|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
Mietowka w jakich godzinach dzwoniłaś do tego Chmielewskiego?
Ja nie mogę się dodzwonić ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy
Jejku juz zaczyna sie temat jedzenia.. U mnie chyba sąsiad wywalił korki w całym bloku bo nikt nie ma prądu a on wierci wiec ma.. A taka głodna ze spaceru wróciłam i czekam jak prąd jakimś cudem przywrócą.. Najwyżej cos zamówię na telefon ale znając szczęście ledwo to zrobię to będzie powrót prądu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umiar, umiarem. Też się do wszystkiego nie stosuję, ale są sprzęty, do których nie wsadzilabym dziecka nawet na 2 minuty, np. chodzik. Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2016-06-07 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
My planujemy zamiast łóżeczka kupić póki co dostawkę do łóżka. Wiem, że będę wstawać co chwile spr czy maluch spokojnie śpi i oddycha... wole mieć zaraz przy sobie. Jak porośnie to zmienimy na łóżeczko. Do salonu chce ten kosz, kołyske lub coś w tym stylu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Chodziki, skoczki itp uważam za najgorsze zuuuuoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To też jest myśl ![]() ![]() A Wasze maluchy będą leżeć totalnie na płasko czy kupujecie klin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
Klin?
Jak to jest z tymi nianiami elektrycznymi, warto to kupić? Mieszkam w bloku i z góry zakładałam, że nie potrzebuję takich bajerów. Niemowlak będzie spał w naszej sypialni, a potem wyniesiemy łóżeczko do pokoju obok.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-06-07 o 12:21 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
https://mamotoja.pl/motherhood-podus...3,107,r19.html
Podkłada się dziecku, żeby się nie udusilo przy ulewaniu. Ja nie kupuję, podkladam tylko coś pod górę materaca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klin: http://allegro.pl/poduszka-klin-do-l...248527304.html Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
SHINE_SKY monitor tez planujemy, obowiązkowo :ekhm: raczej ten płytkowy bo ten na pampersa wydaje mi się ze uwiera malucha :/
PATRYCJA jak dla mnie przydatna mimo wszystko. Maluch śpi w sypialni a Wy wieczorem przed tv, czy pod prysznicem, lepiej malucha słyszeć :ekhm: Czy nawet jak chcesz szybko śmieci wynieść . Mieliśmy małe mieszkanie 65m2 a i tak uważam nianie za bardzo przydatna |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę że niania to dobry wymysł. Nawet dla mieszkania w bloku. Kradzież dziecko do łóżeczka i nie biegasz co chwile sprawdzić czy wszystko ok ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Jak ktoś ma lęki, ze nie usłyszy jak dziecko przestanie oddychać, albo miało jakieś problemy z oddychaniem, to warto kupić detektor oddechu. Jak ktoś mieszka w domu i nie będzie słyszał, ze dziecko płacze, to też. Ja mam mieszkanie, dziecko ma lóżko przy mojej głowie, wiec my nie kupowalismy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjrzyj sie diecie może coś ci szkodzi? Najlepiej jakby skonsultowała sie z lekarzem. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny a jak wyglada sytuacja u tych co mają już dzieci ze spaniem. Faceci uciekaja wam na noc z pokoju jak dziecko nie daje spać a trzeba rano do pracy wstać? Chciałam z tz przedyskutować kwestia jak ustawimy lozko i lozeczko a ten wyleciał z tekstem ze dziecko mu nie da spać i on albo dziecko i tak bedzie musialo spac w innych pomieszczeniach. No myslalam ze normalnie mu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
LISTOPADOWA nic z tych rzeczy, spaliśmy razem od samego początku. Mój tz jest zdania że ja przez dzień musze tak samo funkcjonować jak on więc nie rozumie tego ze tylko on by się miał wyspać.
Zresztą mieliśmy wypracowany schemat działań nocnych, tz pędził robić butle, ja w tym czasie zmieniałam pampka ![]() Teraz tez on wstaje do Córki jak coś jej się przyśni i płacze lub chce do nas. A chodzi do pracy na 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że po porodzie mogę zacząć schizować i po pięćset razy sprawdzać czy dziecko oddycha, ale póki co staram się podejść do tego na chłodno, chociażby żeby nie nakupić miliona niepotrzebnych rzeczy.
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niania albo niania z monitorem ma Cie uspokoić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
PATRYCJA przecież musisz jakoś funkcjonować i nie będziesz wlekla dziecka w wozku do wc idąc siku
![]() Ani ubijała kotletów w sypialni na przykład ![]() Nieodpowiedzialnoscia to bym nazwała zachowanie mojej znajomej, która zostawia od zawsze malutka w domu i jedzie syna do przedszkola zawiezc.. dla mnie niewyobrażalne! A jakby się zakrztusila nawet ślina? Albo matka miała wypadek i komu przyjdzie do głowy ze w domu było niemowlę? Ale ona potrafi teraz jechać do sklepu czy do przedszkola a Mała 1,5 roku jak wstanie to schodzi z piętra do salonu bo ta jej zostawia bajkę włączoną... czaicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie jadłam, to ma konsystencję pasztetu no nie? A smak jest do czegoś podobny? Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#1439 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuzynka TŻ, która niedawno urodziła, była oburzona że zjadłam loda w macu, przecież to niebezpieczne. Popukałam się w czoło. Ja ochrzaniłam dziewczynę w pracy, bo usłyszałam jak się chwaliła, że dziecko w wieku przedszkolnym, chore, z gorączką, zamknęła z samego rańca w mieszkaniu, do czasu aż ojciec młodego nie wróci w południe z nocnej zmiany. I pojechała sobie do pracy. Normalnie się nie wtrącam w cudze interesy, ale od tego podniosło mi się ciśnienie. Chłopaczek był w sam w domu przez 6 godzin, stwierdziła że nie miała co z nim zrobić i to było jedyne wyjście. No a przy dziecku trzeba mieć oczy dookoła głowy i sprawną wyobraźnię, w rodzinie znajomych miał miejsce bardzo przykry wypadek. Mama prasowała ciuchy, a jej córce wpadł pomysł, żeby przygotować maluszkowi (paromiesięcznemu) pokarm. Chciała pomóc mamie i zrobić niespodziankę. Pokarm wyciągnęła z lodówki, wrzuciła do mikrofali, dokręciła smoczek i podała małemu. Dziecko śmigłowcem transportowali do innego szpitala, wyglądało to bardzo bardzo źle, na szczęście cały przełyk nie był poparzony, jak podejrzewali, tylko buzia i gardełko, więc skończyło się dobrze. Ale swoje przeżyli.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-06-07 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.