniam się ku zzo jak tylko uznam, że dosyć bólu.

Muszę przepakowac torby zdecydowanie. Widziałam sale familijne: no przutulnie nawet. Innych sal nie widzialam. Porodowke widziałam rano więc mnie nie interesowała.

Przyjemny ten pan doktor był. Anestezjolog też był...

Już wiem chociaż czego się spodziewać. Padam na cycki.
Stary 2016-06-06, 21:26   #1369
confused women
Zakorzenienie

WESOŁA ANIA, ja biorę jedną paczkę podkładów do przewijania (10szt) Canpol i 2x10szt. tych pasów startowych Chcę jeszcze kupić małą paczkę podpasek np. Always Night i dopakować do torby albo zostawić w domu gdzieś w pokoju na widoku żeby mi TŻ przywiózł w razie W

ARIDA, ale znowu masz pecha z łóżeczkiem! Ale myślę, że sprzedawca nie powinien robić problemów ze zwrotem, niech przysyła kuriera na własny koszt i zabiera uszkodzony towar.
Stary 2016-06-06, 21:29   #1370
mezzaluna
Raczkowanie

A ja się zastanawiam, chociaż pewnie w każdym mieście i szpitalu jest inaczej, czy tę torbę swoją i dziecka (bo ja się w jedną nie zmieściłam) to ma się na sali gdzie sie rodzi czy trzeba gdzies zostawić i do samego porodu sie idzie tylko w zgrzebnej koszulinie a torby gdzieś zostawia? no bo jak tam bede miala żarcie, jakas tetrę do otarcia czoła,wodę to mam to luzem brać?
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:32   #1371
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
To by było niesprawiedliwe :P

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość

Misia za poziom wód

A właśnie ile bierzecie podkładów na łóżko do przewijania i ile tych pasów startowych, mnie to zajmuje prawie pół torby?! kupiłam 2 opak Bella Mama, teraz widzę, że za dużoâ�Ś.
Ja kupiłam 1 opakowanie bella mama i dokupiłam drugie z canpolu i jak zobaczyłam te z canpolu to wywaliłam te z bella. Te z bella są dwa razy większe od tych z canpolu :/
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:32   #1372
Panna_Hanna
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Witam sie poweekendowo. Czytam was na biezaco tylko juz na odpisywanie brakuje czasu hehe!
Arida zgadzam sie z dziewczynami. Moze uda im sie wyslac szybko kuriera z nowym towarem na zamiane. Straszenie negatywem mocno dziala na sprzedawcow allegro
Przez Was obejrzalam pierwszy odcinek porodow. I jak widzialam te maluszki to lzy same zaczynaly plynac. Magia
Piszecie o bolach i skurczach... Ja nic na razie nie czuje. Ale i tak juz wiem ze jak tylko dotre do szpitala na porod to bede chciec od razu zzo
Nie wiem co mi sie stalo ale przed chwila po raz pierwszy w zyciu wciagnelam na raz cala tabliczke czekolady!
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:33   #1373
eskav8
Wtajemniczenie

Kamila jak zobaczyłam rano to łóżko na zdjęciu to zamarlam tz nawet nie skomentowal
Ja podkładów biorę jedna paczkę bella i jeden podklad na łóżko, bo u mnie nie chcą. Za miesiąc zaczne sobie już kłaść jedno pod Prześcieradło i jedno zostawie w razie W w samochodzie, żeby fotela nie upackac. W ogóle jak spakuje torby to wrzucam je do auta. Niech sobie leżą, nie mam miejsca w chacie na nie a i tak jak będzie trzeba to tz sciagne z pracy i będzie w domu w 10 minut. Nie będzie miał problemu aby się zwolnic a do pracy ma ok 5 km.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

W ogóle to mój tz nas podczytuje z mojego telefonu, też jest na bieżąco
Stary 2016-06-06, 21:36   #1374
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Olutka - Staś
eskav8 - Laila
marcylina - Jakub
aglo_mammy - Wiktor
Elrosa - Filip
Wesola_Ania - Jakub
misia - Natalia
Elfka86 - Martyna
Lazurowa1 - Maciej
mamaNiny - Mikołaj
Iza0808 - Liliana
CWK - Michał
deksterowa - Laura
kama_pas - Liliana
alloffkowa - Oliwka
u mnie - Zosia
U mnie błąd . Powinno być Lilianna. Przez dwa "n"
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:52   #1375
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
[/COLOR]W ogóle to mój tz nas podczytuje z mojego telefonu, też jest na bieżąco
Hahahha

Ja biorę osobna torbę na porod a osobna do szpitala ba pobyt.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:55   #1376
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi, widzę, że większość z Was bierze całą paczkę Bella Mama
podkład sobie pod pupę zacznę kłaść od pt, wtedy będzie 37+0

Jutro z rana badania, nie wiem jak wytrzymam noc bez siku:p
Stary 2016-06-06, 21:56   #1377
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam, chociaż pewnie w każdym mieście i szpitalu jest inaczej, czy tę torbę swoją i dziecka (bo ja się w jedną nie zmieściłam) to ma się na sali gdzie sie rodzi czy trzeba gdzies zostawić i do samego porodu sie idzie tylko w zgrzebnej koszulinie a torby gdzieś zostawia? no bo jak tam bede miala żarcie, jakas tetrę do otarcia czoła,wodę to mam to luzem brać?
U mnie zostawiasz rzeczy na sali i idziesz na sale porodowa.. dlatego pakuje torbe na porod i druga ba pobyt
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 21:57   #1378
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Hahahha

Ja biorę osobna torbę na porod a osobna do szpitala ba pobyt.
Heh dziś spakowałam 2/3 swojej wyprawki szpitalnej i już nie mam miejsca, czuje się jakbyś na wczasy jechała
Stary 2016-06-06, 22:05   #1379
marcylina
Wtajemniczenie

Mowie Tz ze torbe ma przynieść i przyniosl..... taka na kolkach wakacyjna ) mowie idz mi z tym, bo mnie na oddzial nie przyjma.. walizka na kolkach, torba na fitness do porodu, karton z PKMB i wieloryb )
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 22:07   #1380
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Mowie Tz ze torbe ma przynieść i przyniosl..... taka na kolkach wakacyjna ) mowie idz mi z tym, bo mnie na oddzial nie przyjma.. walizka na kolkach, torba na fitness do porodu, karton z PKMB i wieloryb )

hahaha walizka + japonki + kółko dmuchane pod pachą i na oddział!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości