|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Ja mam na 56 i 62 odpowiednio body dł rękaw 2 szt i 5 szt body kr rękaw 5 szt i 5 szt pajac 4 szt i 3 szt spodenki 3 szt i 5 szt Do tego dosłownie pojedyncze sztuki- bluzeczka, rampers, spiochy. Nie wiem czy dokupwać coś jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie się brzuch też w stożek robi jak wstaję. Ale lekarz nic nie mówił że coś nie tak. Widzę że innym dziewczynom też tak się dzieje. A mówił Ci coś lekarz czy jakieś cwiczenia na to robić albo oszczedzać się? Ja się staram wstawać tak jakby bokiem żeby brzucha nie naprężać. Cytat:
Tija kotek jest boski Dziewczyny, cieszę się że fotel się podoba bo ja nie byłam do końca przekonana do tego pokrycia w kwiaty Ale fotel jest mega wygodny i przy tym lekki, można go przesunąć bez problemu |
|||
|
|
|
#3692 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację.. najpierw przetestuję proszek ![]() Śliczny kotuś!!! Cytat:
Córeczka duża dziewczynka![]() Co do diagnozy.. Nie pomogę, nie spotkałam się z czyms takim.. Brzuch, jak dla mnie nie wygląda niepokojąco choć fakt lekko układa sie w stożek.. Może taka jego natura? Cytat:
![]() Gratisy? Super! Uwielbiam upominki![]() Cytat:
anóż może będzie chłodne lato?
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w kolejnym dniu zbliżającym nas do terminu
![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ja się pożalę, już myślałam że mi przeszło krwawienie śluzuwek w nosie bo było tak dobrze, a od wczoraj znowu masakra... I to leci krew jak głupia :/ irytujące to... Dobrego dnia Kobietki! U mnie dziś dentysta o 15 i ostatnia już próchnica!
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj był mój ostatni dzień w pracy , od dzisiaj 3 tyg urlopu a potem juz urlop macierzyński
|
|
|
|
#3696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę..cieszą mnie każde dobre wieści od Was po wizytachpewnie lekarka ma rację mówiąc,że wcześniejsza długość szyjki nie budziła jej zastrzeżeń,więc obecnie nie ma potrzeby sprawdzać..nie ryzykowałaby-przecież usg dopochwowe i mierzenie trwa max 4 minuty miło Cię pożegnali w pracy...ja z jednego miejsca zatrudnienia nie wziełam nic ze swoich rzeczy ![]() tej wersji się trzymajmy..Cytat:
Orange mam pytanie (miałam przerwę w nocy w śnie, więc mnie naszło) - w jednym zakładzie pracy opłacam grupowe ubezpieczenie, umowa o pracę kończy się 31sierpnia - czy otrzymam kasę z tytułu ubezpieczenia za narodziny dziecka? |
||||
|
|
|
#3697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to samo gin powiedział ze to przesuszenie śluzówki niczym dla ciazy nie grozi i można solą morska lub fizjologiczna po 3 krople dwa razy dziennie do nosa zakraplać. Podobno pomaga (nie sprawdzam bo nienawidzę wciskać sobie czegoś do nosa)Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Wow. Miłego wypoczynku od pracy. Jakie plany na dziś? Wysłane za pomocą magii |
||
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakie plany w związku z tym ?---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- mi nie pomagało..wlewałam fizjologiczną |
||
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
No hej
Pierniczku pisałaś, że robisz dżem truskawkowy. Przyznam, że namówilaś mnie masz jakiś sprawdzony sposób? Wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam... A póki mam więcej czasu fajnie byłoby go wykorzystać. Miłego dnia dziewczyny. Tosia już zaliczyła dziś czkawkę
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mam 5kg truskawek, zasypałam na noc obrane, umyte cukrem (3kg) i będę smażyć trzy dni po kilkadziesiąt minut codziennie na niedużym ogniu aż do uzyskania gęstej konsystencji, nie daję żadnych substancji żelujących tylko sok z cytryny i pestki zawinięte z gazy, na taką ilość myślę,że z dwóch cytryn.. jak już widzę,że jest gęsty to ciepły przekładam do ciepłych słoików (suszy sie je w piekarniku) i można dodatkowo ,żeby się nie popsuły, włożyć już zakręcone z dżemem też do piekarnika i grzać , a potem przy otwartych drzwiczkach czekamy aż ostygnie i tyle..podobnym przepis masz na kwestii smaku i ja pierwszy raz robiłam wg niego, a teraz już nie trzymam się przepisu,ale jak się boisz to rób wg niego..spróbuj z mniejszej ilości zrobić na początek |
|
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Plan na dziś - nic nie robić - leżeć, odpoczywać - jakies domowe spa sobie zrobię , ksiazki poczytam , od jutra zabiorę sie za sprzątanie i inne przyziemne sprawy
|
|
|
|
#3702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Emilci za wagę i słuszne ułożenie .Cytat:
za wizytę.Mi tak się brzuch układa jak wstaję albo jak mocniej kaszle. O tym o czym wspominasz nie słyszałam ale informuj nas na bieżąco! Cytat:
dla Helenki i mamusi za udaną wizytę!i dla kolegów z pracy, miło z ich strony!ścinasz włoski czy farbujesz? A niech mają też coś od życia chłopaki A co to będzie za parę lat? A wracając jeszcze do wczoraj, byłyśmy najpierw na 1 placu, potem na 2gim, ten drugi jest koło świetlicy, gdzie działa moja koleżanka i kuzynka w 1, Natalkę zaraz obskoczyły dzieciaki, zwłaszcza jeden chłopczyk . Potem jeszcze zaszłyśmy na chwilę do tej świetlicy gdzie poznałam 2 dziewczyny a na koniec doszedł do nas TŻet, wrócił troszkę wcześniej z pracy. A jaki zdziwiony był, że mnie w domu nie ma jak wrócił. Dzwoni i mówi 'Gdzie Ty?' ![]() O matko, znowu jestem spóźniona. Co ten wizaż robi z człowiekiem . A jeszcze mam dylemat 'co dziś włożyć?' ![]() Dobrego dnia, Mamusie!
|
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektórzy ginekolodzy twierdzą, że jak w badaniu wewnętrznym nie ma nic niepookojącego, to nie trzeba sprawdzać długości szyjki na usg.mata edukacyjna to świetny prezent! też bardzo bym chciała taką posiadać, ale wśród wyprawkowych wydatków już raczej funduszu nie wystarczy. fryzjerka - to super w końcu mamusia tez musi pięknie wyglądać!ah i nasza córeczka też będzie Helenką albo Natalką, jeszcze nie możemy się zdecydować, bo ostatnio przyszła nam na myśl jeszcze Alicja. tija - super słodki ten kotek dziewczyny a jaką wielkość łóżeczka kupiłyście bobasom? 120x60 czy 140x70??
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Body na dł rękaw: 3 i 0 Body krótki rękaw: 10 i 1 Body na ramiączka: 1 i 2 Pajac: 3 i 4 Bluzki: 1 i 1 Spodenki: 3 i 2 Spiochy i polspiocy 4 i 0 Rampers: 0 i 1 |
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Virginia, taka piekna pogoda byla, ze polowe centrum Krakowa przeszlam na nogach
Witam sie o normalnej porze, w koncu. Zaraz wstaje. Chcialabym juz, ale kot tak slodko mruczy wtulony w moj bok, ze jeszcze chwilka ;-) Wczoraj zrobilam plesniaka z truskawkami (pyszka), a dzis bede pichcic pyry z gzikiem <3 Milego dnia! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3706 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry z łóżka w pierwszy dzień L4
Cytat:
Cytat:
Tobie też miłego dnia Cytat:
Pierwszy raz używam tapatalka do wizażu, mam nadzieję że mi się dobrze wszystko pocytowalo Uciekam zrobić jakieś śniadanie i nakarmić wyglodnialego siersciuszka Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubie tego!Cytat:
![]() Witam sie lece na sniadanko bo mi w brzuchu burczy :P
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plan porodu wysłała nam Polozna z SR już 2 tygodnie temu i mamy dostarczyć do tematu o karmieniu piersią... Dziś jest temat o łagodzeniu bólu porodowego szkoda ze idę sama bo będzie o tych masażach itd. Miałam sen..erotyczny...ze swoim ginekologiem....:cojest?: :cojest?::cojest?: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3709 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w jakiej temp prałaś? Cytat:
Ale to najprostsze, bez żadnych ozdób. U nas będzie tak stało, że i tak nie widać boków łóżeczka... więc Pan doradził najtańsze żeby nie przepłacać wolałam dołożyć do materaca.Cytat:
Najlepiej czuję się z wagą 52-54kg... ciekawe czy uda mi się do niej wrócić...i cieszę się, że uświadomiłam Cię kiedy powinnaś śliwki zbierać ![]() Cytat:
![]() a co do łóżeczka to szkoda... no i niefajnie, że tak wyszło, ale widać ludzie zakręceni ![]() Cytat:
dobra cena, ale nie opłaca mi się specjalnie jechać do Tesco ;/Cytat:
Cytat:
i też mi się zaczęły wizyty co 2 tyg, ale ja na szczęście nie muszę za nie płacić pomimo że chodzę prywatnie... musi dość mocno szarpać po kieszeni Cytat:
hej laseczki słaba noc za mną... budziłam się często i wstałam jak zombiak... teraz kawucha ![]() co dzisiaj gotujecie??
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
piernik - pisałaś chyba, że kupiłaś materacyk hevea, właśnie oglądam je na stronie, zdecydowałaś się na ten lateksowy czy na wysokoelastyczny airmax czy jeszcze jakiś inny?
mi się podoba ten lateksowo-kokosowy
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-06-08 o 08:50 |
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
DobraDuszo, spanie to jest ta czynnosc, z ktora nigdy w zyciu nie mialam problemu
Dodatkowo mam strasznie twardy sen.Wczoraj rozmawialam z moja ciocia (pracujaca wiele lat w szpitalu dzieciecym, o ironio) nt karmienia piersia. Wg niej matka karmiaca powinna uwazac na jedzenie i koniec. Na nic argumenty, ze mleko bierze sie z krwi i limfy, a nie z jelit. Stwierdzilam, ze nie ma sie co przepychac z koniem. To ta od brata ciotecznego, co to wrozyl mi dwa lata siedzenia na tylku z noworodkiem Mentalnosc chyba taka-jak dla mnie sredniowiecze.Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-08 o 08:54 |
|
|
|
#3712 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj tz zawsze mnie zdradzal w snach, a jakis miesiac temu opowiedzial mi, ze znow jakas laska go zarywala, ale on ja odepchnal i powiedzial, ze jest zajety i ze nie moze. Smialam sie, ze chyba ta ciaza tak mu zryla psyche Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak piszecie o tych ciuszkach a ja nawet nie wiem co mam kupiłam te 2 paki, ale tak porządnie będę to segregować w lipcu jak już będę na zwolnieniu wtedy się okaże czy coś dokupić (oprócz skarpetek ) ... w sumie... ile tych skarpetek powinno się mieć?
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No, ale ostatnio zaczal sie nawet znowu wspinac i chyba odzyskal troche forme ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie mogę powiedzieć, ze przystojny zawsze dobrze ubrany, gajerek, zegarek (kiedyś mi mama powiedziała, ze to może jakiś oszust skoro nie nosi fartucha ) Ale może nie ciągnijmy tematu bo sie będę głupio czuła na wizycie patrząc mu w oczy :cojest?: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3717 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i wzrost mamy ten sam..ja mam spaghetti ale mam plan upiec drożdżówki z truskawkami..zobaczymy.. Cytat:
z jakimis kanalikami w pokryciu.. Cytat:
własnie wrzuciłam do pralki z prześcieradłami, tetrami..ciekawe czy je znajdę ![]() myślę,że z 4 pary starczą..stopy to chyba małobrudliwy obszar dziecka ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Mi też tak brzuch od dawna się układa przy napinaniu. Myślałam nawet na początku, że to młody tam leży i dlatego
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurier z łóżkiem byl o 8.30 |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że takie panie nie uaktualniają swojej wiedzy. Jedyne co się przedostaje do mleka to alergeny. Ale jeżeli dziecko nie jest uczulone to nie ma potrzeby omijania;/ Bąki z kapuśniaku do mleka nie dochodzą ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

Smiało wystarczyloby na jedno, ale niektore sa ciemniejsze to wolę nie ryzykować

), jest ułożona już główkowo. Niestety nie powiedział ile waży bo ma słabe usg ale mówił, że spora już jest. 
A ja po prostu jestem niskociśnieniowcem i najwyższe jakie mam w karcie ciąży chyba z 2 wizyty temu to było 120/60
Ehhh...będzie mi brakowac tych ludzi. A w czw. i tak muszę jeszcze raz tam podjechać po swoje rzeczy, bo nie byłam się w stanie dziś z wszystkim zabrać

Córeczka duża dziewczynka
czerwiec 2015

nie lubie tego!