Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 00:21   #3691
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Co do prania ciuszków.. to mi wyjdą raptem 2 prania Smiało wystarczyloby na jedno, ale niektore sa ciemniejsze to wolę nie ryzykować Za pranie biore się dopiero w lipcu.. rzeczy są nowe to tylko raz przepiorę w programie' dla dzieci'. Ubranek mam na rozm. 56/62 kilka 'na styk'.. Tylko to co potrzeba.. za specjalnie nie szalałam, bo i tak szybko wyrośnie.. I dosłownie parę na 68
Pierzecie ciuszki tylko w proszku, czy dodatkowo kupijecie płyn do plukania? Ja tak myśle, że tylko w proszku Dzidziuś wypiorę i to wystarczy
Napisz ile masz ubrań tych małych właśnie 56 i 62?
Ja mam na 56 i 62 odpowiednio
body dł rękaw 2 szt i 5 szt
body kr rękaw 5 szt i 5 szt
pajac 4 szt i 3 szt
spodenki 3 szt i 5 szt
Do tego dosłownie pojedyncze sztuki- bluzeczka, rampers, spiochy. Nie wiem czy dokupwać coś jeszcze

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Hejo.
Ja po dzisiejszej bardzo stresującej wizycie. Miałam robione KTG (jak zwykle) niestety wyniki były dużo za duże ok 190-200. Pielęgniarka jak zobaczyła od razu przyniosła butle wody i kazała pić. Kolejne leżakowanie wyniki dalej ok 190. Dopiero po wypiciu ok 1,5l wody w przeciągu 20 min trzecie KTG wyszło w granicach normy 150. Co się najadłam stresu to moje. A dla Was dziewczyny przestroga pijcie dużooo wody zwłaszcza w te upały.
Z dobrych wieści Emilka odwróciła się i leży główką do dołu. Waży 1,6kg i wzrostu 42 cm w 29t5d.
Ojej, strachu się najadłaś, ale dobrze że obyło się bez tabletek.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
hej,
miałam dziś wizytę u ginekologa (córka nadal zostaje córką ), jest ułożona już główkowo. Niestety nie powiedział ile waży bo ma słabe usg ale mówił, że spora już jest.

Przez miesiąc przytyłam 1 kg i ważę 56,5 kg więc mam na plusie 7kg.

trochę też się wystraszyłam ale już mnie dziewczyny na fcb na sierpniówkach uspokoiły. Przekopiuje wam mój post stamtąd bo nie chce mi się pisać od nowa.
Dziś podczas wizyty u ginekologa lekarz zdiagnozował u mnie Rozstep mięśnia prostego brzucha (rozejście sie) juz jakiś czas podczas podnoszenia jak przy brzuszkach układa mi się w stożek brzuch . Po porodzie może mi się to samo zejść a może też skończyć się operacją jak samo się nie zrosnie. Nie ukrywam że się przerazilam trochę.

A tutaj Spotkała się któraś z czymś takim? też wam się tak brzuch układa?
bo u mnie chyba lekarz zbyt szybko taki rozszczep zdiagnozował

Super że córcia nadal jest córcią
Mnie się brzuch też w stożek robi jak wstaję. Ale lekarz nic nie mówił że coś nie tak. Widzę że innym dziewczynom też tak się dzieje. A mówił Ci coś lekarz czy jakieś cwiczenia na to robić albo oszczedzać się? Ja się staram wstawać tak jakby bokiem żeby brzucha nie naprężać.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja dzis po wizycie: ciśnienie miałam 100/60 i się mnie położna pytała, czy na pewno sie dobrze czuję A ja po prostu jestem niskociśnieniowcem i najwyższe jakie mam w karcie ciąży chyba z 2 wizyty temu to było 120/60 Helenka wciąż jest Helenką i ulożona głową w dół, mam nadzieję, że już tak zostanie Waży prawie 1400g, z pomiarów głowy, kości udowej itd. wychodzi ok. 28t6d, z OM 30+2 więc troszkę ponad tydzień różnicy, co podobno mieści się w normie i mam się nie martwić. Lekarka nie badała mi szyjki bo stwierdziła, że jesli nie mam żadnych bóli podbrzusza, a na usg wsio ok i ostatnim razem była dłuuuga i twarda, to nie będzie niepotrzebnie "grzebać" Na usg genetyczne 3D/4D idziemy z Tż prywatnie w czw. to podpytam tamtego lekarza czy to ok, najwyżej jego poproszę o zbadanie.

Potem pojechałam do pracy z z L4 i ciastem, dostałam piękną matę edukacyjną dla dzidzi na pożegnanie, kalendarz na następne 12 miesięcy ze zdjęciami z różnych okazji i kartkę z super wpisami Ehhh...będzie mi brakowac tych ludzi. A w czw. i tak muszę jeszcze raz tam podjechać po swoje rzeczy, bo nie byłam się w stanie dziś z wszystkim zabrać

A jutro przed południem sr i temat: pozycje do karmienia. A potem jadę do koleżanki fryzjerki, a co
dobrze że wizyta pozytywna i takie fajnie pożegnanie. U mnie w pracy ma być jakaś integracja w sobotę i zastanawiam się czy iść?

Tija kotek jest boski głaskałabym kichała i głaskała na raz

Dziewczyny, cieszę się że fotel się podoba bo ja nie byłam do końca przekonana do tego pokrycia w kwiaty Ale fotel jest mega wygodny i przy tym lekki, można go przesunąć bez problemu A też się w niego tak nie zapada, bo byłoby niewygodnie wstawać z niego z dzieckiem na ręku.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 00:33   #3692
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Esik w załączniku

A kocyki, pościele itp. ? Ja uznałam, że wypiorę w proszku, bo jakby uczulił to będę wiedziała, że to proszek, a nie proszek lub płyn
też, też rzecz jasna
Masz rację.. najpierw przetestuję proszek

Śliczny kotuś!!!
Cytat:
hej,
miałam dziś wizytę u ginekologa (córka nadal zostaje córką ), jest ułożona już główkowo. Niestety nie powiedział ile waży bo ma słabe usg ale mówił, że spora już jest.

trochę też się wystraszyłam ale już mnie dziewczyny na fcb na sierpniówkach uspokoiły. Przekopiuje wam mój post stamtąd bo nie chce mi się pisać od nowa.
Dziś podczas wizyty u ginekologa lekarz zdiagnozował u mnie Rozstep mięśnia prostego brzucha (rozejście sie) juz jakiś czas podczas podnoszenia jak przy brzuszkach układa mi się w stożek brzuch . Po porodzie może mi się to samo zejść a może też skończyć się operacją jak samo się nie zrosnie. Nie ukrywam że się przerazilam trochę.

też musze kupić wózek i fotelik i biustonosz do karmienia
Brawo za wizytę Córeczka duża dziewczynka
Co do diagnozy.. Nie pomogę, nie spotkałam się z czyms takim.. Brzuch, jak dla mnie nie wygląda niepokojąco choć fakt lekko układa sie w stożek.. Może taka jego natura?
Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Jaki piękny!!!! sama słodycz

Jestem po tej szkole rodzenia - uczucia na razie mieszane. Była część z dietetykiem - tu moim zdaniem pani nie miała aktualnej wiedzy, szczególnie dot. diety kobiety karmiącej.. Mówiła sporo o zależności pomiędzy dietą a kolkami, a z mojej wiedzy wynika że jest to jeden z mitów.... ale będę to jeszcze weryfikować z moją położną która jest doradcą laktacyjnym.

potem było spotkanie z panią seksuolog i tu już dużo lepiej - fajna kobitka, dużo miała do powiedzenia.. trochę bez ładu i składu ta 'pogadanka' była ale i tak dużo ciekawych informacji - natomiast niekoniecznie mających zastosowanie w ciąży, bardziej po i jest też dostępna na konsultacje indywidualne w razie potrzeby, zawsze to ciekawa opcja.

no i mam całą paczkę gratisów w tym jakieś podkłady, wkładki, pieluchy, butelka i mnóstwo próbek. Otoczenie szpitala jest super, bardzo mi się podoba wizualnie - tak nowocześnie, czysto, kolorowo Następne spotkanie będzie dotyczyć już samego porodu to mam nadzieję że będzie więcej konkretów.
Przypuszczam, ze tez będe wybredna i narzekać na 'paplaninę' na SR

Gratisy? Super! Uwielbiam upominki
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

pewnie będzie,ale kupiłam rano buty, a potem znalazłam te spodnie i stwierdziłam,że świetnie będą pasować do butów, więc kupiłam

ano chyba, że taaak.. anóż może będzie chłodne lato?

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 05:35   #3693
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry w kolejnym dniu zbliżającym nas do terminu

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 06:49   #3694
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry

Ja się pożalę, już myślałam że mi przeszło krwawienie śluzuwek w nosie bo było tak dobrze, a od wczoraj znowu masakra... I to leci krew jak głupia :/ irytujące to...

Dobrego dnia Kobietki! U mnie dziś dentysta o 15 i ostatnia już próchnica!
Stary 2016-06-08, 06:50   #3695
emenyx
Zadomowienie

Wczoraj był mój ostatni dzień w pracy , od dzisiaj 3 tyg urlopu a potem juz urlop macierzyński
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 06:58   #3696
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dokładnie tak... Jak przeglądam plan porodu który musimy dostarczyć położnej to sie zastanawiałam nad tymi odpowiedziami. Chciałabym wybrać jedna ale zaraz myśle czy ta kolejna nie będzie bardziej odpowiednia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
już plan? szybko..

Cytat:
Wydaje mi się że mi podobnie układa się brzuch podczas wstawania, ale nawet nie wnikałam myślałam że to normalne

Jedynie dużo pić, dużo więcej w te upały i się nie denerwować nie stresować (yhym łatwo zalecić ). No i teraz znów mam się zjawić za 2tyg. Dobrze że to KTG mam wykonywane co wizytę bo tak byłabym nieswiadoma że coś nie tak, bo inaczej to "galopujące" serduszko Małej się niczym nie objawia i mogło się skończyć gorzej. ilość wód płodowych bardzo dobra. Nie sądziłam że to ile spożywamy płynów ma wpływ na wynik KTG Teraz będę się z tym pilnować
w życiu bym również na to nie wpadła,że taki może być efekt mniejszej ilości przyjmowanych płynów..ja piję stosunkowo dużo (ponad 2litry najczęściej),ale chyba jeszcze zwiększe ilość..

Cytat:

Ja dzis po wizycie: ciśnienie miałam 100/60 i się mnie położna pytała, czy na pewno sie dobrze czuję A ja po prostu jestem niskociśnieniowcem i najwyższe jakie mam w karcie ciąży chyba z 2 wizyty temu to było 120/60 Helenka wciąż jest Helenką i ulożona głową w dół, mam nadzieję, że już tak zostanie Waży prawie 1400g, z pomiarów głowy, kości udowej itd. wychodzi ok. 28t6d, z OM 30+2 więc troszkę ponad tydzień różnicy, co podobno mieści się w normie i mam się nie martwić. Lekarka nie badała mi szyjki bo stwierdziła, że jesli nie mam żadnych bóli podbrzusza, a na usg wsio ok i ostatnim razem była dłuuuga i twarda, to nie będzie niepotrzebnie "grzebać" Na usg genetyczne 3D/4D idziemy z Tż prywatnie w czw. to podpytam tamtego lekarza czy to ok, najwyżej jego poproszę o zbadanie.

Potem pojechałam do pracy z z L4 i ciastem, dostałam piękną matę edukacyjną dla dzidzi na pożegnanie, kalendarz na następne 12 miesięcy ze zdjęciami z różnych okazji i kartkę z super wpisami Ehhh...będzie mi brakowac tych ludzi. A w czw. i tak muszę jeszcze raz tam podjechać po swoje rzeczy, bo nie byłam się w stanie dziś z wszystkim zabrać

A jutro przed południem sr i temat: pozycje do karmienia. A potem jadę do koleżanki fryzjerki, a co
za wizytę..cieszą mnie każde dobre wieści od Was po wizytach
pewnie lekarka ma rację mówiąc,że wcześniejsza długość szyjki nie budziła jej zastrzeżeń,więc obecnie nie ma potrzeby sprawdzać..nie ryzykowałaby-przecież usg dopochwowe i mierzenie trwa max 4 minuty
miło Cię pożegnali w pracy...ja z jednego miejsca zatrudnienia nie wziełam nic ze swoich rzeczy

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
ano chyba, że taaak.. anóż może będzie chłodne lato?
tej wersji się trzymajmy..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Wysłane za pomocą magii
ahoj

Orange mam pytanie (miałam przerwę w nocy w śnie, więc mnie naszło) - w jednym zakładzie pracy opłacam grupowe ubezpieczenie, umowa o pracę kończy się 31sierpnia - czy otrzymam kasę z tytułu ubezpieczenia za narodziny dziecka?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:02   #3697
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

Ja się pożalę, już myślałam że mi przeszło krwawienie śluzuwek w nosie bo było tak dobrze, a od wczoraj znowu masakra... I to leci krew jak głupia :/ irytujące to...

Mam to samo gin powiedział ze to przesuszenie śluzówki niczym dla ciazy nie grozi i można solą morska lub fizjologiczna po 3 krople dwa razy dziennie do nosa zakraplać. Podobno pomaga (nie sprawdzam bo nienawidzę wciskać sobie czegoś do nosa)

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Wczoraj był mój ostatni dzień w pracy , od dzisiaj 3 tyg urlopu a potem juz urlop macierzyński

Wow. Miłego wypoczynku od pracy. Jakie plany na dziś?

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:09   #3698
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

mi przeszło,ale na razie nie wróciło.. nowych naczynek na ciele popękanych też nie znajduję,ale lekarz kazał mi zrobić dodatkowe badania z krwi, bo mu zgłaszałam to..jutro idę na morfo plus to co zlecił..

Cytat:
jakie plany w związku z tym ?

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Mam to samo gin powiedział ze to przesuszenie śluzówki niczym dla ciazy nie grozi i można solą morska lub fizjologiczna po 3 krople dwa razy dziennie do nosa zakraplać. Podobno pomaga (nie sprawdzam bo nienawidzę wciskać sobie czegoś do nosa)
mi nie pomagało..wlewałam fizjologiczną
Stary 2016-06-08, 07:17   #3699
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
No hej

Pierniczku pisałaś, że robisz dżem truskawkowy. Przyznam, że namówilaś mnie masz jakiś sprawdzony sposób? Wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam... A póki mam więcej czasu fajnie byłoby go wykorzystać.

Miłego dnia dziewczyny.
Tosia już zaliczyła dziś czkawkę
Stary 2016-06-08, 07:25   #3700
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
No hej

Pierniczku pisałaś, że robisz dżem truskawkowy. Przyznam, że namówilaś mnie masz jakiś sprawdzony sposób? Wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam... A póki mam więcej czasu fajnie byłoby go wykorzystać.

Miłego dnia dziewczyny.
Tosia już zaliczyła dziś czkawkę
ja robię na oko
teraz mam 5kg truskawek, zasypałam na noc obrane, umyte cukrem (3kg) i będę smażyć trzy dni po kilkadziesiąt minut codziennie na niedużym ogniu aż do uzyskania gęstej konsystencji, nie daję żadnych substancji żelujących tylko sok z cytryny i pestki zawinięte z gazy, na taką ilość myślę,że z dwóch cytryn.. jak już widzę,że jest gęsty to ciepły przekładam do ciepłych słoików (suszy sie je w piekarniku) i można dodatkowo ,żeby się nie popsuły, włożyć już zakręcone z dżemem też do piekarnika i grzać , a potem przy otwartych drzwiczkach czekamy aż ostygnie i tyle..podobnym przepis masz na kwestii smaku i ja pierwszy raz robiłam wg niego, a teraz już nie trzymam się przepisu,ale jak się boisz to rób wg niego..spróbuj z mniejszej ilości zrobić na początek
Stary 2016-06-08, 07:28   #3701
emenyx
Zadomowienie

Plan na dziś - nic nie robić - leżeć, odpoczywać - jakies domowe spa sobie zrobię , ksiazki poczytam , od jutra zabiorę sie za sprzątanie i inne przyziemne sprawy
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:30   #3702
virginia
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej! Nie nadrobilam wszystkiego, bo wstalam godzine temu :sciana: A zasnelam wczoraj w makijazu,bez podania kotom jedzenia, bez przykrycia obiadu, ech...Pamietam przez mgle, ze tz zanosi mnie do sypialni i tyle.
Tak mnie zmeczylo 6godzinne lazenie po lumpeksach Nic nie kupilam, ale odkrylam dwa fajne, a w nich sliczne sukienki (jedna boho z rozcieciami prawie do końca pachwin piekna!), ale niestety wszystkie za duze...
6 godzinne? Wow! Jesteś lepsza ode mnie .

Cytat:
Maluch jest przemalutki, ma trochę ponad 6 tygodni. Ale widać było, że z dobrego domu go zabieramy Od razu skoczyliśmy z nim do weterynarza na odrobaczenie, odpchlenie i ogólny przegląd. Za 2 tygodnie idziemy na szczepienie. Po mieszkaniu chodził niepewnie. Na koniec zasnął na klacie TŻta Przełożyłam go teraz do szuflady (wyrzucamy jedną małą komodę i szuflada jest prowizorycznym legowiskiem) i śpi
Jaki słodziak!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
To samo sobie pomyślałam, ale nie chciałam być taka skromna
Head office wywalił najważniejszą osobę, która była w naszym branchu - wg mnie zasłużenie bo nie ogarniała tego burdelu od października zeszłego roku. Przez nią odeszła jedna babka, która trzymała wszystko w ryzach i jak ona odeszła to zaczęło się sypać. No i się posypało.

Jako, że ja zawsze chciałam się do branchu dostać - bo tam większe możliwości jeśli chodzi o rozwój to skorzystam z opcji. Może po macierzyńskim mogłabym tam wrócić.

Nie ukrywam, że fajnie jest usłyszeć, że jest się potrzebnym

Cytat:
Hejo.
Ja po dzisiejszej bardzo stresującej wizycie. Miałam robione KTG (jak zwykle) niestety wyniki były dużo za duże ok 190-200. Pielęgniarka jak zobaczyła od razu przyniosła butle wody i kazała pić. Kolejne leżakowanie wyniki dalej ok 190. Dopiero po wypiciu ok 1,5l wody w przeciągu 20 min trzecie KTG wyszło w granicach normy 150. Co się najadłam stresu to moje. A dla Was dziewczyny przestroga pijcie dużooo wody zwłaszcza w te upały.
Z dobrych wieści Emilka odwróciła się i leży główką do dołu. Waży 1,6kg i wzrostu 42 cm w 29t5d.
Ojej, uważaj na siebie.
dla Emilci za wagę i słuszne ułożenie .

Cytat:
hej,
miałam dziś wizytę u ginekologa (córka nadal zostaje córką), jest ułożona już główkowo. Niestety nie powiedział ile waży bo ma słabe usg ale mówił, że spora już jest.

za wizytę.
Mi tak się brzuch układa jak wstaję albo jak mocniej kaszle. O tym o czym wspominasz nie słyszałam ale informuj nas na bieżąco!

Cytat:

dla Helenki i mamusi za udaną wizytę!
i dla kolegów z pracy, miło z ich strony!
ścinasz włoski czy farbujesz?

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Przynajmniej będzie im łatwiej ściągać
A niech mają też coś od życia chłopaki .

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Super dzień! Już adorator? Nieźle!
A co to będzie za parę lat?
A wracając jeszcze do wczoraj, byłyśmy najpierw na 1 placu, potem na 2gim, ten drugi jest koło świetlicy, gdzie działa moja koleżanka i kuzynka w 1, Natalkę zaraz obskoczyły dzieciaki, zwłaszcza jeden chłopczyk . Potem jeszcze zaszłyśmy na chwilę do tej świetlicy gdzie poznałam 2 dziewczyny a na koniec doszedł do nas TŻet, wrócił troszkę wcześniej z pracy. A jaki zdziwiony był, że mnie w domu nie ma jak wrócił. Dzwoni i mówi 'Gdzie Ty?'

O matko, znowu jestem spóźniona. Co ten wizaż robi z człowiekiem . A jeszcze mam dylemat 'co dziś włożyć?'
Dobrego dnia, Mamusie!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:45   #3703
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba bym ataku serca dostała jakby moje futro się na taki czas zagubiło

Super, że wszystko ok. Ja tez dziś byłam i następna wizyta za 4 tyg. chyba, że cos by się działo wcześniej. Potem co 2 tygodnie.

Jak mój by mnie spróbował podnieść i gdzieś zanieść w obecnym stanie, to by się pewnie przepukliną skończyło

Przesłodki chyba bym po prostu siedziała i na niego patrzyła cały dzień

No to się najadłaś strachu! dla córy, że grzecznie leży głową w dół

O tych kolkach też nam położna mówiła, że to nie od diety zależy Ale fajna opcja z tą seksuolog. No i dobrze, że szpital Ci się podoba

super że wszystko w porządku niektórzy ginekolodzy twierdzą, że jak w badaniu wewnętrznym nie ma nic niepookojącego, to nie trzeba sprawdzać długości szyjki na usg.

mata edukacyjna to świetny prezent! też bardzo bym chciała taką posiadać, ale wśród wyprawkowych wydatków już raczej funduszu nie wystarczy.
fryzjerka - to super w końcu mamusia tez musi pięknie wyglądać!
ah i nasza córeczka też będzie Helenką albo Natalką, jeszcze nie możemy się zdecydować, bo ostatnio przyszła nam na myśl jeszcze Alicja.

tija - super słodki ten kotek

dziewczyny a jaką wielkość łóżeczka kupiłyście bobasom? 120x60 czy 140x70??

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:51   #3704
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Napisz ile masz ubrań tych małych właśnie 56 i 62?
Ja mam na 56 i 62 odpowiednio
body dł rękaw 2 szt i 5 szt
body kr rękaw 5 szt i 5 szt
pajac 4 szt i 3 szt
spodenki 3 szt i 5 szt
Do tego dosłownie pojedyncze sztuki- bluzeczka, rampers, spiochy. Nie wiem czy dokupwać coś jeszcze :confused.
To u nas odwrotnie: 56 jestana 62kilka sztuk.
Body na dł rękaw: 3 i 0
Body krótki rękaw: 10 i 1
Body na ramiączka: 1 i 2
Pajac: 3 i 4
Bluzki: 1 i 1
Spodenki: 3 i 2
Spiochy i polspiocy 4 i 0
Rampers: 0 i 1
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:55   #3705
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Virginia, taka piekna pogoda byla, ze polowe centrum Krakowa przeszlam na nogach

Witam sie o normalnej porze, w koncu. Zaraz wstaje. Chcialabym juz, ale kot tak slodko mruczy wtulony w moj bok, ze jeszcze chwilka ;-)

Wczoraj zrobilam plesniaka z truskawkami (pyszka), a dzis bede pichcic pyry z gzikiem <3

Milego dnia!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 07:58   #3706
Origa
Rozeznanie

Dzień dobry z łóżka w pierwszy dzień L4
Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
super że wszystko w porządku niektórzy ginekolodzy twierdzą, że jak w badaniu wewnętrznym nie ma nic niepookojącego, to nie trzeba sprawdzać długości szyjki na usg.

mata edukacyjna to świetny prezent! też bardzo bym chciała taką posiadać, ale wśród wyprawkowych wydatków już raczej funduszu nie wystarczy.
ah i nasza córeczka też będzie Helenką albo Natalką, jeszcze nie możemy się zdecydować, bo ostatnio przyszła nam na myśl jeszcze Alicja.

Niby tak, ale następna wizyta dopiero za tydzień, jakoś tak czuję się pewniej jak jestem zbadania "z każdej strony"

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej!

dla Helenki i mamusi za udaną wizytę!
i dla kolegów z pracy, miło z ich strony!
ścinasz włoski czy farbujesz?

O matko, znowu jestem spóźniona. Co ten wizaż robi z człowiekiem . A jeszcze mam dylemat 'co dziś włożyć?'
Dobrego dnia, Mamusie!
Farba + podciecie
Tobie też miłego dnia

Cytat:
Plan na dziś - nic nie robić - leżeć, odpoczywać - jakies domowe spa sobie zrobię , ksiazki poczytam , od jutra zabiorę sie za sprzątanie i inne przyziemne sprawy
Bardzo dobry plan

Pierwszy raz używam tapatalka do wizażu, mam nadzieję że mi się dobrze wszystko pocytowalo

Uciekam zrobić jakieś śniadanie i nakarmić wyglodnialego siersciuszka

Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 08:00   #3707
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry

Ja od wczoraj tez nam krwawa awarie nosa nie lubie tego!

Cytat:

Ja 120x60, bo to wieksze mi sie nie zmiesci

Witam sie lece na sniadanko bo mi w brzuchu burczy :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 08:05   #3708
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
już plan? szybko..

w życiu bym również na to nie wpadła,że taki może być efekt mniejszej ilości przyjmowanych płynów..ja piję stosunkowo dużo (ponad 2litry najczęściej),ale chyba jeszcze zwiększe ilość..

za wizytę..cieszą mnie każde dobre wieści od Was po wizytach
pewnie lekarka ma rację mówiąc,że wcześniejsza długość szyjki nie budziła jej zastrzeżeń,więc obecnie nie ma potrzeby sprawdzać..nie ryzykowałaby-przecież usg dopochwowe i mierzenie trwa max 4 minuty
miło Cię pożegnali w pracy...ja z jednego miejsca zatrudnienia nie wziełam nic ze swoich rzeczy

tej wersji się trzymajmy..

ahoj

Orange mam pytanie (miałam przerwę w nocy w śnie, więc mnie naszło) - w jednym zakładzie pracy opłacam grupowe ubezpieczenie, umowa o pracę kończy się 31sierpnia - czy otrzymam kasę z tytułu ubezpieczenia za narodziny dziecka?

Plan porodu wysłała nam Polozna z SR już 2 tygodnie temu i mamy dostarczyć do tematu o karmieniu piersią... Dziś jest temat o łagodzeniu bólu porodowego szkoda ze idę sama bo będzie o tych masażach itd.

Miałam sen..erotyczny...ze swoim ginekologiem....:cojest?: :cojest?::cojest?:

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 08:41   #3709
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

buahah..ja mam 7kg na plusie a jestem chyba 3 tygodnie za Tobą
Ale mnie nikt nie zadaje pytania czy już urodziłam

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wyprałam wczoraj pieluchy tetrowe, stwierdziłam, że Wam zazdroszczę i coś muszę ogarnąć.
Wyprałam i wysuszyłam w pralce - dziś jak je wyciągnęłam - tragedia. Mam 14 pieluch - z 3-4 rożnych firm i tylko jedne po tym praniu wyglądają normalnie. Reszta wg mnie do kosza.
Niestety nie wiem co to za firma, bo te pieluchy nie mają metek;/
kurczę właśnie tego się boję, że mi się zniszczą te rzeczy a w jakiej temp prałaś?

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość

łóżeczko, przewijak, materac i pościel (wkład) mamy z klupsia.
A poszewki z allegro, tak przy okazji zamawiania prześcieradeł (i tak będzie teraz leżało wszystko, ale przesyłka jedna). Kupiłam wcześniej poszewkę na rogala Safari i teraz kołdrę i prześcieradło też. Nie wiem jak z jakością, ale w teorii bawełna.
I łóżeczko też jest z żyrafką.
My też wzięliśmy łóżeczko z Klupsia Ale to najprostsze, bez żadnych ozdób. U nas będzie tak stało, że i tak nie widać boków łóżeczka... więc Pan doradził najtańsze żeby nie przepłacać wolałam dołożyć do materaca.

Cytat:
6 z przodu to ja nawet przed ciążą nie widziałam
174cm ale jednak ...

Co do śliwek - faktycznie !! w tym roku pójdę je zerwać jeszcze w czerwcu
no ja mam wzrostu 163cm, więc to "delikatna" różnica Najlepiej czuję się z wagą 52-54kg... ciekawe czy uda mi się do niej wrócić...

i cieszę się, że uświadomiłam Cię kiedy powinnaś śliwki zbierać

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
U mojego dziadka czereśnie są bez wkładki mięsnej A przynajmniej jeszcze nie trafiliśmy , a kuzynka potrafi zjeść kilogram czereśni rozłupując najpierw wszystkie
Jak na materacyku to dla mnie żadne więzienie, prędzej adopcja i rozpieszczanie

(...)

Prawie kupiłam to łóżeczko safari używane niezniszczone za 80 zł... Prawie, bo kurna facet wystawił, ja już dojechałam do miejscowości, gdzie miał być odbiór, a ten mi dzwoni i przeprasza, że nie wie jak to się stało, nie wie czy żona sprzedała już prędzej czy może on i nie pamięta, ale wszedł na strych, żeby je wyciągnąć a tam dupa, nie ma łóżeczka Z jednej strony miałam ochotę faceta udusić (adres miałam, to mogłam podjechać i to zrobić ), ale tak przepraszał, że aż mi się go trochę szkoda zrobiło Co nie zmienia faktu, że się strasznie na to łóżeczko napaliłam i do teraz mi szkoda
Też bym rozłupała każdą czereśnię

a co do łóżeczka to szkoda... no i niefajnie, że tak wyszło, ale widać ludzie zakręceni

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Jakby któraś kupowała pileuchy Pampers Premium Care, to w tesco są po 44 zł
o takie: http://www.aptekagemini.pl/pampers-p...orn-88szt.html[COLOR="Silver"]
ja planuję te pieluchy dobra cena, ale nie opłaca mi się specjalnie jechać do Tesco ;/

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej! Nie nadrobilam wszystkiego, bo wstalam godzine temu :sciana: A zasnelam wczoraj w makijazu,bez podania kotom jedzenia, bez przykrycia obiadu, ech...Pamietam przez mgle, ze tz zanosi mnie do sypialni i tyle.
Tak mnie zmeczylo 6godzinne lazenie po lumpeksach Nic nie kupilam, ale odkrylam dwa fajne, a w nich sliczne sukienki (jedna boho z rozcieciami prawie do końca pachwin piekna!), ale niestety wszystkie za duze...
łooo aleś pospała!!

Cytat:
To ja sie może nie będę odzywać... Już mam 10kg na plusie boje sie wchodzić na wagę :P a najlepsze jest to, ze może nie ograniczałam sie jakoś ale tez i nie jadłam więcej normalnie tak jak wcześniej. A dopiero teraz mi sie włączyło ze ciagle bym żarła. No kurde cały czas myśle o jedzeniu.

Wizyty mam już co 2 tygodnie ale zastanawiam sie czy jak jutro będzie wszystko ok to sie nie umówić za 3 bo z kasa nie wyrobie :P ale tez nie wiem czy wytrzymam...
Ja też ciągle myślę o jedzeniu i też mi się zaczęły wizyty co 2 tyg, ale ja na szczęście nie muszę za nie płacić pomimo że chodzę prywatnie... musi dość mocno szarpać po kieszeni

Cytat:
Tak jak koło 9 ruszyliśmy ze sprawami, tak dopiero od 2h odpoczywam. Załatwialiśmy kilka spraw z nowym zatrudnieniem TŻta. Potem sprzątanie - ja lekkie Potem zakupy. A potem - pojechaliśmy po Esika
ojej, ale fajnie, że kociak jest już z Wami!! widziałam zdjęcie, słodziak totalny

hej laseczki

słaba noc za mną... budziłam się często i wstałam jak zombiak... teraz kawucha
co dzisiaj gotujecie??
Stary 2016-06-08, 08:41   #3710
wiewioreczka
Wtajemniczenie

piernik - pisałaś chyba, że kupiłaś materacyk hevea, właśnie oglądam je na stronie, zdecydowałaś się na ten lateksowy czy na wysokoelastyczny airmax czy jeszcze jakiś inny?
mi się podoba ten lateksowo-kokosowy

Edytowane przez wiewioreczka
Czas edycji: 2016-06-08 o 08:50
wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 08:52   #3711
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

DobraDuszo, spanie to jest ta czynnosc, z ktora nigdy w zyciu nie mialam problemu Dodatkowo mam strasznie twardy sen.

Wczoraj rozmawialam z moja ciocia (pracujaca wiele lat w szpitalu dzieciecym, o ironio) nt karmienia piersia. Wg niej matka karmiaca powinna uwazac na jedzenie i koniec. Na nic argumenty, ze mleko bierze sie z krwi i limfy, a nie z jelit. Stwierdzilam, ze nie ma sie co przepychac z koniem. To ta od brata ciotecznego, co to wrozyl mi dwa lata siedzenia na tylku z noworodkiem Mentalnosc chyba taka-jak dla mnie sredniowiecze.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-08 o 08:54
Stary 2016-06-08, 08:53   #3712
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
To u nas odwrotnie: 56 jestana 62kilka sztuk.
Body na dł rękaw: 3 i 0
Body krótki rękaw: 10 i 1
Body na ramiączka: 1 i 2
Pajac: 3 i 4
Bluzki: 1 i 1
Spodenki: 3 i 2
Spiochy i polspiocy 4 i 0
Rampers: 0 i 1
No to chyba jeszcze coś dokupię

Cytat:
Ja mam 120x60 bo w ikei nie ma innych wymiarów.

Cytat:
Plan porodu wysłała nam Polozna z SR już 2 tygodnie temu i mamy dostarczyć do tematu o karmieniu piersią... Dziś jest temat o łagodzeniu bólu porodowego szkoda ze idę sama bo będzie o tych masażach itd.

A przystojny ten twój lekarz?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 09:00   #3713
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

Dobre z tym snem. I tez jestem ciekawa, czy przystojny

Moj tz zawsze mnie zdradzal w snach, a jakis miesiac temu opowiedzial mi, ze znow jakas laska go zarywala, ale on ja odepchnal i powiedzial, ze jest zajety i ze nie moze. Smialam sie, ze chyba ta ciaza tak mu zryla psyche Zbijalismy sie pozniej ze szwagrami, ze loser z tego mojego tzta, bo w snach przeciez zawsze idzie sie na calosc 😉

Stary 2016-06-08, 09:04   #3714
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Ja na razie sobie radzę galaretką aloesową - ona mi najbardziej pomaga

Cytat:
ja kupuję 120x60.

Tak piszecie o tych ciuszkach a ja nawet nie wiem co mam kupiłam te 2 paki, ale tak porządnie będę to segregować w lipcu jak już będę na zwolnieniu wtedy się okaże czy coś dokupić (oprócz skarpetek ) ... w sumie... ile tych skarpetek powinno się mieć?
Stary 2016-06-08, 09:04   #3715
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

Jak mój by mnie spróbował podnieść i gdzieś zanieść w obecnym stanie, to by się pewnie przepukliną skończyło

Na wakacjach robilismy sobie rozne zdjecia "wyglupowe". Raz tz wzial mnie na rece, a ja czuje, ze te rece mu drza
No, ale ostatnio zaczal sie nawet znowu wspinac i chyba odzyskal troche forme

Stary 2016-06-08, 09:06   #3716
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
No to chyba jeszcze coś dokupię

Ja mam 120x60 bo w ikei nie ma innych wymiarów.

A przystojny ten twój lekarz?

No właśnie mogę powiedzieć, ze przystojny zawsze dobrze ubrany, gajerek, zegarek (kiedyś mi mama powiedziała, ze to może jakiś oszust skoro nie nosi fartucha )

Ale może nie ciągnijmy tematu bo sie będę głupio czuła na wizycie patrząc mu w oczy :cojest?:

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 09:24   #3717
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobry plan..

Cytat:

ja mam chyba 60x120, nie wiem dokładnie, bo tżet miał zmierzyć ale jakieś dziwne wartości mi podał z czego wysnułam wniosek ,że tyle ma

Cytat:

jak chodzisz do mojego gina to się nie dziwię

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ale mnie nikt nie zadaje pytania czy już urodziłam

co dzisiaj gotujecie??
ale to pytanie wynika z tego,że mam mini brzuch..więc te moje 7kg jest gdzie indziej i wzrost mamy ten sam..

ja mam spaghetti
ale mam plan upiec drożdżówki z truskawkami..zobaczymy..

Cytat:
piernik - pisałaś chyba, że kupiłaś materacyk hevea, właśnie oglądam je na stronie, zdecydowałaś się na ten lateksowy czy na wysokoelastyczny airmax czy jeszcze jakiś inny?
mi się podoba ten lateksowo-kokosowy
lateksowy mam
z jakimis kanalikami w pokryciu..

Cytat:
wtedy się okaże czy coś dokupić (oprócz skarpetek ) ... w sumie... ile tych skarpetek powinno się mieć?
ha ja mam jedna parę
własnie wrzuciłam do pralki z prześcieradłami, tetrami..ciekawe czy je znajdę
myślę,że z 4 pary starczą..stopy to chyba małobrudliwy obszar dziecka

Cytat:
No właśnie mogę powiedzieć, ze przystojny zawsze dobrze ubrany, gajerek, zegarek (kiedyś mi mama powiedziała, ze to może jakiś oszust skoro nie nosi fartucha )

Ale może nie ciągnijmy tematu bo sie będę głupio czuła na wizycie patrząc mu w oczy :cojest?:

o to może jednak chodzimy do tego samego.. mój też bez fartucha.. raczej koszula, tenisówki itp.,ale może jak Ty idziesz to ubiera gajer
Stary 2016-06-08, 09:28   #3718
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Zdaje sobie sprawę ze są kulturysci którzy dają radę bez białka zwierzęcego. U mnie jest to nie do przejścia.... mięso, jajka to podstawa mojej diety. Warzyw praktycznie nie jadam wiec nie miałabym z czego w swoim jadłospisie czerpać białka.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
A ja właśnie odwrotnie. Dla mnie mięso może nie istnieć. Jajka lubię akurat. Czy nabiał, to było dla mnie największe wyrzeczenie. Ale po kilku tygodniach przestaje się do nich tęsknić.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
hej,

też musze kupić wózek i fotelik i biustonosz do karmienia

Mi też tak brzuch od dawna się układa przy napinaniu. Myślałam nawet na początku, że to młody tam leży i dlatego
Stary 2016-06-08, 09:28   #3719
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
My też wzięliśmy łóżeczko z Klupsia Ale to najprostsze, bez żadnych ozdób. U nas będzie tak stało, że i tak nie widać boków łóżeczka... więc Pan doradził najtańsze żeby nie przepłacać wolałam dołożyć do materaca
Naszego też nie będzie widać z boków. Ale miało najfajniejszą szuflade.

Kurier z łóżkiem byl o 8.30
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 09:31   #3720
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Jaki piękny!!!! sama słodycz

Jestem po tej szkole rodzenia - uczucia na razie mieszane. Była część z dietetykiem - tu moim zdaniem pani nie miała aktualnej wiedzy, szczególnie dot. diety kobiety karmiącej.. Mówiła sporo o zależności pomiędzy dietą a kolkami, a z mojej wiedzy wynika że jest to jeden z mitów.... ale będę to jeszcze weryfikować z moją położną która jest doradcą laktacyjnym.

potem było spotkanie z panią seksuolog i tu już dużo lepiej - fajna kobitka, dużo miała do powiedzenia.. trochę bez ładu i składu ta 'pogadanka' była ale i tak dużo ciekawych informacji - natomiast niekoniecznie mających zastosowanie w ciąży, bardziej po i jest też dostępna na konsultacje indywidualne w razie potrzeby, zawsze to ciekawa opcja.

no i mam całą paczkę gratisów w tym jakieś podkłady, wkładki, pieluchy, butelka i mnóstwo próbek. Otoczenie szpitala jest super, bardzo mi się podoba wizualnie - tak nowocześnie, czysto, kolorowo Następne spotkanie będzie dotyczyć już samego porodu to mam nadzieję że będzie więcej konkretów.
No i później mamy wysyp kobiet jedzących tylko ryż i mówiących, że nie mają mleka....

Szkoda, że takie panie nie uaktualniają swojej wiedzy.
Jedyne co się przedostaje do mleka to alergeny. Ale jeżeli dziecko nie jest uczulone to nie ma potrzeby omijania;/
Bąki z kapuśniaku do mleka nie dochodzą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości